Dvě děti, dva tátové, a dál?

froglet
25. dub 2017

Ahoj holky...
potřebuji si trošku vylít srdce.

Na podzim od nás (dcerky v té době 1 a3/4r a mně) odešel za dost vypjaté situace partner, byli jsme spolu přes 6 let, našel si jinou ženu a nás doslova přes noc po několika denní známosti odstřihl.. následovaly dva tvrdé měsíce, kdy odcházel k ní a vracel se k nám, dáveje najevo, jak ho to obtěžuje. ze v bytě stále jsme. když on si žák chce nastěhovat novou paní. Ona ho štvala proti mně, což jsem věděla z několika SMS. Celé okolí do mě hustilo, abych mu to dala vyžrat, ale já jsem jen chtěla pryč a aby to příliš neodnášela malá, byl zlý i na ni..

Podařilo se nám se odstěhovat. Odstřihla mě absolutně i. rodina dcerčina tatínka, což bolelo. Moje rodina nefunguje, oba jsou to alkoholici.

Chvíli po přestěhování jsem si začala psát se spolužákem ze ZŠ. Hodně jsme si povídali, měli jsme strašně moc společného, sny, cíle... Potom přišel na kafe a už tady zůstal. Bylo to hrozně brzy, byla jsem zraněná z předchozího vztahu, ale vše jsem mu řekla na rovinu, že nejsem schopná opravdového vztahu, ale bylo mi s ním tak krásně... Nevěřila jsem, že takoví muži jsou.. Jenže on také nemá vyřešenou minulost a začala se do toho plést jeho ex. Mají spolu dvě maličké dcerky. Začala psychicky drtit nejen jej, ale i mě. Říkala jsem mu, že na mě spěchá a tlačí, dokonce se k nám v podstatě nastěhoval aniž by mi to řekl.. Chodil si ke mně jako do klidného přístavu, ale na mě to začínalo být moc, okouzlení mizelo. Chodila jsem do práce, abych uživila dcerku, dojizdim 3h denně 3x týdně a je to mazec, k tomu problémy, které začaly s dceřinými tatínkem...

Jeden večer, zase ho podrtila ex skrz dcerky. Opil se, hráli jsme společenské hry a šli spát. Jenže v noci se vzbudil, dostal chuť na sex. Já si to pořádně nepamatuju, byla jsem v polospánku... Jen si pamatuju ten, kdy se do mě udělal. Samozřejmě jsem to zaspala a docvaklo mi to cestou do práce...

Vyvrcholení? Jsem těhotná, v 9. týdnu. On se na maličké hrozně těší, vykládá mi, jak mě miluje atd... Jenže ve mě všechny city k němu umřely, to těhotenství pro mě byla poslední kapka... K miminku nic negativního necítím, těším se na něj, vnímám ho více už teď než jsem vnímala dcerku, je to kouzelné. Vím, že s ním být nechci, nechci s ním být rodina. Když mi hladí bříško, nic necítím pro mě je to jen to, že se snaží být a maličkým, nic víc. Všechno jsem mu řekla na rovinu, otevřeně, on stále doufá, snaží se, já vím, že nechci.

Trávíme spolu nějaký čas, píšeme si, ale pro mě je to jen kamarád, táta mého miminka. Se kterým doufám budou mít hezký vztah..

Hrozně bojuju sama se sebou... Budu mít další miminko s jiným mužem, navíc s takovým se kterým svou budoucnost nevidím... možná jsem vadná, ale nemiluju ho. Nevím co hledám, ale musím přece něco cítit.. Bojím se opovržení, toho jaký to bude mít vliv na maličké i mě. Bojím se, že to nezvládnu, vychovávat dvě děti sama. Připadám si jako sobec vůči dcerce, že jsem si miminko nechala.. Bojím se, jestli o mě kdy bude ještě nějaký muž stát, připadám si jako lehká holka :-\

A to se snažím nemyslet na to, jak stále dokola poslouchám, jak mu ubližuju, že maličké je jeho poslední šance mít rodinu, protože se třemi dětmi na které bude platit alimenty, bude rodinu zakládat těžko.

Přátelé, které mám stojí při mě, není jich moc, ale vím, že tu pro mě jsou... Přesto je to pro mě těžké, bez rodiny, která by mi pomohla...

Omlouvám se, za takový výpis. Snažila jsem se vypíchnout jen to důležité.

