icon

Dává vám přítel/manžel dárek k narozeninám?

evcann
22. kvě 2015

Ahoj holky, mela bych takový dotaz, mela jsem vcera narozeniny a opet jsem od pritele nic nedostala, nedostavam ani k vanocum ani k nicemu, protoze mi rekne, ze na to není. Presto ted jeste jak jsem tehotna me to mrzelo o to víc, hormony proste pracuji, dostala jsem kytku, ale popravde si netroufam tvrdit kde ji vzal, protoze rozhodne cerstva nevypadala, to jsem nerekla nic, ale za celou dobu 2,5 roku co jsme spolu jsem od nej nedostala nic a jeste jsme se pohadali, ze ja jsem ta spatna, ze neco chci, ze chlapi takový jsou a ze jsem nevdecna za kytku, kterou na rychlo splašil. Me proste mrzi, ze si s tim neda ani malinko prace. Tak bych chtela znat vas nazor 🙂

editah222
22. kvě 2015

Můj muž nedát nic k narozkám tak budu asi na mrtvici 😀 Dáváme si v poslední době jen malé dárky, protože vše co potřebujeme nebo chceme si koupíme (když na to je) a nečekáme na nějaky důvod. Ale k narozkám patří vždy aspon kytička a nějaká maličkost. Lets jsem prvně nedostala kytičku ke svátku, koupil jen dceři a musím říct, že mi to bylo líto, ale on večer vytáhl moji oblíbenou lahvinku 🙂

Vím, že pro chlapa může být nákupování dárků stres, ale podívat se v koupelně co použivaš za krém nebo voňavku nebo aspon oblíbenou bonbonieru může kouopit každý, nebo aspon tak kytka.

Je mi líto, že některé máte takové ignoranty, ale o to víc si vážím svého může. 😉

junkka
22. kvě 2015

Tak my si teda taky dáváme darecky, asi si to nedokážu představit, ze by na me třeba zapomněl. Na narozky a svátek něco normálního a k vánocům se vždycky chceme překvapit, jako je to peklo vymyslet něco originálního po tolika letech, ale když pak člověk rozbaluje dárek, tak je to super 🙂 Ale musím říct ze na výročí nikdy nic extra, třeba čokoládu, nebo kytku, ale vloni, já pro něj asi jen rafaelo a on mi donesl zlatej náhrdelník s pravou perlou. Myslela jsem že upadnu a stydela jsem se, že já mám pro něj bonbonieru. Ale vůbec mu to nevadilo, rad mi dělá radost 🙂 Ja pro nej zase ted chystam prekvapeni na prvni vyroci svatby. 🙂 Mrzí me, ze to tak není všude, chlapi dokážou být pekni sobci. ☹

mishell56
22. kvě 2015

Ahoj, my jsme si na Vánoce nic nedali, protože jsme byly ve finanční tísni a opravdu na to nebylo, ale pak v lednu jen tak přinesl kytičku a hrneček s názvem "Jsi dokonalá žena". Takže to beru jako kompenzaci. Jinak narozeniny mě teprve čekají tak jsem zvědavá já mu k narozeninám dala mikinu...k svátku jsem taky dostala kytičku a to svátky neslaví tak nevím jak bych reagovala kdyby skutečně nic, ani maličkost, asi bych trpěla sama pro sebe

sisstin
22. kvě 2015

Nedavame si nic 🙂

evcann
autor
22. kvě 2015

@lucinka58 ale ja uz to zkousela si s nim promluvit, vzdy to dopadne stejne, nejsem takovy, nebudu to delat a ja jsem ta co to neni schopna pochopit a zacne s tím jaka jsem hrozna ja a ze toleruje atd atd. to nema cenu, rekne mi, ze kdyby to delal tak se pretvaruje a to, ze nechce. Ze jine zenske jsou rozumejsi a stale dokola. No myslim si to, ja nevim jak jinak to pochopit. Taky mam sve chyby, ale to mame oba a tak nejak je tolerujeme, ale tohle je neco jineho.

