Dává vám přítel/manžel dárek k narozeninám?
Ahoj holky, mela bych takový dotaz, mela jsem vcera narozeniny a opet jsem od pritele nic nedostala, nedostavam ani k vanocum ani k nicemu, protoze mi rekne, ze na to není. Presto ted jeste jak jsem tehotna me to mrzelo o to víc, hormony proste pracuji, dostala jsem kytku, ale popravde si netroufam tvrdit kde ji vzal, protoze rozhodne cerstva nevypadala, to jsem nerekla nic, ale za celou dobu 2,5 roku co jsme spolu jsem od nej nedostala nic a jeste jsme se pohadali, ze ja jsem ta spatna, ze neco chci, ze chlapi takový jsou a ze jsem nevdecna za kytku, kterou na rychlo splašil. Me proste mrzi, ze si s tim neda ani malinko prace. Tak bych chtela znat vas nazor 🙂
@evcann to je smutne, ze si na darek nevzpomel, usmudlana kytka to nezachrani. My jsme si taky rekli, když jsme zacali stavet, ze si nic velkyho nebudem davat- na to si moc nepotrpime, protože nase rodina hodnoti vse podle hodnoty daru, tak se mi to protivi, ani kupovat kytky, k vanocum jen malickost. Vydrzeli jsme to cca 2 roky, k narozeninam se ale ocekava, ze něco dostanes. I kdyby to bylo blby tricko, k svatku třeba cokoladu Ja bych teda byla hrozne zklamana, ze si nevzpomel a i by mi to bylo trapny mu nedat nic taky. Zkus to s nim probrat a rict mu, ze te to mrzi, ze jsi nejaky maly darek cekala. Ono to je opravdu něco jiného nez když si to koupis sama.
Nečetla jsem to všechno, tak snad se nebudu opakovat...
No, se i divím, že jsi něco očekávala, když to tak nebylo ani předtím... Muži se v zásadě nemění... Leda bys je musela viditelně nakopnout... Přála bych si, chtěla bych, toužím po... a nejlíp mu to i ukázat v obchodě... (abys nedostala negližé v xs, když potřebuješ xl.... to je pak spíš trapas pro oba...).
Manžel to v poslední době dělá tak, že mi dá peníze, ať si seženu, vyberu, koupím co chci... Já vím, není to moc romantické, ale po pravdě praktické a všichni jsme spokojeni - já mám to co jsem chtěla (vázičku) a partner klid, že jsem spokojená, uspokojená a dobrý pocit máme všichni... Jen tam chybí to překvapení..., ale on nemá stresy z toho, že se netrefil a já z toho, že nemusím předstírat jak se trefil.. (on by to stejně poznal...). Ale občas dostanu třeba čokoládu to zas jo... Z počátku to samozřejmě dárky byli, ale když mi chtěl udělat radost, tak jsem dostala barvičky, jenže se fixovali jinak než jsem potřebovala, což jako laik nemohl vědět... Takže to máš tak... Jinak já mu dárky dávám, ale spíš praktické jako hadry, protože je bytostně nesnáší kupovat je a v obchodech je to pro něj utrpením... Takže zabijeme dvě mouchy jednou ranou....
Doporučuji knížku Pět jazyků lásky - třeba je ten tvůj typ muže, který má jako jazyk lásky skutky a činy a tím, že ti opraví kapající kohoutek ti vyjadřuje jak moc tě miluje... Já to tak mám doma, a zase potřebuji jazyk ujištění, takže mu každý večer řeknu jak jej mám ráda, a on mi to zopakuje...
Jinak je dobrý spoléhat sama na sebe, a když to víš koupit si něco - udělat si radost - sama - a nespoléhat na ostatní... 😉 🙂 😀
Obecně jsou dárky slušnost, jako milá pozornost, nikoliv povinnost...
Mě tady nejvíc zaráží, že nikdo neřeší, že si píše s jinejma ženskejma a obecně se chová jako hulvát, ty dárky jsou až poslední věc. Jinak my jsme spolu 5 let a dárky si dáváme (manželovi se to někdy povede trefit a někdy je to hrozná blbost, ale snaží se). Kytky taky dostávám, kupované i natrhané. Jednou zapomněl na moje narozeniny (dárek měl, ale vsugeroval si jiné datum) a dala jsem mu to tak sežrat, že si to víckrát nedovolí.😀
My se s manželem od začátku seznámení vždy tak nějak domluvily, že si nic moc dávat nebudeme, i kvůli financím, i proto že člověk pak co měsíc pořád něco sháněl a kupoval (narozeniny, svátky, Valentýna neslavíme vůbec, výročí seznámení, pak i výročí svatby) a docházeli už i nápady, jelikož co jsme chtěli jsme si vždy hned koupily sami. Ale manžel mi většinou pokaždé donesl aspoň čokoládu nebo kytičku, prostě drobnost, já mu zas k narozeninám dělám dort. My si ale na dárky nepotrpíme, prostě si uděláme krásný den, masáž, výlet, zajdem si na večeři nebo ji uvaříme společně doma.. A taky je pravda, že on mi kupuje čokoládu nebo kytku nebo jinou drobnost i jen tak pro radost a já jemu taky, tak nám to nepříjde.
