Nemanželské dítě. Jak byste reagovaly, že nejspíš manžel čeká?

25. pro 2020

Dobrý den, jak byste reagovaly na zjištění , že manžel nejspíš čeká nemanželské dítě? My jsme spolu přes 10 let a máme dvě děti. Náš společný přítel si v opilosti pustil pusu na špacír a já teď nevím co. Nechci tu dělat na svátky před celou rodinou scény. Děkuji za odpovědi a omlouvám se za anonymní dotaz, nepřeji si, aby to zjistil někdo další.

berushe14
25. pro 2020

U me by tímto skončil. Nemohla bych se na nej ani podívat. Vám držím pesti😱

jakreb
25. pro 2020

Scény robit nemusíš. Sadnúť si s nim a priamo sa spýtať ci je to pravda. Ak ano tak u mna by tiež skončil.

barmil
25. pro 2020

Jedna věc je nevěra a odskočit si.. Druhá být tak blbý, že neumím použít kondom a pořídím si u toho dítě.

koordinatorka_odboje
25. pro 2020

Zeptala bych se manzela, o cem to kamarad mluvil. Zatim bez obvinovani. Koralka rozum nema. Taky to nemusi byt pravda

zuzineckah
25. pro 2020

Takže v podstatě nevíš nic?

janedv
25. pro 2020

@barmil stane se i pres ochranu, to zas ne ze ne. Tim ho nechci hajit, probuh....
@anonymni ja bych si s nim promluvila. Svatky nesvatky, ty jsem v prdeli a on ma doma vanocni pohodu... Az deti usnput, vybalila bych to na nej. Stylem Tak, vanoce za nami, diky, zes to deckam nezkazil a jak to tedy navrhujes resit. Kdyz bude delat, ze nechape, uplne nych ho uzemnila Nedelej ze me jeste i blbou, proste se k tomu postav jako chlap...
Protoze sice toho moc nevis, ale kamarad si takovou vec nevymysli. Takze to tak uz bude. Mozna jeste za strizliva zavolat kamaradovi, at vis vic. Ze kdyz uz to nakousl, musi vybalit cele

marcicek84
25. pro 2020

Anonymni no asi bych se na ferovku zeptala jak vecer deti usnou,at kapne bozskou,ze se mu prokecl kamarad,ty uz ty svatky mas stejne zkazeny a zkazil ti je on,tak zas proc mu nechavat jeho pohodicku a ty abys byla v nervech na dne a ve stresu a pretvarovala se...az budes vedet co a jak,pak se muzes teprve o necem rozhodovat...

me_druhe_ja
25. pro 2020

Nevěru bych byla ochotná zkousnout. Dítě ne. Ale nevíš zatím nic....🙂

lennus
25. pro 2020

Chtěla bych to vysvětlit, jakmile jsou ve vztahu děti, není lehké jen tak odejít, pořád jste rodiči. Obdivuju moc všechny, kteří překonají velké krize a říká se v dobrém i ve zlém. Držím moc palce!

xcassiopea
25. pro 2020

Promluvila bych si s kamarádem, podle jeho reakce bych se ujistila a pak na rovinu s manželem a rovnou si i připravila návrh řešení pokud se jeho "prokecnutí" potvrdí. Každopádně bych se nenechala opíjet rohlíkem, pokud si to kamarád pamatuje, určitě už to manželovi řekl.

martiina_k
25. pro 2020

pro mě by to byl konec ☹ já jsem v otázce nevěry rezolutní ☹ nedokázala bych se na něj znovu podívat, je to pro mě zásadní narušení důvěry a konec vztahu. I s dětma.
Nicméně pokud to kamarád řekl v opilosti, bude to pravda, tohle není věc, co by si vymyslel. A teď záleží, jak se k nevěře stavíš ty. Zda jsi ochotna odpustit, zda je tam nějaká polehčující okolnost (tedy polehčující z tvého pohledu) apod.

smarket
25. pro 2020

To bych nedala. Jsou tři věci, který manželovi vtloukám, kdyby mu ruplo v bedně a někde se s nějakou spustil. 1. Bezpečnost, nesmí něco chytit a nakazit mě 2. Žádný nemanželský děti a 3. Nechci aby se mi přišel přiznat. Kdyby jedno z toho porušil, tak končím.

levandule_k
25. pro 2020

Asi bych si napřed zkusila odpovědět sama sobě, jestli s ním chci být dál ve vztahu, i přes možnou nevěru a dítě. Nevím, jak vypadá vaše manželství, jak fungujete a jaké máte problémy. Pak bych se ho zeptala, co je na tom pravdy.

tinaprofi
25. pro 2020

Ve dvaceti bych to pravděpodobně neunesla. Nyní, ve čtyřiceti, bych se ho zeptala, kdy k nám přijde na první společný oběd.

xxx3d
25. pro 2020

Situaci si představit umím, v první řadě bych se zeptala kamaráda, jak to myslel. Třeba šlo jen o nevhodně vhodnou připomínku k nevěře, která je jasná, pokud to dítě na cestě je.
A potom bych se muže zeptala, co to znamená pro nás. Myšleno pro naši rodinu, pro nás všechny.

