icon

Domácí násilí: Mám odejít, nebo čekat na zhoršení?

27. lis 2021

Zdravím, nejradši bych byla kdyby se mi to jen zdálo ale bohužel. Dnes jsem prožila pěkný den s dětmi, dělali jsme věnec, pekly perníčky. Večer došel manžel a rozčilovat se, že není vypráno. Prádla máme dost, jen chtěl dělat zle. Vypnul mi televizi, nadával, křičel, pak mě chytl pod krkem a vyhrožoval že má chuť mě utopit. Tomuto muži jsem slíbila lásku, úctu a vernost? V dobrém i zlém? Je to zlý teď nebo to se ještě musí vydržet a mám čekat s odchodem až to bude horší? JJsem v šoku a potrebuju

Strana
z4
orisek56
28. lis 2021

@zelenaesmolda to je fakt

katanovobran
28. lis 2021

@zelenaesmolda nakonec mě z toho nechal vypsat,já sem po něm nechtěla ani korunu a to sem s nim už 400 tisíc zaplatila ale me ty peníze nestáli za to abych s nim komunikovala více méně ty papíry za me řešila rodina a my sme se pak viděli jen v bance a to tam semnou byl táta

orisek56
28. lis 2021

@katanovobran uff no nedivím se ti

petrasipkova1
28. lis 2021

Ženská prober se!!! Zachraňovat rodinu ? Boze jakou?? Žádná rodina nejste, takhle se rodina nechová. Prave kvůli tomu aby děti poznali jak vypadá rodina jdi rychle pryč, co je ti do jeho rodiny, do lidi na vesnici ? Oni tvůj život nežijí a ani nebudou. Můžeš je v klidu poslat s úsměvem do pr…..

levandule_k
29. lis 2021

@orisek56 Já to vím, že rozvod je možný i u křesťanů, aniž by to bylo nějak proti Bohu, ale autorka je v tom až po uši, čelí psychoteroru a násilí a přitom se ptá, jestli zůstat, když slíbila lásku, úctu a věrnost.

Je fajn, že jsi to napsala přímo, protože nevím, jestli tohle autorka ví. Ženy v téhle situaci mají sebevědomí nula. V téhle situaci stačí jediná věta a ta ji může zabrzdit, když se odhodlá k odchodu.

Já nevím, jestli se o jejím manželovi všeobecně ví, že je to tyran, nebo navenek působí ukázkově.

zelenaesmolda
29. lis 2021

@petrasipkova1
Presne tak.Me je taky uplne u prdele rodina od ex a vim,ze jim napovidal pohadky o tom,jaka jsem bestie co mu odesla s ditetem a on je samozrejme strasny chudacek.

orisek56
29. lis 2021

@levandule_k no tyrani dost často působí ukazkove a hrozně přátelský. Taky o jednom dalším exempláři vím, ten na mě řval i jako na cizí ženskou a div mě nechytl pod krkem. Jde o to že ona jako oběť se ho zastávat bude a tu nejistotu a strach mít bude, protože on i úplně zničil osobnost a sebevědomí. Otázka jestli ji to jednou za donutí, to je pravda, protože mají sebevědomí nula, to máš pravdu. Ale pořád věřím tomu, že jednou ten pohár přeteče a bouchne do stolu. Každý má svou hodnotu a důstojnost.

autor
29. lis 2021

@merope Děkuji moc, mám kamarádky co stojí při mně a vím, že jim mužů kdykoliv zavolat a taky někdy volám. Jde ale o to, že nemůžu odejít bez dětí, bralo by se to jako útěk a že nemám zájem. A ony by se mnou jít nechtěly. Muž je na ně hodný, má problém jen se mnou.

autor
29. lis 2021

@levandule_k Já jsem věřící. Jeho nezměním ale asi jsem i sama udělala chyby, byla bych ráda, kdyby jsme to zase dali do kupy...

sudylichozrout
29. lis 2021

NE! Ty jsi zadne chyby neudelala. Rozhodne ne takove, aby te ten clovek tyra. Mimochodem, takto se clovek, ktery skutecne veri v Boha, nechova. Tvuj muz je typicky agresor, ty jsi typicka obet, ktera hleda vinu u sebe. Za jeho otresne chovani vinu neneses a velmi ti doporucuji, abys odesla i s detmi. I kdyz ony ted nechteji. Mas za ne zodpovednost a kdyz s tim kretenem zustanes, vychovate z nich to same, co jste vy dva. Tvym ukolem je deti chranit nejen pred uklady vnejsiho sveta, ale take pred nebezpecim z vnitrku rodiny. A tvuj muz je pro tebe i ne nebezlecim. Odejdi.

