icon

Dává vám přítel/manžel peníze navíc, když jste na MD?

toga25
2. dub 2015

Ahoj, mám takový dotaz.
Chci se zeptat, jak to máte doma finančně, když jste na MD. My máme každý svůj účet, na jeho chodí výplata, na můj rodičák. Chlap platí nájem + pleny malému, občas i menší nákup, když jede z práce. Já platím velké nákupy, svůj paušál + i když je třeba malému bundička, apod. a taky asi 2 balení UM. Na jednu stranu mi přijde, že toho zas tolik neplatím, na druhou mi zbydou tak 4 stovky :-/ Jsem ten typ člověka, který si nerad říká o peníze. Vím, že bych měla asi sama ptž chlapi mají trochu jiné vedení, ale i tak, přijde mi to strašně trapné ☹ Nejsem nijak náročná, co vyloženě nutně nepotřebuju, tak nepořizuju... ale znáte to, blíží se jaro, jsou třeba nové boty, bunda apod...
Je mi blbé si o to říkat chlapovi, ale jeho to samotného nenapadne a co mě mrzí o dost víc je to, že mu vůbec nevadí, že si při MD sháním brigádu, ptž potřebuju prostě víc peněz a na doma žádnou nenajdu, takže po celém dni s malým pak večer ještě budu muset někam chodit.... Na ty ,,malé" peníze se mi zvyká hrozně těžko z toho, na co jsem byla zvyklá, nějaké mám odložené, ale ty jsou výhradně na věci pro malého... Jsem prostě zvyklá, že si něco odložím a to, že tu možnost teď nemám, i přesto, že za sebe vůbec neutrácím, mě doslova deptá ☹ Navíc jsem znechucena z faktu, že dá o prázdninách ex na syna alimenty a syn bude vlastně celý měsíc u nás - to vím, že neovlivním, ale doslova mě to štve, že ex se dají prachy pro její potřebu ten měsíc a dítě bude jinde celý měsíc a já musím pomalu žebrat o peníze navíc ☹ )
Říkali jste si o peníze samy nebo to byla u chlapa samozřejmost?

mandala
8. dub 2015

@im4fun
@zuzik24 No nevím, kdyby si manželé měli zakládat dva účty z toho důvodu, že kdyby se náhodou někdy rozvedli, tak asi nejsou o svém vztahu moc přesvědčení... 😒

loafeer
8. dub 2015

Máme s manželem společný účet, tudíž bych si mohla vzít kdykoli cokoli. Samozřejmě mu říkám, co jsem koupila nebo chci koupit, o všem se spolu bavíme, mít příděly mi přijde nedůstojné, až se vrátím do práce, budu mít podobné peníze jako on a i teď, když jsem doma s dětmi, bere mě jako rovnocennou

elu
8. dub 2015

já mám kámošku, co mají peníze každý svoje, byla z toho neštastná, že nevychází z rodičáku...když mi to říkala, tak jsem jí řekla, že mu má říct, že přece nejde, aby společné dítě bylo finančně jenom na ni....asi za měsíc mi říká vítězoslavně...tak je to dobrý, on je tak "hodnej", že mi řekl, že mam schovávat všechny učty za malého a na konci měsíci mi pulku dá 🙂 🙂 🙂....no nechtěla jsem jí kazit radost z pocitu, jak má užasného chlapa, ale měla jsem na jazyku, že by mohla v sexu dělat jen pulku a zbytek by si dohonil sám 🙂

verca222
8. dub 2015

Taky mám chlapa co mi nic nedává. Žijeme ( jídlo,mliko,pliny,drogerie,...) z rodicaku ( 7000) a ted,akorát dnes jsem si řekla at mi da 3 stovky protože dělám malému oslavu ( darecky taky platim) tak mi udělala taku scénu. Ze kde dávám peníze ze mi babička dává na pliny 500 😅 já tohle už prostě nezvladam. A to se tesim na to jak bude Martin chodit do školky, kolik ,,krámu,, mu bude treba platit. Snad zacnu dělat k.rvu s prominutim ... Já jsem tak nasrana holky ani nevíte jak...

dannyblakely
8. dub 2015

Máme peníze společně a když potřebuju, tak si řeknu. Jsme přece rodina a na nějaké "tvoje" , "moje" se fakt nehraje. "NAŠE" je to slovo a přijde mi to naprosto přirozené.

verca222
8. dub 2015

@dannyblakely pro někoho bohužel ne ☹

elu
8. dub 2015

@verca222 co na to říct, asi bych s ním za trest nespala 🙂

kacca11
8. dub 2015

@verca222 Tohle je naprosto ohavný. Prostě si musíte sednout a vyjasnit si věci ohledně financí.

