Dává vám přítel/manžel dárek k narozeninám?
Ahoj holky, mela bych takový dotaz, mela jsem vcera narozeniny a opet jsem od pritele nic nedostala, nedostavam ani k vanocum ani k nicemu, protoze mi rekne, ze na to není. Presto ted jeste jak jsem tehotna me to mrzelo o to víc, hormony proste pracuji, dostala jsem kytku, ale popravde si netroufam tvrdit kde ji vzal, protoze rozhodne cerstva nevypadala, to jsem nerekla nic, ale za celou dobu 2,5 roku co jsme spolu jsem od nej nedostala nic a jeste jsme se pohadali, ze ja jsem ta spatna, ze neco chci, ze chlapi takový jsou a ze jsem nevdecna za kytku, kterou na rychlo splašil. Me proste mrzi, ze si s tim neda ani malinko prace. Tak bych chtela znat vas nazor 🙂
Řeším něco podobného. Včera jsem mela svátek a můj drahý si vůbec nevzpomněl. Pořád jsem čekala a nic😞A to jsme spolu teprve 2 roky. Ani když večer viděl kytku v obýváku, nevzpomněl si a musel se jit dívat do kalendáře, co je za událost. Ani se neomluvil a řekl něco ve stylu:Tak teda všechno nejlepší....a to bylo vše. To mě teda úplně ranilo a nemůžu se z toho vzpamatovat. Ještě se mě pak ptal, co mi je a proč jsem naštvaná. To je taky super, nepozná rozdíl mezi smutkem a naštvaním. Bohužel je to asi dané výchovou. Mě by hamba fackovala, ale co nadělám. Holt mám asi doma ignoranta a sobce. Snad takto nedopadnou i Vánoce a narozeniny....
Tak ja kdyz s manzelem zacinala, byl zvyklej, od byvaly zeny dat penize, at si sama neco koupi. Ja jsem ho to odnaucila 🙂 svatek neresime, jednou snad taky zapomnel, ale protoze vim, ze to bylo vyjimecne, zasmala jsem se tomu. Na narozky je to vetsinou kytka, ale poradna, a protoze je vnimavej, tak vi, ze mam rada ususene kytky, a tak je to vzdy nejaka, ktera se da ususit, uz od nej nam asi 3 uschle pugety bud ve vazach nebo nekde visi 🙂 no a treba i nejaky darecek, vecere, vylet. K Vanocum se mi pak snazi vymyslet darky a je cim dal lepsi. Ja mu davam tipy, ktery driv nasledoval, dnes uz se dost rozhoduje sam, treba se se mnou poradi, ze pak nemam uplny prekvapko, ale snazi se a je to fajn. Ono mu chudakovi nic jineho nezbyva, ja vzdy vymyslim hodne osobity a originalni darky, tak to taky asi nechce zanedbat 😀 a loni k Vanocum zadal o ruku, tak to bylo krasny samozrejme 😍
@evcann tak to ja dostavat darky porad, drobnosti, kyticku, cokoladku a i mimo narozenin, banoc nebo svatku. Snazi se vzdy vymyslet originalni darek, napr.letos koupil ponozky, udelal z nich adventni kalendar (kolickama na pradlo a cislama pripl na pasek a zavesil na skrin) a v kazde ponozce je neco jineho, nausnicky, bonbony, susenka, privesek na klice...me tehotenstvi je cim dal tim lepsi a tesim se jak bude s miminkem vymyslet 🙂 treba loni k 30.nam jsem dostala retro mestske kolo, modre s kosikams, takze si jezdim na nasi zahradku. Vymluva ze chlapi jsou takovi....jak pise ten tvuj, je blbost, staci neco maleho, klidne vyrobeneho, hlavne s laskou.
