icon

Dvě nevlastní děti, co přerůstají přes hlavu

16. únor 2021

Zdravím vás všechny. Ani nevím, jestli se chci zeptat na názor nebo si jdu jen vylejt srdíčko. Mám dvouleté dítě a s jeho otcem nežijeme, nicméně si ho bere pravidelně a vztah funguje. Já si našla partnera se dvěma dětmi 7 a 9 let. Nejdřív všechno vypadalo dobře a fajn. Nicméně s postupem času už nějak nemůžu. S příchodem covidu zůstali oba dva doma. Takže ten starší už je doma rok, za což samozřejmě nemůže nikdo z nás ale vzhledem k tomu, že neumí být doma sám, protože se bojí, musí se složitě řešit (když náhodou nemůžu být doma) kdo ho pohlídá, kdo ho odveze atd. A ještě se na mě kouká jak buhví na co, když jsem na RD a občas nemůžu být doma. Nehledě na to, že mě to už ani nebaví ten stereotyp ale to je problém asi hodně lidí v této době. Další věc je, že se na děti nesmí křičet, natož jim dát na zadek ale můj syn, když udělá něco ve svých dvou letech, tak bych mu na zadek dát měla. Ty dvě děti doma s ničím nepomůžou, chovají se strašně, já jsem jim dobrá akorát na to, abych uvařila, uklidila ale hlavně po nich nic nechtěla. Nehledě na to pořád slyším, když mají ti dva prázdniny nebo něco, ať se svého syna "zbavím" a dám ho jeho otci, protože neumí ještě lyžovat a ti dva se mu přece nebudou podřizovat. Je to jen výsek toho. Partner je chodí každý večer uspávat, přitom já mám svého syna učit ho neuspávat, jen ho dát do postele a odejít. Oni to ve svých 7 a 9 letech neumí. Za všechno jsou omlouváni. Snažila jsem se to nějak předělat a naučit je nějaký režim ale partner do všeho hází vidle. On ví, že by to bylo dobré ale je pohodlnější to asi neřešit. S jejich mámou se vídají na pár hodin jednou za 14 dní , protože měla v minulosti problémy s alkoholem. Jsem z toho smutná, jelikož partnera mám ráda ale už mi dochází síly a navíc se to zvrtlo do toho, že víc času investuji do jeho dětí, než do svého vlastního. 

Strana
z3
holkaokomodra
18. únor 2021

@zelenaesmolda nebo si minimalne uvedomovat tu zodpovednost za to jaky dopad to ma kdyz je tak nebere a krotit se... tohle je trochu situace jak z popelky nebo dvanacti mesicku, akorat tam byly prasteny ty macechy

zelenaesmolda
18. únor 2021

@holkaokomodra
Samozrejme v hloubi duse bude vzdycky mit rad sve deti vic ale ty deti by to nemely nikdy pocitit.Kdyz koupi cokoladu svym tak i nevlastnimu apod

holkaokomodra
18. únor 2021

@zelenaesmolda presne tak 😉 no nas to ted ceka ze jo, ale uz o tom mluvime a vedome s tim nakladame, k mojemu synovi, ktereho muz bere uzasne pribyde nase spolecne no... a ja vim ze partner syna bere a je mu uzasnym otcem, presto nejak tusim nebo se trochu obavam, ze vlastni bude vlastni 😉 ale diskuze doma probiha, tak snad to cilene zvladneme tak, ze nebude ten muj pubertak najednou paty kolo u vozu...

zelenaesmolda
18. únor 2021

@holkaokomodra
No,trosku bych se bala,ze pubertak by to i ocenil byt patym kolem protoze v tomhle veku zrovna o pozornost rodicu asi nestoji :D

holkaokomodra
18. únor 2021

@zelenaesmolda ano ano to je vyhoda, ale on je citlivej, tak zas aby nemel pocit, ze je na svete najednou sam 😂 jako aby se to neomezilo jen na Ondrej snih, drevo, mycku, ukoly, pokoj a pak ani podrbani za uchem 😂😂😂😂

zelenaesmolda
18. únor 2021

@holkaokomodra kolik mu je?

holkaokomodra
18. únor 2021

@zelenaesmolda jinak se bude tetelit ze nad nim neni tolik drobnohledu 😂 i kdyz my ho nechavame celkem zit, kdyz funguje ve svych povinnostech tak me pre ve svych zalibach 😊

holkaokomodra
18. únor 2021
zelenaesmolda
18. únor 2021

@holkaokomodra hm tak to ma na podrbani za uchem od slecny jeste cas :D

holkaokomodra
18. únor 2021

@zelenaesmolda no 😂😂😂😂 divila by ses, ale on ma slecnu rok 😂 my se taky stale divime, ale oni jsou desne zamilovani a je to tak cisty cit, ze jim to clivek muze jen zavidet, takze minimalne oporu ma 👍😂

zelenaesmolda
18. únor 2021

@holkaokomodra
Pouceni o tom,ze deti nenosi cap uz dostal? :D

holkaokomodra
18. únor 2021

@zelenaesmolda neboj nekolikrat a dost vzevrubne 😂 u nas se hovori otevrene a byla jsem ujistena, ze tak daleko zatim nejsou a ani se nechystaji, no tak co zbyva nez verit... taky je trochu straspytel na prusvihy takze jsme mu vylicili co obnasi zakon v spuvislosti s hranici 15 let 😂 strasit ho zbytecne nechci, ale pripadne dusledky zna myslim vsechny.... ale hele lehke tema to neni kdyz to realne resis... strach mám i tak

paja26
24. únor 2021

A nechtěla bys toto vše napsat přímo odborníkovi zde na MK do Poradny o životě s dětmi? Určitě Ti poradí nebo dá tip, jak to řešit :o) https://www.modrykonik.cz/ask-an-expert/poradna...

zelenaesmolda
6. dub 2021

Nejaky pokrok?

Strana
z3