autor
Autor odpověď smazal
orisek56
29. lis 2021

Pokud jsi věřící, tak si dobře a znova procti slib. Jestli jste měli klasickou církevní svátost, tak jste jeden druhému říkali takový, ten dlouhý slib. Tak popremysoej, co ti sliboval chlap u olatare a co je skutecnost...A to sebekarani... Chyby děláš a to ty... Že dopustis tohle, aby vaše děti zažívaly a jednou se taky může stát, že tě za to budou nenávidět, že jsi neodešla a zkazila jsi jim dětství. Já zažívala manipulaci, vydírání, řev, manipulátorske sceny od matky, jako malá a poznenalo mě to taky a hodně. A člověk si z dětství tyhle věci táhne až do smrti. Takže chtít lepit manželství č takovýmto člověkem je defakto hřích... Ničíš děti.

zelenaesmolda
29. lis 2021

@sudylichozrout Mas za ne zodpovednost a kdyz s tim kretenem zustanes, vychovate z nich to same, co jste vy dva
To je velice dulezita poznamka-vetsinou se vsude poukazje na to,ze zivot s psychopatem udela z deti taky psychopaty ci jinak narusene jedince.Malokdy ale slysime o tom,ze z nich muzou taky vyrust empati tzn lide,kteri tyhle manipulatory a psychopaty pritahuji.

mamio
29. lis 2021

Hm tak se vrať nebo zůstaň já nevím co...k debilovi co tě jednou před deckama dobije jak koně...super rodinka tu fakt nerozbijej!!!a ty ze sebe dělej pak chudinku, když si měla možnost změnit svoji a děcek budoucnost!!!Ty myslíš, že vás neslyší nevnímají?To chceš aby si našli jednou stejný partnery??Vše jde tak buď se zvedni a jednej a nebuď v roli oběti a obrať se na organizaci na počátku a nebo tiše trp ..a mám pro Tebe novinku...jednou stejně odejdeš,ale nejspíš už z následky na tvé a děcek psychice👍a kdybys sis myslela, že placam tak vím moc dobře o čem mluvím o všem co jsem psala.jde vše a věř že by ses hodně divila co vše jde udělat...jen chtít a zvednout prdel .mimochodem já jsem taky věřící ale týrat se nenechám a už vůbec aby toho byli svedci dečka.

levandule_k
30. lis 2021

Ach jo, já tak nějak doufala, že když ti tady 10 holek napíše, že on je tyran a ty jsi nic špatného neudělala, že tě to trochu namotivuje k odchodu, protože on se nezmění.

Ale pokud si myslíš, že jsi udělala chybu, tak v tom vztahu zůstaň. Snaž se ho spravit. On bude dál pokračovat ve stupňujících nesmyslných požadavcích. Ty budeš jeho chování omlouvat, on ti vynadá, bude nasraný, profackuje tě, protože jsi neměla oběd přesně na 12 hodin, jídlo bylo málo slané, v předsíni byly rozházené boty, zdržela jsi se venku s dětmi, protože jste stavěly sněhuláka. Svého syna naučíš, že je normální se takto chovat k ženám, že je normální ji ponižovat a fackovat a svou dceru naučíš, že muž má právo ji ponižovat, týrat, že nemá žádnou hodnotu. Pokud nejsou v pořádku vztahy, tak se začne sypat zdraví, tak se nediv, až budeš s dětmi obíhat kolečka doktorů a budeš pořád na OČR. V dospělosti tě děti možná budou nenávidět za to, že jsi neodešla, protože jsi jim nebyla schopna dodat základní lidskou potřebu, a to bezpečí a vztah s tebou ukončí.

Věř mi, že nikdo nemá právo držet druhého pod krkem a sprostě mu nadávat, ať udělá cokoliv.

Docela by mě zajímalo, jaké chyby jsi podle sebe udělala.

veroniquecz
30. lis 2021

@levandule_k naprosto přesně a výstižně napsáno 👍👍👍

autor
30. lis 2021

@levandule_k Děkuji, dnes jsem nad tím přemýšlela, každý den brečím, nechce si vůbec povídat, nezajímá ho. Jen nadává co není udělané, přitom sám hází oblečení po zemi a chová se jako hovado. To mě vytáčí maximálně. Dnes jsem už hodila Hrnkem o zem a on mě provokoval ať si podrezu žíly tím střepem. Proč ? Jak se může takhle chovat ?natruc jsem se trochu rizla, neutesoval mě,nic. Jsem mu ukradená

sudylichozrout
30. lis 2021

Odejdi!! Co potrebujes jeste vic jako dukaz toho, ze zijes s tyranem? Odejdi i s detmi. Neni to slozite, jen si musis uvedomit, ze vam bez nej bude lepe. Budete v bezpeci.