evcann
autor
22. kvě 2015

@mishell56 ale my nemame financni nouzi, opravdu jde jen o to, ze on takovy neni a tim to konci, at si reknu nekomu jinemu kdyz jsem tak zvykla

lu777
22. kvě 2015

jsem chvilku přemýšlela jestli to je vážně míněný dotaz 😕 😕

samozřejmě, že si něco dáváme... vůbec nejde o hodnotu dárku, někdy to je jen drobnost 😉
jde o tu symboliku... mě potěší třeba to, že mi přinese kytku a vezme si děti na celý den o víkendu a já můžu jít třeba sama na výstavu... to přece nemusí stát plno peněz 😅
my jsme kdysi byli fakt bez peněz (měli jsme hypotéku a blížila se exekuce), no tak k narozeninám muž dostal třeba takovou sadu karet a na každé napsané různé věci co by si přál a pak tam měl tzv. divoké karty...
třeba Obejmi mě... Pochval mě za něco... Pojeď se mnou někam na motorce apod... měl z toho velkou radost 🙂
a stálo mě to asi tak 20 Kč 😅

my si třeba dáváme často symbolické dárky, jde o to, aby děti viděly, že na sebe myslíme, záleží nám na sobě... děti mně třeba dají něco co nakreslily, ale to mě taky potěší hodně a nic je to nestojí!

přijde mi to trošku zvláštní, tady nejde o dárek, ale přístup "takový jsem a nezměním se", to je cesta do průšvihu... ve vztahu spolu lidi potřebují komunikovat, oceňovat se vzájemně, pochválit a to i sebe a taky dělat kompromisy

luuciee83
22. kvě 2015

Holky, super téma! 😉 ...jak u nás... né, že bych nikdy nic nedostala - na začátku se fakt snažil něco vymyslet a tak... teď poslední roky je to spíš "si kup, co chceš, sama víš nejlíp, co potřebuješ..." 😝 ...ale! Narozky mě čekají příští čtvrtek a minulý týden jsem si objednala jako že dárek od něj - nechala jsem si balíček poslat do práce, přišel na dobírku, kterou jsem si zaplatila 😅 😀 tak čekám, co bude ten příští týden...?? 😅 😎

kammka
22. kvě 2015

to je fakt strašný..říct, že na to není, copak je tohle důvod neudělat radost?? můj chlap mi dříve dával dražší dárky, teda na naše poměry, já nejsem na šperky ani na oblečení, on by tomu ani nerozuměl, já mám spíš radost z dárků praktických..dřív to teda byly cédéčka, knížky nebo třeba na tehdejší poměry novinka - nerezová termoska.. co máme děti a hlavně co máme barák a hypotéku, je to horší, ale aby nedonesl nic, to fakt ne, spíš to má tak, že se nepokusí přijít z práce dřív, dárek mi předává stylem, jako bych na něj mířila bazukou a on mi vlastně koupil i tu maličkost jen proto, že strašně musel.. moc nad dárkama poslední roky nepřemýšlí..
s chlapem bych si sedla a popovídala si s ním o tom, jak to bylo u nich doma, nebyl třeba zvyklý na to, že se u nich dávaly větší dary a on proto, že na drahé dárky nemá, tak radši nedá nic?? já nechápu, že nemá snahu udělat radost, když je to pro člověka, kterého miluje??
leckdy je to nastejno, jestli nedostaneš nic, nebo chlap donese dar na kterém je vidět, že vzal něco z prvního regálu, jen aby měl doma klid.. ono to zamrzí stejně...
já jsem ráda, že jsem chlapa zpracovala tak, že dostanu něco k narozeninám a k Vánocům, Valentýna neřeším, ani výročí, ale třeba že už kolikátý rok uschnu, protože zazdil první máj, to mně mrzí, ale co s tím nadělám.. taky bych ho tam mohla dotáhnout, ale on když od něj očekávám něco pěkného, tak je jako naschvál protivnej takovým stylem, že než ho někam vláčet, radši bych ho praštila.
když to s dárkama začalo drhnout kvůli hypotéce, tak jsem mu řekla, že by mi to bylo asi i jedno, ale co mám říct holce, když se mně zeptá, jestli už mi táta dal něco k narozeninám a jestli budu mít taky takovou oslavu a dort jako mívá ona?? tak to se chytil za nos a už kvůli tomu, aby si jeho princezna nezvykala na to, že je normální od chlapa nic nedostat, mi vždy něco donese.. ale jak říkám, jsou to vždy praktické dary, prostě mu omílám, co bych chtěla a že bych to užila pro všechny..taky když vozí holku ze školy, mu nic jinýho nezbyde, ona by mu neodpustila, kdyby nekoupil cestou kytku a nedá mu pokoj, dokud v autě nějaká není 😀

