icon

Jak byste reagovali, kdyby známí měli v bytě parazita?

monulka93
15. led 2015

Co by jste dělali nebo jak byste reagovali, kdyz by jste zjistili ze vasi známí nebo kdokoliv z rodiny mel doma v bytě nejakeho konkretniho parazita?Já jsem asi posera nebo precitlivelá ale myslim ze takove veci neni radno nechat jen tak odbyt ja celkove nemam rada hmyz nebo takovou hle nejakou havet.Vim ze je to blba otazka a mela bych si vedet rady sama a neptat se tu trapne vas moudrych zen,ale jsem tak trochu poseroutka a nedokazu se tomu postavit celem.Nechci aby k nam chodili a tim padem nechci aby to sem zanesli to je cele.Vim zejsou horsi veci ,ale zrovna tohle me ted trapi a je to problem jako kazdej jinej.Zkuste mi poradit nebo prosim o vase nazory jak byste se chovali v teto danné situaci.Děkuji PS:Nejradeji bych se odstehovala minimalne 350 km daleko :(

Strana
z3
tarra27
16. led 2015

@monulka93 jediný řešení je jak napsala
@kvakuska a naprosto s ní souhasím. Ty jsi už dospělá, není ti 10let aby jsi na nich byla závislá, že ti neají najíst....zvyk je ale zvyk, každopádně je na čase se postavit k tomu čelem. Tady řešíš dva dny mámu, která je podle me jen zvedavá jak to doma máte a která je vlezlá, netolerantní.....a pokud na tebe řve ve 32tt, není o čem se bavit. Co s ní chceš řešit? myslíš, že to bude babička, která bude hlídat vaše deti s tím, že ty budeš v klidu, že je o ně dobře postaráno??? Sama víš, že dost těžko....tak pokud se neumí chovat, není toto téma k diskuzi. Ona je jen zvědavá....jak to máte doma, atd....s ničím se nesvěřuj, nic ji neříkej a stáhni se....bud to pochopí a nebo ne, ale tohle není tvuj problem ale její....

aklin
16. led 2015

@monulka93 jsem rada, ze se citis o neco lip. Ver tomu, ze to bude lepsi. Podstatne je tesit se z malickosti. Manzel mi taky chodi pozde z prace. Kvuli tomu, ze cekame dite, si zmenil zamestnani, aby mohl byt s nami vice. Mam to ale hodneho manzels. Jak tak ctu taky mas hodneho a starostliveho partnera. Budme rady za to jaci jsou, i kdyz maji sve'mouchy. 🙂

zabickaaa
30. led 2015

Ahoj, štěnice nejsou žádná legrace. Jak si je jednou zaneseš domů, není vůbec jednoduché se jich zbavit. Pracuji na OSPOD a štěnice jsou naší noční můrou. Přenos je velice snadný, vajíčko lze přenést i na oblečení, deratizace je pak na několik kol, protože zlikvidovat lze pouze dospělé jedince. Je mi líto, ale kdyby se jednalo o mé známé, řekla bych jim to, nechtěla bych, aby k nám chodili. Viděl jsem tak pokousané děti od těchto potvůrek a různé infekce, že představa, že mě navštěvuje někdo, kdo je má, je nepředstavitelná!

kvakuska
30. led 2015

@monulka93 ahoj, tak jak to s tebou vypadá? něco nového? ... občas si na tebe vzpomenu, jak to asi zvládáš 😠

monulka93
autor
30. led 2015

Ahoj tak od te doby co jsem napsala o tom neprijemnem poslednim telefonatu s moji máti tak se ani neozvala nic.A ja se doprosovat nebudu a kdyby neco tak ji to bud reknu po telefonu nebo jsem si usmyslila, ze mozna bude lepsi napsat dopis obycejny.Tim mam alespon jistotu, ze jim sdelim vse co potrebuji a nemuzou me zarazit.Je to krute takhle poslat svou rodinu nekam ,ale jednou to stejne prijde.Tomu se nevyhnu. 😠

monulka93
autor
30. led 2015

@zabickaaa Ahoj co znamená OSPOD??Nějak mi to nedochází.

