Dává vám přítel/manžel dárek k narozeninám?
Ahoj holky, mela bych takový dotaz, mela jsem vcera narozeniny a opet jsem od pritele nic nedostala, nedostavam ani k vanocum ani k nicemu, protoze mi rekne, ze na to není. Presto ted jeste jak jsem tehotna me to mrzelo o to víc, hormony proste pracuji, dostala jsem kytku, ale popravde si netroufam tvrdit kde ji vzal, protoze rozhodne cerstva nevypadala, to jsem nerekla nic, ale za celou dobu 2,5 roku co jsme spolu jsem od nej nedostala nic a jeste jsme se pohadali, ze ja jsem ta spatna, ze neco chci, ze chlapi takový jsou a ze jsem nevdecna za kytku, kterou na rychlo splašil. Me proste mrzi, ze si s tim neda ani malinko prace. Tak bych chtela znat vas nazor 🙂
@kytickaaa já si myslím, že by nám ženám bylo obecně lépe, kdybychom ty naše chlapy braly takové jaké jsou a nevnucovaly jim nějaké naše představy. Dárek nebo přání k narozeninám/svátku s láskou opravdu nesouvisí. Já mám třeba s manželem úžasný vztah a jsem moc spokojená. Naproti tomu jsem chodila s chlapem, který mě dárky zahrnoval a za týden mě zmlátil jen tak....
@nevesta2708 vidíš a já to třeba chápu🙂 za mně si mají partneři dělat radost a plnit si přání celý rok, ne jen na dva, tři dny...na narozky a svátek jsem teda taky ještě nezapoměla, ale máme spolu asi 6 různých výročí a do toho slavíme svátky nejen v českém kalendáři=) takže když se to jednou blbě sejde a máš do toho ještě nějaká trápení (nemyslím nějaké banality, ale třeba nemocnou maminku), tak se na něco z toho zapomene jedna radost a to i tehdy, když už máš dávno koupené dárky a dlouho to plánuješ, což se mi přesně stalo;) do toho druhého nevidíš a pokud se tím fakt trápí, tak co? budeš ho za to sekýrovat a budeš na něj hnusná a uražená a smutná? a co on chudák? na to zapomněl, cítí se pod psa, ještě ho něco trápí..takže ano, já to chápu..Jde tam ale o přístup...Něco jiného je zapomenout, protože "ho to nezajímá" a něco jiného je zapomenout a přitom to prostě nemyslet nijak zle;)
@evcann no kdyzs to tak dlouho prechazela temer beze slova a odkyvala ty jeho vymluvy, tak se nediv ;) normalne mu to rekni na rovinu, jaks to rekla tady. Ono mu to samo nedojde.
Muz mi darky a kytky dava, az mi je obcas stydno <3 ale darky mu davam i ja. samovyrobene, nebo kvalitni doplnky tu a tam, obcas drobnou elektroniku. Nevyzadujeme to, jen je to davani prijemne.
Ty mu darky davas?
Já myslím, že je důležité, aby to měli nastavené ve vztahu oba stejně. Aby se prostě dva dospělí lidé dohodli, jak to chtějí dělat. Jinak jsou zbytečně zklamání, očekávání a slzičky. My s manželem víme, že nás oba dárkování stresuje a nejlíp nám je, když si třeba zajdeme do kina. Dárky si nedáváme, stejně si šetříme spolu na nějaká naše společná přání. Neradi vyhazujeme peníze za serepetičky, které třeba nejsou ani přesně podle představ toho druhého. Když vidím něco, co 100% vím, že by se mu líbilo, tak to koupím, ale je mi jedno, jestli jsou narozeniny nebo ne. Jediný, kdo u nás tyhle události hrotí jsou moji rodiče, takže s těmi máme vždycky dort, dají nám lístky do divadla, manželovi pálivou omáčku a je vymalováno 😀
Problém holek, co si tady stěžují, není to, že by jejich muž nárazově zapomněl nebo opravdu nebyl zvyklý třeba od rodičů se obdarovávat, ale že je ignorace partnerky a permanentní zapomínání na ni jeho životním programem. A když by měl zájem a náklonnost vyjádřit v den, kdy se to očekává jako minimum, tak demonstrativně udělá pravý opak. Jo, je to hlubší problém, indikující nefunkční vztah, proto se nad takovými starostmi pohrdavě ošklíbat není přínosné.
@la_amanita souhlas...
Taky jsme si jednou řekli, ze si dáme drobnost a místo velkého dárku pojedeme na dovolenou. Ale to je absolutně něco jiného než když ten druhy mě absolutně zazdi! Stejně si každá pojede tu svou...
@kytickaaa mne prijde, ze toto resi lidi, kteri svym narozeninam a vsemu prikladaji duraz velky, slavi to atd. Mne je to sumak, narozky ani nic neslavim a tudiz nevim, proc by to melo resit okoli.
Ale chapu, ze pokud je to pro nekoho tak dulezite, tak si neumi predstavit, ze pro druheho ne a tam je to podle me o domluve.
Me kdyby nekdo zahrnoval dary, citim se blbe a mam pocit, ze mu musim byt pak vdecna a to nesnasim.
@sisstin mě přijde nenormální už to, že se někdo s někým "dohodne", že si nebudou dávat dárky, nebudou slavit narozeniny a pod. Nepochopím to ani v té nejhorší fin. situaci, protože radost se dá udělat a pozornost vyjádřit i kytkou utrženou na poli, která nestojí absolutně nic. Jen čas a zájem.
