icon

Dárky od babičky. Jak říct tchyni, aby naší malé nedávala hračky, které nejsou nové?

8. únor 2021

Ahoj holky. Chtěla bych vědět, jak domluvit tchýni, aby naší malé nedávala hračky které nejsou nové. Ona je taková že chodí po bazarech, nebo klidně najde na ulici nějakýho plyšáka, autíčko, a vezme to domů. Naštěstí jsem to věděla už před porodem, a já i můj manžel jsme jí důsledně řekli, že pro naše dítě nechceme nic po nikom, jen nové. No a ona že jo. Ale hned jak se malá narodila, tak jí tchýně dala v mikrotenovém sáčku (v kterém jsem přinesla pár dnů předtím maso na grilování) plyšového medvídka. Na první pohled bylo vidět že není nový, i po čichu. Byl mi navíc děsně povědomý. Tak jsme se zeptali odkud ho má. A ona že ho koupila. Ale koplo mě, že jsem ho vídávala u manžela v pokojíčku. No samozřejmě to byl on. Mlčeli jsme, ale s manželem jsme to doma probrali, a on mámě řekl, že příště až něco koupí, aby na tom nechala visačku, abysme jako viděli odkud to pochází atd. No slíbila to. Ale pokračuje dál, tuhle manželovi dala pro malou dvě dětský knížky, s tím ať se nebojí, že je kupovala v obchodě. Mě hned napadlo jak když jsou obchody zavřené. Tak jsem se jí zeptala já, a přiznala že ty knížky dostala od knihovnice, že je z knihovny vyřazovali. Jak jí už důrazně vysvětlit že tohle opravdu nechceme?

Strana
z8
sudylichozrout
10. únor 2021

@mojeuzivatelskejmeno Tve srovnani kulha na obe nohy. Uz jen proto, ze telefon je vec, ktera se denne uziva a holt podleha zkaze, knizka i hracka muze vydrzet desitky let, aniz by ji neco bylo. A muze se uplne s klidem dedit. To s mobilem prilis nejde a neslo, jak vidis. Vetsina tech kousku, zejmena tech oldschool, byly bazarovky a take tomu odpovidala zivotnost. Telefony s Androidem jsem bud vracela zpet distributorum, kdyz slo o novinarskou zapujcku, nebo jsem je dala k dalsimu vyuziti v rodine.
Jeste nejaky dotaz?

mimi1004
10. únor 2021

@maargit No teď jsi to rozsekla. A ty tu nehejtuješ? 🤦‍♀️

maargit
10. únor 2021

@mimi1004 Tak ted jste me donutila si to po sobe znovu precist. A pokud je muj prislevek na urovni hejtu, tak se omlouvam, nicmene si myslim, ze pak mate dost nizko nastavenou latku toho, co je nenavistny komentar.

pipi_puncocha
10. únor 2021

Tak nějak mám tentokrát tušení, kdo se skrývá za anonymem.🙄

felixfelicis
10. únor 2021

@pipi_puncocha Ja taky 😀

mojeuzivatelskejmeno
Autor odpověď smazal
ajulamamula
10. únor 2021

Jaatreba proti bazarovkam nic nemam.daj se sehnat v peknem stavu.ale trochu autorku i chapu..mame podobnou "babi". Desnej zidak. Dotahne od pudlice kde co.pac co kdyby se to hodilo...
Ale aby na 1.vanoce 3 mesicni vnucce poslala neco co je odrene popraskane a ma vytekle baterie
plus plysaka ktereho mela xxxlet na gauci v obyvalu kde huli jednu za druhou?? jako sorry🙄🙈 a starsimu 11 letemu posle od jeziska naucne dvd ktere se dostavaji k casopisum? 🙈
Takze jo na darky od tchyne si taky davam bacha a popripade je proste vyhodim pokud mi to prijde moc bleee... 🙄

mojeuzivatelskejmeno
10. únor 2021

@sudylichozrout Samozřejmě, že to bude, jak se to komu hodí. Hračky totiž zkáze vůbec nepodléhají a rozhodně se nevyužívají denně. To dá rozum. 😄 Ale telefony se vzteky rozmlacují nebo padají nalitým lidem do záchodu prostě tak nějak z jejich obecně krátké životnosti. 😄😄 Děkuju za vysvětlení, jsem nyní moudřejší. Mně je to úplně jedno, klidně si tu dál někoho lynčujte, jen mi to ve vašem případě přišlo úsměvné

