Dává vám přítel/manžel dárek k narozeninám?
Ahoj holky, mela bych takový dotaz, mela jsem vcera narozeniny a opet jsem od pritele nic nedostala, nedostavam ani k vanocum ani k nicemu, protoze mi rekne, ze na to není. Presto ted jeste jak jsem tehotna me to mrzelo o to víc, hormony proste pracuji, dostala jsem kytku, ale popravde si netroufam tvrdit kde ji vzal, protoze rozhodne cerstva nevypadala, to jsem nerekla nic, ale za celou dobu 2,5 roku co jsme spolu jsem od nej nedostala nic a jeste jsme se pohadali, ze ja jsem ta spatna, ze neco chci, ze chlapi takový jsou a ze jsem nevdecna za kytku, kterou na rychlo splašil. Me proste mrzi, ze si s tim neda ani malinko prace. Tak bych chtela znat vas nazor 🙂
@briliantka určitě s tebou souhlasím, ale na druhou stranu lásku může vyjádřit i jinak než dárkem, mě třeba můj přítel dokazuje svou lásku už jen tím, že když mám depky že jsem oteklá, tlustá, prstíčky jak špekáčky, že prdim a že nejsem přitažlivá tak se na mě podívá, obejme mě a řekne něco v tom stylu, že jemu se líbím, že nejsem tlustá, ale těhotná a že mě moc miluje... 🙂
@sisstin to je hodně blbý, já nezažila tohle jako ty, ale možná něco podobnýho....když jsem se rozešla s ex tak po mě chtěl proplatit všechny dárky, který mi kdy dal, dokonce si to napsal na papír co mi kdy koupil a za kolik a půl roku mě s tím otravoval, jsem mu řekla, že se chová jak debil, že ty dárky mu klidně vrátim, ale že mu to proplácet nehodlám, protože já do něj taky vrazila dost peněz a nechci to zpátky...no třískla jsem mu s telefonem a už s nim nepromluvila
@mishell56 pro me jsou darky a penize silene citlivy tema, ja jsem se zarekla, ze uz nikdy nebudu na chlapovi nijak financne zavisla a obstaram sebe i deti, i kdyby moje zivotni zroven mela klesnout na nulu. Od zadnyho chlapa uz nikdy nic nechci, je to hrozne lehky pak zneuzivat, kdyz je zenska na RD a nevydelava. Ja si od nej nenecham zaplatit ani veceri, vse si platim sama nebo mu to pak poslu na ucet svoji utratu. Ale to je asi trosku off topic uz. 😅
@mishell56 to je jak muj ex. Po nasem rozchodu jsem tam nechala postel. On porad, ze mi ji bez problemu vrati, at si klidne dam nacas, on stejne nem cem spat. No a asi po mesicic kdyz jsem si postel chtela odvezt, tak mi poslal v excelovske tabulce seznam vydaju, co za me v uplynulych dvou mesicich mel udajne zaplatit (byl tam napr.spolecny nakup, vecere v restauraci, zaloha pro muj darek k narozeninam) a rekl, ze kdyz mu to nezaplatim, neda mi postel. Uplne na hlavu. Ale to uz je podle me extrem.
@asdfg15
@mishell56 holky, a uměly jste se přes to do dalšího vztahu přenést? Já to prostě neumím 😕 beru to jako za svou chybu, že jsem si třeba ten dárek vzala, nebo si od něj nechala pro syna zaplatit, co potřeboval, a pak mi to bylo vyčteno a chci se ted tomu vyhnout v dalším vztahu 😕 já vim, že pokud by chtěl, tak mi může vyčíst milion jiných věcí, ale přece jenom ty dary a peníze jsou hmotný....
