Důvody, proč partner nechce druhé dítě: Co dělat?
Hezký večer
Mame s pritelem dceru skoro 2 letou . Rada bych druhe ale přítel je proti . Vím že je všechno drahé a že by jsme na tom byli hůř jak s jedním a taky bydlíme ve 2+1 takže potřebujeme větší byt . Tohle já vím a vím že ma přítel pravdu že teď ne . I když teda řekl že ani v budoucnu to nevidí. Jenže ja bych si to přála , hlavně bych si chtěla vynahradit ty začátky s miminkem prochazky kojení prostě to miminko . S dcerou jsem se stresovala už 4 den jejiho narození nemohla jsem kojit , a furt jsem se strachovala i doma zda jí něco není a stresovala se . Ani jsem si to neužila a teď jí jsou dva skoro .🥺
Ale zase si říkam že i kdyby jsme měli druhé není zaručeno že si to užiju a nebudu se stresovat.
@klokanka31 poděděné oblečení nosím doteď,kluci taky, a trauma z toho nemám. Taky jsem nikdy nebyla bohatá,jsem dítě matky samozivitelky. Málokterá rodina se dvěma dětmi musí řešit,jestli může koupit dětem běžné věci. Taška do školy je drahá, ale obvykle se kupuje třeba k narozeninám nebo jiné příležitosti, a kupuje se jedna na x let a ví se to dlouho dopředu.
@95newmommy2020 jj, tomu rozumím. Ne každý má dětí kolik chce a bez problémů. V rodině mám pár rodin s jedináčkem a tam hrály taky roli jiné věci než finanční situace. Ale nepřijde mi fér tvrdit,že víc dětí nemám protože na to nemám nebo bych jim nemohla dopřát. Na dvě děti drtivá většina má, pokud je chce.
@95newmommy2020 tak to si nemyslím. Naopak střední třída, úplně běžní lidé, zaměstnanci, bydlící v bytech nebo menších domcích mají běžně tři děti. Kolem mě už je víc rodin se třemi dětmi než s menším počtem. A jsou to úplně normální lidé, holky které znám i 15 let, z doby kdy jsme studovaly.z různých částí republiky
@berculka pritel chtel dve i kdyz ne treba hned po sobe rikal ze az budeme ve vetsim byte . Ale ted kdyz to treb zminim rekne ze dalsi uz nechce .
@felixfelicis přitel chtel deti 2 ale ted se to zmenilo . Kdyby jsme na to popravde meli penize a velky barak tak chci 5 deti protoze se mi libi velky rodiny .
@mourovatakocka pritel bude manzel ted v dubnu . Je nam 25 takze i cas na dalsi nejspise je . Na brigadu chodim.nebo spise chodila jak udelali opatreni ze diskoteky konci brzo tak nemam co chodit uklizet . Bydleni se snad zlepsi az nastoupim do prace chteli jsme ted Ale davat 16tisic za najem nekde je dost kdyz ted platime 6tisic
@klokanka31 já se hlásím, já mám s bráchou nadstandardní vztahy. Máme domy vedle sebe, jezdíme spolu na výlety, hospodářime spolu( brambory, prase ), pomáháme si jak jen můžeme. Mám 3 sestřenice a ty spolu vycházejí taky super. Tak aspoň jsem zvedla počet vycházejících sourozenců. ❤️🤣
@petrasipkova1 Tak to máš super 🙂
@petrasipkova1
@klokanka31
Taky vychazim s brachou moc dobre. Manzel se sourozenci taky vyborne. Hodne to tak znam.
A i kdyz s treba nekdo kvuli vzdalenosti vida min, tak vzdycky plati to, ze o sobe vedi, jsou si oporou, jsou to lidi na ktere se da obratit s cimkoli. Tak to znam ja. Jen dva pripady znam, kdy se to rozkmotrilo, ale za to bohuzel nemohli ti sourozenci, ale vetsinou nekdo mezi nimi
To je skok jak hrom 😯 Nájmy jsou masakr. Jste mladí, svatbu si užijete, mládě z toho bude mít krásný zážitek a třeba časem dozraje u přítele osmá chuť na dalšího potomka 🍀

@95newmommy2020 ja asi znam spis ten opak, lidi s hodne skromnym zpusobem zivota, sice vypadaji spokojene, ale ja si rikam, ze bych do toho nesla a jestli by meli podobny zivotni styl, i kdyby nemuseli. Az na jednu vyjimku.