hanka.
8. dub 2015

Ve svém okolí mám 2 manželské páry, kde žena ani neví, kolik je manželova výplata. Sice dostanou posláno 5 tis. ale platí vše. Příjde mi, že ti chlapi si vůbec neváží, že jim pečují o dítě. Je to smutné. Vždyt ani 3/4 chlapů by ani na mateřské nezůstalo. A ještě žít v takové "nedůstojnosti" jestli výjdou s penězi. Příjdou z práce domů, mají navařeno, vypráno, uklizeno. Takovému chlapovi, který vede oddělené finance bych ani talíř na jídlo na stůl nenachystala.
Je mi líto všech, které to takhle máte ☹ . My máme s manželem oddělené učty, každý svůj z dobry než jsme se znali, ale finance společné. Nedokážu si představit mít vedle sebe takhle sobeckého partnera ☹ ☹ ☹

anath
8. dub 2015

Ač máme každý svůj účet, tak finance máme společné a když třeba nemám hotovost vybranou já, jdu za manžou a naopak. Zaplatíme všechny pravidelné poplatky a zbytek co zůstane na jídlo a navíc, tak čerpáme společně. Měli jsme to takto i před svatbou, tyhle věci jsme si vyjasnili už na počátku vztahu ve chvíli, kdy jsme společně začali bydlet.

zuzik24
8. dub 2015

@mandala To jsme se nepochopily 🙂 My máme účty ještě z dob, kdy jsme spolu nebyli a necítím potřebu ani jeden z nich rušit a dělat jen jeden společný. Každému vyhovuje něco jiného a nám tohle, rozhodně jsem tím nemyslela, že nechci společný účet jen kvůli tomu, že jsem přesvědčená, že nám to nevyjde 🙂 O tom to opravdu není 😀

mandala
9. dub 2015

@zuzik24 ale napsala jsi to tak... 😕

starbucks
9. dub 2015

My teda zatim spolecny ucet nemame, ale uvazujeme o tom. Od doby co jsme zacali rekonstruovat spolecne domeček, tak vsechny penize jsou nase.

im4fun
9. dub 2015

@lucisa my máme 8 účtů (spořící, cizoměnové atd.), a poplatky neplatíme žádné🙂

im4fun
9. dub 2015

@verca222 tak si schovávej všechny účtenky a pak mu to ukazuj, že věci holt zadarmo nejsou, nebo co si jako myslí?
Hnus velebnosti. Takovýho "chlapa" bych hnala svinským krokem

marton
9. dub 2015

@im4fun ahoj,můžu vědět u jaké banky máte účty?Ráda bych tu svoji vyměnila.Děkuji 🙂

marton
9. dub 2015

@verca222 to je docela smutný ☹ .Když pominu,že se možná ve třech lidech dá vyjít na jídlo se 7 tisícy,tak kde jsou tvoje potřeby?

ninive211
9. dub 2015

@verca222 A co platí ze své výplaty ON? 😲 Nevím, tohle nepochopím, s takovým sobcem bych asi nebyla (jenže být s děckem sama je ještě horší, co) To dítě je přece vás obou, tak není jen na tobě ho živit. A jídlo je taky pro všechny snad, ne jen pro tebe a malého, to stejné snad toaleťáky, prací prášek, mýdlo...já bych mu snad za trest asi nevařila obědy a večeře a ať si jí suché rohlíky, že na víc prostě nemáte, když máš jen 7000 na to všechno.

marton
9. dub 2015

@ninive211 rozumím ti jak to myslíš,ale to by asi nepomohlo.Naopak,hádali by se ještě více.Teda si myslím já 😒 .

nolies
9. dub 2015

Kdyz ctu tady ty prispevky, tak je me z nekterych chlapu spatne. Holky, lituju vas a obdivuju, ze to utahnete. My mame kazdy svuj ucet, ale penize jsou spolecne. Jednou vyberu ja, pak on. Zalezi kdo ma kolik na ucte. Kdyz si chceme neco koupit pro sebe, tak to tomu druhymu rekneme a schvalime si to. Pred tim, nez jsme byli spolu, jsem si koupila auto a u nasich postavila patro a neni to ted moje, ale nase. A jeho nasetrene penize nejsou jeho, ale nase. Je mi fakt nazvraceni ze sobcu ☹

ninive211
9. dub 2015

@marton No bohužel máš pravdu asi, no...ale jako prostě bych to tak podala, když mám jen tak málo peněz na to všechno, tak holt nebude na oběd svíčková, ale čočka s vajíčkem a na večeři chleba s něčím místo řízku...ale jak si kdo ustele, tak si lehne, jak se říká....já nevím, téma finance by mělo být vyjasněné ještě před tím, než přijde na svět dítě a já osobně když bych věděla předem, že má můj chlap postoj k financím takovýto, tak nevím, zda bych s ním bývala zůstala. Podle mě jakmile je už rodina, dítě, nemělo by se hrát na "moje" a "tvoje" (samozřejmě každý by měl mít možnost si koupit něco ze svého pro svoje potěšení, aniž by se musel druhému zpovídat...když to nebude každý měsíc výrazná částka, která by výrazně zasáhla do rodinného rozpočtu). Ale každému vyhovuje něco jiného, že.

