icon

Dcera nemá bydlení: Smířit se nebo jí domluvit?

6. srp 2024

Nejsem spokojena s zivotem dcery. Miluji ji, ale prijde mi, ze jen tak proplouva zivotem. Bydli v Praze, nema vlastni bydleni, prace nic moc. Kdyz se zeptam, proc tam zustava v ty Praze s takovym platem, tak rekne, ze je spokojena. Jezdi na dovolene, mam pocit, ze moc nemysli na budoucnost.
Myslite, ze je to dnesni styl, takhle zit? Nebo je proste jina a mam se s tim smirit? Domluvit ji? Je ji 34.

j.a.n.i
6. srp 2024

@enoli Pro normálního člověka jo, pro ješitného pitomce nikoliv.

janylu
6. srp 2024

@te_reza teď už na hypotéku nedosáhne skoro nikdo, ani já bych nedosáhla, ale pokud by si ji vzala před 8 -10 lety, tak úplně v pohodě. Taky máme barák na hypotéku a příští rok nám končí. Nejezdili jsme každý rok na dovolenou, ale o živoření nemůže být řeč. A jsem ráda, že jsem ve svém. Jen jsem napsala, že chápu, že to zakladatelku mrzí, ale je jasné, že to není její život a musí se s tím srovnat.

janylu
6. srp 2024

@tereziezavily toxický rodič je silný výraz. Pod pojmem toxický rodič si představuji něco jiného, ale dobře, chápu.

keysi90
6. srp 2024

@janylu jako co jí má jako mrzet? Dcera bydlí v nájmu a cestuje? Ale nevlastní nemovitost? Spíš bych řekla, že by ji jako matku mělo mrzet, že třeba nemá vnoučata od dcery, to bych brala, že ji opravdu může trápit, a pochopila. ( Ale ne tak, že by do ní měla šít, ale, že si tady uleví, protože jí to trápí) . Ale ... dcera nemá vlastní byt? Vždyť je to úplně ujeté 🤣a ještě ten nadpis...jakoby byla dcera pod mostem 🙈

lvl16
6. srp 2024

Proboha nech ji žít.

zuzineckah
6. srp 2024

Tebe mít za matku, tak se rovnou zastřelím. A mít babičku, která do mé matky šije, proč má takovou dceru, tak se zastřelím rovnou dvakrát😖

lvl16
6. srp 2024

Tak jsem si ještě přečetla další komentáře autorky "dotazu". Myslím, že tu krmíme trolla.

sfet
7. srp 2024

Ale ona se dobře má. Má se asi výborně. Žije tak, jak ona chce. A to, že to neladí s Vašimi představy o ,,štěstí", to je ve Vaší hlavě. Já jsem byla v naší rodině taky taková ,,divná". Možná divná, ale spokojená. To je víc. Nechte ji žít. Je dospělá, svéprávná. Každý vidí štěstí a hodnoty jinde.

j.a.n.i
7. srp 2024

@lvl16 Kéž by... Ale oni někteří jsou fakt tak omezení a sebestředný.

anezzik
7. srp 2024

Vlastné bydlení není nutnost, jo je fajn ho mít když chceš a máš na to. Já ho pořizovala před 40-tkou a úpřimně měla jsem se lépe v nájmu. Ale musela jsem koupit protože všichni mají jenom já ne- taky jsem si toho dost od rodiny vyslechla. Teď neušetřím nic, žiju pomalu z výplaty k výplatě. Takže prosím nech ji žít, a nenuť ji do ničeho, užívá si život což je lepší jako když křečkuje. Sorry to bydlení si do hrobu nevezme.

lvl16
7. srp 2024

@j.a.n.i Sebestředný a omezený jo, ale takhle naivní není snad nikdo :D. "V cizině může bydlet zdarma jako pokojská a hned má vyděláno 20 % na základ k hypotéce" a "v dnešní době nemůže být tak těžké pořídit nemovitost" jsou skvosty 😂.

misulka84
7. srp 2024

Jo, bohužel tohle je dnešní styl mladých, radši plácnou foky z dovči na socky ale závazky to ne😅

misulka84
7. srp 2024

Jo a ještě jsem alergická na slovo užívat si, to je mantra dnešní doby, smutné

lichozroutsudy
7. srp 2024

@misulka84 Co to povidas, prosim te? Ne kazdy ma chut se po skole hned upichnout do hypoteky, rodiny. A to, jak kdo zije svuj zivot, muze byt ostatnim uplne sumak.

