icon

Co dělat, když sestra zasahuje do vztahu?

13. únor 2023

Mam pritele, jsme spolu 5 let. Bydlime spolu rok, mame spolecnou hypoteku, byt je jenom jeho. Kdyz se tohle dozvedela moje sestra, byla uplne mimo jak mu muzu tolik duverovat. To je prvni vec. Druha je ta, ze jsme pred pul rokem s pritelem prekonali krizi ve vztahu, byla tam nevera z jeho strany, odpustila jsem. Segra me s tim do dnesniho dne otravuje, paneboze jak muzu byt tak sprota a myslet si ze to uz nezopakuje. Znam svyho pritele dlouhe roky, milujeme se, vyresili jsme si to to bylo treba a klape to. Nevzdam se ho kvuli jedne chybe kdyz jsem s nim roky stestna a udelal milion veci dobre az na jednu. Nonstop s nim ma problem, se vsim, prijde ji “podezrele” i to ze ja s nim fotky postuju a on semnou vubec. A jako co? Uz mi to obcas prijde jakoby mi ho zavidela, i kdyz ona je zadana taky. Co s tim mam delat? Ano, prestat se s ni bavit ale nechci svou vlatni sestru vykopnout z meho zivota, v rodine mame dedecka ktery se tak prestal bavit se svou sestrou, dlouhe roky spolu nebyly v kontaktu az kdyz jeho sestra lezela na smrtelne posteli. Neprijde mi to hezke byt v takovem vztahu s kymkoliv v rodine a nechci to takhle. Co mam tedy delat? Uz me to nebavi.

Strana
z3
tereza0111
13. únor 2023

Mas skvelou segru, ktera se o tebe boji. Nevrtá se do tvého vztahu, snaží se ti jen otevřít oči a doufá, že si uvědomíš jak hloupě se chováš a ja s sebou necháváš zacházet

ferda90
13. únor 2023

Na jednu stranu to ségře může být jedno, ale na druhou stranu to asi mylsi dobře, proč tě Teda podvedl, když se tak milujete? S tou hypotékou je to pěkná kravina. S přítelem máme také hypotéku, je psaná na mě, ale on je spoludlužník a vlastníci bytu jsme oba.

autor
13. únor 2023

@ferda90 byla to obrovska chyba, to tvrdi i on. Mel milenku nekolik mesicu protoze ze zacatku s tou pani vychazel dobre, byla chapava a dobre se mu s ni komunikovalo. Byla to modelka, omotala si kolem prstu a je to zdravy chlap, proste pochybyl. To neznamena ze me nemiluje.

ai30
13. únor 2023

Tak jasne, ze to byla obrovska chyba. Modelka by mu asi byt nekoupila, ty se nechas za nos tahat evidentne lip.
Holka, probud se. 'Mel milenku nekolik mesicu'? Ten byt okamzite vyres, uz vcera bylo pozde.

zelenaesmolda
13. únor 2023

Boze,ty jsi naivni az na pudu...tvoje segra tady neni ten problem,to je tvuj "pritel"

klokanka31
13. únor 2023

Počkej tak to nebyl jednorázový úlet ale několikaměsíční známost? To tě fakt hodně miluje 🤦‍♀️

ninive211
13. únor 2023

On to nebyl jednorázový úlet, ale dlouhodobé podvádění? Bože děvče, ty jsi fakt naivní, až to bolí, ségře se nedivím, mà o tebe asi strach a pravděpodobně může mít i pravdu. Vyřeš ten byt a to co nejdřív. A hlavně se ségrou nepřerušuj vztahy kvůli tomuhle partnerovi. Nechci sýčkovat, ale abys pak nebyla bez partnera i bez sestry.