im4fun
9. dub 2015

@marton Svůj osobní mám u GE (Myslím že to je nějaký ten Genius Gratis nebo jak se to jmenuje) a druhý u ČS, spořící u ING Bank, manžel má svůj osobní v ČS, spořící u ING, a pak máme společné účty u CITIBANK - běžný v CZK, běžný v EUR, a spořící v CZK.
Třeba ta Citi je snad jediná banka v ČR, která má společný účet pro manžele nastavený tak, že mají oba stejná práva, tj. ne jako mnohde jen jako majitel účtu a disponent. Pak vím, že to poskytovala UniCredit, ale ta to dává tuším jen k hypotečnímu úvěru (takže nepoužitelné). A právě pro nás jako smíšený pár je super, že tam je i ten účet v EUR, protože manžel je Ital, takže hodně toho využíváme. No a na tom spořícím je hodně dobrý úrok, když tam člověk dá určitou částku (ale z hlavy si nepamatuju jaký a kolik tam musí být, my tam totiž automaticky posíláme všechny společné úspory)

marton
9. dub 2015

@im4fun překvapila jsi mě spořkou 😒 .Od té bych ráda odešla.Ty ostatní prostudiji.Díky 🙂

marton
9. dub 2015

@ninive211 jj máš pravdu a jak jsem psala,je to smutný,když to nefunguje.Ženská ve stresu,aby vystačila a ještě aby se bála říct si o peníze 😠 .Čím dál víc si vážím našeho modelu.My si tedy popravdě ani neschvalujeme co si kdo koupí 🙂 .

im4fun
9. dub 2015

@marton to se ani nedivím...nedat nám účet zadarmo, tak jsme taky pryč...ale bylo by to složitější, protože tam máme hypotéku

elialen
9. dub 2015

Teď jsem z Vás, Ženy, rozčarovaná. Myslíte si, že není v pořádku třeba náš model? Beru 7000 Kč rodičák a platím polovinu nájmu (4500 Kč), polovinu internetu (250 Kč), mobil (300 Kč), a někdy nějaký nákup, když si řeknu, že se rozšoupnem v jídle, a přispívám na polovinu věcí pro mimčo (jen mlíko a oblečky ze sekáče, máme látkové pleny). Přítel platí ty druhé poloviny plus hypotéku na baráček, který taky rekonstruuje a dělá větší nákupy plus drogerii. Když si jde koupit boty a jdu s ním koupí i mně. A nebo mi platí i z větší části cvičení. Mně ten náš model nepřijde mimo. I když je fakt, že až tak si neužívám. Do kavárny tak 1x za půl roku, s kamarádkou na víno 1x za týden. Ale stačí mi to. 🙂

karlajasmine
9. dub 2015

@elialen Tak me by na tvem modelu vadilo to, ze kdybysme se s pritelem nedejboze rozesli, tak ze on bude mit ten svuj baracek a ty nebudes mit nic, protoze z rodicaku si clovek moc nenasetri.. takze by mi prislo ferovejsi barak napsat bud na vas oba (jestli to tak uz nemate), nebo aby platil vetsi cast vasich vydaju on, aby sis ty mohla setrit nekde na stavebku treba 2000Kc mesicne z toho rodicaku..

marton
9. dub 2015

@im4fun no právě..účet zdarma 😒 .V prosinci mi ho paní sama nabídla,že nevidí důvod proč ne.V únoru už mi ho zase počítali.Tak jsem se ve spořce zastavila.Prý jsou daná kritéria a začaly se kontrolovat účty,zda na to mají klienti nárok.Prý bych si k účtu musela přidat ještě jeden produkt 😠 .Účet mám u nich 20 let,měsíčně mi tam chodí 60tis.,ještě tam mám penzijko,půjčky žádné.Takže co dodat.

im4fun
9. dub 2015

@marton tak bych tam šla a řekla, že hodlám odejít. Oni asi nebudou chtít přijít o takové peníze, co ti tam chodí, takže pro to budou muset něco udělat. A když ti nic nenabídnou, tak prostě jdi jinam a nazdar 🙂

marton
9. dub 2015

@elialen ahoj,když ti to tak vyhovuje 😉 .Není špatný a dobrý model.A mimo to jsi dobrá i tohle z rodičáku poplatit a ještě jít 1x týdně na vínko 🙂 .

Strana