misulka84
7. srp 2024

@lichozroutsudy jasně oni potom třeba v 50 ti koukají že nic nemají, ale jak píšeš, každého věc👍

sfet
7. srp 2024

@misulka84 tak je rozdíl užívat a užívat. Užívat si může znamenat nevázaný život, ale také cestování za poznáním. Každý at dělá, jak uzná za vhodné.

ninive211
7. srp 2024

@misulka84 Závidíš? 😉 Typickej závistivej komentář tohleto. Ať si "plácá fotky na socky", je to její věc! Ne tvoje. (mmch. nikde není napsáno, že si jezdí na dovolenou jen proto, aby dávala fotky na socky...to jsou zase kecy) A závazky? Děti nemá, manžela/přítele evidentně taky ne, takže závazky žádné nemá, tak proč mít jako single závazek ve formě předražené hypotéky, když na ni nemám? Jó, kdyby od maminy dostala půl mega "do začátku" s tím, že ale to použije pouze na tu hypotéku jako základ, tak ji třeba má taky, ale od maminy očividně dostala kulový a ta ji ještě pomlouvá, že ve 34 nemá v Praze pořízený vlastní bydlení. Asi nebyla (mamina) v Praze (a v Brně, Plzni, Olomouci) a neví, jaké jsou ceny nemovitostí zde. A opravdu pokud nemáš bokem milion v hotovosti na akontaci, tak ti hypo dneska prostě nikdo jen tak nedá! Plus většina bytů i po koupi potřebuji větší nebo menší rekonstrukci (pokud nekupuješ přímo novostavbu), např. kuchyň, koupalna, rozvody, zařízení nábytkem taky není zadarrmo, to jsou další statisíce, co lítají oknem mimo tu samotnou cenu bytu...a jsou to všechno starosti. Jaké má starosti, pokud žije v nájmu a domů se třeba chodí jen vyspat?

misulka84
7. srp 2024

@ninive211 prosím, nechápu co bych měla závidět?

lichozroutsudy
7. srp 2024

No a co je ti do toho? Ta obsese vlastnim (rozumej na desitky let zahypotekovanym) bydlenim je v CR uplne neskutecna.

ninive211
7. srp 2024

@misulka84 Tak proč píšeš takový stupidní komentář? Životní styl "mladých" ti může být úplně u prdele...dneska fakt není tak snadný získat hypo jako před 10-15 lety. A těch "mladých", co na hypo nemají a mít nebudou, prostě bude většina, už to nebude tak, že každá prodavačka z Lidlu či úřednice měla na to si vzít hypotéku. To je bohužel realita. Btw. pak taky spousta lidí, o získal hypo v době supernízkých úroků, teď o vysněné vlastní bydlení přišla nebo přijde, protože po skončení fixace a navýše hypo se cena splátky třeba i zdvojnásobí...třeba i na 35 000. A kde na to vezmou?

misulka84
7. srp 2024

@ninive211 a proč ty se tedy divíš, že nemá vlastní bydlení a přitom znáš odpověď a jiný názor nechceš slyšet? A fakt v tom závist nehledej

ninive211
7. srp 2024

@misulka84 A já se snad někde divím, že nemá vlastní bydlení? 😀 😀

sfet
7. srp 2024

@ninive211 sice maminka psala, že nemusí to být bydlení Praha, klidně levnější lokalita. Ale zase Praha - vyšší příjem. Jo, někde může mít bydlení i za 500 000, ale to je lokalita. Kde nic, tu nic. Takže by si pořídila bydlení někde, kde je neradno vycházet po 18:00 hodině ven, docházela do práce do Prahy, protože tam práce není, bydlela možná na ubytovně a svůj byteček si užívala o víkendech a dovolených. Jó, to vyplatí. To chce.

ninive211
7. srp 2024

@sfet Právě. A jako za těch 500 dnes neseženeš myslím už ani v tom Ústí nebo Děčíně či Orlové. A jak jsem už psala v jednom komentáři, brát si na hypo garsonku (1+kk) mi přijde jako šílenství, to fakt radši ten nájem na tak malý byt. Když na hypo , tak aspoň 2+1, s vidinou, že třeba časem bude partner, rodina...s jedním dítětem se do 2+1 v pohodě člověk vejde (alespoň ze začátku určitě, někdo tak bydlí celý život).

glimmer
7. srp 2024

@sfet upřímně, bydlíme v ústeckém kraji ... v roce 2006 jsme kupovali byt 5+1 za 550.000 ... je to vesnice, byt v bytovce, bus jezdi každou hodinu (buď Louny nebo Žatec). Nedávno sousedi pod námi prodávali byt 4+1 a prodali ho za 2.220.000,-Kč ... takže dneska už ani byt na vesnici není záruka levného bydlení ... navíc tu je hlavně hodně práce spíš ve fabrikách než nějaká pěkná práce kanclu ...

