icon

Dítě před manželstvím

17. únor 2021

Ahoj holky, jdu se asi spis vypovídat, než žádat o nějakou radu, protože jsem z toho smutná a úplně to nechci teď řešit s kamarádkami.
Možná je to vážně hrozná blbost, ale hormony dělají své. Čekáme s partnerem mimco, chtěli jsme ho, sice to vypadá na holčičku a my chtěli spíše kluka, ale to mi vůbec neva, hlavně ať je prcek v pořádku. Nicméně nejsme vzati, žijeme spolu tři roky, vztah máme dobrý, brzy zapocneme stavbu domku a všechno je vlastně růžové... Jen já si vždycky přála spis nejdřív svatbu, pak až rodinu. Ale mimco se proste povedlo dřív a tak jsem rada. Přítel vždy tvrdil, ze si mě vzít chce, před ostatními, když na to narazili, říkal, že nejdřív proste musíme postavit barák, což chápu a je to rozumné. Ale semnou na přímo to takhle neprobiral. Tudíž k věci, trochu jsme premysleli o jméně pro potencionálni holčičku a já ho pak řekla spojené s mým příjmením, což se příteli nelíbilo... Ale já už dřív říkala, ze pokud bude dítě dřív jak manželství, bude mít proste moje příjmení. Po otěhotnění jsem si ještě říkala, ze bych názor změnila jen pokud by mě požádal o ruku do porodu... Ale jak ho znám ani ho to nenapadlo. Tak sem se mu pokusila říct jak to proste cítím, ale jako vždy když se řeší něco takhle podstatného vlastně nereagoval... Teď je mi z toho vlastně hrozne smutno, musela sem to jít lehce obracet do koupelny (hormony 🙄) a je mi z toho fakt ousko...
omlouvám se moc za sloh a děkuji pokud jste docetli a případně za názor.

klokanka31
20. únor 2021

@drep No vidíš, já se vdávala a mimi jsme ani nečekali...

jakreb
20. únor 2021

@drep No a všetci by si mysleli ze dieta je cizi ženský len kvoli priezvisku-to ma tiež pobavilo. A ten zvyšok-dik za info, konečne som v obraze.😉

klokanka31
20. únor 2021

@drep NIKDY jsem neřekla že jsem lepší, nebo že mám bohatého chlapa. Ano, byla jsem žena v domácnosti, teď jsem na mateřské, pak budu zase v domácnosti. Ale je to moje volba, že se chci plně věnovat rodině,když někdo zase chce rozvíjet kariéru, je to taky jeho věc.

madbetka
20. únor 2021

@jakreb To ale přeci dává smysl. "Dobrý den, já jsem Nováková. Tohle jsou Pepíček a Tomášek Novákovi". "Jé, máte krásné syny!" "Nee, já jsem si jen vzala jejich tatínka!"
Vidět tu paní poprvé, vědět, že mají všichni stejné příjmení, tak taky automatiky předpokládám, že jsou to její děti. Ke zbytku téhle nesmyslné debaty, kdy každá máte prostě na manželství jen jiný pohled, se vyjadřovat nechci. Ale tohle zrovna přece svoji logiku má.

jakreb
20. únor 2021

@madbetka Poprve áno. Píše sa o návšteve lekára, skolka, skola. Vždy som bola pani Nováková a deti XY. Žiadny problem. A mam usta ak ma oslovia podľa deti tak to "upracem". Nemam sa za co hanbit. Je to normálne.

elencze
20. únor 2021

@levandule_k ale to posouváš úplně jinam, to se rovná přímo popření toho, že rodina může vzniknout třeba adopcí, kde tě vychovává někdo úplně jiný, než tě počal. A rodič je přece hlavně ten, kdo se stará, to, že ušťoucháš, porodíš dítě, z tebe hned rodiče nedělá, bohužel.

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 No tak si stastne vydata a este k tomu skor nez si bola tehotna ...no "huraa" a chcela si to ako aj tvoj muž. Ja som stastne nevydata a tak sme to chceli a mame obaja od začiatku. Inak by sme tiez boli svoji dávno pred dietatom keby sme chceli manželstvo. 😉 Chce to len vediet to pochopit, ze vzťah ci s papierom ci bez môže byt a je rovnaky.

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 No ale kto ti umožní byt zenou v domácnosti?! Sused?