gramar
10. únor 2021

@ajulamamula Jenže to je asi ta podstata věci, byl by toto pro tebe důvod proč se zbytečně hádat s tchyní, nebo bys jí dala "kudlu na krk" že ti všechno musí nosit s visačkou...? Mě se taky nelíbilo mnoho věcí co děti dostávali/dostávají, paradoxně dost často mě více "vytočí" nová vět pochybné kvality, než stará hračka znovu objevená na půdě, která přežila už x generací. Ale přesto že s tchyní jsem měla stav velmi napjatý a i někteří členové vlastní rodiny se prostě snaží udělat radost a dávají dětem, pardon, ale naprosté chujoviny, když už to bylo za únosný limit, tak jsem takové věci v nestřeženém okamžiku "ztratila". Ale vždy jsem poděkovala a i děti jsem vedla k tomu aby poděkovali, je to základní slušnost a já nechci mít děti které si budou myslet že je normální poslat někoho do prdele pokud nepřinese novou, případně i adekvátně naceněnou věc...

codal
10. únor 2021

Já myslím, že kámen úrazu nejsou až tak bazarové věci, ale špatné vztahy v rodině. Prostě nemají tchýni rádi z nějakého důvodu a tohle je jen třešnička na dortu celého problému. Kdyby byla tchýně jinak pohádková babička (jak psala sama autorka), tak by ten problém možná řešili jinak, možná by opravdu poděkovali a pak s dárkem nějak naložili, ale pokud ty vztahy jsou celkově napjaté (což podle autorčiných ostrých slov vůči tchýni určitě jsou), tak je jasný, že to řešit v klidu nebudou a možná i pravém. Důvod špatných vztahu neznámé, takže těžko soudit, kde je ve skutečnosti zakopaný pes.

sudylichozrout
10. únor 2021

@mojeuzivatelskejmeno Usmevna jsi ty, protoze jsi vubec nepochopila, o cem je rec, porovnavas neporovnatelne. Knihu, ktera se da roky pouzivat a neznicit s elektronikou, ktera ma jasne danou zivotnost. Dale s tebou o tom nebudu diskutovat, mam dost prace. A je mi uplne jedno, co mi na to odpovis, tvuj nazor me nezajima. Ahoj.

drep
10. únor 2021

Holky, já ty vaše emoce chápu, ale z anonymní autorky čiší trollství na sto honů, takhle blbej přece nikdo opravdovej není. Navíc píše velmi povědomým stylem, ta tu vysírá často.
Autorce doporučuju, aby kromě cedulky trvala i na cenovce, jinak nepozná, jestli to bába nekoupila ve slevě nebo u vietnamců a pro bobánka to tedy není dost dobré 🤷‍♀️ Protože rozmazlené sebestředné princezničky je přesně to, co svět potřebuje.

veruuu_kubesovic
10. únor 2021

@drep to bys ses divila, kolik takových maminek se na MK nachází 😂😂😂

drep
10. únor 2021

@veruuu_kubesovic No jo no., když já jsem obyvatel spíš reálného světa 😂 a moje dítě je celé takové z druhé ruky😂 a nevypadá, že by jí to vadilo. A já mám z úlovku na vinted větší radost než z nové věci z hm, kterou bude mít na ulici každá druhá (resp. mám z hm doma přesně jedno triko, bazarové, kojící).
Já jsem totiž už velká holka a nemusím si svou hodnotu dokazovat značkovýma věcma. A překvapivě, ačkoliv mají všichni mladí záchranáři a mladé sestry a vlastně i mladí lékaři (staří ne, ti už mají děti a drahé mobily jim nezbýva) mnohem lepší telefon než já, stejně na mě nekoukají z patra, takže ono to v těch věcech možná vůbec nebude 😂😉

amazonkajanik
10. únor 2021

@ondul taky to zpočátku vypadalo,že kupují výhradně značkové a pak až na 6,nebo 7 stránce napíše,že kupují v Tescu,Pepcu a Bonprixu. To kdyby uvedla hned na počátku,tak se téhle sodě vyhne. Max se vytkne to s těma knihama ...

