Dcera a modeling. Co byste dělaly Vy jako matky?

19. led 2020

Dobrý den,moje 16letá dcera dostála nabídku jde o modeling, je z toho nadšená ja její nadšení nesdílím na modelky jsem měla vždy svůj názor je mi jich líto. Mám strach aby dcera třeba neměla nějaké psychické problémy, a mám strach aby s ní nebyla třeba anorektička. Na druhou stranu mám strach aby mi to dcera jednou nevyčítala. Co byste dělali vy jako matky?

g_m
19. led 2020

Nebránila bych jí, ale pořádně bych si zkontrolovala nabídku i agenturu. Třeba zjistí, že to není pro ni a sama se rozhodne jinak.

vendelinka08
19. led 2020

Já bych ji především podpořila, jak psychicky tak celkově i fyzicky. Jezdila bych s ní a seznámila se s prostředím a ním systémem. Do ničeho ji nenutily ale byla vždy podporou.

autor
19. led 2020

@g_m nabídku i agenturu jsem si zkontrolovala myslím že je to v pořádku

autor
19. led 2020

@vendelinka08 no ja mám svojí práci a ještě malé dítě,takže bych s ní neměla čas jezdit

vendelinka08
19. led 2020

To už tedy záleží na Vás, ale jednou by Vám to opravdu mohla vytknout.

sudylichozrout
19. led 2020

Pokud mas jistotu, ze jde o slusnou agenturu, nebranila bych ji. Pokud to opravdu chce delat, at si to vyzkousi 🙂 Jen ji hlidej, aby neudelala nejakou koninu.

autor
19. led 2020

@vendelinka08 no právě z toho mám strach nechci jí zničít život, ale opravdu mám strach poslat jí jen tak do modelingového světa.

vendelinka08
19. led 2020

Mám neteř 16 let, take koketuje s myšlenkou na modeling, ale jak nastoupila na gympl, tak na to teď nemá čas. Chce to zkusit později. Myslím, že to zvládne, ať to vyzkouší. Je to dobrá škola života, třeba přijde za čas y tím, že to není to pravé pro ni, nebo naopak bude spokojena. Jen je potřeba to mít trochu pod dohledem.

autor
19. led 2020

@sudylichozrout no ja mám právě strach ještě větší,moje kamarádka má dceru která šla taky do domogelniku a skončila jako anorektička. A její matka ji přitom pořád hlídaja jezdíla s ní na všechny focení,přehlídky no prostě neví kde udělá chybu a ja mám strach abych neskončila stejně.

sudylichozrout
19. led 2020

Chapu. Ale vzdycky mas moznost to zarazit, ona neni plnoleta, na vse bude treba tvuj souhlas. Kdyby se to zacalo vymykat z kloubu, muzes tomu dat stopku. Nebo je to jinak?

autor
19. led 2020

@vendelinka08 moje dcera chodí na střední na konzervatoř, a říká že školu i modeling by zvládla možná jo doteď chodila na brigádu a byla v pohodě. Já pořád nejsem definitivně rozhodnuta tak si to ještě radši pořádně promyslím.

autor
19. led 2020

@sudylichozrout ja mám právě strach z toho že bych možná nepoznala co se děje a pak by bylo pozdě

tinaprofi
19. led 2020

Jestli to ma v hlave dobre nastavene, rizika jsou minimalni, hlavne musi vedet, ze ti muze vsechno rict a ty nebudes jancit. Ve chvili kdy ti bude muset lhat mate zadelano na problem

kaja2016
19. led 2020

Je to slozite. Tez jsem nad tim premyslela, dcera je moc hezka, nerada ji - je stihla - ma velky zajem o modu, liceni a podobne, jedine co snad neklapne je vyska. Opravdu se bojim v budoucnu poruchy prijmu potravy. Ale neni dobre detem branit. Podporovala bych ji, vstepovala ji sebevedomi, upozornovlaa na to, co se tam bude pravdepodobne dit - sexualni navrhy za lepsi prilezitosti, nuceni do hladoveni, drogy. Jsou ale modelky, ktere vse ustaly a ziji spokojeny zivot- napr.Tereza Maxova.

