icon

Dítě před manželstvím

17. únor 2021

Ahoj holky, jdu se asi spis vypovídat, než žádat o nějakou radu, protože jsem z toho smutná a úplně to nechci teď řešit s kamarádkami.
Možná je to vážně hrozná blbost, ale hormony dělají své. Čekáme s partnerem mimco, chtěli jsme ho, sice to vypadá na holčičku a my chtěli spíše kluka, ale to mi vůbec neva, hlavně ať je prcek v pořádku. Nicméně nejsme vzati, žijeme spolu tři roky, vztah máme dobrý, brzy zapocneme stavbu domku a všechno je vlastně růžové... Jen já si vždycky přála spis nejdřív svatbu, pak až rodinu. Ale mimco se proste povedlo dřív a tak jsem rada. Přítel vždy tvrdil, ze si mě vzít chce, před ostatními, když na to narazili, říkal, že nejdřív proste musíme postavit barák, což chápu a je to rozumné. Ale semnou na přímo to takhle neprobiral. Tudíž k věci, trochu jsme premysleli o jméně pro potencionálni holčičku a já ho pak řekla spojené s mým příjmením, což se příteli nelíbilo... Ale já už dřív říkala, ze pokud bude dítě dřív jak manželství, bude mít proste moje příjmení. Po otěhotnění jsem si ještě říkala, ze bych názor změnila jen pokud by mě požádal o ruku do porodu... Ale jak ho znám ani ho to nenapadlo. Tak sem se mu pokusila říct jak to proste cítím, ale jako vždy když se řeší něco takhle podstatného vlastně nereagoval... Teď je mi z toho vlastně hrozne smutno, musela sem to jít lehce obracet do koupelny (hormony 🙄) a je mi z toho fakt ousko...
omlouvám se moc za sloh a děkuji pokud jste docetli a případně za názor.

somalicats
19. srp 2022

@ferda90 Tak kdyz si to o vas dvou myslis, ja Ti to vyvracet nebudu 🤣

somalicats
19. srp 2022

@ferda90 Ano, ja vdana jsem, slevu na manzelku necerpame, protoze vydelavam i behem MD/RD. Muj manzel zastava nazor, ze rodina = manzele a deti, ja nemela potrebu se vdavat, zajistit se umim sama, ale pro nej to bylo dulezite, takze jsem to respektovala. Mne to nijak neublizilo 😉

somalicats
19. srp 2022

@ferda90 Jo, a nebud zbytecne vztahovacna. Urazis se sama (a opet me to presvedcuje o tom, ze v realu je ta svatba Tvoje bolavy misto).

somalicats
Autor odpověď smazal
ferda90
Autor odpověď smazal
veronicka89
19. srp 2022

Trosku se ferdy zastanu ...

Ale takoveto pocitani o kolik se pripravili mi neprijde adekvatni...

Za 1. chapu ze nechce svatbu jen tak se svedky za 10.000 kc s malym obcerstvenim...
Kdyz jsou mladi koupili byt a predpokladaji ze spolu budou naporad a ze to bude jedinna svatba v zivote....

Za 2.
Clovek sice useyri za 3 roky na danich ( pokud to chapu ...neorientuju se v danich z cr )
Ale na svatbu clovek ty penize nejdriv musi vydat = musi je mit dopredu...

3.
Pokud clovek ceka dite rekonstruje byt nebo zarizuje ...neni pro nej prioritou a nema na svatbu myslenky a ani v podstate cas to resit...

A jak uz pisu kdyz chce nekdo i malou hezkou svatbu , chce to mit hezke a co si budem i to stoji dost planovani...

Takze kdyz nejspu lidi svoji nemusi to neznamenat negramotnost , ze se nemiluji , nebo ze by se radi nevzali...

ferda90
19. srp 2022

@veronicka89 děkuji,to je milé.Já se tady rozhodně nepřišla hádat nebo tak. Ano, kupovali jsme byt, nedávno i auto jelikož to naše staré už dosloužilo.Asi nás chtě, nechte čeká ještě nějaká rekonstrukce. Svatbu bych nechtěla nijak velkou, ale zároveň ani ne jen na úřadě s dvěma svědky. A máme taky 18 měsíčního chlapečka, takže pro mě teď není důležitá ani tak svatba jak syn. Jelikož jsem i má rodicaku, tak přece jen ty finance nejsou takové jak když jsem pracovala. Jsem ráda, že přítel je setrivy a myslí i na zadní vrátka. Máme se rádi, jsme spokojeni a věřím, že do budoucna se vezmeme, jen prostě ne teď. Teď to pro nás oba není úplně,, nutné,,

veronicka89
19. srp 2022

@ferda90 chapu mame to prave podobne ...

