icon

Dárek od tchýně, půlku si musí manžel zaplatit sám

poupe
17. srp 2015

Ahoj, M. dostal dárek k narozeninám, ale v ceně není ubytování, strava...je to ještě dárek?(půlku si musí zaplatit sám)do toho ještě benzín a dálnici, pojede 300km.Já to mu říkam, fakt dárek za všechny prachy 😉

Strana
z4
agenz
17. srp 2015

@poupe na blbou otázku, blbý odpovědi.... Každopádně dárek to je, jen se ti to nelíbí...

tulikiss
17. srp 2015

@elu ale on to chce on to driv delal a proto tenhle darek dostal. to jenom ona nechce aby tam jel.

berynka
17. srp 2015

dárek to podle mého je, dáváme lístky do divadla a nikdo nečeká, že jim připlatíme ještě jízdenku 😉

linee
17. srp 2015

@poupe jenomze, tady zacina problém v tom, ze o stejne věci zakladas téma v kvetnu "tchyne darovala memu manzelovi paragliding" a co si o tom myslime. A dnes opet ke stejne veci jenom s dotazem, zda je to darek. Ja si myslim, ze pokud to daruje matka svému synovi, je to syn, který by to mel poresit s matkou a ne ty. Ano, dar to je, protože pokud by manzel o to stal a chtěl tam jit, tak minimalne usetri za samotny kurz a plati si pouze naklady s tim spojene. A jak uz tady bylo psano, ten kurz sam o sobe není stokorunova zalezitost. Takze ano, dar to rozhodne je. Podobne je to s voucherem napr. do obchodu s textilem - libi se ti věc za 1000 Kc, ale dostala si voucher pouze na 500. Zbytek si doplatíš, ale uz je to prispevek, o kolik méně za danou věc utratis.
A jak uz jsem psala. Myslim si, ze zasadni věc je tvůj vztah s tchyni, pak také strach o manžela, ale v nespoledni rade jsou to uz 3 mesice, které mel manzel na to, aby celou situaci za sebe vyresil. Je to jeho darek k narozeninam a myslim, ze je to jenom na nem, jakym zpusobem to vyresi. Jelikoz to za 3 mesice ocividne neresil vůbec a planuje tam jit (takto to chápu z dnesni diskuze), tak o ten darek bud stoji nebo o to nestoji a necha ho propadnout, a nebo najde nekoho (pokud to vubec jde), kdo pujde místo nej. Holky, se uz tady několikrát ptali, co na to on a nejak jsem uplne nevyčetla, co na to on. Psala si, ze je soudnej, ze budou vydaje na skolu. To ale uz vedel i v tom kvetnu. On sam - chce jit nebo proc o tom doted s mamkou nepromluvil???
A ještě dotaz - koupila mu to, protože ona chtěla, nebo o tom nejak předtím mluvili? A nebo na jaky popud něco takového koupila? Je to trochu mimo diskuze, na otázku, zda je to darek jsem uz odpověděla - ano, je.

lv
17. srp 2015

super dárek, od maminky, většina se o synáčky bojí, ta mu chce dopřát adrenalin, ubytko, cesta nebude snad tak moc, tisícovka? a jí se i doma..

pt1981
17. srp 2015

Jaaaaa se musim jenom smat. Poupe evidentne manzelovi neveri a na tri dny ho nepusti. Co kdyby se nevratil? Darek je to super a zazitkovej. Ja se treba vysek bojim a dostala jsem ( fakt ne od tchyne ) let balonem a jindy zas paragliding a nakonec jsem juchala stestim!

shine2015
17. srp 2015

@pt1981 přesně plus poupě nechce aby manžel juchal stestim z darku od vlastní matky....raději by byla kdyby dostal ponožky a ona mohla říci podivej ani ti nic nevymysli...

Jak jsem psala dnes poupě mluvila o rezervě v jiné diskuzi tak ať se vzpamatuje a muži to bez kecu doplatí....i když už tomu předcházely kecy minimálně tři měsíce před zážitkem 😀

mandala
17. srp 2015

@shine2015 Přesně, já mám z toho pocit, že jí vadí vyloženě to, že to dostal od maminky a ted má škodolibou radost, že jí to hodí na hlavu.
@poupe Jako nechápu, proč se normálně nedomluvíte, jste lidi, ne ? Tak jí vyjasním situaci, třeba přispěje, třeba půjčí, ale to je jedno, pokud máš manžela ráda, tak uděláš všechno proto, aby mohl jet. Jako co by s tím chudák asi tak dělala, kdyby jste jí to vrátili. Taky za to asi dala pár tisíc, všechno se dá řešit, když se chce.

shine2015
17. srp 2015

@mandala ono to s poupetem asi úplně snadný pořízení není....ani jako s manželkou ani jako se snachou.....no aby na to v budoucnu nedojela.....

nase_ema
17. srp 2015

Ještě jsme se pořád nedozvěděly, co na dárek manžel říká. Jestli chce jet nebo nechce. A spíš si tedy myslím, že jet chce, když poupě tuhle otázku pořád ignoruje 😀 No, chudák manžel a chudák jeho máma.

tridvajedna
17. srp 2015

Vzhledem k tomu, že dar dostal manžel, měl by sám rozhodnout, zda ho využije či ne. Samozřejmě s tím, že další výdaje si uhradí. Dá se to vzít lowcost variantou - jízda mimo dálnici, vlak/bus, nebo si zadat inzerát na jizdomat.cz a někoho za úplatu svézt, spaní v autě nebo ve stanu, jídlo z vlastních zásob...

