icon

Diskriminace vícečetné rodiny - 2 děti a více

theresa
13. lis 2014

Ráda bych se Vás zeptala na Vaše zkušenosti s diskriminací vícečetné rodiny. V mém okolí má většina mladých rodin jen 1 dítě. Jejich argumenty, že by nezvládli dvě děti jak finančně tak i časově jsem plně akceptovala, je to přece jejich rozhodnutí, ale moc jsem jim nerozuměla. Teď už , ale docela začínám rozumět.
Mám tento zážitek. Začala jsem hledat leteckou dovolenou na příští rok. Jsme rodina 2 dospělí + dítě 6 let + dítě 3 roky. Jezdíme každý rok a začala jsem teď hodně narážet. Z celé nabídky CK jsem našla jediný hotel na Zakynthosu, kde jsou možné 2 přistýlky. Chápu, holt tedy pokoje jsou malé, s tím nic nenadělám. Bohužel, ale nechápu, když je rodina ubytována v apartmánu a má jedno dítě platí 8 tis.za dítě, ale když já mám 2 děti, tak mám v tom stejném apartmánu na 2 stejné přistýlky zaplatit za jedno dítě 8 tis. a za druhé 13tis. To je podle mě naprosto diskriminační? Nemluvím o nabídkách 2 dospělí + 1 dítě zdarma, ale když mám 2 děti, tak už se tato sleva na mě nevztahuje a platím za druhé dítě nehoráznou cenu, ne jen cenu letenky. Jsem z toho hrozně zklamaná, stát chce, aby se rodilo více dětí, že ČR vymře, ale v podstatě jsme tlačeni okolím mít jen 1 dítě, protože když už budeme mít dětí více, tak můžeme třeba na leteckou dovolenou zapomenout, když tedy nebudu manželka pana Kellnera atd. Jaké máte zkušenosti Vy a pocity, opravdu by mě to zajímalo ????

Strana
z5
kacca11
13. lis 2014

@nov777 Tak samozrejme, ne vsude je posviceni. Ja mam kuprikladu opacny problem - chci hotel v konkretni oblasti, ale hotel "bez deti", protoze zrovna tak chci travit dovolenou. A taky nejsou vsude.

Mam se zacit rozcilovat, ze jsem diskriminovana? Asi ne, ze...

marketa233
13. lis 2014

@nov777 No, jestli se ti nějaké místo fakt líbí, co tam jeden hotel koupit? 😀

nov777
13. lis 2014

@kacca11 Ja nerikam, ze je to diskriminace, rikam, ze je omezena nabidka a tim padem muj vyber. A jo, dost mi to vadi. Jinak te chapu, nez jsem mela deti, sli jsme na vyber dovolene stejne jako ty. Jakmile tam byl napis "vhodne pro rodiny s detmi", tak jsme to rychle preskocili a hledali dal. 😉

suzanna123
13. lis 2014

@kacca11 to je pravda - pokud nejsi schopná mě přesvědčit o tom, že se mýlím a že je to argument relevantní 😉

nov777
13. lis 2014

@marketa233 loni jine misto, letos jine misto. Nevidim moc realne, ze bych si pomohla tim, ze kazdy rok koupim hotel za ucelem straveni sedmi dnu u more.

kacca11
13. lis 2014

@nov777 Prave, nejde o diskriminaci, ale o trzni chovani. Vetsina lidi, co jezdi na dovolene ma jedno nebo dve deti a podle toho se pocita s cenami, pristylkami i pokoji.

Obcas pracuji v kempu pro rodiny s detmi, mame tam ctyrluzkove chaty s moznosti pristylek. Vzdycky se da domluvit, ale kdyz si kolikrat rodinka se ctyrmi jiz velkymi detmi a jejich dvema kamarady preje jen jednu chatku, tak je to trochu mimo, protoze ctyri osoby tam budou zadarmo /plati se pausalne za chatku/. Ale je prekvapujici, jak to lidi nechapou.

nadja73
13. lis 2014

@espada ano, da se jezdit s nemeckyma CK za levneji. Ale jet s malyma detma na nemecke letiste minimalne 4 hodiny, pak stravit cas na letisti a jeste dat cestu letadlem, tak to chce opravdu deti zvykle na cestovani, coz kazde neni. Nase teda urcite ne.
Proto jsem psala, ze tuhle situaci resim brzskym objednanim dovolene s ceskou CK. Az budou deti vetsi a zvladnou delsi cestovani, tak se muzeme podivat i na jine CK, ale ted je pro nas dulezitejsi urcite pohodli. Pisatelka, stejne jako ja, mela na mysli, ze nabidek pro rodiny s dvema a vice detmi je velmi malo.