Děkuji za reakce

hermelinah
25. dub 2017

Myslím, že tady není co radit, není co kritizovat, tak snad nezbývá než držet palce ať vše dobře dopadne ať brzy budete silná trojka!
Budeš hrdá máma dvou krásných a zdravých dětí, to je přeci super 😉

martina_k
25. dub 2017

@froglet s kamaradem bych to nelamala, uvidis jak se to vyvrbi, treba k nemu nakonec cestu najdes a s miminkem drzim palce, dcera bude rada, ze ma partaka....

gracinka7
25. dub 2017

Nejsi lehká holka, to se může stát komukoli 😉

marcicek84
25. dub 2017

Nevím co přesně za reakce čekáš.

Dle tvé situace nechat si dítě bez partnera a zázemí, být sama na 2 děti je ke zvážení, pokud otce druhého dítěte bereš jen jako kamaráda. Také mu tím možná zabráníš založit další rodinu, tvé rozhodnutí bohužel ovlivní i jeho. No v tom vztahu jsi to byla ty, která nemiluje, přesto jsi měla sex a teď rozhoduješ o osudu všech, jako odkopnout tatínka a chtít po něm jen alíky je taky sprosté, pokud on tebe miluje, no je to podraz, ale z tvé strany. Když někoho nechci, nemám s ním sex.

A dále mít 2 děti každé s jiným tatínkem do budoucna na tebe také vrhá špatné světlo. Ono ne každý si s takovou ženou pořídí další, nebo s ní bude žít. A jednoduché to také nebude, myslím, že víš co vše obnáší mít miminko, navíc jedno dítě už máš a budeš se muset postarat o vše sama.

Já vlastně nevím co víc k tomu napsat.

anka.
25. dub 2017

@froglet Ahoj. Nebude to lehké, ale věřím, že to zvládneš. Určitě nejsi v podobné situaci sama.
Bydlení máte vyřešené? A když jsi jezdila do práce, tak holčičku někdo hlídal?

lucienar
25. dub 2017

Kladu si otázku, jak si může někdo nechat udělat dite od někoho, s kým neviděl budoucnost ani před a ani teď...na mimco se tesis, zároveň si ale příjdeš jako sobec vůči dceři..dělá to na mě dojem, že nevíš co chceš, což si v podstatě potvrdila sama...buď sama se dvěma dětmi, ale jednou si budeš vyčítat, že si měla člověka co tě miloval a chtěl se o vás postarat...

nafuka
25. dub 2017

jak zlý na malinkou to mi hlava nebere, vždyť to mrně za nic nemůže.Nejsi jediná kdo má děti s jiným partnerem, někdy to život namíchá. Zkus dát tomu kamarádovi šanci, třeba to není úplně ztracené.

izz76
26. dub 2017

@froglet No ty bláho... Nezávidim ti,to je situace,mě by kleplo 😨

yerry
26. dub 2017

@froglet nechej to plynout... Už si se rozhodla že dítě chceš, dcera bude nakonec ráda že bude mít parťáka a co ty víš, možná se to s ním ještě nějak vyvrbi a když ne tak bude jiný.... V dnešní době je hodně mužů kteří děti mít nemůžou a hledají osamělé matky.... Mám dvě kamarádky které takto našly super partnera a uzavřely tím rodinný kruh. Jedna má dokonce 3 děti a každé má vlastního biologického otce... A to není rozhodně nějaka " lehká" jen se to prostě takto stalo... A nedokázala jít na potrat.....

terezapetrova
26. dub 2017

@froglet tak drsné shrnutí ale přesto shrnutí je , ze záhy po vystěhování jsi se vrhla do vztahu s jiným partnerem a hned i po sexuální strance bez antikoncepce. Dítě si nech ale zamysli se .. aby jsi za rok nezakladala diskuzi 3 děti 3 tatove co dal?

kristyn.g
26. dub 2017

není moc co radit, můžu se jen zamyslet co bych dělala já... pokud bych si nechala miminko tak bych se fakt hodně zasnažila se do kamaráda - otce miminka zase zamilovat... alespoň to zkusit, nějaký hezký zážitky, dovča a tak...

vineta
26. dub 2017

@marcicek84 Z popisu událostí vyplývá, že on si při sexu (prakticky ve spánku!) udělal co chtěl zřejmě bez ohledu na nějakou předchozí domluvu o antikoncepci. Nepřijde mi, že by v tom on byl nevinně.