Plus jeste svatba by pro nas znamenala dost papirovani 😅...

j.a.n.i
20. srp 2022

@veronicka89 Ne, vzdy, když nejsou svoji, tak to znamena, ze jeden ci oba se vzit nechteji. Nic vic nic min a nema smysl to okecavat penězi, organizaci ci necim podobnym. Ano, pokud nechteji svatbu oba, je to zcela v poradku a neni na tom co resit, ovšem takovy se pak povetsinou nedohaduji o jmenu dítěte. Castejsi to byva tam, kde by zena svatbu chtela...

veronicka89
20. srp 2022

@j.a.n.i ja mluvim za sebe kdy se chceme vzit ale vyse uvedene duvody nam ,, brani,,

j.a.n.i
20. srp 2022

@veronicka89 no, takze zas az tak jeden ci druhy nechce.

ferda90
20. srp 2022

@veronicka89 já myslím, že už nemá cenu to tady rozebírat. Některé si pojedou prostě svoje a přes to vlak nejede. Vy to máte nějak, my to máme nějak, jiní to mají taky nějak. Dal bych to už asi neřešila. Jestli jste spokojeni a šťastní, tak je to fajn a to je to důležité. Ať se vám daří 🤗

klokanka31
20. srp 2022

@ferda90 Že do toho vstoupím, svatba je nejhezčí když se dělá jen tak, ne když je to "nutné". A jste spolu už hezkou řádku let 😮

veronicka89
20. srp 2022

@j.a.n.i co ? Kdo nechce ?

j.a.n.i
20. srp 2022

@veronicka89 No ja nevim, kdo z vas nechce, pokud byste oba fakt chteli, tak uz jste svoji.

veronicka89
20. srp 2022

@j.a.n.i čteš co píšu 😂?

Nebo bys byla tak hodná a zaplatila bys za mě ( neberu teď náklady na svatbu ) 6.000 kc plus 6.000 plus jízdu 12 hodin tam plus 12 zpět s miminem v autě ...
Zařizování rodných listů ....takže za cca půl roku opět cca 6.000 12h tam a 12h zpět .... Obehani asi 3 úřadu
?

Fanatičky jako ty fakt miluju ....

To že si myslíš že jen svatba je to správné a ti co se hned neberou mají nějaký problém se vztahem nebo konkrétně s tou svatbou 😅...

Mě je to fuk ...pokud někdo někoho nechce pochopit a snaží se mu vypáčit nějaké své názory nebo já nevím...

veronicka89
20. srp 2022

Jo a mimochodem jsme s partnerem asi 17 let spolu ... Máme 2 zdravé děti ... Stěhovali jsme se asi 10x ...

Německo a teď bydlíme v Rakousku...

Bez rodiny a starých přátel je vztah taky úplně jiný kdyz je člověk v podstatě odkázány na sebe a je ten vztah mnohem intimnější a intenzivnější...

Ale asi škoda slov ....

klokanka31
20. srp 2022

@veronicka89 Jaké zařizování rodných listů?🤨

monib66
20. srp 2022

Chápu, jak ti je. Já to tak vždy taky chtěla, snila jsem o krásné svatbě, ta se ale nekonala a nejspíš taky nikdy konat nebude. Dodnes to mám muži za zlé, že mě sice požádal o ruku, ale o svatbě mluvit nechce. Máme 3 děti, jsme spolu 7let. Já už to nějak přijala, i když stále je mi líto, že nikdy nebudu vdaná. Děti mají tedy příjmení jeho a vynucovat si svatbu rozhodně nebudu. Neměla bych pak z ní vůbec radost.
Nejstarší půjde příští rok do školy a pokud uvidím, že ho trápí odlišnost mého a jeho příjmení, nechám si své rodné příjmení na matrice změnit.

veronicka89
20. srp 2022

@klokanka31 třeba děti ...?

mimi1004
20. srp 2022

@veronicka89 Proč dětí? To že ty změníš příjmení neznamená, že musíš měnit rodné listy dětem. Já jsem v dceřinem taky pod svým rodným příjmením a ničemu to nevadí.

zuzineckah
20. srp 2022

@veronicka89 No hele, lehce kecáš, ale to je tvůj boj. My jsme s mužem každý z jiné krajiny a brali jsme se v úplně jiné zemi 😉 Děti jsme v té době taky měli, a zas tolik papírování jak to tady prezentuješ to určitě nebylo. Takže bych to shrnula, že kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

klokanka31
20. srp 2022

@zuzineckah Přesně. Kolem narození mimča je taky papírování ale to nikomu nevadí...

veronicka89
20. srp 2022

@zuzineckah
@mimi1004

Pokud k tomu nic nevite , nechapu proc se vubec vyjadrujete ?

somalicats
20. srp 2022

@veronicka89 Z Rakouska sem jízda autem za 12 hodin? To jedete traktorem?

veronicka89
20. srp 2022

@somalicats 😆 ty jezdis s nama ???

veronicka89
20. srp 2022

Holky ...kouknete se co pisete...vzdyt je to uz uplne trapne a fanaticke 🤣

somalicats
20. srp 2022

@veronicka89 No mě to celkem pobavilo, protože Rakousko znám velmi dobře, a fakt jsem do žádné jeho části nejela delší dobu než 7 hodin i s pauzama...

veronicka89
20. srp 2022

@somalicats tak asi ho zas tak moc dobre neznas... zkus pouzit google udelej 4 pauzy a pripocti si snizeni rychlosti ...zuzeni a obcasnou zacpu ...😉 ...nebo jako chces me nachytat ...nebo jako o co ted jde ... Nebo se mam priznat ze jezdime 7 ale tobe rady tvrdim vice 😆?

veronicka89
20. srp 2022

A o hledani zpusobu ...ja tady jasne rekla ze se nam to nechce !!! Ze radsi svatbu odlozime na neurcito ...

Ale aby mi tu nekdo podsouval ze svatbu jako takovou jeden z nas nechce mi prijde dost pres caru...

Strana