Tak si taky s někým pište já dělám přesně to co dělá on mě ,nepopřeje mi k narozeninám taky mu nepopřeju at ví jaké to je .....píšu si s jinými muži samozřejmě protože aspoň chvilku se cítím velice dobře......
@evcann těžko soudit tvého přítele kvůli jedné věci, ale mně to přijde jako hulvátsví, my si dáváme dárky od samého začátku vztahu, manžel se vždycky ptá, co bych chtěla k narozeninám, stejně tak na vánoce, a na svátek mi taky dá aspoň kytku nebo pozve na večeři (samozřejmě všechno oplácím), stejně tak to dělají i naši otcové a bráchové
výmluvy typu "chlapi takoví jsou" mi proto přijdou celkem uhozené, akorát někteří jsou holt hulváti a někteří na svoje ženy (manželky, přítelkyně, matky, dcery, sestry) opravdu myslí, dárky mají být projevem úcty a lásky k blízkým
myslím, že alespoň nějakou tu drobnost (ale ne sešlou kytku) by ti občas dát mohl
@alen_ka přesne...navíc když ji kupuje i mamce....a hlavne jak jsi psala, hulvátství a neucta vůči mě. Mě muj muž donese kytku i jen tak....na 1.maje mi donesl tři tulipány ze zahrady ve váze rovnou do ložnice.....jindy kytku i koupí.....a taky jsme meli problemy atd....ale aby mi nedal nic na moje narozky, svátek nebo vánoce....to je teda mazec, me by to bylo líto a jak jsem psala, kdyby toto udelal už když bychom spou začali chodit, u mě by byl konec, bez vysvetlování, diskuze apod.....jednak je to minimálně slušnost, když si tě váží a jednak me by nenapadlo nedat nic příteli....s manželem jsme se poznali a začalli si 10dnu před vánocema a přesto jsme si maličkost dávali, ani jsme se nezminovali nebo nedomlouvali.....dnes jsme spolu víc než 8let, máme dve deti, čekáme třetí a jdeme příkladem svým detem.....nenásilne, žádné z donucení....nekdy se nepohodneme....ale i se spolu zasmejeme...a to musí videt deti, že nekdy se nepohodneme, ale zase se domluvíme a hlavně že se spolu smejeme....nad tím bych se u vetšiny zamyslela taky.....doma se spolu muíste smát, jakmile chybí smích, neco je špatně.....
@evcann Ahooj, tak to mě přijde spíš sobecké od tvého přítele. Když říká, že on takový není, tak by zase měl pochopit, že ty taková jsi. A takovýhle vyjímečné dny, jako jsou narozeniny, svátek, a vánoce by mohl udělat kompromis. My s přítelem si dárky dáváme, akorát tentokrát jsme to už měli tak, že on mi dal peníze at si něco vyberu, ale na vánoce koupil sám. Jsme spolu také 2 a půl roku, a máme už 9ti měsíční dítko, a můžu říct, že se hodně věcí změnilo, od té doby co se malá narodila, tak přeju ať přítel aspon po porodu taky trochu vyměkne 🙂
My to máme takhle já manželovi k Vánocům dárečky dávám (strašně ráda obdarovávám), i k narozeninám. Já ke svým narozeninám většinou dostanu malou kytičku, nebo spíš růžičku, ale vím, že je z lásky. Manžel mi hned z kraje řekl, že nerad kupuje a vymýšlí dárky, že na to nemá fantazii a ještě nemá rád to, že jsou Vánoce a proto, že jsou Vánoce musí začít lítat po obchodech, přijde mu to jako povinnost a to on nerad. Ale za to celý rok mi to pak vynahrazuje, jakmile jdeme do obchůdku a cokoliv se mi líbí, botičky, šatičky, něco potřebného do kuchyně, domácnosti, hned to koupí a má z toho velkou radost, že já si to vybrala a on mi to mohl koupit a řekne, tak to máš k narozeninám a to třeba k vánocům a tak to říká celý rok, a proto na vánoce a k narozeninám přesně na ty data už nic nečekám.
Jsme s mužem přes 7 let. Už na začátku vztahu hlásil, že od něj kytku nikdy neuvidim. 😀 Pak jsme měli 1. měsíc "výročí" a on se ptal kolegyně, co by mi měl jako dát, a ta mu na to řekla "No, kytku, přece!" 😀 Dostala jsem růži a Rubikovu kostku. 😀 d té doby každý měsíc (resp. tak v 80-90 %) nezapomene na naše "výměsíčí" a dostanu kytičku. 🙂 Jinak naprosto běžně si dáváme dárky k narozeninám, svátku, Vánocům. Když máme výročí vztahu či svatby, tak většinou někam jedeme nebo si dáme (jo, je to ulítlý) nějakýho plyšáka se srdíčkem. 😀 Když mu bylo třicet, připravila jsem mu utajenou párty, byla to bomba, chudák neměl slov ještě tejden. 😀
Mrzelo by mě, kdybych nic nedostala. Ale řešila bych to hned na začátku vztahu, takhle po pár letech těžko bycha honit no. Zkus mu také nic nedávat, ber to tak, že ušetříte penízky na mimčo. 😉
Kupuje mi kytky, jinak dárky u nás už nějak vysumnely...
