icon

Domácí násilí: Mám odejít, nebo čekat na zhoršení?

27. lis 2021

Zdravím, nejradši bych byla kdyby se mi to jen zdálo ale bohužel. Dnes jsem prožila pěkný den s dětmi, dělali jsme věnec, pekly perníčky. Večer došel manžel a rozčilovat se, že není vypráno. Prádla máme dost, jen chtěl dělat zle. Vypnul mi televizi, nadával, křičel, pak mě chytl pod krkem a vyhrožoval že má chuť mě utopit. Tomuto muži jsem slíbila lásku, úctu a vernost? V dobrém i zlém? Je to zlý teď nebo to se ještě musí vydržet a mám čekat s odchodem až to bude horší? JJsem v šoku a potrebuju

Strana
z4
jarla
26. pro 2021

Tak jak jsi to nakonec pořešila? Odešla jsi nebo zůstala?

autor
26. pro 2021

@jarla zůstala jsem, naši mají teď svých starostí dost a jinak nemám kam jít, děti chtějí pořád jen manžela, když je doma tak si vymrčují od něj i pití když je v patře, musí sejít dolů, jak jim dělám pití dole já, tak řvou že chcou od táty a když se snažím jim udělat pití já tak řvou a manžel pak řve na mě, je to úmorné

zelenaesmolda
27. pro 2021

A vis proc chteji deti veci od manzela?protoze s nima pravdepodobne manipuluje a otaci je proti tobe.A i kdyby to tak nebylo tak protoze chteji veci od nej tak se nechas mlatit a treba jednou zmrzacit ci zabit?
Myslim,ze kdyby vasi vedeli jak se k tobe chova tak te vezmou s detma k sobe bez vahani.
Gratuluju,jsi typicka obet domaciho nasili,ktera hleda duvody proc zustat.

sudylichozrout
27. pro 2021

Udelala jsi obrovskou chybu. Mela jsi odejit. Timhle krokem jsi to jeho nasili vlastne legitinizovala. Ach jo.

zelenaesmolda
28. pro 2021

@sudylichozrout
presne tak,on ted bude zit v tom,ze ona zustava a vlastne si takove chovani zaslouzi

autor
28. pro 2021

@zelenaesmolda dnes mi řekl, ať si řeknu kolik chci peněz abych odešla, (ví že nemám našetřené, řekl že nejsem jeho manželka a nemám právo mít s ním společné peníze), tak už jsem vybuchla a řekla 50 000 ať mám na nájem a úvodní kauci a budu hledat podnájem.

michaela666
28. pro 2021

Abys odešla, takže očekává že mu tam necháš děti? Promarnila jsi moment překvapení na odchod s dětmi, teď bude dělat peklo a nakonec budeš ráda, když ti je půjčí jednou za 14 dní na víkend. Rodiče by to určitě pomohli kdyby znali celou situaci.

sudylichozrout
28. pro 2021

@michaela666 Presne. Velka chyba.

zelenaesmolda
28. pro 2021

Tak to sis rekla o dost malo teda...

autor
28. pro 2021

@zelenaesmolda no chce aby u toho byl svědek že mi ty peníze dal a deti mi půjčovat nechce, musím se jít zeptat na sociálku co a jak.

zelenaesmolda
28. pro 2021

1) deti se nepujcuji
2) svedky by sis mela sehnat ty na to,ze te tyra.To jako opravdu takovemu cloveku nechas deti?
3) zadne penize bych si v tom pripade od nej nevzala,mel by te v hrsti o neco vic.

sudylichozrout
28. pro 2021

Pujcovat? Deti nejsou videokazeta.🤦‍♀️ Mas na ne samozrejme stejne pravo jako on a ony maji pravo na tebe, jsi jednim ze dvou rodicu. Takze se nenechej zastrasit. Zadne penize si ted neber. Sbal deti, jed do azylaku a vyres skrze OSPOD vse potrebne. Nebran mu v kontaktu s detmi. I on je rodic.

zelenaesmolda
28. pro 2021

@sudylichozrout
s azylakem to nebude tak snadne,byvaji plne.
Ja bych prvni zkusila rodice,prece ji v tehle situaci nenechaji na ulici

michaela666
28. pro 2021

Tobě nepřijde nechutné vzít si peníze a nechat tam děti? Aby si začal léčit mindráky na nich? Chápu, že chceš hlavně pryč, ale ne takhle. Ty tam nebudeš, tudíž bude bez hromosvodu a odskáčou to ony. Na peníze se vykašli a začni to řešit!!! Sežeň důkazy domácího násilí.
Kdybych si vzala peníze, připadala bych si jako, že jsem mu je prodala. Za takovou směšnou částku.

autor
29. pro 2021

@michaela666 no právě, nemám důkaz, nemůžu nikam, děti chci být s ním

novamamina
29. pro 2021

Tak já asi půjdu proti proudu... Děti bych mu nechala a odešla sama. Najdi si rozumné bydlení (ne azylak) než se dáš dohromady. Jako děti by ti dělali akorát zle, když jsou tak zmanipulovane. Časem si k tobě cestu najdou. Až ty se dáš dohromady. Jsi teď bohužel úplně na dně a děti toho využívají. Až jim ukážeš že jsi zase v pohodě a nebudou si k tobě moct dovolit, své chovani změní. Držím palce

michaela666
29. pro 2021

Už je stihl poštvat proti tobě. Je mi líto, ale je to i tvoje chyba. Kdyby jsi to začala řešit už dřív, když sis všimla narůstající agresivity vůči tobě, mohlo být všechno jinak.
Brali jste se v dobrém i zlém, ale tohle už není ani zlé - to je vem igelitku, a utíkej dokud můžeš.
Svěř se rodičům, kontaktuj OSPOD, zavolej do azyláků jestli mají pro vás místo.
Začni si dělat nahrávky toho jak s tebou jedná, klidně volej policii. Když na tebe vztáhne ruku, následky fotit, nechat se prohlédnout u doktora. Udělala bych cokoliv, aby děti nezůstali s takovým otcem. Celý život se budeš bát, kdy začne ubližovat jim.