nov777
13. lis 2014

@kacca11 No, tak to chapu. Ale zase chapej, ze kdyz mi ty deti ani tu postel nevyuzijou, tak je to jina situace. To mas fuk, ja si tu postel rada zaplatim, o to nejde. Kazdopadne je jasny, ze moc rodin s trema detma do hotelu nejezdi a o tom to je. Docela to i chapu, ale pro me kemp, chatka apod. neni dovolena. Jsem rozmazlena az hruza.

kacca11
13. lis 2014

@nov777 Ja prece netvrdim, ze mas jezdit do kempu. Byl to priklad, jak to funguje i z druhe strany. Protoze samozrejme i deti, ktere spi s rodici v posteli treba i v jednom povleceni /v kempovych cenach dulezita cast ceny/ uzivaji sprchu, toalety a vyuzivaji zabavne vybaveni kempu /od hrist, pres palky a mice, az po slapadla/. A tyhle veci taky nejsou zadara a potrebuji obnovu a udrzbu. Obdobne je to v hotelu. Nizsi cena na dite je adekvatni, ale akce typu "dite zdarma" neznamenaji nic jineho, nez ze tu cenu clovek zaplati v jine polozce.

espada
13. lis 2014

@nadja73 Chápu, že to Německo může být pro některé děti problém, ale pak je tady ta druhá varianta, a to na vlastní pěst. Chce to jen trochu více zařizování. Já ale vždy vše vyřídila rychle a stačilo si vyměnit cca 8 emailů. Pak třeba letiš stejným letadlem a máš stejný hotel, jako nabízí CK, ale podstatně levněji, takže slevy na děti neřešíš. Chce to jen se posnažit.

Jinak nesouhlasím, že nabídek je málo. Je jich dost. To, že nedostanete na druhé a další dítě slevu? A co byste nechtěly holky u českých CK. Buďte rády, že máte vůbec slevu.

nov777
13. lis 2014

@kacca11 Ale ja prece nerikam, ze to ma byt zadarmo, rikam, ze chci nabidku pokoju 2+3. A proste jsme se rozhodli na situaci s leteckymi zajezdy reagovat tak, ze ty penize dam, az z toho deti budou neco mit. Pocitala jsem nahrubo, co vy nas stala dovolena v miste, kde jsme byli na svatebni ceste. Tak neco pres 80tis. Dat takove penize a spat v peti na jedne manzelske posteli je naprosto o nicem. Az se vyspim na sve posteli a deti na sve, tak ty penize investuju.

nadja73
13. lis 2014

@espada nejde o slevu, jde hlavne o to, ze hotelove pokoje nejsou stavene na 4 osoby. A i ted, kdy jsem objednavala pred cca 4. tydny dovolenou, tak hodne hotelu pro 4 osoby byly vyprodane.

kacca11
13. lis 2014

@nov777 Rozumim, nemyslela jsem to tak, ze bys chtela vse zadarmo, ale u zakladatelky ten pocit mam. Tvuj pozadavek na pokoj je rozumny, v cele rade hotelu nabizeny.

nov777
13. lis 2014

@nadja73 Nestras. A ja si pripadam jako cvok, ze objednavam dovolenou v listopadu. 😉

nov777
13. lis 2014

@kacca11 Ja mam prave tu zkusenost, ze tech nabidek moc neni. Ale evidentne jsem sama. Tak uznavam, ze jsem dost narocna. To bude tim.

nadja73
13. lis 2014

@espada nevidim, jestli mas deti a pokud ano, tak jak velke, ale jet s malymi detmi nekam, kde si sice "vymejlujes" pobyt a pak, kdyz tam prijedes vynervovana z cesty, s unavenymi detmi a nic objednaneho nedostanes, je taky tak rikajic o hubu. Momentalne je pro me vyhodnejsi po vsech smerech objednat zajezd na leto v rijnu nez usetrit par tisic a byt v nejistote. Mluvim o malych detech, dospeli at si vezmou bagl na zada a jedou na vlastni pest treba do Tramtarie🙂

espada
13. lis 2014

@nadja73 Tak já fakt takový problém nikdy neměla. Měla jsem problém se šesti, ale se čtyřmi nikdy. Možná je to tím, že CK mají rezervovane jen určité typy pokojů a omezené množství, právě aby ten zbytek byl pro individuální turisty. Nevím? Ale tohle je moje zkušenost.