dava mi darceky, a ja jemu
@amancord Nevidela bych to tak tragicky, jestli je jedinou jeho vadou, že zapomněl na svátek🙂 Pokud na nakupování dárků není (jako většina chlapů🙂), řekněte mu PŘESNĚ co by vám pod stromkem udělalo radost. Nebude to sice překvapení, ale dostanete, co chcete. To, že mu s výběrem dárku pomůžete, můžete brát i jako dárek pro něj (ze se tím nemusí zatěžovat) a za ušetřene peníze si koupit další🙂
Nadhera, to zni krasne. Me zas letos prekvapil knihama. Vi, ze rada ctu, s presto, ze sam vubec necte, dost me i posloucha a snazi se vnimat, co ctu, protoze nejel pro bestseller, ale stravil dopoledne v antikvariatu a vybral mi skvele, krasne knihy. Vi, ze miluju stare vazby a vuni, klasickou beletrii i odbornou litetaturu, historii staroveku atd..a ja nemela poneti, ze to vi, byla jsem hrozne dojata 🙂
@terorka to je na tom to nej, vsima si cely rok co rikam, delam, kdy si postesknu ze se mi neco libi, nebo ze neco potrebuji. Je to k nezaplaceni mit doma takovy poklad 🙂 tak si hezky uzivej tehulkovani a svatky uzij v klidu 🙂
Presne. Clovek ani nevi, ze vi 🙂 dekujem, vy si taky uzivejte a mejte krasne svatky, zrovna ti zacina kopani, vid, to je doba k nezaplaceni 🙂
@evcann Když jsme spolu začínali, obvykle přítel zapomněl i na svátek i na narozeniny. Poslední roky si většinou vzpomene a dostanu kytku. Dárky ne, buď je neumí vybírat, nebo mu nestojím za ten čas, co by tomu věnoval. Letos tomu nasadil korunu, dopředu se mě ptal, co bych chtěla, a když jsem mu poslala odkaz na konkrétní knížku (za pár stovek), stejně jsem ji nedostala. Neměl čas ji vyzvednout (prý ji měl objednanou z eshopu). Obecně (i jiným blízkým) má problém vybírat dárky, většinou dává nějaké poukázky, kredit někam, domluví se, že zaplatí část něčeho atd. A peníze v tomhle případě problém nejsou. Dopředu je mi smutno z toho, jak asi dopadnu na Vánoce.
@rebejsova broucku, promluvte si, rekni mu co citis a pozadej ho o nejaky ustupek/kompromis. Urcite to v sobe nedus, taky mas pravo na jezky zivot 🌷
Jsem celkem prekvapena, kolik zen resi darky. Me by vubec nenapadlo neco dostavat od chlapa a je to pro me nepodstatny uplne. Pokud jinak funguje, tak bych takovou blbinu neresila.
@rebejsova Pokud nemá problém s obdarovavanim jako takovym (nechtěl by za nikoho utrácet), holt budete muset nakupování dárků převzít vic vy. Pro deti, vsechny (i manzelovy) pribuzne a do určite míry i pro sebe také nakupuji spíš ja. Manžela to nebaví a nemá na to čas. Než aby nakoupil nějake nesmysly den před štědrým dnem, nakupuji to ja.
Máme to rozdělené - on vydělává, ja nakupuji🙂 Kdyby se v pokoji objevil adventní kalendář z ponožek, co by vlastorucne vymyslel a vyrobil, myslela bych si, že mu totálne hráblo🙂
Kazdy clovek si zaslouzi darek, pokud si nedavate navzajem a vyhovuje vam to tak to je vase vec. My rozebirame to, kdyz to vazne jednostrane a k tomu s ledovym cumakem 🙂 neznam lidi co by co darky nedavali, jakekoliv, ani s 3 detmi nezapominaji na sebe. Nam se to libi, tak to delame. Hlavne at je to vzdy o tom, ze to tak cjteji/vidi/citi oba.
já letos dostala panenku
jinak každý musí vědět čím svou ženu či muže potěší - a jaké jsou jeho finanční možnosti - někdy stačí blbost - aby obdarovaný měl radost😀
@japona to muj manzel je hodne na blbiny 🙂 takze vim ze mu nehrablo, on uz prasteny je 🙂 ale o to vic se s nim menudim a prekvapeni fakt umi 🙂
@absintka19 ja si ho koupim sama :D radost to udela taky :D kdyz si clovek neco nasetri a pak si to koupi 🙂
@terorka no nevím když to tak občas vidim v okolí...😃 každopádně me je těžký dávat darky..takze žádný nechci... A když chce jalo ze ted ma desne tajný překvápko k vánocům kteryho se děsím už ted protože se fakt neumím tvářit nadsene když mi to přijde jako zbytečnost a nebo chujovina..
My s manželem si dárky dáváme, ale spis takové drobnosti a to po cely rok 🙂 manžel když jede na sluzebku vzdycky mi přiveze čokoládu nebo nějakou drobnost naši dcerce hračku a ja když jedu třeba nakoupit a neco se mi líbí koupím to.
@monikagurthova ty jo ja mam problem mu vymyslet darek k vánocům,protože vždy když něco chtěl nebo potřeboval koupila jsem mu to rovnou a tp jsme spolu 7let teprve co budu dělat za dalších par let fakt nevím..😃

k narozeninám a svátku ne, sveze se to s tím,že si něco koupím na sebe nebo si zajdu udělat hlavu nebo něco koupime děckám,co se mi líbilo nebo tak, k vánocům nějakou drobnost (řasenka, bižu nausnice....)