michaela666
29. pro 2021

@novamamina Je to rozumné řešení, ale nezvládla bych nechat děti s tak labilním člověkem. Když odejde, kde má jistotu, že si stres a nálady nezačne kompenzovat na nich.

jadadee
29. pro 2021

Take vidim jako rozumne reseni odejit sama. Ono i detem urcite casem dojde, co vsechno pro ne delas.. v soucasne situaci by ti to stejne akorát vycitaly.
Myslim, ze sis rekla o malo penez, každopádně bych si jejich eventuální predani ohlidala svedkem, ale i i smenkou/dokladem, aby ti nedal podepsat něco, že se ostatního vzdáváš! Jste zákonní manželé, takže máš nárok na polovinu nabitého majetku, né, že to je jeho!
Já myslím, že už jsi tak vypsychlá, že si necháš namluvit cokoli..
Osobně si myslím, že z jeho strany to jsou jen kecy a od tebe očekává, že neodejdeš.
Najdi si náhradní bydlení, dej se psychicky do poradku, venuj se sobe, pores ten OSPOD..
Přeji hodně síly na to odejít, neštástná už jsi, může být už jen lépe..

jadadee
29. pro 2021

@michaela666 nechat děti.. to je těžké, pokud ony samy s ní být nechtějí.

novamamina
29. pro 2021

@michaela666 nemá, samozřejmě že nemá. Ale pro ni teď budou prostě pritez. Byť to zní příšerně.

vitezove
29. pro 2021

uteč. Uteč hned. Klidně k rodičům s covidem. Covid je lepší než tohle. Když budete v jiné místnosti, tak to ani nemusíte chytit. Hotel, kamarádi, azylák. Cokoli. Upřímně... řekla bych, že tvůj muž se zbláznil. Je velká šance, že třeba má jinou a neví, jak se tě zbavit, aby z toho "vyšel s čistým štítem". Nebo tak něco. Rozhodně už tam není žádná láska. Tohle nemůžeš nechat být. Nemůžeš dovolit, aby to bylo horší. Nemůžeš dovolit, aby se na to dívali tvoje děti. A jak je velká šance, že mu přeskočí... trochu si třeba přihne... a fakt tě zabije? No já bych řekla, že dost velká. Příležitost dělá zloděje...v tomto případě vraha. Shodí tě ze schodů nebo tak něco. Prostě uteč. Konec legrace. A nebo zavolej policii ať ho dovedou. Že tě napadl a vyhrožoval. Ať mu zakáží vstup do baráku.

zelenaesmolda
29. pro 2021

@novamamina
Nechat takovemu cloveku deti je to nejhorsi co muzes udelat.Jak pro ne a jejich zdravy psychicky vyvoj,tak pro vztah matka-deti.

michaela666
29. pro 2021

@zelenaesmolda Souhlasím, hlavně až jí jednou budou děti vyčítat, že se na ně vykašlala a nechala je napospas tátovi. Teď nechápou co se děje, ale až budou starší můžou za to mámu vymazat ze života úplně.

zelenaesmolda
29. pro 2021

@michaela666
A nebo z nich vyrostou stejni psychopati,kteri budou skodit svym budoucim partnerum a lidem v okoli.
Nebo on je zmanipuluje tak,ze je mama opustila a nestala o ne,ze ji treba nebudou vycitat to,ze je nechala u otce ale nebudou s ni chtit mit nic spolecneho protoze budou verit tomu,ze ona je ta zla a tatinek nejlepsi.

novamamina
29. pro 2021

@zelenaesmolda za normálních okolností jednoznačně. Jenže já si myslím že ty děti jsou tak příšerně ovlivněné tatínkem, že by mamince dělaly naschvály atd. Ale tohle by paní neměla řešit s nami, ale přes ospod. Nevíme jak to doopravdy doma je.

zelenaesmolda
29. pro 2021

@novamamina
Takze je reseni nechat je u otce,aby je zmanipuloval jeste vic?Tim se akorat vsechno zhorsi.

novamamina
30. pro 2021

@zelenaesmolda ale u matky která je teď momentálně Psychicky taky labilní to asi nebude o moc lepši. Idelani by byla nějaká normální babička. Ale to prostě musí řešit ospod. Nicméně já myslím že paní stejně zůstane u pana a tím to hasne

autor
30. pro 2021

Já se prostě bojím, že bych si děti odcizila ještě víc. Manžel vyhrožuje že mě před soudem usvědčí, že jsem psychicky labilní a děti dostane jen on sám. Budu někde na bytě sama, takhle jsem aspoň v domě co patří naší rodině 150 let, nechci o něj přijít a pak se dělit s nějakou mužovou novou ženou ...člověk musí být trochu asi i materialista...

sudylichozrout
30. pro 2021

No, klasicke chovani domaciho tyrana. Znovu rikam, sbal deti, cemajdan a odejdi. Okamzite. Zbytek res pak. Pokud zustavas, nebo podlehnes tomu zastrasovani a odejdes sama, bude te terorizovat dal. On ma jen plnou hubu kecu, je to taktika, jak te vydesit, ponizit a donutit zustat, aby te mohl dale trapit. Nepristupuj na tu hru a jeste dnes si zabal a v noci jdete. Kamkoliv. I ke kamaradum, domluv si to, mobil mas. A zitra do azylu ci k vasim. A po novem roce na OSPOD.

Strana
z4