Co dělat, když sestra zasahuje do vztahu?
Mam pritele, jsme spolu 5 let. Bydlime spolu rok, mame spolecnou hypoteku, byt je jenom jeho. Kdyz se tohle dozvedela moje sestra, byla uplne mimo jak mu muzu tolik duverovat. To je prvni vec. Druha je ta, ze jsme pred pul rokem s pritelem prekonali krizi ve vztahu, byla tam nevera z jeho strany, odpustila jsem. Segra me s tim do dnesniho dne otravuje, paneboze jak muzu byt tak sprota a myslet si ze to uz nezopakuje. Znam svyho pritele dlouhe roky, milujeme se, vyresili jsme si to to bylo treba a klape to. Nevzdam se ho kvuli jedne chybe kdyz jsem s nim roky stestna a udelal milion veci dobre az na jednu. Nonstop s nim ma problem, se vsim, prijde ji “podezrele” i to ze ja s nim fotky postuju a on semnou vubec. A jako co? Uz mi to obcas prijde jakoby mi ho zavidela, i kdyz ona je zadana taky. Co s tim mam delat? Ano, prestat se s ni bavit ale nechci svou vlatni sestru vykopnout z meho zivota, v rodine mame dedecka ktery se tak prestal bavit se svou sestrou, dlouhe roky spolu nebyly v kontaktu az kdyz jeho sestra lezela na smrtelne posteli. Neprijde mi to hezke byt v takovem vztahu s kymkoliv v rodine a nechci to takhle. Co mam tedy delat? Uz me to nebavi.
No a ten byt není na oba dva z jakého důvodu?
@karkulka63 To bylo první, co mě napadlo - že aspoň jedna má rozum...
Pro zakladatelku - ty to opravdu nevidíš, že s tebou strašně vyjebává? Promiň mi ten výraz, ale to už se nedá říct slušně... Měsíce tě podvádí, kdyby milenka nezjistila, že je vlastně jen bokovka a neposlala ho do háje, tak se s ní schází dál. Ona ho nechce vidět a ty jsi ještě spokojená, že s ní chtěl zůstat jako kamarád? 🤦♀️ Prober se... Samozřejmě, že nikde nemá vaše fotky, protože to by se potom nemohl pelešit s kým si zamane. A věř tomu, že on moc dobře ví, co dělá. Jasně, že s tebou se teď nerozejde, proč, když si může spát s kým chce a ty mu splácíš hypotéku. A ještě jsi ukřivděná, že se ti sestra snaží otevřít oči.
Jo, je to tvůj život. A říká se, že kdo chce kam, pomozme mu tam... Takže až tady budeš za pár let brečet, že jsi ze dne na den skončila bez domova, bez alimentů na děti, a že nevíš, jak se to mohlo stát, tak si vzpomeň, kolik lidí tě varovalo.
Jestli teda s ním mermomocí chceš být, tak si ale začni dělat finanční rezervu, ať máš aspoň něco, až z toho obláčku spadneš zpátky na zem.
Holka ty jsi snad sen. 🤦 Kolik že ti je ... 16? Máš dost zvláštní pojetí lásky. Myslíš, že chlap pro kterého jsi hadr na podlahu tě miluje?
Fakt si myslíš že s ní chtěl zůstat jen jako kamarád? 😄 Jen aby to nebylo tak, že s ní je pořád, a ty jim jen vesele splácíš hypotéku. Jinak nechápu proč by tě zrovna ona měla utvrzovat v tom že ho odkopla. Co třeba proto, abys mu věřila dál a nepátrala?
"takoveho muze, patologickeho lhare a podvodnika ke stesti rozhodne nepotrebuje"
Tak jesteze tebe takovy muz dela stastnou 🙂) promin, ale uprimne jsem se ted zasmala. Diky 🙂
On si ten paralelni vztah nasel vlastne v te dobe, co jste se sestehovali.. a nebyl to jen nejaky ulet, ale normalni vztah, kde se ji dvoril, postupne se sblizovali, planovali budoucnost.. Ona netusila, ze on uz vlastne jako jednu holku ma.. No...
Verim, ze cim vic tady do tebe sijeme, tak tim vic se zabejcis a budes si hajit svoji "velkou lasku". Aspon si prosim vyzen z hlavy, ze ti segra toho chlapika zavidi. Jednou to jiste ocenis, ze to myslela s tebou dobre, a mela pravdu.
Holky,tohle musí být trol .není možné aby byl někdo tak hloupý
@bara88
obavam se,ze neni
Tak on se s tebou nebude chtít rozejít, když mu platíš půlku hypo. to by byl blbej. 😆
Uf. Sestře naprosto rozumím, takhle blbnout můj sourozenec, taky by si něco vyslechl.
- Podváděl tě několik měsíců a ani to neukončil on, ale ona (a ty mu pořád věříš..)
- Samozřejmě, že tě nepošle k vodě, je pohodlný a přispíváš mu na hypotéku (ještě mu možná vaříš, uklízíš, pereš? supr...)
