Dcera se nechává vydržovat. Co byste poradili?
Mam dospelou 29letou dceru, ktera se nechava zivit pritelem. Je zdrava, stejne ale nepracuje.
Nevim co delat, kdyz se ji snazim domluvit, prestane se mnou komunikovat.
Co byste poradili?
@tulikiss S muzem spokojene zijeme, muz nikdy nevydelaval tolik aby nas vsechny uzivil a ja nejsem lina, muzi treba pomoci, nenecham vse na nem. To je snad normalni. Ja rada pracuji a opravdu si neumim predstavit byt doma.
Poradila bych ti, aby ses nestarala o život téměř 30tileté ženské. Dávno na to nemáš právo, ani jako matka ne. Je to jejich věc. Na místě tvé dcery bych s tebou rychle vyběhla.
@veruuu_kubesovic fuj, styď se! Takhle se nechat vydržovat.... Copak tohle je smysl života? 😆
@veruuu_kubesovic ja budu radsi lina ves, nez uhonena matka co ma nespokojene deti... ted me potrebuj,i tak tu pro ne proste sem. urcite prijde doba kdy uz budou zvladat veci sami, dojedou ze skoly, dojdou si na krouzek. ted me potrebujou a proto tu pro ne jsem. neporizovala jsem si je proto ,abych je videla hodinu pred spanim. ale pani asi nikdy nikdo nic nevysvetli, ona se zasekla jede si svoje,protoze jenom ona muze mit pravdu a jen jeji verze je ta jedina spravna.
Hurá konečně jsme se dobrali k jádru pudla. Manžel neměl možnosti vás uživit abys zůstala doma a ty ji to závidíš. A asi tak spokojená nejsi, když jen kuli tomu, že tys tu možnost neměla a musela si makat, tak ji akorát urazis, ponizujes a ještě ty svoje blbý názory troubíš do světa a čekáš, že ti někdo dá za pravdu.
Matka nematka, poslala bych tě tam kde končí záda a jako dceru bys mě už neviděla. To co právě děláš a ještě si myslíš jaká si matka roku je fakt hnus.
Nebo ti přijde normální spinit vlastní dceru na internetu a přitom dělat jak jsi perfektní?
Ty chceš! Ona nechce, buď se s tím smiř nebo prerus kontakt, jiná cesta není! A pokud si nabije čumák,je to její problém.. a možná taky bude celý život šťastná po boku může, který ji zabezpečil a ona prostě nebude muset pracovat.. Já bych to tak nechtěla, ale to neznamená, že je na tom něco špatného.
@miba10 Prosim vas ctete poradne. Ja si neumim predstavit byt doma, ja chodim do prace rada.
A pro zakladatelku - ty sis nepřišla pro názor, ale pro ujištění, že ten tvůj je správný. A víš co? Není. Smyslem života může být pro někoho "jen" být zdravý, šťastný, spokojený, mít zdravé děti. Bez velkých ambicí, bez toho dřít se v největším podvodu světa. Víš, který to je? Zaměstnání. 40 let pracuješ 40 hodin týdně pro to, aby se ti nad tebou měli dobře a ty za to pak jako výsledek tvé dřiny dostaneš důchod ve výši 40 procent tvého příjmu. Píšeš, že dceři je 30. Tak tobě je asi tak 50-60. Jsi přesně z té generace, která je ještě postižená tím, že do práce se musí, jinak jsi příživník a zároveň už jsi zažila porevoluční konzum, kde na všechno jsou potřeba peníze. Hodně peněz, pořád od rána do večera peníze. Tohle slovo taky v tvých příspěvcích čtu nejčastěji.
Měla bys být šťastná, že máš zdravé děti, možná už i vnoučata, místo toho řešíš, že dcera nezapadá do tvé škatulky, protože nemá razítko v občance. To, že jim oběma (pokud to tak je) to takto vyhovuje, pro tebe není důležité. Přitom bys měla být šťastná, že se má dcera dobře, že nemusí v pět ráno vstávat a jít do práce, která ji nebaví, chodit domů unavená, vystresovaná, nastoupená má druhou směnu v domácnosti. To, že jsi takhle žila ty, neznamená, že tak chce žít i ona. Upřímně, nikdo z nás takhle nechce žít. Tys tak žít musela, kdybys měla na výběr, určitě by sis taky někde ulehčila.
Neřeš co by kdyby. Až jednou přítel vztah s tvou dcerou ukončí, zařídí se jinak. Třeba do té doby objeví něco, co bude její život naplňovat a zároveň jí vydělá peníze.
Třeba už se jí i něco rýsuje v hlavě, má nějakou vizi, nápad, jen to s tebou nechce řešit, což se jí s tvým přístupem nedivím.
Pokud se za dceru stydíš, přestaň se s ní stýkat. Třeba si časem uvědomíš, že důležitější jsou tvé děti a vztah s nimi, než se užírat jiným přístupem k životu.
Ano čtu pořádně. Právě proto. Jestli ráda chodíš do práce tak super. Ale neodsuzuj druhé za to, že jako práci mají starost o domácnost a pritele/manžela potažmo děti. Tito lidé si totiž doma prdel nevali.
@tulikiss přesně taaaak!!!