elvira
26. dub 2017

Nejsem příznivcem potratů, ale zamyslela bych se nad tím, jestli jsem schopná zabezpečit dvě děti bez pomoci chlapa a rodiny.
Už teď jsi to neměla lehké, opora v rodině žádná, s penězma asi taky žádná hitparáda...
Jen se divím, žes neměla antiko... To, že jsi s ním byla a nemilovala ho, bych neodsuzovala - ono je období, kdy člověk potřebuje někoho... třeba jen na sex.
A pokud to dopadne tak, že si dítě necháš a nakonec bude s tebou i otec dítěte, tak to bude napnuté - alimenty na dvě děti, v daných intervalech budou jeho dvě děti společně s tvými dvěma dětmi u vás doma - takže čtyři děti - dvě možná naočkované od maminky, partner, který si neumí udělat pořádek a budeš mít na hrbu všechno ty...
No, už se stalo, nezbývá, než popřemýšlet a dobře se rozhodnout - a to tak, aby sis své rozhodnutí nemusela vyčítat celý život.

luska__
26. dub 2017

myslím si, že je kolikrát lepší žít v pohodovém vztahu i bez lásky, než v nefungujícícm vztahu, kde láska kdysi byla..
Navíc si myslím,že čas tu lásku může časem přinést tím,jaký bude otec. To bude láska, to jaký je. I když ho třeba nebudete milovat..
nevím,jak jinak to vysvětlit.

jitka99
26. dub 2017

Kasli na vsechny 'moralistky', ono se strasne lehce soudi, pokud v te situaci nikdy nebyly. Ano, mela jsi s nim nechraneny sex, ale pokud vim, na to musi byt dva a i on snad vi, jak se delaji deti, takze zodpovednost spada na nej stejne jako na tebe. Ze k nemu nic necitis a on te miluje je sice skoda, ale od zacatku jsi k nemu byla uprimna. Na vychove mimca se muze podilet, i kdyz spolu nebudete. Jsi statecna baba, mas to v hlave srovnany, takze neboj, lehky to nebude, ale to zvladnes!

marcicek84
27. dub 2017

@vineta - promiň ale je snad svéprávná, měla říct ne...

jitka99
27. dub 2017

@marcicek84 - Z tvych prispevku je citit, ze neprimo davas vse za vinu zakladatelce. Ano, sice svepravna je, ale to je i on tak proc by mela nest zodpovednost jen ona?

vineta
27. dub 2017

@marcicek84 Zřejmě pod vlivem alkoholu a spící, to se za může rovnat i znásilnění, pokud nebyla ve stavu, kdy by mohla dát nějak najevo souhlas. Asi tak.

evik19
27. dub 2017

No tak holky... Opírate se do tazatelky, jak si mohla nechat od něho udělat dítě, když ho nemiluje, ale jak jsem to pochopila já, kamarád ji to dítě spíš udělal schválně, aby šíji podržel a rozhodně tedy on není v tomhle případě oběť, ale naopak. Za to, že bude platit na tři děti si snad může sám, když si není schopný dát pozor anebo si vzít ochranu. Na straně tazatelky bych byla pěkně naštvaná, pokud spolu tedy normálně pohlavní styk se vším všudy běžně nerikali...

evik19
27. dub 2017

Ne praktikovat samozřejmě, jsem na mobilu.

izz76
27. dub 2017

@vineta Zakladatelka přece píše,že věděla,že se do ní při sexu udělal,takže druhý den mohla zajít do lékárny pro postinor,kdyby chtěla mít jistotu,že neotěhotní... Já jsem kdysi zůstala s 2letou dcerou sama a dávala jsem si extra velký pozor abych neotěhotněla s nevhodným partner za nevhodné situace,právě proto,že jsem věděla jak je nejednoduché být sama s dítětem. Samozřejmě,že odpovědný má být i chlap,takový sex bez zábran v alkoholovém opojení může být pěkná činost,ale otěhotnění se dá zabranit.

vineta
27. dub 2017

@marcicek84 Popř. může jít o poškození cizích práv, pokud by bez jejího souhlasu akt jaksi zakončil takhle

vineta
27. dub 2017

@izz76 Já bych taky běžela pro prášek, ale neznáme ev. zdravotní či etický důvody. A na to, že nic odsouzeníhodnýho nedělá, to vliv nemá.

panickatlamicka
27. dub 2017

Vzdy me pobavi ,,premyslej, zda zabezpecis dve deti". Jake horentni sumy si pro to zabezpecovani vy, co byste zvazovaly potrat, predstavujete? Ja mam dve deti, obe s jednim muzem. zustala jsem na ne sama, no a taky jsem jedno z nich nepostavila k popelnicim.
Zakladatelko: neboj-ono si to sedne.. s kamaradem bych urcite neztracela konrakt, ale on by mel vedet, zda ma u tebe sanci ci nikoli. abyste se nestykali jako kamosi a on furt nedoufal. coz je tezky no. Tim zamotanym komentarem. ti chci rict, abys to nechala plynout...a jeho zapojila coby otce... co ty vis. treba amor zasahne svym sipem i tebe. 🙂

sisi0108
28. dub 2017

všetko sa dá zvládnuť, hore hlavu, deti si budú rozumieť, aj ja som vychovala 2 deti ako vdova sama bez prostriedkov a rodičov

froglet
autor
28. dub 2017

Ja jsem si zpocatku myslela, ze by to mohlo fungovat... Nemela jsem s nim sex bez lasky a o tom, že antikoncepci neberu, přičemž kondomy doma samozřejmě mám.. Já jsem střízlivá byla, jen jsem více spala než, že bych něco vnímala...