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 A tiež mozem doma "sunky váľať" lebo sa muz postara. Ale mna by to nebavilo ako teba. Tak nepis p....iny ako si môžeš dovoliť byt naďalej žena v domácnosti-mozes si to dovoliť lebo ti to dovolí tvoj muz! To treba napísať.
Ze "je to moja volba" a kto ti tu voľbu platí?! Asi to bola dohoda s muzom? Ci?

elencze
20. únor 2021

@levandule_k a jinak, ať jsem ke všem upřímná, jsem vdaná, ale za mě ještě ne správně. Vdávala jsem se těhotná, spíš kvůli úředním záležitostem a vzhledem k tomu, že vím, jaké je to přijít o jednoho z rodičů, i kvůli případnému zajištění. Tu pravou svatbu, před Bohem, která je pro mě důležitá, jsme chtěli v létě, přišel covid, takže zatím na mě teprve čeká. Nikde nepopírám, že je manželství důležité (i když plně respektuji i to, že to tak někdo cítí), ale rodina prostě může/musí fungovat i jinak.

klokanka31
20. únor 2021

@jakreb Ano, manžel zajišťuje rodinu finančně, já dělám zbytek. S čím máš problém?

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 Ja s nicim. Len nepíš ako si sa sama rozhodla. To môžes napísať ak budes rovnako prispievať financne do domácnosti.
U nas funguje to ze mame spoločnú domácnosť, deti. Kto stíha robi co treba. Ja mam zamestnanie adekvátne k tomu že viac musim okolo deti-t.j.skrateny úväzok, homeoffice... ale nenapíšem ze "som sa rozhodla byt doma"..Aj ked by som mohla -nejde o prachy ale o sebarealizáciu...
Ty to nepotrebujes ale to co potrebujes a tvoje--vase deti financne zabezpečuje tvoj muž.

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 A co máš k tej tvojej sprostosti ako si vsetci myslia že dieťa je novej zeny?

klokanka31
20. únor 2021

@jakreb Začínám se v těch tvých příspěvcích ztrácet 🤔 vůbec ani nechápu proč tady vytahuješ že jsem v domácnosti 😮 co to má společného s úvodním dotazem?

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 Ty sa stracas? Znovu sa pytam teda co máš k tvojmu príspevku o tom ako si všetci myslia ze dieta je novej muzovej ženy lebo ma rovnaké priezvisko ako ty a to tvoje dieta. Prečo nevieš odpovedat na jednoduchú otázku?

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 A ja nič nevytahujem. Ty píšeš ako si sa sama rozhodla byt zena v domácnosti.

klokanka31
20. únor 2021

@jakreb Ty jsi to tady vytáhla. Ale zdáš se mi mimo, končím s tebou tuhle nesmyslnou debatu.

levandule_k
20. únor 2021

@elencze To máš pravdu, já teď asi nemám úplně chuť diskutovat na téma, jaká definice rodiny je nejsprávnější nebo co jsem do ní zapomněla zahrnout.

Gratuluji a doufám, že si brzo užijete krásnou svatbu❤

Mezi námi sirotčí důchod a vdovských důchod není až takové terno, samozřejmě mít nebo nemít tyto peníze je rozdíl, obzvlášť když vypadne jeden z příjmů z rodiny. Tam to chce ještě kvalitní životní pojištění, ale to nebývá úplně za hubičku, pokud má být kvalitní. (Jsem deformovaná svou prací.) Už jsem se setkala s případem, kdy rodiče oba zemřeli a o dítě se stará babička, a to je psycho ve 14 letech být sirotek. Člověku není úplně nejlíp, když se s tím setká tváří v tvář.

jakreb
20. únor 2021

@klokanka31 Mimo si jedine ty. Ja som tu nic nevytiahla. Sama si o tom písala.😀😀 Ale ano nemás odpoveď najlepšie je skončiť. Btw.nabuduce ak k niečomu co napíšes nemás vyjadrenie tak to nepíš. Maj sa.

klokanka31
20. únor 2021

@jakreb Tak se omlouvám, tohle jsi nevytáhla ty ale @drep.