20190418
7. srp 2024

@misulka84 hele ta 84 v tvem nicku evokuje rok narozeni nebo sis ta čísla po orwellovsku prohodila? To je komentář jak z normalizace tvl. Ja jsem ročník 83, zacala jsem cestovat hned na vejšce jakmile jsem si šahla na lepší brigády (v dobe bez internetu v mobilu, instagramu, google maps, booking, uber apod) a povazuji to za nejlepší investici do sveho života. Řadím ji určitě výš než vlastni bydlení. To sice mám, ale diky tomu, že jsem zprivatizovala za par set tisic byt po babičce. Jinak bych si ani se svym vzdy nadprumernym prijmem fakt hypoteku na byt v Praze nebrala. Maximálně až se svým životním partnerem, ktereho bohuzel ne každá v 34letech ma. To se jako ma nechat zbouchnout prvnim joudou, ktereho potka, vyskrabnout pres uvery a ruzne jine nehypo produkty akontaci a pak se rychle zavazat hypotekou, ktera jim vezme pres 60% rodinneho prijmu, aby byla matinka u nich v prdelakove happy a mohla na navsi machrovat nad sousedkami? Zijeme v roce 2024!

sfet
7. srp 2024

Ted pro zakladatelku, maminku.
A Vás trápí to, že vaše dcera nemá vlastní bydlení, anebo spíš to, že na rodinných oslavách a sešlostech musíte potvrdit, že ne, nemá bydlení. A co takhle se vytáhnout tím, že dcera byla tam a tam, viděla to a to, a pokud to nebudou brát v potaz, škoda času s nimi. A nebojte, není u nich tráva zelenší. U nás taky, na oslavách se toho probíralo, kdovíjak se ten a tamta a tamten má. Pak jsem nakoukla pod pokličku a vůbec to tak růzové nebylo, spíš to bylo smutné. Jednou mi říkala máma, jak jedna důchodkyně v klubu ŕíkala, že její vnučka pracuje jako uklízečka v jedné firmě za 200 eur na hodinu. A všichni tomu věřili. Lidská naivita nezná hranice.

misulka84
7. srp 2024

@20190418 prosím tě, přečti si znovu co jsem psala, nikde nepíšu storíčko, který ty tady sypeš🙈 tak se uklidni, jo.

drep
7. srp 2024

Uf, zadavatelka je asi troll, nicméně pokud ne, tak ona, @misulka84 a některé jiné tu mají myšlení mé příšerně maloměšťácke babičky, ročník 33. Ta taky byla sakra nespokojená, když já i brácha jsme ve třiceti neměli bydlení, ani rodinu či vztah a věnovali se kariéře. Já se usadila těsně po (ale zase jako správna doktorka nemám barák s pekelnou hypoškou, který by mě odsoudil k nejmíň sedmi službám měsíčně, ale mini panelákový byt a peníze cpeme s mužem a dcerou do sportu, cestování, vzdělávaní a užívání si života, což je taky podezřelý) brácha je vyvrhel ještě teď (je mu 36). Na vlastní bydlení dosáhl až teď (v právu když nejde člověk cestou soukroma, tak se k penězům dostává pomalu, ale zase stihl narozdíl ode mě PhD), vztah má s o 10 let mladší (ale žádná předtím nebyla taky dost dobrá, všechny byly právničky a tedy “kariéristky”) holkou, děti nemá. A babičky přesně na slezinách lidí s komouškým myšlením se nemají čím chlubit. A to je problém😀

mischel117
7. srp 2024

Moji sestře mě 30let. Nemá vlastni bydlení, bydlí v podnájmu,nemá dítě,má sice přítele. Mě je 34 a mám vlastní barák,dvě děti,manžela.ona je maminky mazanek, já se s mamkou míč nevidam. To bydlim kousek od sebe.Každý je jiný. Každý má ty priority jinde.

Strana