nadja73
13. lis 2014

@nov777 neboj, treba Invia mi rekla, ze jeste hodne zajezdu se objevi na zacatku prosince. ale ja nasla pekny hotel na Rhodosu, takze jsem uz dal nechtela cekat,.

marketa233
13. lis 2014

@nov777 Úplně tě chápu. Já na kabelovce nevyužiju sportovní kanály. Šmejdi z UPC. 😀

nadja73
13. lis 2014

@espada kdyz jsem letela s moji mamkou do Thajska, delala jsem si cestovni itinerar sama, ale s detma proste ne, to chci jistotu.

nov777
13. lis 2014

@nadja73 Tuhle zkusenost mame z doby bezdetne z CR. Asi trikrat jsme udelali rezervaci, dojedeme a na miste nam bylo oznameno, ze to proste spletli nebo jina stupidni omluva a nic. 😉 Tak po peti hodinach cesty a nasledne hodine stravene hledanim jineho hotelu, jsem byla vytocena i bez deti. To uz je alw risk, to ti muze udelat i cestovka. Jinak chapu, co se snazis rict a souhlasim.

kacca11
13. lis 2014

@nadja73 No, vzhledem ke zpusobu a fungovani i prednich CK bych o nejistote mela jine predstavy. Kolikrat nekomu na letisti ujedou, hotely prehazuji bez ohledu na to, co si clovek vybere... Nastesti nepopisuji sve zazitky, ale CK ve me duveru nevzbuzuje. Navic pri prijezdu CK na hotel kolikrat musi lidi hodiny cekat na pokoj, kdyz si to vyjednas sama, dostanes ho hned. Po Evrope mi prijde asi skoro jistejsi domluvit si na dalku jak hotel, tak i odvoz z letiste. Mluvim predevsim o Evrope, ale nepocitam, ze by nekdo s malymi detmi letal nekam do exotiky /Vietnam, Thajsko,.../.

nov777
13. lis 2014

@marketa233 Prosim te, co to meles? Bud tak hodna a vynech me.

marketa233
13. lis 2014

@nov777 Ty platíš navíc postel, na které nikdo nespí, já několik kanálů. Obě jsme chudinky.

nov777
13. lis 2014

@marketa233 Mas nejaky konkretni duvod proc se do me navazis?

nadja73
13. lis 2014

@kacca11 to by bylo moc komplikaci najednou a pokud by se mi neco takoveho stalo, tak ja jsem drzka, ja se nedam a pokoje menim s zeleznou pravidelnosti.🙂

marketa233
13. lis 2014

@nov777 Diskutuji. Každé přirovnání kulhá. Ale tvá postel a mé sportovní kanály jsou srovnatelný případ.

kacca11
13. lis 2014

@nadja73 Ted nenarazim na tebe, ale vzdycky mi pripada usmevne, kdyz se nekdo vzteka, ze chce vymenit pokoj /protoze je nad kuchyni nebo daleko k mori/, prestoze si zaplatil jen Joker pokoj, ktery takovy z principu je.

espada
13. lis 2014

@nadja73 Ještě bych dodala, že mi se nikdy nestalo, že by něco nevyšlo. Meli jsme i lepší pokoje než s CK. České CK mají vždy nejhorší. A nemuseli jsme ani jet jako stádo busem a čekat na ostatní. Prostě nastoupit do letadla, z letiště za pár babek tago do hotelu a pohoda.

Chce to prostě jen vlastní iniciativu.

A ano, mluvím o dovolené s dětmi.

marketa233
13. lis 2014

Když se vrátím k příspěvku zakladatelky. Asi jde o klasickou rozdílnost ve vnímání svobody. Já ctím vlastníka. Do kuřáckých hospod nechodím, ale zakázat je nechci. Autorka by je zřejmě zakázala. A taky jiné "společensky nevhodné" věci. Ještě vymyslet, jak to česká vláda nařídí třeba Egyptu.

Strana
z5