Dává vám přítel/manžel dárek k narozeninám?
Ahoj holky, mela bych takový dotaz, mela jsem vcera narozeniny a opet jsem od pritele nic nedostala, nedostavam ani k vanocum ani k nicemu, protoze mi rekne, ze na to není. Presto ted jeste jak jsem tehotna me to mrzelo o to víc, hormony proste pracuji, dostala jsem kytku, ale popravde si netroufam tvrdit kde ji vzal, protoze rozhodne cerstva nevypadala, to jsem nerekla nic, ale za celou dobu 2,5 roku co jsme spolu jsem od nej nedostala nic a jeste jsme se pohadali, ze ja jsem ta spatna, ze neco chci, ze chlapi takový jsou a ze jsem nevdecna za kytku, kterou na rychlo splašil. Me proste mrzi, ze si s tim neda ani malinko prace. Tak bych chtela znat vas nazor 🙂
Jsme spolu s manzelem 10 let z toho 6 let manželé a nikdy jsem od neho nic nedostala, ani k narozeninám ani k vánocum nestojím mu ani za jedno Všechno nejlepší k narozeninám, co me strasne mrzí... Jednou jsem od neho dostala dáreček k vanocum když jsme spolu jen zacínali a nakonec jsem zjistila ze to ani nebylo od neho, ale od jeho sester. Potom se diví ze s ním nechcí jí t na Vánoce na stedrý vecer k jeho rodicum, ale když ja se tam necítim dobre. Mam pocit ze tam na me nikomu nezalezi a jsem tam jen z povinnosti....
@tinaprofi tak ja netvrdim, ze by me nepotesil, ale rozhodne ho nepotrebuju a nestoji mi na tom svet. Muj chlap nekupuje nic nikomu, me to taky moc nebavi (krom detem), takze to neresim. Darky od rodicu nedostavam tak od 14 let, dostala jsem penize a kup si, to mi doted vyhovuje nejvic 🙂
Ja to treba vubec nemam postavene "darek - zajem", zajem je to, ze mi s necim pomuze, zepta se, jaky jsem mela den atd. Ale kazdej jsme jinej no...
@martinahost ja si treba ani letos nevzpomnela, ze narozky mam :D pro me je prani v realu spis trapnost, je mi to neprijemny. On kazdy toto citi jinak, nemusi to byt projev nezajmu, asi by o tom chtelo podebatit s protejskem.
@martinahost promin ale nechapu ze sis ho vubec vzala...
jasně, to je právě o tom nenucení 🙂 ale o tom spontánním zájmu o svého partnera, pro mě je takové chování studené, asi je to i prostředím, jak to bývalo doma, nevím 🙂) my jsme všichni takoví vřelí, kraviny si dáváme, je to jen můj úhel pohledu
dostavam darky, rada davam darky...mame to nastesti nastavene doma stejne, takze se prekvapujeme celkem casto naprostyma kravinama...a jinak posloucham, zapisuju si a muj muz to ma podobne, takze nasleduje spousta radosti nejen pod stromeckem...
jednou jsem s ex nedostala nic a obrecela jsem to, pac jsme byli u tchanovcu a ti teda cumeli,ze jsem asi zlobila...
pro me je to projev zajmu o toho druheho
Ja teda nejsem na prekvapeni,uplbe je nesnasim,stejne jako kytky,ale darecek si mic rada vyberu,nebo dam typ.nikdy se mi nestalo,ze by muj muz zapomnel nebo se mu nechtelo.a to i svatku.prislo by mi divny,ze mi nic nedal.a brala bych i treba jen veceri,numusi to byt nutne hmotneho razu...
@amancord pokud to dela uz ted kdyz jste spolu dva roky a nezastydi se tak by zvazila dalsi polracovani ve vztahu...
@sisstin to ze ti pomuze muz v domacnosti je krasne a melo by to tak byt.ale ne jako prednost nebo omluva za to ze nepreje na narozky svatky apod.
Kytku je snad schopen koupit kazdy a kdyz uz ho nic nenapadne tak cokoladu a stavit se v parfumerce taky zvladne kde kdo....je to i o tom jak si muz zeny vazi....