not_blond
20. led 2020

No tak že dostala nějakou nabídku neznamená, že zítra pojede do New yorku.... Realita je většinou taková, že za (tvoje) nemalé peníze s nimi nafotí book, s ním obchází konkurzy a jednou za čas jí vyberou do nějakého letáku nebo reklamy. Většina holek se nijak závratně neproslaví, aby to s ní zamávalo a stáhlo jí to do nějakého hnoje..... Měla jsem na střední několik kamarádek, které byly v agenturách a dopadlo to vždy stejně. Spousta peněz, spousta nároků (opravdu hodně tlačí na hubnutí) a žádné extra úspěchy, tak to celkem rychle vzdaly. Takže na tvém místě bych taky nadšená nebyla, nicméně asi bych jí taky nechala ať si to zkusí. Ale byla bych hodně ve střehu, aby nekašlala na školu, aby nebláznila s hubnutím, nebo neskákala někomu do postele.... Píšeš, že dělá konzervatoř, tak to určitě bude chytrá a nadaná holka. Snažila bych se jí přesvědčit, že něco takového nemá zapotřebí.

kakret
20. led 2020

A co si s ní prostě sednout a říct ji jak to cítíš? Z čeho a proč máš obavy. Nechat ji ať se k tomu vyjádří. V 16 -ti už není úplně malá a treba tě překvapí

autor
20. led 2020

@kaja2016 je pravda že mám velký strach aby sní nebyla anorektička,ale zatím žádný problém s jídlem neměla ona má právě štěstí že může jíst hromadu jídla a nepřibere.

autor
20. led 2020

@not_blond upřímně bych byla radši kdyby skončila tak jak píšeš,ale jistá si nejsem dcera je opravdu velmi krásná už jako malá holčička dostávala různé nabídky tekdy sem je všechny odmítala. Teď je ale dcera skoro dospělá tak to prostě nemůžu jen tak zakázat jednou by mi to mohla vyčítat. Navíc sem zjistila že ta agentura je docela slavná prý zastupují i některé miss, navíc tam po mě ani žádné extra peníze nechtějí tak nevím.

autor
20. led 2020

@kakret no ja sem si sní už promluvila,dcera řekla že se nemusím ničeho bát že škole se bude věnovat stejně, že drogy bysi nikdy nevzala a tomu i věřím dcera měla už odmalička odpor k drogám,navíc mi řekla že nikomu nepoleze do postele ani kdyby jí dál milion. Ale člověk nikdy neví co se může stát.

not_blond
20. led 2020

Hele spadnout do drog a vlézt někomu do postele může i bez modelingu 🙂 Já bych hlavně ohlídala tu školu a to hubnutí, protože oni je fakt dokážou přesvědčit, že mají problém s tělem a malokterá dospívající holka je natolik psychická odolná, že tomu nepodlehne.

kakret
20. led 2020

Já bych ji důvěřovala, ať to zkusí. Když nic jiného bude to obrovská zkušenost. Zároveň hlídat školu a hubnutí jak radi holky.

katgatoo
20. led 2020

Já teda nejsem modelka, ale v 15ti mě naši podpořili, když jsem chtěla začít skákat z letadla. Jsem jim za to moc vděčná, jiní rodiče by si asi zaťukali na čelo. Vážím si toho, že mi věřili.

tirsah
20. led 2020

Ségra modeling dělala pod renomovanou agenturou v době střední školy. Od začátku to brala jako fajn brigádu, kdy bylo jasné, že až přijde vysoká škola, vzdělání bude mít přednost. O prázdninách (vždy to bylo tak cca na 2 měsíce) cestovala po světě, naučila se být samostatná, něco si vždy i vydělala, nevracela se s prázdnou. Byla to dobrá škola života. Měla vhodné fyzické předpoklady, takže hubnout nijak nemusela a je fakt, že byla dost nohama při zemi a celkem vyzrálá osobnost už v pubertě, tak moc nehrozilo, že by se nechala "opít rohlíkem". Doteď na to období vzpomíná ráda. Takže : záleží, co si od toho dcera slibuje, jak moc je vyzrálá a jestli opravdu má všechny fyzické předpoklady pro tuto profesi (pokud by měla jakkoliv hubnout už teď, je nesmysl se o toto povolání snažit).

