icon

Dvě - nebo tři?

magdalenax
17. led 2016

Děvčata, než jsem se odstěhovala do Prahy, tak jsem se kamarádila se dvěma kamarádkami, které se naopak mezi s sebou znaly dříve a více, než já s nimi. Obě dvě se staly tak trošku rodinnými příslušnicemi, než jsem se odstěhovala. Byla jsem s nimi v kontaktu, ale spíš formou sms zpráv, nebo prostě, jak to napsat,- po telefonu. Přestěhovala jsem se zpátky před několika měsících. Nicméně, na Vánoce jsem jim napsala přání a také pozvání, že bych je ráda viděla. Každé zvlášť. Ovšem, netušila jsem, že se spolu nebaví a že já budu toho terčem.Je pravda, že jedna z nich není zrovna příkladnou manželkou, která mi napsala, že já můžu za to, že jí ta druhá - z těch kamarádek, odvedla partnera. Koukala jsem na ten email, jako by z monitoru lítaly rachejtle. Chápete to? Podstata je taková, že ten její u nás viděl pořádek, který měla doma i ta druhá. Ale já můžu za to, že její partner za tou druhou odešel...., aniž bych něco takového předem věděla, protože mi to nesdělila ani jedna z nich, přičemž ani ta druhá - co vím, s partnerem té první nežije.
V emailu doslova stálo,- no, tak je to tady, tys prostě měla pořád vše akorát a já ne..., ten můj odešel za...., .... . Jako bych snad za to mohla!

Strana
z7
magdalenax
autor
17. led 2016

@shine2015 A víš že máš pravdu? Do stejné řeky vstoupit nejde. Tak s tím nebudu nijak trápit. Ale rozhodně budu chtít vysvětlit to, co padlo v emailu. Dál se děj vůle boží

magdalenax
autor
17. led 2016

@andrejka3741 Asi tak, máš pravdu. Nechám si vysvětlit ten email, nic víc, nic míň

luciamala1979
Odpověď byla odstraněná
ivcan124
17. led 2016

Tohle jsou problémy dospělých lidí? 😎

magdalenax
autor
17. led 2016

@andrejka3741 Ježiš, Andrejko, já se Ti moc omlouvám, žes to byla Ty, co se ptala na ten recept s těma fazolkama..? Mě to došlo až teď, moc se omlouvám

shine2015
17. led 2016

@magdalenax stejne si to kazda upravi po svem...ja bych se v tom neplacala..... Uvidis sama. Ale netrap se tim...nestoji to za to ;)

cattus
17. led 2016

@luciamala1979 koukám, že vy té emocionální inteligence máte tolik, že byste ji mohla rozdávat po hrstích.. Raději pracujte, neboť začínám mít pocit, že spíš než váš syn, budete toho psychologa jednou potřebovat vy. Neboť ať je to jak chce, stále platí "jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá" a také "kdo s čím zachází, tím také schází".

magdalenax
autor
17. led 2016

@shine2015 To, že si to každá upraví sama, to je mi jasné. Zítra budu milenka já....., ale to neřešm jak píšeš sama, nemá to smysl

cattus
17. led 2016

@ivcan124 ono se to nezdá, ale občas člověka taková věc zaskočí a dost nemile překvapí. Obzvlášť pokud nemá tušení, že se něco děje. A pak každý hledá nějaké řešení, i třeba takhle na fóru, kde se zeptá na názor ostatních. Jestli nějaké rady zakladatelka využije, nebo zkusí vymyslet něco jiného je jen a pouze její věc. Stejně tak, jako když se na celé kamarádství vyprdne.
Je to zvláštní, ale i dospělí mají své bolístky, tajné sny, pandořiny skříňky..

andrejka3741
17. led 2016

@magdalenax Nějak si nevzpomínám, nepleteš si mě s někým? Fakt ted nevím 😲 🙂

luciamala1979
17. led 2016

@ivcan124 😀 starších, kterým mladí nemajú radiť. Aj keď si tu všetci myslíme, že len rozhovor s dotyčnými pomože vyriešiť, MK max. uľaviť, chuderka zakladatelka, neviem viac jako pomoct ☹

zuzapra
17. led 2016

@luciamala1979
@ivcan124 Kvuli Vam dvoum, aby se clovek "bal" zalozit nejakou diskuzi! Zhazovat, urazet, zesmesnovat.…... Vase vizitka.