@zuzineckah nejde o penize, my tomu proste duraz neprikladame. A ja kytku atd treba neocenim, za dva dny to zvadne a co s ni. Ja proste radosti tohoto typu od druheho absolutne nepotrebuju, pokud neco chci, koupim si to sama. A darky jsou pro me stres, bo druha strana ocekava pozitivni reakci a tu ja dat neumim.
@zuzineckah no to je rada 😀 ne , vím, že to bylo myšleno asi obrazně, ale zajímalo by mne, co by mi a kde musel utrhnout manžel k narozeninám, které mám v lednu 😀
Jinak k tématu.My si dárky dáváme,na narozeniny, svátky, vánoce, občas i na výročí (nebo si jen někam zajdeme nebo zajedeme),ale nijak to nepřeháníme , spíše megalomanské to děláme pro děti 😀
Me to stresovalo i jako dite, ze pod stromkek neco najdu a vsichni budou cekat jasot nebo neco, coz ja neumim a uz jako dite jsem tu radost hrala.
Ja celkove emoce jako radost a stesti nejak neprozivam a nikdy jsem neprozivala, toto mi davaji pouze moje deti, hlavne ted u dcery je to fakt intenzivni. Darky atd. jsou mi tezce sumak. Mam svoje deti a to je fakt to nej 🙂
@mr_falko je to mozny, pro me jsou proste decka na prvnim miste, ony jsou moje vsechno... chlap a vztah je pro me podruzny a umim si i predstavit, ze bych byla bez vztahu. Bylo by to slozitejsi, to jo, ale ustala bych to. Nemit moje deti je nepredstavitelny, ja jsem ted fakt nejstastnejsi v zivote, strasne me to naplnuje 🙂
@xpila je spousta chlapů, kteří ženě věnují pozornost i bez svátků, fungují naprosto normálně, chovají se k ní hezky a stejně jí ten dárek koupí. Někdo drahý, někdo maličkost 😉 Že si mezi sebou řekneme, že se milujeme, vycházíme si vstříc, podporujeme se navzájem atd, to je záležitost naprosto všedních dnů. Ten dárek je něco navíc, co patří právě k těm výjimečnějším dnům.
@zuzineckah mne treba staci, ze se nehadame, na vsem se domluvime a je klid. Byt obskakovana a nosena na rukou fakt nepotrebuju a bylo by mi asi i neprijemny. Kazdej jsme jinej no ;)
Teda, pro pročítání se diskuzí hodně žasnu nad některými ženskými jak si to můžete od chlapa nechat líbit? Hned první příspěvek od autorky diskuze mě zarazil, a říkám si: To vážně takhle někde funguje? To je ale velmi smutné, že jste ještě takového přítele nekopla do patřičných míst!
Dávání dárků může být klidně i na dohodě a nebo spontánní. Ale říct mi chlap nedal jsem ti dárek proto, že to nemá cenu? Jako kde to žijeme? Ženy proberte se! Je 21. století, tak trochu rovnoprávnosti do toho vztahu...😉
@vendulka to nebyla rada 😉 jen obrazně polopatě napsáno, že dárky nejsou o cenovce... vždycky se dá vymyslet něco, co toho druhého potěší, protože ten druhý se nebude radovat z dárku samotného, ale z toho, že jeho polovička projevila zájem mu tu radost udělat 🙂 Takhle to vnímám já. I díky svému skvělému muži to vnímám mnohem častěji než o svátcích.
@sisstin hele, já to chápu, opravdu. Hodně jsem z tvých příspěvků i v jiných diskuzích pochopila. Ano přiznám, někdy mi bylo až smutno. Ale je mi jasné, že ty to takhle nevidíš. Si prostě zvyklá žít jiný život. Já to beru a rozhodně to z tebe nedělá horšího člověka nebo tak něco, to vůbec. Určitě si skvělá máma a ať už to vnímáš jak chceš, tak nemáš jednoduchý život. Nicméně pokud si šťastná, není co řešit 🙂 Protože spokojená máma = spokojené děti.
@vanea Otázka zazněla ,,k narozeninám", tak jsem na to i reagovala. Samozřejmě, že si děláme radosti i během celého roku🙂 A úplně chápu, že když má člověk nějaký problém, tak ,,oslavy" jdou stranou. V žádném případě nikoho za to neodsuzuji!! Záleží o úhlu pohledu a jaké má kdo priority. Jen říkám, že pokud je normální situace, kdy nejsou problémy atd., tak je to normální dostat/dát dárek ať už jen polibek a přání nebo drahá dovolená. Tím, že si člověk vzpomene dává najevo vše!😉❤
Nj za ty leta clovek uz nema moc inspiraci, letos jsem ale manzelovi udelala velkou radost multitoolem, byl nadseny!
Jsme s manželem spolu dvanáct let a dárky si dáváme. Nejen k výročí, narozeninám nebo vánocům. Občas me muž překvapí drobností "jen tak pro radost"... A i když ani jeden netrváme na drahých dárcích (a že na ně taky spoustu let nebylo...), za ta léta se stále snažíme, aby to byl dáreček, který potěší. Podle mě je to jeden z důkazů zájmu o toho druhého... A jak říkám, dárek nemusí být za tisíce, potěší i blbost za stovku, když si dá člověk záležet a zamyslí se. Takže argument " nic ti nedám, nejsou peníze" je jen ubohá výmluva.

@petradova chtěla, ale co mám dělat....On je z toho ve stresu, vždycky chodil úplně nešťastný, co mi teda má koupit, že vůbec neví apod. A upřímně, když se nad tím zamyslím, tak tu kytku za 300, která mi chcípne za dva dny oželím...