tkanicka
22. kvě 2015

My si dárky jako takové ani nedáváme, dostanu většinou kytičku, nebo nějakou sladkost, já manželovi taky koupím většinou nějakou dobrotu, nebo zužitkuji nějakou koupenou košili 😀 Ale spíš se domluvíme, že si něco pořídíme a je to jakoby k narozeninám, vánocům a není to přesně na ten den. Loni jsme si třeba pořídili k narozeninám kola... kupovali jsme je v květnu a já mám narozeniny v březnu a manžel v dubnu. Asi to není o tom, jestli si někdo něco dává, nebo nedává, ale ta situace musí oběma vyhovovat, jak tím jeden trpí, je to špatně

aklin
22. kvě 2015

S manželem jsem už 5,5 let, tak zpočátku velká zamilovanost, dárky snad ke každé příležitosti - výročí, narozeniny, Valentýn, Vánoce. Postupem času se to zmenšuje a zmenšuje. Nyní si dáváme dárky jen k narozeninám. My dva jsme usoudili, že je zbytečné dávat si dárky k Vánocům. Aby si manžel nevzpomněl na moje narozeniny, to by mě hodně mrzelo. Ono se to vlastně stalo minulý rok, nakonec jsem mu řekla, že zřejmě zapomněl na moje narozeniny a na druhý den jsem už měla kytku. Jsem zvědavá s čím manžel přijde letos, v červnu mám jak narozeniny tak i porod.

bobulka_216
22. kvě 2015

My si dárečky dáváme... sice malinke ale dáváme ... 🙂 ja dostanu kytičku ( slunečnice, tulipany, ... ví co mám ráda) jdeme na veču ... a už tohle je pro mě dárek ;) jsem ráda, že jsme spolu ... a teď na narozky nechal zvětšit naše svatební fotky 2 a už visí v obyvaku 🙂 ... ja většinou dám šáňo ( brut) a opět večeře 🙂 a pak nějaky dareček ( třeba kleště na grilovaní, šátek na kolo, kamenné kostky do whisky, jizdu na čtyřkolce, ...) 🙂 ... někdy zase jedeme na víkend pryč, něbo se domluvíme a koupime nějaký větší společný dárek ... 🙂

martaveg
22. kvě 2015

Tak my si tedy darky davame, jasne ze po deseti letech jsme si uz dali i spoustu spis praktickych darku nebo spolecne zazitky a vylety nez vyslovene nejaka prekvapka pro radost, nicmene se snazime udelat prekvapko aspon formou toho darku, napr. ja ted dostala od manzela poukazky do knihkupectvi (ktere jsem sama zminila jako vhodny darek) ale dostala jsem to formou bojove sifrovaci minihry kterou manzel sam vymyslel a pripravil 🙂 ja mu treba kazdy rok vymyslim nejaky originalni adventni kalendar.. nejde mi o to ze by to musel byt nejaky drahy darek nebo neco super originalniho, ale priznavam, ze kdybych dostala jen kytku, tak bych byla hodne zklamana.. ale pokud na to jeden z paru opravdu neni (nerad darky dava i dostava), tak bych asi udelala dohodu, ze si budu darky v nejake domluvene cenove hladine kupovat sama a ten druhy nemuze nic vycitat ze utratim spolecne penize za nejakou blbost..

@kammka Jo tahle taktika by funovala i u meho manzela, je vzdycky rad kdyz pak ostatnim ukazuji nebo vypravim co mi dal nebo pripravil a pokud je pobliz chlap ktery neda ani kytku, tak pred nim rad machruje 😀

lu777
22. kvě 2015

možná mu dát nějaký dárek, který ho fakt bere - nějaká technika nebo sexy prádélko a žhavá noc 😀
pak by možná pochopil, že dárek může být prima 😀

evcann
autor
22. kvě 2015

@lu777 no tak to si nemyslim, vic než tohle ho bere sledovaní televize a o zhave noci se mnou taky neprahne takže to asi neklapne no :D

kaccistar
22. kvě 2015

myslim si, ze aj ked na to nie je, tak darek by Ti rozhodne kupit mal.. sice to nie je povinnost, ale malo by to vyplnynut z toho, ze mu na Tebe zalezi a mal by sam chciet niecim Ta obdarovat.. to, ze na to nie je, je pre mna neakceptovatelna vyhovorka... u nas je to tak, ze mi partner kupuje kvety aj nahodne pocas roku, ked ma cas zajst do kvetinarstva, prinesie krasnu kyticu, ziadne Tesco / lidl... a ked boli Vianoce, tak mi kupil partner veci, ktore odpozoroval, ze by sa mi zisli a nechcem si ich sama kupit, pretoze su drahe.. a k tomu ma este prekvapil hodinkami.. naopak je to horsie, pretoze ja zase velmi rada kupujem darceky a ked vidim nieco pekne, tak mu tiez kupim (oblecenie, na moto atd.), ale on fakt nerad prijima darceky a svoje meniny / narodeniny moc slavit nechce 🙂 takze skor vecera a kupujem nejaky spolocny pobyt atd.. ale kazdopadne to vsetko ku vztahu patri.. nie je to povinnost, ale malo by to tam byt. 😉