luciamala1979
17. led 2016

@cattus pokúsim sa to pochopiť 🙂 🙂

magdalenax
autor
17. led 2016

@cattus Nechtěla jsem, ale nakopla si mne a je to dobře, jinak bych to snad nikdy nenapsala. Ta kamarádka, která mne obvinila z toho, že ten její odešel kvůli tomu, co viděl tady.... . Víš, byla v dost velkých problémech, ale dělala si je sama, ale i přes to, že jsem to věděla, tak jsem jí dávala jídlo, podotýkám z hrnce do krabiček, aby měla pro děti - i když už sakra větší. Pak se seznámila s tím dotyčným pánem, ale ten nechtěl tolerovat to, co doma bylo. Vydrželo mu to dost dlouho, to je pravda, ale to, že od ní odešel není moje vina, ale její. Já jsem v té době měla sakra málo finančních prostředků, ale i tak jsem jí dokázala pomoci, byla to čistě moje dobrá vůle a dneska můžu za to, že on od ní odešel?

luciamala1979
17. led 2016

@magdalenax tomu sa hovorí za dobrotu na žobrotu. Je mi vás za to fakt ľúto ☹

shine2015
17. led 2016

@magdalenax kdyby chtely - nebo alespon jedna chtela,urcite by to rekly...takhle to budou stejne lzi nebo upravene verze....

magdalenax
autor
17. led 2016

@andrejka3741 no, asi jo, promiň

ivcan124
17. led 2016

@zuzapra Díky. Já mám svoji vysokou inlegenci ještě podtrhnutou několika tituly. A kdo se bojí, nesmí do lesa. Jestli na to nemáš kalhoty, tak sem nechoď 😝

zuzapra
17. led 2016

@luciamala1979 obavam se, ze slova cattus jsou na tebe moc slozite. Tak se tim netrap, at muzes v noci spat. Nezapomen, ze je vsude kolem moc psu a mela by ses psychicky pripravit na novy den.

zuzapra
17. led 2016

@ivcan124 to verim, ze mas tituly.... Tak si je nech na zdi a koukej na ne.
Ty sem chodis lidi zesmesnovat, to te bavi. Ze on to nekdo dela tobe....... Promin.

luciamala1979
17. led 2016

@zuzapra nerozumiem. Možno tým že je to mimo témy??

ivcan124
17. led 2016

@zuzapra Věř, že na takové jako ty už došlo.. 😎

magdalenax
autor
17. led 2016

@zuzapra ááále, prosímtě, vždyť je to v pořádku..., ne...?-🙂, monitor toho snese, tak co bychom se omezovaly, že 😀

luciamala1979
Odpověď byla odstraněná
ivcan124
17. led 2016

@zuzapra Na zdi je mám, ale ty podle tvého projevu evidentně nemáš na co koukat 😀

zuzapra
17. led 2016

@ivcan124 a jaka sem? A jak na me dojde? To me zajima.

magdalenax
autor
17. led 2016

Já bych se titulama příliš neoháněla. Tohle totiž udělal jeden z mých kolegů v diskuzi a vyhrotil to tak, že zjistil, že si vlastně píše s profesorem

zuzapra
17. led 2016

@luciamala1979 zkuste s psychologem vymyslet neco noveho. To radili Vam vcera.....

cattus
17. led 2016

@magdalenax Každý ve svém životě dělá to, co uzná za vhodné, co se musí, co se sluší a někdy mu prostě nic jiného nezbývá. Já jsem si v životě prošla všemožnýma situacema, a prostě jsem musela přežít. Nevyčítej si, že jsi někomu pomohla a pak za to dostala kopanec. Já kdybych za každý kopanec, který jsem dostala za to, že jsem někomu pomohla nebo poradila, nakreslila na zeď čárku, tak teď už je ta zeď černá.
Všichni v mém okolí věděli, že jsem ta, která jim ráda a ochotně kdykoliv pomůže, ale pak když jsem potřebovala pomoct já, otočili se ke mně zády. A dobře mi tak! Teď už vím, že to tak prostě nejde, že já se nemůžu rozdat do poslední nitky a očekávat, že druzí to pak udělají pro mě taky, teď myslím nejprve na sebe, jestli tím, že někomu druhému pomůžu, neublížím sama sobě. A pokud mi to jen trošku zavane, že bych to pak mohla "odskákat" já, s klidným svědomím řeknu, že prostě pomoct nemůžu.
A v tomhle případě, když jsou v tom i děti, jedno jak velké, se ta pomoc odmítá hodně špatně. Pak jen stačí, že si partner všimne, že někdo jiný dělá pro něj víc než jeho partner, a je z toho oheň na střeše. Stačí jen blbá zmínka o tobě, že jsi pomohla, a pak jsi ty tou, která to zavinila, která ukázala jejímu partnerovi, že život může vypadat jinak. A pokud se k tomu, jakkoliv přichomejtla i druhá kamarádka, tak zafungovala prostě jako hromosvod všech těch s*aček, ve kterých se plácali.

luciamala1979
17. led 2016

@magdalenax 😀 to mohlo byť vtipné, pekne ho dostali. No tak možno Vám to pomože, aspoň sa zasmejete a potom s nadhľadom pozriete na svoj problém 🙂

Strana
z7