zelenaesmolda
10. únor 2021

@drep
Ja uz bych se nedivila nicemu,blbek je na netu spousta a tady na MK je jich dost vysoka koncentrace

jakreb
10. únor 2021

@autor Takze uz teraz vieme "odkial vietor fuka"...O syna sa nezaujímala, vychovala ho babicka a syncek ma co ma svojou zásluhou tak jeho dieta bude mat vsetko nove....Tak ak mi tak jeho matka lezi v žalúdku nech ju odstrihne uplne a máte klud.....

jakreb
10. únor 2021

No podla vyjadrovania nie si ani panička, ani chcipla mys ale riadna .....si dopln...
@martaskaaa Hádam tie knizky neboli o.rate....Si fesanda mysli (ako tu uz niekto napísal), ze vsetko nove je hygienicky ciste a nikto to nechytal.😀😀😀 Tu skor bude problem inde-v detstve jej muza a ona to prebrala od neho...

jakreb
10. únor 2021

@gramar 👍👍👍

jakreb
10. únor 2021

@luciklim Ale ved tu nejde o bazár ale o to ako sa nevesta stavia k svokre a syn k matke. Tak ak to nechcú nech vezmú a vyhodia ak ich to poteší. Alebo teda nech vobec s matkou vzťahy neriesia. A maju klud.

ajulamamula
10. únor 2021

@gramar no někdy si rikam radsi nic nez tohle..pac ji proste neverim odkud to pritahla protoze ji proste znam🙈🤷🏼‍♀️ ano da se to omyt vyprat ale proste nevim.. takze tak...
Jinak samozrejme taky jsem vzdy podekovala dokonce jsem to ani nedovolila vyhodit.. jedine se souhlasem muze...
A ano dalsi vec asi to i souvisi se vztahem..taky s nj nemam ok vztah.. mozna byt vztah jiny jsem ochotna vic veci prehlednout

ariadna12
10. únor 2021

Ja bych to resila tak, ze co je hezke a jde vyprat/vycistit, bych si nechala, zbytek vratila nebo vyhodila a babi bych to rekla. Zrovna plysak ci jine hracky z bazaru mi nevadi (pokud treba plysova hracka prezije ve zdravi pobyt v pracce).

holkaokomodra
17. únor 2021

kdybych tohle resila, tak bych tu vec s ohledem na babicciny city s dikem prijala a pak s tim nalozila po svem... vsak ona chce jen plnit svoji novou roli babicky, mozna to dela zpusobem ktery neni v souladu s vasi predstavou, ale urcite to nemysli zle...

joy33
22. bře 2021

precetla jsem si to tu zbezne. Nekdo si sem jen prisel ulevit, odsoudit, poslepicit.... normalne je ignoruj nebo rovnou prispevek nahlas. Kazdemu co zaslouzi. 🙂
Skoda energie jinak. Radsi ji dej manzelovi a diteti. 😍 Cas nevratis.
Naprosto Ti rozumim!!! Hlavne v zacatku jsem na mimi chtela jen nove, vse, vcetne hracek. I kousatka byla drevena, bez mekceneho plastu a jinych sr... buhvi po kom.
Postupem casu (vetsi dite) beru i veci po nekom, ale ma to sva tvrda pravidla. 🙂 Nejlip neco co jde vyprat v Sanytolu, vymachat atd nebo dukladne omyt. Obcas primhourim oko. Ale proste cizi oslinantane hracky bez jakehokoliv umyti mam trochu problem. Na navsteve budiz, ale nez si cokoliv ulozim mezi domaci ciste hracky, tak proste ocista. Z toho duvodu nemam moc rada pouzite knizky. I kdyz i ty jsem obcas zkousla. No ale kdyby smrdely zatuchlinou apod, letej. 🙂 Tvrdsi listy jsem otirala alkoholem, haha.
No a boty jedine nove.
Ze tchyne sbira i klidne u popelnic, docela tusim proc jste opatrni. Ona je to nemoc. Nepomuze domluva. Muze to vygradovat v opravdovy hnus. Zazila jsem, videla jsem. Citila jsem. Nalety much. Otres. Nedivim se vam! 😖

losice32
23. bře 2021

Já to chápu, taky bych to tak nechtěla. Řekla jsi ji to, ví to. Kontejnerů a charit je všude plno 😉. Když by se ptala, kde ty věci jsou, tak bych ji řekla pravdu. Taky bych si nevzala pro své dítě nic, o čem bych nevěděla, od koho to je. A je stokrát lepší mít málo kvalitních věci než tunu odpadu.

Strana
z8