autor
13. únor 2023

@ai30 kdyby chtel, uz by se semnou rozesel. Ona o mne nevedela, kdyz to zjistila, dala mu kopacky a dala mi vedet pres jednoho naseho znamyho. Taky to delat nemusela, nemusela nicit neco co funguje, ja to vedet ani nechtela. Ale je to za nama, veci se uvedly na pravou miru, pritel vyjadril uprimnou litost. Takze ne nebyl to jednorazovy ulet, taky jsem se ho porad ptala proc to teda udelal, protoze jsem si vedoma ze to udelal vsechno vedome nebyl to zadny omyl. Pro me je dulezite jak se zachoval potom.

ai30
13. únor 2023

Hele, mne je to uplnej sumak. Radim ti dobre, vyres ten byt, pokud mozno hned. Vzdyt se s nim nemusis rozchazet, ale splacet byt borcovi, co te nekolil mesicu podvadel, to taky nemusis.

tereza0111
13. únor 2023

Prosim te a proc by se s tebou mel rozchazet? Vzdyt mu platis byt, nema jediny duvod aby to delal. A s pritelkyni se teda nerozesel on, ale ona s nim. A pro tebe je dulezite jak se zachoval potom? Jako jak - kdyz teda nemel jinou babu, tak je ted zrovna zase s tebou? Hlavne si s nim neporizuj miminko 🙏 Za par let te ta naivita prejde (vsechny ti prejeme, aby to bylo driv, ale ty asi nechces verit nikomu, kdyz ne vlastni sestre), sundas ruzove bryle a prohlednes. A zjistis, ze nemas kam jit, protoze byt bude jeho, uspory si zadne neudelas, protoze mu platis hypo a budes nestastna samozivitelka :(

tereza0111
13. únor 2023

A mimochodem - jestli je na socialnich sitich aktivni, ale fotky postuje jenom bez tebe, tak ma sestra opet pravdu. Je to divne a podezrele.. Zvlast, kdyz predtim mel milenku, ktera o tobe nevedela. To se za tebe stydi, ze te nechce ukazat?

pavlinar
14. únor 2023

Tož taky se přidám k údivu, že nešlo jen o úlet. A neukončil to, protože si uvědomil, že miluje Tebe. On by to treba neukončil do teď, kdyby nedostal kopačky. To ti jistě vysvětlil on, že je normální zdravej chlap, tem se tohle stává.
No pryč od toho..co ten byt? Jdete to přepsat?

michaela666
14. únor 2023

Já čekala, že to byl jednorázový úlet a on si pán našel modelku na několik měsíců. 🤣 Kdyby to neukončila ona, tak že podvádí vesele dál a dělá z tebe ještě větší blbku. Jsi si jistá, že není nějaká další? Jednou bohužel sama narazíš a otevřeš oči.

alubif
14. únor 2023

Ty jsi vážně slepá a zamilovaná. A ještě jak si to umíš krásné odůvodnit - " zdravý chlap" 😅. je to marný , je to marný, je to marný děvčata 😢.

marcicek84
14. únor 2023

Anonymni - zdravy chlap to mozna je,ale taky jde o pekneho kure*nika a jeste je vycurany jak mraky,protoze se jisti,ze ho z jeho bytu nevyhodis...husicka na splaceni bytu se vzdycky hodi a nejlip takova co vzdy odpusti...Vzdyt kdyby na nej neco prasklo mu nic nehozi,s igelitkou a holym zadkem odchazis v tomto nevyvazenem vztahu ty...takze muze pokracovat za cas s jinou vesele dal...sestra ma rozum,ty si ale poradne potrebujes nabit usta sama,snad v tom nebudou uz deti,az prozres...
Jak jsem psala vyse,udelej test chrakteru,chtej byt napul,kdyz pulku splacis,jinak to prestan delat,kdyz nebude chtit...

