icon

Já nebo ostatní?

spooks
29. led 2017

Je mi 35 a už skoro 6 let ziju s přítelem který je o 13 let starší a má ve své péči 2 svoje děti. Já dítě nemám a vzhledem k mému věku bych chtěla,ale přítel mi řekl,ze na to si musím najít někoho jiného. Jemu stačí jeho děti a další nechce. Takže nevim co dal...

anazuzzuzana
29. led 2017

Rozchod...ja bych se nikdy nesmirila s tim, ze nebudu mit deti...jeste je mozne udelat nejakou levarnu a nechat se privest do jineho stavu od soucasneho pritele, urcita sance, ze zmeni nazor, tam je...ale podle me miziva...neobetova bych sve materstvi

fallingstars
29. led 2017

@spooks Dřív jste se o tom nebavili? Přítel má taky dvě děti, ale když to začalo být vážnější, řekli jsme si, co a jak, a věděli jsme, že zkusíme mít ještě i jedno naše.
Být Tebou zeptám se ho, zda je to skutečně definitivní, a pokud ano a Ty dítě opravdu chceš, nezbyde Ti nic jiného, než odejít, v tomhle bohužel kompromis najít nelze, buď ustoupí on nebo Ty. Ale já bych v tomhle neustupovala, myslím, že by sis to vyčítala. PS - A byla bych opatrná, pokud by Ti řekl, že si teda dítě pořídíte, ale ještě počkáte...

uzivatelkapetra
29. led 2017

No mateřství bych se nevzdala, radši žít sama. Očividně s tím chlapem ztrácíte čas, protože jeho výrok mi nepřijde jako od milujícího partnera.

dokument
29. led 2017

@spooks co dal? hned si na to najit nekoho jineho, jeste mas cas!

lv
29. led 2017

Souhlasím s @fallingstars je to přesné..
(Můj muž 3r po rozvodu taky nechtěl, ale jen zpočátku, když poznal, že jsem "ta pravá" do roka jsme měli mrně).

veeeraf
29. led 2017

tak je to jasný, odešla bych

luj89
29. led 2017

@uzivatelkapetra To bych si netroufla tvrdit... Prostě nechce další děti, neřekl to asi úplně nejvhodněji, ale to ještě neznamená, že zakladatelku nemiluje.
@spooks No, my to za tebe rozhodnout nemůžeme 😉. Pokud opravdu děti chceš i za cenu rozchodu, narovinu bych mu to řekla. Třeba to s ním pohne. A pokud ne, tak ti nezbyde nic jiného, než odejít. Otázka ale je za jak dlouho/jestli si v dohledné době najdeš někoho, kdo bude chtít hned děti. To je třeba taky zvážit. Každopádně jste si to asi měli vyjasnit o dost dřív, ale to asi víš sama...

andelka
29. led 2017

To jste na tohle téma narazili až teď?
Ono popravdě se nedivím, v jeho věku a už se dvěma dětmi navíc v péči, taky bych už se do toho nehrnula. Jen je trochu nefér že jsi to zjistila až teď, po 6 letech a v 35 (což je ještě jakžtakž ok věk, ale pokud byste se rozešli a chtěla jsi mimčo, tak s novým partnerem by to musel být celkem fofr)
My to za tebe nevyřešíme. Já jsem hned po krátké době vztahu hlásila, že nevím zda se na další dítě budu ještě někdy cítit,přítel si to musel tak nějak rozhodnout hned z kraje. Teď má jedině šanci že si to rozmyslím, ale kdyby ne, věděl to hned, že do společného nejspíš nepůjdu.
Když si chlap najde bezdětnou 30 tak by měl počítat s tím, že jednou (brzy) bude chtít dítě. A měl by se k tomu nějak upřímně postavit.

puresin
29. led 2017

@spooks Moje kamaradka to ma stejne - jeji manzel je o 15 let starsi a z predesleho manzelstvi ma dve dospele deti. Ze dalsi nechce ji rekl hned na zacatku, ale myslim, ze celou dobu chozeni doufala, ze jeho nazor zmeni. Ted hodne cestuji, potapi se, degustuji, ..
Ji je 35 a uz se se situaci smirila, je mi to ale lito, byla by nejskvelejsi mama. A kdyz na srazech vidim, jak ji otazky typu "a ty jeste nemas ZADNE deti?!" ubiji... Trapi ji to nejspis porad, jen uz o tom nemluvi. 😔

opicaa
29. led 2017

@spooks omlouvam se,jsem zvedava, a co ty deti co mate uvedene v profilu? Pisete ze pritel ma 2... Tam nate 3?

madre1
29. led 2017

@spooks ,mám kamarádku,která si našla rozvedeného přítele,který má 2 dospělé děti a s ní si pořídil další dvě.Začalo to drhnout až,když se po MD vrátila do práce a musel se občas o děti postarat-doprovodit je nebo vyzvednout ze škol.Přeci jen je už ve věku,kdy mu na tak malé špunty chybí energie a hlavně trpělivost.S přibývajícím věkem to s ním bude horší a nakonec se o ty děti bude starat jen ona a ještě o něj-už teď ho ze všeho bolí záda a potřebuje mít od dětí klid 😝
Tak pokud si život bez vlastních dětí neumíš představit,odejdi od něj-využij toho,že Ti to nabízí a najdi si jiného.Pokud ano,není co řešit-zůstaň s ním a je to 🙂