kvakuska
30. led 2015

@monulka93 tak to buď ráda, že máš aspoň možnost užít si klidný zbytek těhotenství ... já vím, je to máma, tak to moc mrzí, ale opravdu teď musíš brát ohled hlavně sama na sebe ... a až bude mimi na světě, tak sama uvidíš, jak ti mateřské hormony rychle srovnají priority ... nic nebude důležitější než tvoje dítě ... držím palce 😎
... mmch na fotce ti to moc sluší 🙂

monulka93
autor
30. led 2015

@kvakuska Dekuji moc 🙂 a i za to, že sis na mě vzpomněla a doufam, ze nebudu za sobce, kdyz taky budu myslet nekdy na sebe a ne na ostatni.I kdyz vim, ze mi to pak bude vycitat,to uz vim dopredu,mam ji prectenou. Dekuji za palce 😎

blahova_andrea
30. led 2015

a ty seš si 100% jistá, že absolutně žádného parazita doma nemáš? 😉 mě tu sice nelezou šváby, ale vsadím se, že tu máme roztoče, jako ostatně snad každý 😅

kvakuska
30. led 2015

@blahova_andrea mezi roztočem a švábem je sakra rozdíl, nemyslíš? ... nějak mi tvoje odpověď vůec nepříjde směšná 😒

blahova_andrea
30. led 2015

@kvakuska já to taky nemyslela jako vtip. a ano...je rozdíl jestli roztoč, šváb nebo blecha, o tom se nepřu. jen mi úvodní dotaz přišel dost obecný a hlavně opravdu až moc přehnaný. chtít se odstěhovat stovky km daleko od známých. a jak zakladatelka ví, že sousedi nemají doma ještě něco horšího? nebo děti, se kterými jsou její děti ve styku v kroužcích, hernách, školce...prostě ano...přijde mi zakladatelka až moc úzkostlivá...když to vezmu tak obecně, jako podala otázku při založení diskuse 😉

blahova_andrea
30. led 2015

@monulka93 mě to není moc jasný, pokud jsi ty i tvůj muž za jedno a prostě je tam nechcete, tak je domů nepouštějte 😅 nikdo vám do domu sám chodit nemůže, když není zván. tím méně potom k malému miminku 😉

blahova_andrea
30. led 2015

@monulka93 no pokud je takto, tak bych to asi nahlásila rovnou hygieně. pokud ti v tom žijí bráchové a sami bránit neumí a nemohou, tak bych je bránila v zájmu veřejného zdraví (když teda bydlí v paneláku) asi takto. nic jiného s tím asi dělat nejde, když sami s tím nic dělat nechtějí ☹

blahova_andrea
30. led 2015

@monulka93 jo tak ono se jedná o tvou mámu? tak to je fakt nepříjemné. ale bohužel. ač je to tvoje matka, ty jsi dospělá, budeš brzo taky matka a nikdo tě nemůže donutit si ji pustit do bytu. rozhodně bych se taky neomlouvala!

smardik
30. led 2015

na rovinu bych řekla, že mají smůlu ale nechcete je doma. Vím to štětince je-měli jsme je 3 roky zpět, netuším kde jsme je vzali, ale bojovali jsme dlouho abychom se jich zbavila a vůbec mě nenapadlo v té době mít nějakou návštěvu, nechtěla jsem to roznést

monulka93
autor
30. led 2015

@blahova_andrea samozrejme ,ze neni nikde jistota s vami souhlasim,ale kdyz mi zamerne lze do oci a dela jako by se nic nedelo tak to je pro me proste podraz.Mezi blechou a stenici je zasadni rozdil ,ale to je vec nazoru.

monulka93
autor
30. led 2015

@blahova_andrea O tom nahlaseni na hygienu jsem sice neco slysela, ale nevim jestli bych to mela udelat prijde mi to tvrde, ale zase spravedlive vuci ostatnim obyvatelum v panelaku, kteri tam take ziji.Mate asi pravdu ,ale to pak zjisti, ze jsem je nahlasila nebo ne? 😒

blahova_andrea
30. led 2015

@monulka93 no zjistit to asi mohou. tak pak leda je nenápadně udat mezi sousedy, aby je na hygienu nahlásili oni 😅 když podrazy, tak podrazy 😅 jako lehká ta situace není. ale moc s tím dělat fakt nemůžete. prostě buď vyškrtnout z rodiny a přerušit vztahy nebo teda taky podrazy a odštěnicovat násilím přes úřady ☹

zabickaaa
30. led 2015

@monulka93 Orgán sociálně-právní ochrany dětí

Strana
z3