ladie
22. kvě 2015

Teda, koukám, že vás je tady hodně, co dárky nedostávají/nedávají 😕

My si teda dárky dáváme. K narozeninám, k Vánocům, k výročí, i jen tak v průběhu roku. Květiny dostávám min. jednou týdně (prostě na stole je pořád čerstvá kytice), já manželovi pořád kupuju nějaké drobnosti (mňamky, víno, oblečení...), chodíme na večeře.

Podotýkám, že to není žádná prvotní zamilovanost. Jsme spolu 15 let.

lu777
22. kvě 2015

@evcann 😅 no ale něco ho baví, ne? nemá nějaké koníčky?

jestli ho nebaví sex a nemá koníčky, tak spíš je možná otrávený tou denní rutinou... tam pak je otázka co s tím jestli ho baví třeba práce a jak ho případně "probrat"... ono to pak má vliv na celou rodinu

my jsme spolu 11 let, je to jiné, to jo, prvotní zamilovanost vydrží pár let, ale totálně ignorovat narozeniny, to si neumím představit 😕 i kdyby mi ten partner měl jen poblahopřát a obejmout mě nebo jsme si měli udělat třeba piknik s dětmi v parku, tak ale nějak by se to mělo připomenout... je to přece i o tom, že člověk jako by poděkuje za další rok kdy je naživu, trošku třeba zrekapituluje a tak 😕

lu777
22. kvě 2015

@kammka u nás taky dcerka řeší A co Ti dal tatínek? Dostala jsi kytku v práci? Kam spolu půjdeme?
prostě očekává, že když se slaví její narozeniny, tak moje taky... těžko bych jí vysvětlovala, že nic nebude, jí přijde divné i to že nemám párty 😅

michalka_n
22. kvě 2015

To my si taky vždycky dáváme maličkost i když musím se přiznat že většinou si tak nejak řekneme co chceme koupit, třeba novou mikinu za 1500 nebo tak a k svatku obvykle nějaký blbynky jako cokoládový prsa nebo tak 🙂 ten muj totiz nějak nemá ,,mozek,, na to co by mi udelalo radost tak si o to radsi řeknu 😀 a pravda je že někdy jen tak přijde domu a přinese oblibenou merci čokoládu, nebo želatinové srdičkové bonbonky 🙂 takže já si myslim, že každá žena by měla dostat aspon minimalně oblíbenou čokošku 🙂

kaccistar
22. kvě 2015

@kaccistar este k tomu obdarovavaniu.. moj partner kolko krat pride aj len s uplne obycajnou vecou: Milacik, kupil som Ti Tvoj oblubeny makovy kolac.. pretoze vie, ze ja si ho sama nekupim, ale on ked nakupuje, tak ho to napadne a donesie mi to.. alebo fakt blbost, ked ide do Mecaka, kde ja nechodim, tak mi prinesie do prace ovocnu tasticku, ktoru tiez vie, ze mam rada.. takze nejde ani tak o cenu darovanej veci, ale o ten akt darovania, ten ma hodnotu.. 🙂

kammka
22. kvě 2015

@lu777 ono je celkem běžné, že ženský organizují a chystají chlapům kulatiny, ale když mají kulatiny samy, tak si to taky musí samy nachystat.. u nás v rodině bohužel běžné, táta i strejda přišli k hotovému..

můj muž slaví letos 40, zatím dostal odpalované větrníčky a vidle, neb je to véliký chovatel ale nářadí nechává věčně někde válet.. ale k tomu mu organizuju brigádu, aby mu trošku ubylo práce.. já to sama moc nevytrhnu, ale pozvala jsem jeho kamarády, navařím jim a napeču, požádala jsem jednoho z nich, aby to organizoval a obsluhoval stroje a to si myslím nestojí tak moc.. ale že bude mít pořezanou haldu dříví na zimu, to je k nezaplacení 🙂

já mám 40 příští rok, tak budu napnutá, co on.. asi to taková sláva nebude 🙂 🙂 😒 pochybuju, že zorganizuje partu mých kamarádek, aby mi vyplely předzahrádku, umyly okna a vygruntovaly kuchyň 😀 ale bylo by to fajn!!