Už když jsme měli starší dcerku tak jsme se domluvili, že s manželovou prací to ani jinak nejde, že prostě budu doma s dítětem/posléze poté s dětmi...
Naše děti miluju, starám se o ně, starám se o domácnost, plně mi to vyhovuje, manžel nás zabezpečí...tak co víc chtít? rozhodně nehodlám být uštvaná maminka jak by si nejspíš autorka této diskuze přála a honit se za prací? za zkrácený úvazek který byl mohla dělat no to bych asi vydělávala miliony 😀
@miba10 Jeste deti nema, tak nevim co muze delat doma, ze ji tohle bavi a naplnuje tak tomu neverim, proste je nemakacenko.
Proč jí nevěříš? Kdyby ji nebavilo být doma, tak není, ne?
@volfici Vy byste nechteli neco dokazat? Neco vic nez porodit a vychovat deti? Prominte ale to zvladnou i zvirata. Smyslem zivota neni sedet za peci, ona spatne skonci. Je mi lito, ze to nevidite a jeste obhajujete.
Teď se zeptám tebe, co jsi v životě dokázala ty? Nemyslím to ironicky, opravdu by mě to zajímalo.
kdyz uz si tak utocna tak vratim stejnou minci.... zvirata mozna zvladaji vychovat jen deti a lidi by meli chtit vic.. ale mozna kdyby si nebyla tolik v praci a byla vic doma a venovala by ses ji, tak si ji vychovala lip a nebyla by podle tebe tak hrozna a nemusela by ses za ni stydet. takze si vlastne nezvladala ani to co zvirata 😀 tak co si jako dokazala.
@volfici Mam dobrou praci, prijem, muzu chodit na dovolene a ted jak uz deti vyrostli si koupit co chci a nehledet na penize. Uzivam zivota. Mame dum, chalupu, penize na uctu. Zadne dluhy.
prachy, prachy a prachy... no nekdo chce od zivota jen prachy nekomu jde o vic veci... mas sice prachy ale vztah s dcerou totalne na h.vno.. tak hlavne ze si ty prachy vezmes do hrobu
A tím jsi něco dokázala? Opět jen peníze. Takže ty jsou smyslem života? Já myslela, že jsi někomu svou prací třeba zachránila život, ulehčila v problémech, že jezdíš dobrovolničit do Afriky..... Dům, chalupa, peníze na účtu.... Pardon 😆😆😆
@tulikiss A co chcete bez penez? Trit bidu s nouzi?
Už na to slovo začínám být alergická. Ty jí prostě závidíš, že má peníze bez práce.
ja jsem v domacnosti a rozhodne nejsem v nouzi, kdyz chci koupim si cokoliv. mame taky barak, jezdime na dovolene, chodim si ke kadernici, na nehty, na kosmetiku. na uctu taky penize jsou. nejak ta vase teorie nevychazi..
@volfici Tohle uz prehanite. Jisteze ji nezavidim, chci jenom, aby byla zodpovedna.
@tulikiss Jiste kdyz vas zivi muz.
a ty jsi očividně kariéristka viď?
co bych měla dokazovat? to někdo posuzuje, jestli je dobrá partnerka/manželka se základním vzděláním/výučním listem/maturitou/s diplomem z VŠ???
Mám jen výuční list, nemyslím si, že jsem jiná než maminka s VŠ (možná se jen ta maminka líp učila než já, mě škola moc nebavila)
A co jsem dokázala? najít si skvělého partnera, kterého jsem si vzala, máme spolu 2 děti, plánujeme třetího prcka a chceme stavět dům, zatím bydlíme v pronajatém bytě a to prosím bez dluhů...víc dokazovat nemusím, nikdo to po mě nechce...
on me nezivi, on vydelava nase spolecne penize.. on je za svou praci placen, ja delam praci za kterou nejsem placena, ale ktera je potreba udelat.
Našla si zodpovědně dobře vydělávajícího muže. Dřív tohle měli na starost rodiče, najít dceři dobrou partii. Tak ti vlastně ulehčila, ne?
@tulikiss to prý nejsou tvoje peníze 😀 já žiju v domnění, že manžel zabezpečuje finančně naší rodinu, jsou to naše společné peníze, abych se já mohla starat o naše děti, od příštího roku škola a školka...
To je mozna ten zacatek. Tys ji tak moc vtloukala do hlavy, ze neco musi, az se stalo, co se stat logicky muselo, dela presny opak. Kdyz se k tomu pricte treba jeste povaha.... No a pokuds ji k tomu treba stale shazovala, jak ji ve vsem shazujes tady, nediv se, ze nema ambice, nejake pracovni plany. Mam pocit, zes to v ni zadupala.

@codal to vůbec ne a hlavně mi "nezáviď" jsem dle autorky této diskuze líná veš 😀 a ještě by mě přirovnala k tmavým spoluobčanům...no toto...😎
a já se pouze s láskou budu starat o naše děti, starší vodit do školy, mladší do školky, prát, vařit, uklízet, následně vyzvedávat ze školy a školky, manžel bude domů jezdit na víkendy a jak mi/nám bude krásně 😉
@llluckaaa že jo? co bych pro naše děti neudělala?