Dárek od tchýně, půlku si musí manžel zaplatit sám
Ahoj, M. dostal dárek k narozeninám, ale v ceně není ubytování, strava...je to ještě dárek?(půlku si musí zaplatit sám)do toho ještě benzín a dálnici, pojede 300km.Já to mu říkam, fakt dárek za všechny prachy 😉
@poupe Očekávej od muže později výčitky. Je sice rozumný, ae pořád je to člověk. Dostal dárek a musí ho vrátit. Já bych to zkusila ještě nějak promyslet, jestli by se ty penízky někde nenašly, když už je jakby polovina zaplacena. A kdyby i tak bohužel ne, tak bych se k tomu nestavěla blbá tchyně koupila nesmyslný drahý dárek, ale že ti je moc líto, že kvůli vaší finanční situaci nemůže jet.
@poupe ja si myslim, ze tvůj jediny problém je, ze to nedokazes prekousnout. Neber mne ve zlem, ale pamatuji si tady diskuzi par mesicu zpet, kde jsem také prispivala, Myslim, ze to byl kveten nebo cerven, kdy ten darek uz manzel dostal. Prekvapuje mne, když o tom par mesicu uz vi a byl to jenom voucher na kurs, ze manzel az ted par dni předtím vi, ze tam musí jit a platit si ubytovani a dopravu sam. A pokud to nechtel uz v tom kvetnu/cervnu, proc to mamce nevratil, jak pises. Vracet to par dni před začátkem kurzu je vic nez blbe a mne osobne by to opravdu nastvalo. Osobne mam z tvych reakci tady i z te minule diskuze cim dal silnejsi pocit, ze jediny, kdo s tim darkem ma problém jsi ty, a to kvůli strachu o manzela. Pokud by ten darek manzel opravdu nechtel, myslim, ze za ty 3 mesice mel dostatek casu poresit vraceni voucheru nebo vyreseni toho / nasporeni na dopravu a ubytovani nebo domluvu s mamkou o pujceni penez na veci kolem a nebo nekomu dalsimu darovat. Osobne si myslim, ze to neudelal jenom kvuli tomu, ze tam chce jit a ty ho tlacis do opaku a snazis se najit argumenty jen proto, ze nechces, aby tam jel. Sama si psala, ze to před několika lety delal a mozna mu to ted chybi. Nemyslim, ze pokud ten darek opravdu nechtel nebo by byl problém v penezich, neslo vrátit / vyresit situaci za ty 3 mesice uz drive. Takze si myslim, ze tady problém není ani v darku, ani v tchyni a ani v manzelovi. Neber mne zle, ale vim, ze to tady resis uz několik mesicu a porad se toho dojmu nemohu zbavit...
Navíc, když jak pises, je soudnej, tak to uz musel v cervnu vedet, ze v zari pujde holka do skoly a budou další vydaje.
@tulikiss tak to jsem nepochopila 🙂 Zas tak moc pečlivě asi nečtu 😀 😀
Já bych si dárek vrátit nedovolila, ale je fakt, že jsem s tchýní vždy v klidu promluvila co je a co není vhodný dárek a posledních pár let už věděla, že nejlepší dáre, je žádný dárek. Stačilo nám když pohlídala děti. 😀
Ale já jsem měla svoji tchýni ráda a hrozně mi schází ☹
Je pravda že mam o něj strach, takový dárek bych nikdy nedala někomu, kdo má rodinu, to je můj názor 😉 a když někomu dávám dárek, tak né,že si ho bude z půlky platit sám. Za tím si stojím a víc to řešit nechci, díky.
no ja nevim, ale kdyz je to takovy problem to si tam nemuze vzit treba stan? Kdyz ubytovani neni v cene tak na voucher a kurz asi neni zas tak navazano ne?
@poupe myslím že manžel se nebojí tchýni vrátit dárek, ale spíš se bojí říct tobě, že by na ten kurz chtěl jet ... Pokud máš svýho chlapa ráda, tak zkus udělat něco pro to, aby na ten kurz mohl jet, třeba o tom dlouho snil a tohle může být jeho jediná příležitost si ten sen splnit. Třeba mu tchýně ten kurz dala právě proto že ví, že sám by si ho dopřát nemohl.
Víš co se říká: kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody. Co takhle zkusit najít ten způsob?
... na kurz přece může jet i vlakem, ušetří tak za benzín a za dálniční známku ... v téměř každém městě se dá najít levné ubytování, dvě noci nemusí být žádná óbr pálka, stejně půjde jen o přespání ... a pokud jde o stravu, na jeden den mu dej sekanou do chleba, druhej den si dá nějakou hotovku, snídani bych snad ani nepočítala, večeře také nemusí být kdovíco, když bude chtít, tak se dva dny uskromní.
Začátkem školního roku se neoháněj, to přece víš rok dopředu, že bude začínat škola a dcera bude něco potřebovat ... navíc podle věku tipuju, že dcera nejde do první třídy, takže spoustu školních věcí už má určitě z loňska .......
@linee Shrnula jsi všechno, co mi neleze do hlavy. Pokud to tak dlouho už ví, tak proč nebyli schopni dát dohromady aspoň 1500 korun na poplacení ostatních výdajů? Nebo proč to nevrátili hned? Manžel mi tady přijde jako chudák. A vlastně i tchýně, která chtěla udělat radost synovi a snacha dělá problémy. 😒
On se manžel asi nebojí své matky, ale tebe. 😀 A ani se mu nedivím, je mi ho celkem líto.