jjustyna
22. kvě 2015

@evcann mě by to taky moc mrzelo, kdyby se nezajímal. Já si právě říkám, že lepší je, když si dá malou práci než žádnou. On umí potěšit, nedávno šli s malým kolem květinářství a měli posledních 23 korun v kapse a koupili mi macešku. Nebo k nám přijede teta a on mě před ní pochválí za věc, kterou si ani nepamatuju....takže to nemám na narozeniny, ale tak nějak občas... někdy. Člověk nemůže mít všechno dokonalé.

evcann
autor
22. kvě 2015

@lu777 jo konicek ma sport, on je takovy pohodlny, televize a v jedne ruce ovladac a v druhe telefon kde sleduje sport

smirda
22. kvě 2015

Ty jo, tak to je hustý, mám asi docela výjimečnýho chlapa. 29. narozeniny mi udělal tak krásný, že na to asi nikdy nezapomenu a pak jsem se mu tu parádu snažila oplatit o dva měsíce později, když on měl třicítku. Dárky si dáváme a dávat budeme, někdy se to povede míň, někdy víc, ale vždycky se to stane. Poslouchá mě a tuhle na mě doma čekala kytička z šeříku a takových žlutých kvítek z keře, kolem kterého jsme asi 14 dní předtím šli a já se zmínila, že bych tenhle keř chtěla na zahradu, že ta kvítka jsou moc hezká. Má zas jiné chyby, kvůli kterým bych asi od spousty z vás slyšela to obligátní "z takového vztahu bych vzala nohy na ramena", ale spoustou věcí mi to vynahrazuje 🙂.

evcann
autor
22. kvě 2015

Já jsme mu treba drív kupovala, oblecení, penezenku, bundu, tasku do prace a darky a tak a porad neco dobreho atd, ale taky me to prestalo bavit, jako neco dobreho mu kupuju porad, on mi taky obcas neco prinese, ale vic v tomhle kupuje sobe, ale drazsi darky uz me prestali bavit kdyz je to jednostranne

evcann
autor
22. kvě 2015

@smirda jo tak to jsem nekolikrat zkousela rict, ze miluju serik jak voni a nic :D

evcann
autor
22. kvě 2015

a samozrejme se dnes jeste neozval a ani neozve, protoze mi vcera rekl, ze je ochotny to hodit za hlavu a jit dal, ale u me si tak jisty neni, takze proto se dnes radeji utesi jinde 🙂

lucinka58
22. kvě 2015

@evcann Hele, my taky žhavou noc neměli od té doby co jsem otěhotněla (kvůli komplikacím), ale náklonost si projevujeme stále. A zeptám se jak to máš ty vůči němu. Překvapíš ho někdy něčím? Dáš mu nějakou maličkost? Já svému muži dávám drobnější pozornosti během celého roku a možná i proto je to mezi námi takto nastavené....(ale to otázka). A miluješ ho stále? Víš, z tvých příspěvků mám pocit smutku a beznaděje..... Kvůli čemu se svým partnerem jsi? Kvůli zvyklosti, dítěti?????

evcann
autor
22. kvě 2015

@lucinka58 ano jak jsem psala, ja mu kupovala hodne, obleceni, oblecení, penezenku, bundu, tasku do prace a darky a tak a porad neco dobreho atd, ale prestalo me to bavit kdyz ja sama pak nic nedostavala. Ted uz jem upustila od toho drazsiho a spis mu uvarim dobre jidlo, upecu co ma rad, koupim co ma rad a tak. Ja mám pocit, ze on jak mi to vysvetluje tak vazne ty chyby jsou ve me a je to moje chyba, proto jsem se ptala tady vas jak to mate vy, abych nasla nejakou ulicku k pochopeni proc tomu tak je, jeslti je chyba jen na me strane nebo i jinde. Já ani v tehotenství necekam vybuchy vasne, ale obcas si prijdu nemotorna, otekla a tak a tak by me treba potesilo, ze o me stoji jako o zenskou, partnerku, ze mi to slusi mi rekl naposledy tak pred rokem, pritom o sebe pecuju, nevypadam nejak silene. Treba prave tim dareckem k narozeninám, snazim se se starat o domacnost, ma veskere pohodlí, staram se o kluka, chodim do prace, abych vydelala penize, ale mam k tehotenstvi silnou cukrovku, ted jsem si vyvrkla kotník, takze blbe chodim, ale do prace porad chodim a zda se mi, ze proste to neoceni. Neoceni nicim a tak nejak uz nevim kde hledat tu spravnou cestu.

Strana