kaja2016
20. led 2020

Aha, tak to by byla vyhoda. Ale oni maji ty standardy na stihlost nekde uplne jinde. Jakoze me ty deti treba z model elite look prijdou vsichni podvyziveny. Nevim no, drzim tobe i dceri palce, urcite to muze byt zajimava kariera a kazdopadne jsou i " celebrity" - clovek na ocich verejnosti - kteri to davaji dobre - myslim, ze to je casto o tom, co uz od tebe dostali od rodicu ve vychove. Sama doufam, ze dcera nepreroste 170cm a tim to padne.-) Ale pokud ne a bude mit o to zajem a predpoklady, tak ji urcite podporim. S obavami.-)

sigyn
20. led 2020

Osobně jsem si modelingem prošla v podobném věku a za sebe mohu říct, že to není žádné terno, ale je fakt, že já jsem o to moc nestála. V agentuře nafotili úvodní fotky, pak se nafotil book, a pak se jednou za čas ozvala paní, co mě měla na starost. Byla jsme asi ve 4 časopisech, ale neviděla jsem z toho ani korunu. Zároveň jsem však ani nic neplatila za book (ten se platil až právě z těch dalších focení). Problémem ale bylo hlavně dojíždění. Představa agentury je, že zvednou telefon, zavolají, že druhý den je třeba dorazit do 100 km vzdáleného města. Nezajímají je, jak se tam dívka dostane, kdo zaplatí jízdné, nebo že má školu. Focení pak trvá třeba 5 hodin v kuse. Dostala jsem také nabídku do New Yorku, ale to znamenalo na 3 měsíce odjet do zahraničí, což se blbě kombinovalo, když byl člověk v maturitním ročníku. Ono kolem modelingu panuje řada mýtů – jak modelingy spí s fotografy (přitom při focení tam jsou min. 4 lidi, většinou ženy -vizážistky, kadeřnice, kosmetička..), jak si mohou modelingy nechávat oblečení, co zkouší, jak jsou velké peníze atd. Skutečnost je pak dost jiná. Hlavně je si třeba uvědomit, že kariéra modelky většinou končí v 21 letech, pak už je prostě „moc stará“ a prosadí se jen malé procento. Anorektičku jsem nepoznala žádnou a ani mě nikdo nic o úpravě jídelníčku neříkal, ale je fakt, že jsem byla dost vyhublá i tak (rychlý metabolismus).

natysnovec
20. led 2020

Ja modeling nikdy nedelala nemam na to postavu ani nic...ale k(mentalni) anorexii sem se taky dopracovala.Az sem zkoncila na kapackach...ono v dnesni dobe kdy jsou vsude seme vyhuble holky apod...se to muze stat lusknutim prstu a ani nemusi byt modelka....asi bych ji nebranila...ona sama pozna co je to zac....Ale ja sama mam malou 4 letou a nevim co bych delala kdyby prisla.Takze asi tezko poradit.

lolazz
21. led 2020

Podpořte ji, ale jak už někdo psal, zkontrolujte si agenturu. A s dcerou si promluvte o jejich očekáváních a o vašich obavach.

cilkat
29. led 2020

Z toho, co odpovídáš, myslím, že to dcera má v hlavě docela dobře srovnané. To je základ. Modelingu se od zhruba podobného věku věnuje i má sestřenice. Bohužel to znamená, že věčně nemá čas, nicméně k anorexii má daleko a spoustu věcí si opravdu srovná sama (jako kam až chce zajít). Co je podle mě důležité je, aby zůstala ve škole - ne kvůli vzdělávání, ale kvůli kontaktu s lidma mimo modeling.