On neni chudáče, kdyby chtěl jet tak pojede, mě se vždycky líbí, jak soudíte lidi, kteří neznáte a hlavně víte jak poradit 😕 😉
@poupe asi bych to probrala s chlapem. Chce jet? nechce jet? pokud by chtel, zkusila bych to spolecne s nim vymyslet tak, aby nikdo nebyl osizeny. Vzdy se da najit levne ubytovani, jist se musi vsude. Pojedete vsichni? jestli ne, tak to stoji taky za zvazeni, protoze by to mohl byt fajn vylet 🙂.
@linee přesně.....chlapce těší, má radost. Ale doma to nemůže vydržet.....tak čeká jak to dopadne. Pokud ten dárek dostal a sám hned neodmítl, tak bych s ním promluvila že teda mám velké obavy, ale výjimečně jednou to nějak prekousnu, ať si to užije, dala bych mu naše nasetrene peníze - zrovna dnes poupe v jiné diskuzí psala,že snad mají nějaké rezervy.....a nechala ho ať si to užije s tím,že ať s mamkou promluví on sám a do budoucna takové dárky ať mu nekupuji,že mám strach. Teď bych udělala vše proto aby jel a užil si to.
Jenže poupe ....ta zaveli a jakmile je něco jinak..... 😀 nebo někdo chce něco jinak nebo si i myslí 😀 vidíme zde na Mk jak to dopadá 😀 😀
A co si sednout s chlapem a probrat jak by to šlo udělat, aby mohl jet? Nebylo by to leší, než to tu řešit s holkama, který Ti napíšou co si myslí a Ty hned remcáš jak "umí radit a podobně"? Mám z tebe pocit, že se chceš spíš dohadovat než něco řešit. Myslím si, že to vždycky jde nějak udělat, stačí chtít....
@poupe Je to dárek. Dostal zážitek, to se dneska dělá, hlavně tehdy, pokud ten obdarovávaný o takový zážitek stojí - lepší, než koupit nějakou blbost. A k zážitkům standardně není ubytování ani doprava. To, že se Tobě takový dárek nelíbí, je věc jiná.
@irinka poupe má i strach že se mu tam tři dny bude žít bajecne, že bude mít klid od poupete a navíc si užije něco co ho láká a baví 😀 a je to supr dárek od jeho maminky....na který jen tak nezapomene.....kdyby ho dostalod kamosu bude remcat taky ale ne tolik jako když je to od jeho maminky.
Njn má to chlapec těžké.....já jen doufám, že můj syn si domů neprivede nikoho podobného, kdo bude věčné nespokojený, na nás nadávat že vše co uděláme je blbe a ještě hledat důvody roč to nejde.....ale že jednou jeho žena ho bude podporovat v radostech a s námi se bude bavit úplně normálně
PS mě kdyby nasi dali dárek že kterého bych nebyla nadšená - bojím se výšek a dostala něco podobného, tak to na mě poznají a i sami by mi nabídli že to lze vyměnit nebo ať to prodám.....ale máma zná svoje dítě velice dobře, x let ho vychovává a jako moje mamka ví jen se na mě podívá, jako já se podívám na svoje dítě a přesně vím co se mu honí v hlavě, z toho důvodu si myslím že pokud by si myslela že mu neudělá radost by mu to nekoupila. A vůbec máma která má o něho strach......prostě ho chtěla potěšit.....udělat mu radost, dat dárek na který nezapomene....přesto,že se o něho taky jako máma boji.........to je celé.
holky mě se líbí, jak píšete pokud to nechtěl měl to říct...jenže pokud na tom jeho matka trva,tak to koupí tak jako tak, můj manžel dostává k narozeninám každý rok zahraniční cestu třeba i za 50 tis...pro jednoho a vnučce k narozkám nedá ani blbou panenku, několikrát jí to manžel říkal, že se má na to vysrat, ale každý rok se to opakuje a opakuje, na některé zájezdy nejel...ty normálně propadly...to pak chtěla tchýně po mě, abych jí to proplatila, protože nejel beztak kvuli mě.... už jí takhle dlužím něco pře sto tisic a bába si nedá pokoj 🙂
@poupe podle mne to darek je 😉 ..... vzdyt dostal dar kurz paraglidingu 🙂. Ja kdyz davala jako darek fritovaci hrnec, taky jsem to nedavala s olejem, hranolkama nebo masem nebom cimkoliv jinym. Jak daleko ten kurz paraglidingu je a je to jen pro tveho manzela nebo jede i tchyne, nebo pojedete vsichni? Ja necetla celou diskuzi.
pokud ten darek manzel nechce, tak by to mel tchyni setrne rict, nebo se domluvite, ze se o nej bojis, on to uzna, a sdelite to tchyni. Nevidim v tom zadny problem. Mela by to pochopit, ze se treba netrefila do vkusu. A rict ji, ze to treba prodate a penize se vrati zpatky. Proste reseni je x, ale musite se doma domluvit, jak to udelat. Tady da kazdy radu, jak by to delal on. Drzim pesti, at to vyresite ke spokojenosti vsech.

@zo_ja jako že se bojí? Co doma? 😀 asi by jel, ale začíná školní rok a to nebudou malé částky k placení, takže je soudnej 😉