Jsem na něj vnitřně hrozně naštvaná, že mě dostal do takové situace... Ano mohla jsem si běžet pro postinor, ale upřímně bojím se toho.. Na potrat jít nedokážu. Ať je to jakkoli divné, já to maličké cítím. Teď jsem hrozně přecitlivělá a mám velký strach, ze všeho.. Z reakcí okolí, z toho jak to zvládnu...

Já teď pořádně nesnesu ani jeho dotek. Snaží se, já vím, ale opravdu nejsem schopná takové logiky, abych s ním byla čistě z rozumu, to absolutně popírá mě samotnou a nepřipadá mi fér ani vůči němu.

Jo "alíky" tak to je bohuzel opravdu to o co mi jde ze vseho nejmene.. jde mi hlavne o dcerku, aby byla zdrava a spokojená, šťastná.. o totéž se budu snažit i u toho maličkého..

děkuji za názory

froglet
autor
28. dub 2017

@panickatlamicka
děkuju.. já vím, že on pořád doufá.. říká mi to, já jsem mu řekla, že mu prostě nemůžu lhát a tvářit se, že je všechno v pořádku když není, mám pocit, že mě zahnal do kouta a zabil tím ve mě veškerý cit

marcicek84
28. dub 2017

@jitka99
@vineta
dávám vinu zakladatelce za to, že je s člověkem, kterého nemiluje a má s ním sex, že střízlivá neuvažuje a nechá ho to do sebe napumpovat, neřeší to, že se nechránili, kvůli nějakému strachu z postinoru. On ji totiž zjevně miluje a starat o své dítě by se chtěl,i zjevně byl připravený na důsledky svého chování a zakladatelka mu něco dovolí (že byla spíš spící, já nevím holky, ale mě by asi penis mezi mýma nohama jako vstřízlivou vzbudil, nedokážu si představit, že bych spala jako šípková růženka a on se mnou u toho lomcoval). A pokud byla znásilněná, tak proč nešla na PČR? Zakladatelka je na něj naštvaná, ona vlastně byla střízlivá a je uražená, že si nebyla pro postinor a že to chlapovi neodpustí, že si "opilý" nevzal kondom, ale ona "střízlivá" mu podržela a dál to neřešila, měla na to dalších pár dní po nechráněném sexu, chlap by nezmohl nic, kdyby ona nechtěla, těhotná být vůbec nemusela. Já nevím, tak trochu realisticky holky, přijde mi, že tady každá těhotná ženská ze sebe dělá chudinku...

marcicek84
28. dub 2017

@froglet
nesouhlasím s tebou, máte na tom oba stejný podíl viny, do kouta ses zahnala sama, do té situace ses také dostala sama, opravdu ten postinor mohl vše zvrátit, navíc mohla jsi jej v noci zastavit, mohla jsi mu podat kondom...a teď ho trestáš za co? On byl nezodpovědný pod vlivem alkoholu a tys byla nezodpovědná střízlivá, žes ten postinor nezkusila, tak nevím co je horší...Navíc nevěřím, že tady něco v tom stavu v jakém byl něco dopředu plánoval. Proč mu vyčítáš i své chyby? A pak vidím u tebe tu sobeckost, já si dítě nechám, ale tebe nechci s vědomím, že už s jinou těžko založí rodinu. A co se týče toho, že nesneseš jeho dotek, některé těhotné to tak mají, ještě bych počkala, zda tě tyhle nálady nepřejdou. Vážila bych opatrně.

jitka99
28. dub 2017

@marcicek84 bohuzel se v tomhle neshodneme, tohle rozhodne neni cernobila situace, jakou z toho delas. Ty v tom mas proste jasno, ze on je chudak a za vsechno si muze ona sama. Precti si prispevek, ktery zakladatelka napsala dnes rano a mozna te prejde chut ji soudit. Nemyslim si, ze by mu zakladatelka branila se starat o sve dite, jak pises a rozhodne ho netaha za nos. A vyrazy o tom kdo komu podrzel atd snad ani nebudu komentovat.