- Jste spolu jenom 5 let a ty píšeš, jako byste spolu trávili půl století...překvápko, ono ani po tom půlstoletí není vždycky všechno stoprocentní, natož po pěti letech...
- Máte spolu hypotéku na jeho byt ... co z toho máš ty?
Měla bys začít myslet víc na sebe a rychle sundat růžové brýle a nebýt naivní trubka. Neříkám, že se to stane a kopne tě do zadku/začne tě zas podvádět, samozřejmě můžete až do smrti plout na obláčku lásky a být vysmátí. Ale když se podíváš okolo, kolik už takových bylo? "mě se to nikdy nestane, náš vztah je jiný, věříme si". Když už nic, tohle není jenom o důvěře. Tohle je o tom být připravená na střet s realitou. V dnešní době je echt kravina být odkázaná na chlapa, platit mu prachy na JEHO bydlení a ještě mu věřit, když už tě jednou podvedl (a nebyl u toho opilý a nebyla to jednorázová akce na diskotéce, ale trvalo to měsíce a do háje ho poslala ona, jinak by to on pravděpodobně neudělal, ať už ti vykládá co chce). Neříkám, aby ses s ním rozcházela. Ale přestan být hloupá. Namísto hypotéky na jeho (ne na společné, na jeho bydlení) plať třeba jídlo a věci do domácnosti, když už chcete mít nějaké fér dělení peněz a chce, aby ses podílela, nebo se chceš podílet sama. A automaticky mu nevěř všechno, co ti říká.
Tím hůř pro tebe... Kdyby to ukončil on, řekl jí - promiň, udělal jsem chybu, ale já miluji svoji přítelkyni - , tak je to přece o něčem jiném. Takhle ani nevíš, pro koho by se rozhodl, kdybyste o něj stály obě. Že si ji zablokoval je hezké, ale to přece není žádné umění zablokovat ženskou, která o něj už stejně nestojí.
Bohužel, musím souhlasit s ostatními, tvoje sestra má pravdu. A ono je těžké nic neříkat, když vidíš, že si někdo, koho máš rád, ničí život. Vím to sama dobře, nechceš se plést, po čem ti nic není, na druhou stranu se ti chce křičet - Prober se už konečně!!!
Zkus o tom popřemýšlet...
Proč nevlastníte byt oba když splácíte hypotéku na půl? Požádej ho, aby tě zapsal jako spolumajitelku bytu. Pokud tě nevyužívá jen na placení hypotéky, věřím, že s tím nebude mít problém.
Au..
Ups,… holka, seber se a odejdi. Takhle naivní a hloupej snad nemůže bejt dospělej člověk 🥹😅
Sundej růžové brýle dřív než skončíš na ulici. Takové naivky miluju.
Tvl to se mi zdá, hypo společná, byt jen jeho. On podvádí a vy odpouštíte🤣 Vy být moje ségra tak vás i proplesknu tvl..naivita nezná meze..
Asi takhle, to jestli tě podváděl, a i tak jsi s ním, je čistě jen a jen tvá věc. Jestli to zkousneš, tak to tak nech a uvidíš co bude dál. Ale ten byt... jsi normální? Platit byt někomu jinému? Kdy polovinu přepíše na tebe? Po tomhle bych se pídila, v životě bych neručila nikomu jinému a to ani manželovi, pokud by nebyl majetek napsaný i na mě. V životě, i když ho moc miluju, bych nepřistoupila na to, abych platila něco co není moje nebo za to ručila. Možná až budeš mít děti vystřízlivíš z toho, že prakticky živíš byt někoho jiného a začne ti konečně záležet na tom, co zůstane tobě a dětem. Ta situace, jak ji popisuješ ty, nedopadne dobře, tomu věř.
To co tobě může přijít jako otravné navážení se, může být ze strany sestry jen péče o tebe a tvé dobro. Jsem svým způsobem taky taková "nepřející zmije". Taky se do ségry "seru", řeknu ji, co mi nepřijde v pořádku, jak s tím naloží je její věc. Už jsem se dozvěděla, že ji nic nepřeju. Ale ono to je naopak.
Možná se zkus zamyslet nad věcma, které sestře vadí. Proč je byt psaný jen na přítele? Když tě vykopne, byt bude jeho dál a ty budeš platit někde nájem a ještě platit hypo, když se on na to vys..? Proč jsi na tohle přistoupila? Že odpustíš nevěru dokážu svým způsobem pochopit, až čas ukáže, zda se to opravdu nebude opakovat, to bych neřešila.
No asi si se ségrou zkus sednout. Řekni ji, co tobě vadí, zkus si ale otevřeně vyslechnout i ji a zamyslet se nad jejíma námitkama. Poděkuj ji za péči a svatosvatě odpřísahej, že pokud dojde na její slova, nebudeš jí brečet na rameni, ale teď si to budeš dál dělat po svém... 🙄
Tohle je výživné, autorka evidentně byt a hypo řešit nehodlala, zajímalo by mě, jaký je stav po roce 🤭

Alespoň jedna z vás má rozum. Nezlob se na mě, ale tohle prostě nemůže dopadnout dobře 🤦🏻♀️