A jak tu nekdo psal...neverim ze je to nejake zene jedno....ze jibto nezamrzi.
@properjoey ja taky nesnáším prekvapeni a když si to vyberu neberu to už jako dárek..ale pokud se to tak bere tak dostavam darky hoodne často..😃
Ex mi teda darek (drahy) obcas koupil, ale proto, aby s tim moh vsude machrovat, vydirat me tim (ja jsem zi koupil to a to a ty budes to a to), takze zlaty NIC bez kecu :D
No máš pravdu, že druhá věc je, jak si myslím, že by to bejt mělo a jak to ve skutečnosti v některých rodinách funguje 🙂) A pokud sama dárky nevyžaduješ, máte to tak nastavený, tak je to samozřejmě v pohodě, to já vůbec nehodnotím negativně, spíš jde o ty holky, který tu píšou, že je to mrzí, že manžel nebo přítel nemá snahu, to je pak blbý, to by ten chlap měl poznat, že pro jeho ženu to nějakej význam má a nemyslím, že je zas takovej problém vybrat nějakou maličkost 🙂 kor pro ženskou! Pro chlapa je to mnohem horší, to vím na rodičích, mamce mám vždy vybráno hned po Vánocích na ty další a jen doplňuju a taťkovi vymejšlím na poslední chvíli a je to pro mě oříšek 🙂)
@sisstin ja mam spoustu lamaradu co kupuji zene peizelkyni dárek az na poslední chvíli ve spěchu a je to spis taková povinnost..to za me je pak taky lepsi nic nez z povinnosti na rychlovku něco koupit..nebo na valentýna...😃 všichni dokazuji lásku dárkem.. Ten svatek nemam rada doted..manzel naštěstí taky ne..lasku a naklonnost si dokazujem během roku furt.. Bez valentyna narozenin svatku i vánoc.. Jo veci si kupujem pokud se to bere jako dárek ok dostáváme daeky často během celého roku pokud se to zrovna nestrefi do narozenin no a co..😃
@tinaprofi u nas se tohle nikdy nedelalo ani doma, ja na to nejsem zvykla a kdyz to pak po mne nekdo chce (at jako prijemce, nebo darce), tak je mi to strasne trapny. Chlap je ze stejny rodiny, nikdy se toto u nich neresilo, takze nam to vyhovuje. Kdyz vidim kamosku, ktera z povinnosti kupuje darky 50 lidem, je z toho akorat otravena a ve stresu.
Fakt nechápu ty, které dělají životní tragédii z toho, když nedostanou dárek k svátku 😲 Chlap dárky neřeší - nikdy na to nebyl zvyklý a mě to už nevadí. Doma jsem sice byla zvyklá na něco jiného, ale jeho rodina to má takhle nastavené. A kdybych měla řešit každou blbost, tak daleko nedojdeme. Jsou mnohem důležitější věci. A už vůbec nechápu, jak někdo může napsat, že dárek = zájem. To můžou napsat jedině ty, kterých si chlap moc nevšímá a musí to kompenzovat dárkama... A hlavně to je pak to očekávání, že musí za každou kravinu dostat dárek a jakmile ho jednou nedostanou, tak se rozvádí.
Proste kazdy je jinak nastaveny, ma jine zvyky z rodiny, to nejde pausalizovat, ze kdo nedava darky, tak si druhych nevazi a kdo je dava, je manzel roku. Pokud by mi to strasne vadilo, asi bych hodila rec a snahu o nejaky kompromis.
Ja treba mam hodne rada partnerovu rodinu, takze nemam problem tam jet pohlidat psy atd, tchyne zas treba vezme myho syna nekam. To je pro me zajem. Jestli si dame nebo nedame darek k necemu, na tom to vubec nestoji.
jasně, v pohodě 🙂 však lidi co si dárky dávaj taky nejsou špatní jen proto, že si je dávají 🙂

já moc nevěřím ženě, která tvrdí, že dárek ji nepotěší a nepotřebuje je....od manžela, přítele 🙂 stačí čokoláda...prostě blbost, projev náklonosti, toho, že na partnera myslíš, když řekne, že na to není je fakt trapná výmluva :D