78marcela
29. led 2017

U nas to bylo stejny. Pritel mel svy deti, dalsi nechtěl. Ja chtela moc. Zaridila jsem se tak, abych je mela a nechala na priteli, jestli se mnou zůstane. Vztah to poznamenalo, ale nelituju.
Dnes jsem strasne stastna ze deti mam. Respektive jedno mam a druhe cekam. Chlap ted je, zitra byt nemusi, ale deti..deti jsou naporad. Nemenila bych.

terezapetrova
29. led 2017

@puresin tak trapit ji to muze do konce života :( ale nechci byt jizliva nicmene to je jeji volba, ze nehledala nekoho kdo chtel deti s ni nee? 🙂 myslim, ze se zmeni maloktery chlap v otazce chteni deti pokud je jiz vyzraly..

puresin
29. led 2017

@terezapetrova Samozrejme to byla jeji volba, vsak ja tady nezaluju na manzela. 🙂 Ona nemela nikdy moc stesti na partnery, az nasla bajecneho chlapa, ktery ji miluje nade vsechno, jen v otazce deti je nesmlouvavy. Byla to verim Sofiina volba a ona zvolila jeho. Ale smutno po diteti ji bude asi navzdycky, bohuzel.

spooks
autor
29. led 2017

@opicaa toho nejmenšího budu vracet jeho mamince . Mám ho v dočasne pěstounské péči a v březnu se mu vrátí máma.

msimankova
29. led 2017

Mela jsem to podobne - starsi partner, od zacatku jsme spolu byli s tim, ze deti ne. Po 8 letech mi doslo, ze ziju zivot mnohem starsiho cloveka, chybi mi zkusenosti, ktere on uz ma a ze bych dite chtela. Tak jsme se rozesli, dite mam, jsem za dcerku stastna a nejvtipnejsi je, ze on ma nakonec syna o 6 tydnu mladsiho... Nakonec je take rad, ze se to semlelo jinak, ale musela jsem ten krok udelat ja.

astyna
29. led 2017

50 letému muži se nedivím, že nemá zájem se znovu spolustarat o novorozence, mému tchánovi je stejně a už je dědečkem. A rozhodně bych nedělala nějakou levárnu typu "ups já jsem si nevzala prášek" nebo to úplně zamlčet, to je pro mě podvod.

Sednout si na to a rozseknout to, já se jednou taky rozešla s týpkem, který děti nikdy nechtěl. Pro mě takový vztah smysl nemá - ať už ve 20, 30 nebo ve 40. Kor když ty dítě chceš.

opicaa
29. led 2017

@spooks dekuji za odpoved, tak to je skvele,ze se tak starate, take jsem o tom premyslela,ale zatim reaim vlastni deti pro tuto chvili...

terezapetrova
29. led 2017

@puresin jj, chápu. ale zase partnerska laska a materska to se podle me srovnat neda. U deti nevim tedy co by se muselo stat abych je milovat prestala ale u muze za rok muze byt vse jinak bohužel. Před casem se me manzel ptal , kterého syna bych zvolila v Sophiine volbe kdybych byla v jeji siuaci, no otázka fakt na hlavu. /presto se sama v sobe peru jestli nejsem spatna když mam sve mladsi dite radsi nez starsi, nebo si to namlouvam? starsi taky miluju to je jasne, nevim cim to je mozna spis vetsi ochranitelsky instink u mladšího když je vuci staršímu ještě male??/

msimankova
29. led 2017

@terezapetrova Myslím, že jsi to vystihla, že mladší dítě bys upřednostnila kvůli větší bezbrannosti. Ale zrovna tohle patří k situacím, kdy člověk podle mně vůbec neví, jak by reagoval, naštěstí to není tak časté...

terezapetrova
29. led 2017

@msimankova jj snad je to jak pises. Ja o sobe hned pochybuju co jsem to za mamu hm

bajuliss
29. led 2017

Pri takovem vekovem rozdilu, bych si stopro uz u zacarku ujasnila, jestli do budoucna deti ano , nebo ne..

Muj otec si nasel pritelkyni (o par let starsi nez jsem ja) ona asi po trech letech prisla s tim, ze by chtela dite... On ji rekl, ze at s tim jako nepocita, ze neexistuje ze mu staci, ze ma me a meho brachu (mmchdm ja ani bratr s otcem nemame dobry vztah a nikdy se o nas moc nezajimal)...no a rekl ji, ze at ani nezkousi otehotnet nejak potaji, ze jak otehotni jak ji na ten potrat odtahne treba za vlasy...nekolikrat jsem ji rikala, at od neho odejde, ze takove chovani neni proste normalni a ze toho bude jednou litovat... Zaver? Aby mu dokazala, ze neotehotni, tak sla na sterilizaci, a ted po par letech toho hrozne lituje...ale stejne me udivuje, ze i pres to vsechno jsou spolu dal....

absintka19
30. led 2017

@bajuliss i kdyz u nas vekovy rozdil neni, tak tuto otazku jsme resili jiz na zacatku vztahu protoze je to dulezite. Je to uz vice nez 7 let. Verim, ze neni nic lepsiho nez darovat zivot a byt mamou.
Ono tezko se vam radi, kdyz ho milujete. Kazdopadne vase rozhodnuti bude spravne.

msimankova
30. led 2017

@bajuliss tedy nezlob se, ocenuji tatovu uprimnost, ale chapu, ze nemate dobry vztah, dokazu si ho trochu predstavit... Pani nekomentuju, lidi z lasky delaji ruzne veci, byt sebeblbejsi.