Dává vám přítel/manžel dárek k narozeninám?
Ahoj holky, mela bych takový dotaz, mela jsem vcera narozeniny a opet jsem od pritele nic nedostala, nedostavam ani k vanocum ani k nicemu, protoze mi rekne, ze na to není. Presto ted jeste jak jsem tehotna me to mrzelo o to víc, hormony proste pracuji, dostala jsem kytku, ale popravde si netroufam tvrdit kde ji vzal, protoze rozhodne cerstva nevypadala, to jsem nerekla nic, ale za celou dobu 2,5 roku co jsme spolu jsem od nej nedostala nic a jeste jsme se pohadali, ze ja jsem ta spatna, ze neco chci, ze chlapi takový jsou a ze jsem nevdecna za kytku, kterou na rychlo splašil. Me proste mrzi, ze si s tim neda ani malinko prace. Tak bych chtela znat vas nazor 🙂
@shine2015 vid to je tak hezké když ti muž neco da jen tak 🙂 me třeba z Norska vozí čokoládu co mam tak rada a lososa 🙂 loni mi k Vánocům dal těhotenska trička, tepláky a teplou šálu (porad jsem říkala jak si to musim koupit a mela jaem z toho obrovskou radost) nebo se jen tak prihrne s kytkou....je to proste mile, když clovek ví, ze na nej ten druhy mysli a přiveze i nějakou blbost 😉
@shine2015 Hele ale třeba u nás to není o tom, že by si nevzpomněl a že by mu to bylo jedno - on mi popřeje, dá pusu, někdy koupí kytku nebo nějakou maličkost - ale i kdyby ne, tak je to jedno. Prostě jsou mnohem důležitější věci než dárky. To je to, o co tu jde. Vidím to na okolí - většina chlapů, co na ženský celý rok kašle, to pak kompenzuje drahýma dárkama...
@tarianna my to máme podobně, narozeniny jsou pro nás oslava - kdybychom se nenarodili, nikdy bychom spolu nemohli být .... vánoce jsou časem kdy jsme se širší rodinou - malé pozornosti k vánocům patří ....
@monikagurthova Takže podle tebe, když ti nic nepřiveze, tak na tebe nemyslí? To je přece blbost a hrozně přízemní. Asi jsme v tomhle opravdu někde jinde a nepotřebujeme si to dokazovat materiálními věcmi.
Po tom co jsem si tu přečetla fakt musím děkovat za to, jakého mám doma chlapa🙂 "dárky" dostávám nejen k narozkám a svátku či vánocům, ale i jen tak, když si vzpomene, nebo mi chce udělat něčím radost. Já to mám stejně, ráda mu dělám radost a malá překvápka..
A teď co bereme jako dárek...může to být něco, co sami vyrobíme, může to být i uklizený celý byt, než ten druhý přijde domů z práce a třeba nachystaná dobrá večeře se svíčkou, (ne to, že jeden z nás umyje nádobí, to je samozřejmost, každý doma děláme něco - nádobí třeba myje on, to jsou podle mně základní povinnosti, a ne dárek🙂 ) může to být kytička, nějaká maličkost, lístky do kina, nachystaná horká vana se svíčkama jen pro toho druhého, aby si tam odpočinul, zatímco ten druhý třeba nachystá film a nějaké zobání🙂 Jde prostě o ten "akt" toho, že si ten druhý vzpomněl.
No a na takové ty větší dny (narozky a vánoce) si kupujeme zážitky, nebo něco většího a dražšího, co si přejeme. Ale i kdybychom se domluvili, že nic hmotného nebude, tak to rozhodně nebude tak, že se o tom ani nebudeme bavit a minimálně si nepopřejeme a nedáme si nějakou tu "blbost" jako třeba společně strávený čas, kdy si dáme dobrou véču, třeba masáž nebo tu vanu a ukážeme tomu druhému, že ho máme rádi a tady to je pro něj, že ten čas věnujeme jen tomu druhému. kdyby to bylo jako u některých tady, že si ani nepopřejou, zapomenou, nebo je jim to připomenuto a zůstane to bez reakce...trochu by mi to zavánělo tím, že mu na mně nezáleží. Protože tam nejde o tu věc hmotnou..ale o to, že je to tomu druhému jedno, i když ví, že pro toho partnera je to důležité.
Podle mně je prostě dobré si dělat radost, každý to dělá jiným způsobem, pro někoho je dárek něco hodnotného, pro někoho je dárek nějaká činnost, nebo jen projev toho, že si druhý vzpomněl..Aspoň občas to ten vztah může jedině trošku spestřit🙂
@xpila tak jsem to samozrejme nemyslela proboha.....jsi si koukám vytáhla z toho příspěvku jen to, co jsi chtěla. Ne i kdyby nic neprivezl a to uz jsem mu taky říkala (někdy na to nema cas někam zajít) jsem rada, ze se mi vrátil v pořádku. Ja jenom říkám ze je mile, když si vzpomene ze zrovna tuhle čokoládu mam rada, nebo když jedu někam ja a třeba mají jeho oblíbené víno tak mu ho koupím a uz v krámu se těším na to ze bude mít radost. Je to o tom chtít si delat jen tak radost. K tomu samozrejme si náklonnost ukazujeme i jinak nez materiálně (nemyslím sex) ale hezké vzájemně chování, vzájemná pomoc a třeba uz jen to ze prijede domu z prace a první co, tak mi da pusu....
Mě manžel ani nepopreje a trápi mě to víc, než to že od nèho nedostanu dárek. Už jen to ze by mi popral je nejaké gesto. Ale je zvláštní ze kdyz mají svatek jeho rodice ci sestry, tak jim zavolá stále aby jim popral, jen já jsem u nej na druhé koleji...