@sisstin tak to uz je o něčem jiném nez je laska, ...člověk ktery miluje tak nevyčíta a dává vse nezjistne!!! 😉
@sisstin Každý chlap je jiný, já si prostě řekla (a kamarádky mi pomohli) že je to vůl. Když ti koupil dárek tak ne proto, že musel, ale proto že chtěl a to, že to nevyjde nějaké dvojici je prostě 50:50 tak proč když to nevyjde najednou chce peníze zpět? On ti je nepůjčil, ale dal, protože mu na tobě záleželo. Já si uvědomila, že je tohle jenom prachsprostý mužský ego a mužská ješitnost, nevím jak u @asdfg15 , ale u mě to nic jinýho být nemohlo, protože já poslala k vodě jeho, takže se cítil ublíženej a hledal způsoby jak se zahojit....Vem to s tý druhý stránky: Když si měla svýho ex a dala jsi mu dárek tak proč? Určitě proto, že si chtěla, udělalo ti radost, když si mu udělala radost, nebo třeba když si mu uvařila apod. To je to samé, taky mu můžeš říct: Hele sorry, tys mě nechal tak mi koukej proplatit potraviny a energie co jsem za tebe utratila, koukej mi proplatit dárky co jsem ti dala jo a prosim tě dohromady si se u mě sprchoval asi 20x tak tady máš účet za vodu....ale ty to neuděláš a víš proč? Protože mi ženský máme aspoň trochu rozumu a logickýho uvažování a z rozchodu nás dostane parta kamarádek, víno, krabice čokolády a tuna kapesníků a nemusíme se snižovat k majetkovému hojení, chlapi jsou jiný, ty se jsou opít, zbalej servírku aby si dokázali že jim nezáleží na tý co je nechala, vyspí se s ní a ráno odejdou (někdy už v noci) a pak potkaj kamaráda kterej jim řekne: ty jo a to si jí kupoval ty lyže za 10 000 a teď si vem, že na nich pojede s jinym a bum...chtěj prachy...v tom to celý je, doufám, že se v tom vyznáš... 🙂
@mishell56 no u me to ex nechtel zaplatit, ale v prubehu vztahu ocekaval, ze ja mu proste budu ta vse vdecna a budu delat to, co chce on... A kdyz jsem odmitla neco, tak to podminoval tim, ze ja jsem ale dostala, syn dostal, on koupil atd a tim padem jsem nevdecna lemra, rodice me nenaucili ucte k ziviteli atd. 😕 taky takovej ze zacatku nebyl, dokud jsem normalne chodila do prace, tak nic takovyho na me nezkousel 😝
my si teda darky davame.. svatek neresim... ale narozky a vanoce.. nedostat nic tak ho asi prastim ale on by si to ani nedovolil darky si davame i bezne takze duvod nemusi byt.. duvod ze na to neni je ubohy.. i kdyby mel natrhat nekde kytku v parku... cokolada do 20 kc taky udela radost.. darky davame ke dni matek ke dni otcu.. proste kazda prilezitost... nedokazu si prectavit ze by jeden z nas mel narozky a nedostal od druheho darek.. to by bylo asi jak vanoce bez stromecku.. ale kazda rodina je na tom jinak.. a hlavne kazdej chlap mysli jinak.
@mishell56 holka, to mi připomělo, příbuzná začala chodit s klukem, pak i celkem brzy bydlet, asi po 3/4 roce z neho vypadlo, že má schizofrenii a bere leky, ležel v psychiatricke lečebne, ale už má pouze ambulantní léčbu. On prodal byt v jednom meste, koupil byt v druhem, kde spolu chvíli žili , pak ho prodal a koupil jiný byt v třetím městě - bývalé bydlište mojí příbuzné (bydlela dříve s rodiči), kde spolu tedy bydleli. Rodiče jim přes známe zařídili vymalování, nové podlahy, on si dokonce byl 2x pujčit peníze u jejich rodičů. Samozřejme ne poslaním na učet, ale do ruky. A příbuzná s tímhle chlapem mu ještě pomohla s podnikáním, balila balíky atd.....pak měla velkou náhlou příhodu - plicní embolku a že se s ním rozejde, měli problemy už delší dobu. On mi o nich psal taky. A závěr?? Tím, jak měl schizofrenii, delal si po nocích tabulky, vedll kde jaký nákup včetně žárovek, dárků a všeho....příbuznou dal k soudu a soudil se o polovinu nakladů.....a hadejte??? Vyhrál!!!! Tatínka má jako ředitele střední školy....Takže i takové vztahy bohužel jsou. Sama za sebe nechápu, že pokud mel schizofrenii a chtel s ní dítě, že se s ním nerozešla hned. Ale niky jsem nezažila, aby se jeden s druhým soudil i o nákupy.....a hlavně že by vyhrál!!! kdyby spolu prý byli delší dobu než 2roky, tak by nárok nemel...ale že spolu byli rok a půl.....nechápu.