orisek56
30. lis 2021

Tak jinak... Bude to znít hnusne... Ale jestli nemáš potřebu s t něco dělat, tak nezbývá, než doufat, aby si iednou moje dcery nenašly tvého syna... Protože zetě z takové rodiny bych nechtěla. ....aby triskal pak mou dceru, to bych mu rizla taky.... Stačí? Mimochodem řezat se hrnkem do ruky.. Taky budeš potřebovat pak odbornou pomoc.

michaela666
30. lis 2021

Na co sakra čekáš? Až s tebe udělá psychicky narušenou ženskou, která se řeže? Vyhrožuje sebevraždou? Na základě toho ti bude chtít vzít děti, aby ukázal že jsi neschopná se o ně starat a psychicky tě zdeptal natolik, že budeš poslušná loutka držená v šachu?
Začni jednat nebo bude opravdu zle.

levandule_k
30. lis 2021

To, co jsi prožila, to by zamávalo s každým. Odchod je pro tebe asi těžký, protože to je rozjeté, ty si myslíš, že nemůžeš, že to nejde, ale jde to a můžeš odejít. Zatáhni za záchranou brzdu a zdrhej. Kontaktuj ten Bílý kruh, oni mají tuhle pomoc zmáknutou. Pomůžou ti vymyslet plán odchodu. Ví, co dělat z trestně právního hlediska. Já bych mohla napsat kravinu, protože ty zkušenosti nemám. Nejsi první ani poslední, co tohle řeší.

Řeknu ti tajemství nemusíš se cítit oběť. Prostě s ním tu hru nehraj. Není tvou povinností nijak reagovat. On na to čeká, že budeš brečet, že se budeš hroutit, že se mu pokusíš odporovat a zase prohraješ. On chce tvou energii.

Až odejdeš najdi si psychologa nebo něco alternativního třeba kineziologa, zaměř se na osobní rozvoj, ať si zpracuješ traumata a nenajdeš si někoho v bledě modrém.

autor
2. pro 2021

Ahoj, děkuji za zprávy, situace se moc nelepší, zase urážky, manžel mi řekl že se boji Vánoc, že je s tím plno práce, já jsem mu odpověděla, že se podělíme, pomůžeme si, uvaříme, násobíme stromek...a on že někdo musí hlídat děti, tak jsem mu řekla, že můžeme je do příprav zapojit, vysmál se mi. Přitom jsou zvyklé obalovat řízky, bavilo by je to. Tak jsem ho poslala ať si jde k matce když má obavy a nechce delat přípravy společně a on hned zlanařil děti, že budou u babičky. No takže tolik k adventní náladě u nás. Už nemám sílu cokoliv s ním probírat. Vždy jsem špatná a neschopná. On už si tahá piva i do ložnice.

levandule_k
2. pro 2021

Takže jako bonus k tyranovi je i problém s alkoholem....

sudylichozrout
2. pro 2021

Nebavi m3 to opakovat po kazdem tvem prispevku, takze to pisu naposledy. Jsi obet domacoho nasili. Vem deti a jdete do azylaku, zacne se to vsechno resit. Tobe i detem se dostane dulezite psychologicke i pravni pomoci tak, abyste se mohli v klidu rozvest a n3jak kultivovane vyresit peci o deti. Pokud to neudelas a zustanes s nim, ublizis sobe i detem.

autor
2. pro 2021

Děkuji všem.

merope
5. pro 2021

@levandule_k Nebejvá to dokupy? Aspoň teda můj bejvalej zpočátku měl tyto stavy jen když se napil. Pak už k tomu alkohol nepotřeboval. Naštěstí jsem s ním nemusela řešit děti - i tak mi odchod trval přes půl roku.

levandule_k
6. pro 2021

Nemám tyhle zkušenosti, ale znám alkoholika, co tiše chlastá a není agresivní, takže to nutně nemusí být dohromady, ale asi to bude častý jev. Alkohol odbourává hranice a má-li někdo v sobě potlačený hněv, agresi, ublíženost, frustraci atd. a potřebuje si svoje komplexy léčit na druhých, pak to vyústí v domácí násilí. Domácí násilí může vypadat i jako psychoteror bez modřin a bití, mistrnou manipulací lze z člověka udělat trosku.

Jsi dobrá, že jsi se z toho vztahu dostala a odešla jsi.❤

merope
6. pro 2021

@levandule_k Hele, ona časem odejde v podstatě skoro každá, zvláště pokud tam nejsou děti... a pokud ji ten chlap dřív nezabije...

krysa2018
11. pro 2021

Nacistický psychopat na YouTube zadej a poslechni si podkasty

Strana
z4