Muž mi dává zásadně peníze, at si něco koupim (narozeniny, Vánoce) na výročí dostavam kytku (orchidej ❤ ) a ve svátek se mi stejne snaží vnutit peníze, tak je sbalim a pak za ne koupim pro nás něco dobrého 🙂 ale zase, když jede nakoupit (nákupy dela on a striktně podle seznamu 😀) tak me dokáže potěšit, když mi koupi vino, nebo i blby salám, který ví, ze mam rada! 🙂 ja mu koupim nějakou kravinku častěji, ale rozhodne to neberu tak, ze ja tobě, tak ty me. Raději dárky dávám a on mi naklonost a lásku dokazuje jinak a taky často ❤
@martinahost jevanečky, to je ale chlap na baterky
@martinahost a řešili jste to? musíš se ozvat...
@shine2015 děkuji presne tak jsem to myslela 🙂 ten partner tim ukáže ze ví co ma ten druhy rad ze ho registruje 🙂 nejde o tu věc jako samotnou
@peacev Ano, ano a nè jednou. Rikala jsem mu to i po dobrém i po zlém a on,nevím. Bud to nechápe anebo to nechce chápat.... A uz kdyz si myslím ze to pochopil, tak je to, to samé. Ani búú. Ja už nevím jestli je to jeho povaha anebo byli tak vychovávany, ale jeho sestry takové nejsou.
A už mě to ani nebaví se mu doprošovat a neco mu ríkat,cítim se potom jeste hůř když mi popreje jen z povinnosti z donucení. Mel by to delat sam od sebe....
@monikagurthova presne....a tyhle zvyky pusa na dobrou noc, kdyz dojdete z prace atd je dobre podporovat 😉 a je skvele ze je mate....my je mame i ted po x letech....
@shine2015 taky to máme i po x letech - i když jde do práce a já nespím tak mi dá pusu, někdy i uvaří, pověsí prádlo - tehdy říkám že se mám dobře😅
Ano, dává
ne, nedáváme si nic ani na narozeniny, ani na vánoce, máme společný účet a co chceme, to si koupíme sami....
@martinahost Tak to je fakt sobec, když upřednostňuje všechny ostatni před svou manželkou. To si pak člověk říká, zda si nevybral špatně... Ten můj mi taky občas nepopřeje, zrovna včera jsem měla svátek. Hodit si kvůli tomu nepůjdu, ale chápu, jak moc to mrzí a bolí... Vždyť je tak hezké ukázat, že ti ten druhý neni lhostejný, stačí přece drobnost😄
@xpila ale tady přece nejde o to, ze ti dá mobil, nejde tady o hodnotu dárku. Pokud mám přece někoho rada, tak mu chci udělat radost něčím co si přeje... Rada koupím příteli dárek a těším se na jeho radost a co na to bude říkat.... Je to úplně o něčem jiném než o materialisticky době. Spis mi to přijde jako omluva toho, proč někdo dárky nedostává...
@xpila a hlavně to, ze si dva lidi říkají, ze se mají rádi je snad normální ne?! Teda ve zdravém partnerství.... Můj přítel mi třeba udela překvapeni a vyveze mě do lepší restaurace, kterou jsem chtěla ochutnat. Také mi k narozeninám koupi třeba něco, na co jsem v obchodě ukázala a moc jsem si to přála. Proste mě má rad a chce mi udělat radost... Ale nebudu to dal řešit. Samozřejmě, ze ženská, která má takového chlapa, ze si ani nevzpomene, tak si to musí nějak omluvit, já to chápu. Ale příteli dam pusu za to jaký je... V mem okolí je to tedy normální. A nejde o hodnotu dárku....
@kytickaaa Ja ale nikde nepsala, ze si nevzpomene a ze dárky nedostávam 😉 Samozřejmě mi přeje k svátku, narozeninám, dárek si dáme i na výročí, na Vánoce samozřejmě taky. Dáme si pusu, kdyz dojdeme z prace, kdyz jdeme spát, kdyz se loučíme atd. atd. Tudíž ja opravdu nemam co omlouvat, mne to naprost vyhovuje.
Asi jsi nepochopila smysl diskuze - bylo to jen a jen o tom, ze se někdo zhroutí a pomalu rozvádí kvůli tomu, ze nedostal od chlapa hmotný dárek. A ten chlap muze byt sebehodnejsi.
@xpila já si proste myslím, ze hodný chlap nemůže být ten, který zazdi partnerky narozeniny a jiné.... Stačí fakt poprat a čokoláda... Já bych si myslela, ze je něco špatně a nemá mě rad... Také si dáváme pusu na dobrou noc, rádi spolu travime čas a on je můj nejlepší přítel, proto si navzájem rádi děláme radost. Tím bych to uzavřela.
já mám za sebou príma 14 dní, během kterých partner zazdil jak svátek, tak výročí...takže asi tak 🙂
Nikdy by na mé narozeniny, svátek nezapomněl a ani já na jeho! Jsme partneři, milenci a nejlepší kamarádi 🙂 Vždycky si oba naznačíme co by si asi ten druhý přál a je to.. Nechápu člověka, který by mohl zapomenout na dva jediné dny, které patří milované osobě😉

My si dárky na narozeniny ani Vánoce nedáváme. Jedeme vždycky někam na prodloužený víkend místo toho. Na jeho narozeniny vybírám já a na moje on. Vždycky je to překvapení. Na Vánoce vybíráme společně. Kytku ale na narozeniny vždycky dostanu. Dávat si navzájem dárky mně osobně přijde hloupé, ale vím, že většina to tak má a vyžaduje to.