Svátky,narozeniny, výročí apod. také moc neslavíme. Max. večeře jakoby k tomu datu. Někdy i nějaká ta kytka proběhne. Ale většinou to dopadne: "vyměnil jsem ti kola na autě, to máš k svátku/narozeninám". Mám totiž výhodu/nevýhodu, že narozeniny i svátek mám poblíž termínů vyměny kol na letní i zimní🙂 Ale co, už jsem si zvykla. A než dostat (jako kamarádka) "šperk, který jí sám vybral" a povinně ho nosit, ačkoliv je úplně příšernej, tak si vždycky řeknu: "zlatý kola" 🙂)
Co ona by dala za to, kdyby ten její jí nic nekupoval nebo dal peníze. Před každým výročím se pomalu děsí, co zase vymyslí, a kde co bude muset vyměňovat🙂)
Jé holky, když to čtu, tak je mi to líto za Vás ☹, mně manžel vozí dárky i ze služební cesty, i kdyby to měla být čokoláda. Kytičku jsem dostala i po operaci slepáku, prostě vždycky něco 🙂 a k narozeninám, svátku či jen tak vždy mi něco dá 😉. Stačí drobnost, ale jakou uděla radost. A teda funguje to i naopak 🙂.
Taky by mě to mrzelo a že na to není....Kdyby byl dárek alespoň symbolický v podobě čokolády...My si s manželem teda dáváme, na svátky jen ty zmíněné čokolády, já dostala malou kytku, popř flašku vína nebo tak, k narozeninám něco většího- třeba ta večeře a něco k tomu...Netopíme se v penězích a proto si dáváme dárky, na které máme,které nás nepoloží a hlavně, které toho druhého potěší...
@evcann Musíš si to v hlavě probrat sama jestli chce s takovým člověkem jako je tvůj partner, který si tě neváží zůstávat ☹ Vím, že je to teď s miminkem těžké, ale určitě časem dojdeš k bodu, kdy se stejně budeš muset rozhodnout....... (tak to bohužel vidím já) ☹ Já osobně bych s takovým člověkem jako je tvůj partner nezůstala, ale to je jen můj názor a asi je zkreslený i tím jaký vztah máme doma my. Samozřejmě i můj chlap má mouchy a po 10 letech je samozřejmě vidím, ale respektuje mě, miluje mě a je mi naprostou oporou, což bohužel u Vás asi není ☹
Mě to teda příjde DOOOOOOST divný! Já od miláčka dostávám stále něco,...o dárkách k narozeninám, svátku, výročí, MDŽ, ATD...ANI NEMLUVĚ,...stále mě zahrnuje něčím krásným....ten tvůj je teda nějáký divný a dost lakomý 😖 😠 😢
@briliantka no ja si nemyslim, ze je zas beznej standard, ze chlap zahrnuje zenu darky 😕 ja treba nemam darky rada, nevyhovuje mi moc pocit vdecnosti a zavazanosti druhe osobe, ktera pak ocekava to samy. Proto treba ja jsem se s pritelem dohodla, ze si nebudem davat nic.
@sisstin dobre ale to jste se dohodli...ta co napsala tuhle otázku ma asi jinou představu nez ty!
@briliantka ja to beru, jen si nemyslim, ze chlap, co nedava darky je divny a lakomy 😕
@evcann My si dáváme pořád a nechci s tím přestat. Je možné, že nás k tomu někdy třeba dotlačí finanční situace, ale i tak si budu chtít dát flašku vína a udělat si hezký večer.
V naší rodině to funguje až přehnaně, že se slaví všechno a všichni se musí sejít, u manžele je to naopak. Když měl narozeniny, tak mu mamka dala dárek, ale ani nezabalený a tatka mu treba neprál vůbec. Já bych ráda našla nějaký kompromis, ale nechci to úplně ignorovat. Ráda dárky dávám a mně samotné by to bylo líto....
@sisstin pokud to ta žena očekává tak to urcite neni normalni, ze ma takovéto argumenty!
Každopádně dárek k narozeninám neni nic o vděčnosti ale prach sprosté slušnosti a lásce k druhé osobě...at třeba kytičku a bonbonierou .
Holky mám na vás otázku, možná jsem to jen špatně pochopila, ale nepřijde vám trochu přehnané aby ho opouštěla jen proto, že jí nedal dárek? Jako určitě je to od něj ošklivý, ale na rozchod....jestli jsem to špatně pochopila tak se omlouvám a určitě nechci vyvolávat hádky, jen mě zajímá jak jste to mysleli. 😒

my si tedy dárky dáváme někdy třeba jdeme jen na večeři nebo si uděláme hezký večer, kytky dostávám i jen tak .. a jsem za ně ráda... myslím že by to chtělo tvému příteli nějak šetrně vysvětlit že každé ženě udělá radost i "jen" kytka, že ti tím dává najevo že ě má rád a vzpomněl si na tebe...