inkheart
20. únor 2021

@jakreb pořád nechápu, proč se stále snažíš Klokanku přesvědčit, aby s tebou souhlasila. Očividně s tebou souhlasit nebude, já bych to na tvém místě vzdala. Ne každý musí mít na dítě mimo manželství stejný názor. Já osobně spíš souhlasím s Klokankou a není to žádný útok na nikoho, ale můj subjektivní pocit. Ty zas máš negativní názor na ženy v domácnosti, například (a tenhle názor jsi vyjádřila hodně opovržlivě, mimochodem), tak nečekej od nich pochopení pro tvůj životní styl.
Edit teď vidím, že jsi to už vzdala, ok, beru zpět 🙂
Ale všeobecně nechápu moc tyhle hádky. Prostě každý má na tohle jiný názor, no.

jakreb
20. únor 2021

@inkheart Ja sa ju nesnažím o ničom presvedcit. Skus čítať co píšem. Ona sa tu snaží o to aký je jej názor ten správny. Napíše niečo-konfrontujes-ziadna odpoveď len kopanie okolo seba ako je super byt v jej prípade manželka. Ja jej to prajem. Len nech nepise kraviny ako je niekto menej milovany lebo nie je vydata ci si každý mysli ze ak ma dieťa rovnaké priezvisko ako ďalšia žena bývalého tak si všetci mysiia ze to dieťa nie je jej a podobne dristy.
Ďalej nevkladaj mi pod prsty co nepisem. Ja nemám negatívny názor na ženy v domácnosti ani nimi neopovrhujem. Bud taka dobra a čítaj poriadne co píšem a potom pis sprostosti o ľuďoch co ani nepoznas.
S nikym sa nehadam. Xkrat som napísala ze chápem ak chce byt niekto manželkou a zakladá si na tom a nič zle na tom nevidím. Skôr klokanka nevie pochopiť ze sa da žiť šťastne aj bez manželstva.

j.a.n.i
20. únor 2021

@klokanka31 Ne, spousta vdanych je v pohodě, nesvepravne jsou ty, ktere si mysli, ze se kazda zena touzi vdavat.

j.a.n.i
20. únor 2021

@purplerain Tak s tim jmenem mi to prijde jako vlastne jedina moznost, jak dat okoli najevo, kdo je otcem deti, pokud ti dva nejsou sezdani. To, když ma dite jmeno po matce na me osobne v nasi kulturni sfere prijde jako, ze se zena za otce deti stydi ci se od nej chce distancovat.

klokanka31
20. únor 2021

@j.a.n.i Nesvéprávný člověk je ten, kdo se za sebe nemůže rozhodovat. Pleteš si trochu pojmy.

j.a.n.i
20. únor 2021

@klokanka31 No vzdyt jo potrebujes nutne manzela a mas pocit, ze vsechny ostatni zeny to maji stejne... A nejsi ochotna pripustit, ze to tak nektere nemaji.

elencze
20. únor 2021

@levandule_k děkuji za přání a se životkem máš pravdu, to je základ zodpovědného přístupu.

nelinecka1
20. únor 2021

@ejmate souhlasím. Mám to úplně stejně a zatím jsem na žádný problém nenarazila. Podle mě je dnes běžné, že se rodiče jmenují jinak.

purplerain
23. únor 2021

@jakreb ne, nemyslím. Ale minimálně v době, kdy si tě chce vzít, tak jsi pro něho žena jeho života. No, a někdo si holt nechává vrátka pořád otevřená. A záruky nemáš nikdy na nic.

purplerain
23. únor 2021

@klokanka31 taky nechápu. Hlavně když už s ním mají děti nebo je plánují. To se bojí aby to nebral jako nátlak nebo co? Jako třeba :"Pepo, porodila jsem naše dvě děti, jsme spolu deset let. Tak mě tak napadla třeba svatba. Ale jestli nechceš, nemusíme se brát, já to zase tak moc nechci a hlavně na tebe nechci tlačit...." Pepa pokrčí rameny, řekne, že je to přece zbytečný ne, vždyť se mají rádi, no ne? No, a Marie potom pláče na MK a po nocích do polštáře (hlavně po takových těch datumech, kdy by teda jako pokleknout mohl). Ale před lidmi dělá hrdinku (a taky se nechce schazovat před Pepou), jak ta svatba není důležitá. A nakonec v naprostém zoufalství a bez jakékoliv sebeúcty mění na matrice své příjmení na stejné, jako má Pepa a jejich děti, aby aspoň na oko vypadala, že k nim taky patří. Odpůrkyně a 'odpurkyne' manželství mě asi sežerou, ale těch případů znám dost. Vlastně si teď nevybavuju nikoho, kde by ženská byla strašlivě proti svatbě.

Strana