linee
17. srp 2015

@shine2015 no, ja bych to zase az tak nehrotila, znam situace, kdy matky kupuji darky natruc, i když se vi, ze se darek nehodi nebo nevyuzije, ale proste mají carku a ještě k tomu k nejdražšímu darku, takze bych asi zakladatelku uplne neodsuzovala...
Spise ze strany toho, kdo darek dava by mne nastvalo, kdyby někdo mel darek několik mesicu a par dni před konanim akce mi oznamil, ze ho nechce...

svobodpetika
17. srp 2015

je to dárek a moc pěkný 🙂 já bych šla 🙂 myslím že se dá sehnat levné ubytování i cesta a někdy je prostě potřeba nemyslet na to co bude potřeba koupit ale udělat radost manželovi, dala bych mu třeba ubytování darem

mandala
17. srp 2015

@linee Myslím, že to není její případ, nikde neuvedla, že manžel o takový dárek nestojí, naopak prý už někdy něco takového absolvoval, takže si myslím, on by jel rád.

linee
17. srp 2015

@mandala ja jsem spise vychazela z jeji prispevku o tchyni z jinych diskuzi...

lamarika
17. srp 2015

@poupe trošku jsem v šoku z toho co řešíš. . . Jídlo snad může mít něco z domu, ubytko nemusí být to nejluxusnější co najde a jste na minimu nákladů Kurz sám o sobě je drahej dost a podle mě je trošku hnusný si ještě stěžovat, že mu k tomu nenabalí jídlo, nedá na benzín a já nevím co všechno.
Dárek to prostě je 😠

poupe
autor
18. srp 2015

Tý jo, jak vy vše víte, to je neuvěřitelné @shine2015 @pt1981 .... 😀
ubytování a strava je daná, nejde to změnit, mají to zajištěné v hotelu, benzín+ostatní výjde kolem 3tis.
M. z toho neni odvázanej, ale je zaplacná záloha tak asi pojede.

shine2015
18. srp 2015

@poupe 😀 to není odvázany pouze před tebou 😀 😀 tím se vše vysvětluje. 😀

irinka
18. srp 2015

@shine2015 Taky mě to napadlo. Jen co za ním zaklapnou domovní dveře, bude šťastnej jako blecha 😀

linee
18. srp 2015

@poupe tak to ted nechapu. Co je to za voucher se zaplacenou zalohou? Tu zalohu jste platili vy nebo ještě jeho mamka? Obvykle se dava poukaz primo na aktivitu a to kolem zajistujes sama. Nebo je to napr. akce se vsim vsudy za napr. 8000 Kc a on dostal voucher na polovinu?

petradova
18. srp 2015

poupe je nejvyšší čas abys zjistila, že svět se netočí jen kolem tebe. Ba co víc, je načase si přiznat, že tvůj manžel NENÍ tvá loutka, vychladni a dopřej mu trochu toho štěstí mimo domov, když už mu ho doma nedopřeješ. Představ si, že já a manžel jsme mojí mamince darovali dovolenou v Recku. A došli jsme až tak daleko, že peníze na suvenýry a jiný blbosti jsme jí nedali a platila si je ze svého....to jsme parchanti, co... 😀.

poupe
autor
18. srp 2015

@irinka @shine2015 kolik vám je, že se chováte jako slepice, škoda psát, za chvíli to bude ko ko kodák, furt dokola. Nazdar. 😝

poupe
autor
18. srp 2015

@linee zaplacená záloha+dostal hotovost na doplacení, nevim proč to takhle je.

poupe
autor
18. srp 2015

@petradova dělej si co chceš, neznáš mě , nesuď.

shine2015
18. srp 2015

@linee poupě keca 😀 kdyby byla zaplacena pouze část tak kdyby muž nechtěl jet klidně to hned vystornuje nebo prodá na netu 😀 😀 😀 😀 jenže on jet chce a moc jen co s poupetem 😀 😀 😀 navíc tchyně by tedy byla z obliga že mu dala šanci si vybrat tudíž by to nebyla opět ta popsána zla tchyně poupetem....ale normální máma.

linee
18. srp 2015

@poupe ted to uz nechapu vubec. Takze je kurz paragladingu, mamka zaplatila zalohu a pak mu dala ještě hotovost na doplaceni a pokud chápu dobre, tak to dava polovinu všech vydaju. A jemu ještě zbyva zaplatit si cele ubytovani a cestu, aby se tam dostal. To cini tech 3000?

capriola
18. srp 2015

Jak to tak čtu, tak být manželem, chytím příležitost za pačesy a prchám z domova aspoň na víkend a paragliding si pořádně užiju 😀

linee
18. srp 2015

@poupe koukala jsem se na net, protože se v tom nevyznam. Kurz není uplne levny, ale sam si platis ubytovani a cestu a pak jeste prukaz (který mu ale zustava) a navijáky. Ale rozhodne to není tolik, kolik cini samotny kurz.
Z toho, co si předtím psala, jsem pochopila, ze ma zaplaceny cely kurz + hotovost (asi na navijáky a prukaz) a plati si "jen" ubytovani se stravou a cestu. Nebo jsem ted uuuuplne mimo? Pokud to tak je, tak by byl blazen, pokud by nejel...

shine2015
18. srp 2015

@capriola to on i udělá jen to doma protahuje jak jen to jde aby měl víc klid ....už takhle to má na talíři třetí měsíc 😀 😀 😀 a to ještě nikam ani nejel 😀

shine2015
18. srp 2015

@linee taky jsem koukala a kurzy jsou ty základní na 8 dni....jen pokud už třeba základní má a jde na vyšší level ...třeba je pouze na tři dny, nevím.

Strana
z4