patypresdevaty
14. únor 2023

"Kdyby chtěl, už by se se mnou rozešel "
A proč by to dělal, když jsi mu skousla dlouhodobou milenku a ještě mu splacis JEHO byt?
Už se Tvoji ségře fakt nedivím, že má potřebu Te probudit, i když kecat někomu do vztahu není úplně košer... nezávidím ji muset na to koukat

rnika
14. únor 2023

Do druhé věci...nevěry a toho jak ses k tomu postavila, sestře nic není. Ač děláš hloupost, tak je to hloupost co te neohrožuje existenčně. Do věci číslo jedna...ji vlastně taky nic byt nemusí, ale chápu, ze se nechce dívat na to, ze její sestra finance „vyhazuje oknem„ a může jednou skončit ze dne na den bez chlapa i peněz. Stejně jako většina ostatních doporučují nechat se zapsat jako spoluvlastnik a nebo neplatit polovinu. Ten tvůj musí byt pěkný kvitko a ver, ze ti ho tady nikdo nezávidi.

izz76
14. únor 2023

Sestra má pravdu,s tou hypotékou děláš opravdu hloupost. Ostatní je tvoje věc,ale myslím,ze jsi hodně ,hodně naivní.

ninive211
14. únor 2023

No, takže kopačky dala ona jemu, poté co se dozvěděla o tobě , nezbavil se on jí z lásky k tobě...jinými slovy, možná kdyby to dokázala tutlat, tak doteď žije dva paralelní vztahy a tobě to přijde OK. Hele, samozřejmě bych ti přála, že právě ON je ten pravvý, ten princ...žel takhle teda si ho nepředstavuju, podle mě jen co o něm vím z těch pár řádek, je to pěknej vyčůránek. A proč se s tebou nerozešel - no proč by to dělal, když doma má zázemí a naivní pipinu, která mu pomáhá splácet nemovitost, která ani není její...takových těch "on by nikdy..." bylo a pak splakaly nad výdělkem. Jinak taky se říká, co je psáno, to je dáno. Proč není nemovitost společná nebo proč nejste svoji a nemáte SJM? Já když s manželem tejdy ještě chiodila, tak jsme nájemné platili tak, že každý poctivě půlku, jídlo - opět každý půlku, prostě vše poctivě fifty fifty. Až po svatbě, kdy se peníze právně spojily, je nám jedno, jestli se víc nakoupí z jednoho účtu.

trzks22
14. únor 2023

Je to tvá věc, ale myslím, že ti chce sestra jen dobře.
Platit hypotéku na půl ale přitom byt není tvůj, to je trošku na hlavu. Vlastně platíš něco co není tvé. A když se přítel rozhodne, tak tě vykopne a ty si dala x peněz do hypotéky ale byt nikdy neuvidíš. Chápu tvou sestru..Ano je to tvůj život, tvá věc. Ale dělat toto má sestra, asi bych jí taky řekla ať není blbá.
Můj partner zažil něco podoného. Přítelkyně 5 let, láska veliká, ona měla na sebe hypotéku a i dům byl psán na ní. Ale hypotéku ji platil přítel a ona mu říkala, že ho napíše jako spolumajitele domu. Takto slibovala rok, přítel na ní naléhal kdy ho zapíše jako spolumajitele a pak ho vykopla a nastěhovala si tam nového milence o kterém partner zjistil měsíc před tím, než si ho tam nastěhovala. A partner zůstal bez domu a bez peněz.. A taky to nečekal, veřil ji...
Tak si dávej pozor, požadej ho aby tě zapsal jako spolumajitele, když už to platíš.

darinka84
14. únor 2023

No a odpovíš nám teda proč byt není na oba? třeba máš důvod, argument, který nás nenapadl a všem osvětlíš situaci a změníme názor na přítele a celou situaci

koordinatorka_odboje
14. únor 2023

holky, tomu se říká přehlížet red flags, a u některých žen neuděláte nic. Když se to nepovedlo její sestře, vám už vůbec.