@sisstin to mi připadá jakoby to byl typ chlapa, kterej nechápe, že ženská na rodičáku maká od rána do večera...ten můj ex co jsem o něm psala zase tvrdil, že kdyby jsme měli dítě tak on bude spát v garáži aby ho v noci nebudilo, protože on tady je ten kdo bude vydělávat a dle jeho slov já si budu válet šunky doma. To mi připadá jako tvůj ex, podobnej názor...mě přijde že někteří chlapy ze sebe dělaj strááášný chudáčky, protože oni přece vstávaj ve 4 ráno a makaj třeba na stavbě a vrátěj se domů v 5 večer, jenže protože nejsou doma tak nevidí to, že ženská vstane v 6, lítá kolem miminka, pak se jde teda nasnídat, pak zase lítá kolem miminka a pak uvaří a mezi vařením a úklidem, aby to tam nebylo jak na smetišti lítá kolem miminka a tak a odpočine si jen když miminko spí a ona už má vše hotové...bych ty chlapy chtěla vidět
@mishell56 protože pak by to byla jako společná domácnost.....upřímně si myslím, že tatík ředitel podplatil soudce.....od toho muže nevl bratr mel jít svedčit a tak ho zpracovali, že nešel.....nakonec musí platit cca 230tis. včetne soudních výloh. Mimo jine je to matka samoživitelka - s jedním deckem....a chtel po ní 4tis mes nakonec platí 2tis mesíčně....naučtoval si hračky atd...vše .... hlavně platilo se vše z jeho učtu neb mel malou firmu, kera sice krachla, ale bylo to vyhodnejší....prostě haluz
Dostávám růžičku 😉 a mám z ní velikou radost. Když něco potřebuji přes rok (většinou něco na sebe) koupím si to sama.
S přítelem si dáváme dárky vždy, když je příležitost i jen tak. Asi jsem teda měla na chlapy štěstí, ale nikdy jsem se nesetkala s tím, že bych dárky nedostávala. Otec mých dětí dával sice dárky jen ke standardním svátkům/narozkám/ Vánocům atd., ale přestože už spolu 3 roky nejsme, k Vánocům si dáváme dárek stále.
Ahoj holky některý chlapi jsou fakt vemena. Ja k narozeninám dostanu vždy kytku a čokoládu a jdem někam na večeři nebo výlet. K vánocům si řeknu a vždy je tam nějaké překvapko. A když nejsou kačky kytka z lidlu a slevomat to jistí 🙂
@mishell56 Osobne jsem se pres to prenesla uplne v pohode. Mozna proto, ze on kdyby byl sam, tak kdyz by poplatil vsechno co ma (hypoteku, telefony atd), zbylo by mu asi 2000 na mesic. Ano, da se s tim vyjit, ale doufam, ze to nevyzni blbe kdyz reknu, ze beze me by si treba tu veceri v restauraci dovolit nemohl, kdybych mu neprispela na energie atd. Takze ja to brala tak, ze je ublizenej, na posteli at si dovadi jak chce (jo, pak jeste poslal e-mail, at si tu postel vezmu, protoze vrze, na coz ve vztahu se mnou nebylo mozne prijit :D) a jsem hlavne rada, ze mi dal pokoj. No cumela jsem, s kym jsem zila. Takze jsem si to sama v sobe shrnula, ze je nestastnej a ublizenej a chce mi to dat sezrat, ale ve finale uz mi to prislo spis ubohy a trapny.
@mishell56 Jojo, ja se taky rozesla s nim. Tri mesice (byli jsme spolu celkem jen rok) jsem mu rikala, ze nejsem stastna, ze se nudim, nikam jsme nechodili, jen byli zavreni doma, ale asi to vubec nebral vazne, protoze kdyz jsem mu teda rekla, ze koncime, ptal se me proc a jestli mam nekoho jinyho. Byl z toho hrozne moc prekvapenej a nasledne silene ublizenej, ty maily co mi pak posilal, to bylo skoro az na psychologa podle me, ale porad jsem se mu snazila vyjit vstric, sesla se s nim, kdyz si jeste asi mesic nato potreboval promluvit...no a pak prislel ten seznam vydaju, tim se to teda uzavrelo definitivne, protoze to bylo tak trapny...
@mishell56 mel i nějakého slabého právníka.....to říkal ten pranik pribuzné,ze nebyl vůbec přípraven, soudkyně taky říkala,ze se ji to nezdá,ale nakonec ještě předvolal i brachu toho kluka Atén nepřišel a pak soud rozhodl takto....určité ho podmazli. Navíc pribuznou tahal po policii a obvinil ji ze stalkingu....tak chodila na policii vypovidat.....ze ho nesleduje, nekontaktuje,ale on ji.....navíc to Ješe tvrdil nové přítelkyní, kterou donutil jít na policii a tvrdit ze ji atakuje ta příbuzná......nakonec se ale podruhé při výpovědi rozbrecela a ze netušila ze on sleduje tu moji příbuznou ze ji vykládal něco jiného.....atd atd....prostě haluz a mazec

@briliantka ja si tohle zazila s ex - koupeni darku a pak pri kazde hadce omlaceni o hlavu "ja jsem ti koupil to a to, tak ty budes delat to a to", takze jakokoliv darky odmitam a financne jedem na pul, nechci od soucasneho priitele ani darky, ani zadne penize, aby me tim prave nevydiral. Kazdej ma jinou zkusenost 😉