sashule
14. únor 2023

mne matka hovori ze nie je dobry cas na tehotentstvo co ma extremne serie lebo ochrana je moja vec a keby som raz mala decko urcite by som ani nechcela aby ani jeden z mojich rodicov bol s nim niekedy v kontakte lebo si nemyslim ze vedia byt dobri k dietatu a prospesni pre neho. proste ser na ludi co sa ti montuju do zivota, ja tiez rozmyslam ako odstrihnem otca lebo mi robi zle na psychiku.

jijulka
15. únor 2023

tady ke stesti chybi uz jen dvě az tri deti a pak zprava o tom ze netusis co mas delat.
mam tolik případu ze svyho okoli - nejen cizi tady z kone, ale holky který znám… strasne se milujou, svatbu nepotrebujou, vsechno ustoji. Pak on prijde a oznámí ji ze ma dva dny na to se vystehovat. A ona musi, protoze ji tam nic nepatri. To on samozřejmě použije v boji o deti, protoze matka nema zazemi.
Měla bys byt opatrna. Pet let neni dlozhodobej vztah. A jeste kdyz on nema problem mit dlouhodobou milenku. Co ty vis jestli ji nema zrovna ted.

levandule_k
15. únor 2023

@rnika Když tady autorka skončí s holým pozadím, tak ke komu půjde brečet a koho bude prosit o přespání? Někoho z příbuzných, takže já bych fakt byla happy, kdyby moje ségra takhle vyhazovala peníze z okna a jednou mi zazvonila s igelitkou u dveří, že ji z bytu vyhodil a jí tam vlastně nic nepatří. Tohle je časovaná bomba. Jako třešnička na dortu by byla, kdyby si s ním pořídila děti a pak mi brečela u dveří si dětmi.

marcicek84
15. únor 2023

@levandule_k a azylaky jsou preplnene

levandule_k
15. únor 2023

Jako líbí se mi, jak tady zakladatelka diskuze se snaží si svoje chování racionalizovat, "připadá mi, že mi ho sestra závidí" všechno jí přijde podezřelé, on nepostuje fotky s ní.

Co nový příspěvek do diskuze to nový varovný signál. To bude bolet, až autorka sundá růžové brýle. Jen teda doufám, že v tom nebudou děti.

Ona byla modelka a omotala si kolem prstu. Tvl. Jako kdyby to ta jeho milenka s ním neukončila, tak je s ní dodnes. Tak hlavně, že vyjádřil lítost.

Jsou tady fóru mraky příběhů, kdy on s ní ošklivě zametl a projevil se jako hajzlík. No on se neprojevil jako hajzlík po x letech, ale ty signály tam byly od začátku, akorát je ty ženy nechtěly slyšet.

ivivi
15. únor 2023

Takze oprava. Ty nejsi hloupa husa. Ty jsi uplne blba a pitoma husa! On te podvadi nekolik mesicu a kdyby to ona nezjistila, nezachovala se spravne a nerozesla se s nim, tak ma on vesele vas obe. Proc by se s tebou rozchazel, kdyz on te ma jistou, platis mu hypo, staras se o nej a on ma servis. Na tohle uz neni co rict. Poradit si nenechas a stale meles to same. Konec toto.

klokanka31
15. únor 2023

@ivivi Otázka jestli se s ním opravdu rozešla...

autor
15. únor 2023

@ivivi ano opravdu ho nechala. On s ni jeste chtel udrzovat kontakt ale uz jen jako kamarad, na co mu ona rekla ze ne protoze z ni udelal totalni kravu a ze at ho uz nikdy nevidi. To psala kdyz jsem od pritele na den odesla. Kdyz jsem se vratila dala jdem mu podminku ze s ni nebude udrzovat zadnej kontakt a zablokuje ji. Udelal to. Ta zena byla z neho totalne vykypena a nastvana, napsala mu ona o takoveho muze, patologickeho lhare a podvodnika ke stesti rozhodne nepotrebuje. Nenavidi ho, cemu se uprime ani nedivim.

Strana
z3