hermanecka
25. pro 2020

Nebo mozna se manzel boji a nenasel.odvahu Vam to rict,ze chce odejit..i tato varianta muze byt realna..

koordinatorka_odboje
25. pro 2020

@tinaprofi i kdybys mela platit alimenty 25% vaseho spolecneho prijmu? 🙂 Odtrhovat od huby svym detem? Protoze u nemanzelskych deti o nic jineho nejde. Nedejboze aby se do toho angazovala tchyne nebo dalsi rodina.

orisek56
25. pro 2020

Nezvládla bych to. Ale já mám jiný postoj i k nevěře jako takové, takže by to byl konec s koncem do prd*el*e ostrým podpatkem. Ale upřímně, tohle si musís ujasnit sama, každý má tu hranici jinde. A hlavně.... Musíš mít jasno, že je to opravdu pravda.

tinaprofi
26. pro 2020

@koordinatorka_odboje dejou se horší věci, peníze budou my ne

pasiba
26. pro 2020

No teď už budou scény asi k ničemu. Tohle je věc, která se odpostit asi ani nedá 🙄

editah222
26. pro 2020

Radost bych určitě neměla, ale mám to podobně jako @tinaprofi. To dítě nemůže za to, že jeho biologicky otec už má nějakou rodinu.

netopejr
26. pro 2020

@koordinatorka_odboje Tolik to teda nebejvá. Pokud jde o peníze, tak jpořád zůstane znatelně vic, kdyz si muže nechá i s celým jeho příjmem a bude platit nějaký alíky, než když bude tentýž muž platit alíky na její 2 děti.

koordinatorka_odboje
26. pro 2020

@tinaprofi tohle bezbolestne vyresit nepujde. Panicek rozehral hru a na obou frontach jsou nevinni, co budou pripadne trpet. Otazka je ted ktera fronta vic.

tinaprofi
26. pro 2020

@koordinatorka_odboje jak u koho... Jestli se budou chovat všichni rozumně nemusí to bolet..

koordinatorka_odboje
26. pro 2020

@tinaprofi myslis, ze milenka se bude chovat rozumne? 🙂 Kdyz chce chlapa pro sebe a sve dite?

escapelle
26. pro 2020

Když mi bylo 20,možná i 25,taky jsem rázu a názor že přes nevěru nejede vlak.ze by to byl konec.stejne tak nejel vlak přes to,kdyby mi chlap vlezl do telefonu.ale čím jsem starší,jsem chapavejsi.ale hlavně už vím,že život není jen černej nebo bilej.ze člověk může udělat spoustu blbosti,ale musí se poučit a postavit se k tomu.spolecne na tom pracovat a pak může být ten vztah silnější.
Samozřejmě je rozdíl mezi tím někde uklouznout,brát to jako chybu a zamilovaním se,dlouhodobem paralelním vztahu,nebo třeba taháním do společné postele.
I nevěra musí mít nějaká pravidla "slušného chování".
První věc je,aby sis ty ujistila jestli ho miluješ,jestli s ním chceš být,jestli si do teď byla šťastná.
Pak se zeptat jeho. Zda chce být s tebou nebo s ní jestli to byl omyl,nebo k ní něco cítí...
A pak se to společne snažit zachránit.skoncit to můžeš vždycky,ale po roce už to těžko budeš vracet zpět.
Asi tak.nevera a ne manželské dítě by pro mě bylo asi menší zlo než nezájem,alkoholismus,dluhy...to že se chlap není schopný postarat o rodinu a je mu přednějsi chlast,fotbal,karty...
Bolí to.to je jasný.ale pro mě to není důvod k zahození všeho,co člověk budoval léta.
Jsme lidi.lidi dělaj chyby a někdo holt někdy neudrží pudy na uzdě.po deseti letech by mě to asi bolelo min než po roce vztahu.

qistyna
26. pro 2020

Znam take takovy pripad, bohuzel nejste prvni ani posledni. Me hlava nebere jak se tohle muze stat a jak nekdo dobrovolne muze takto privest dite na svet, vlastne rovnou odkazane byt bez taty nebo tatu nekomu vzit.
Ja bych si s nim o tom urcite promluvila a kdyby zapiral, informaci bych si overila, tady uz jde o vic. Kdyby nezapiral tak by me zajimal duvod a postoj jak to cele chce resit a jak to mel v planu dlouho tutlat a co mel v planu delat.
Jedna vec je nevera, druha zit paralelne a tvarit se, ze se nic nedeje.
Jestli dite nekde ma, jiste na nej musi i prispivat nebo by alespon mel, takze zda-li je moznost, treba proverit i toto, nez se nasbiraj sily to resit, ale ja bych to neodkladala, i kdybych se vlastne bala odpovedi.

ariadna12
27. pro 2020

Overila bych si do Silvestra informace a pokud by to byla pravda, na Novy rok by mel partner po probuzeni prekvapko, sbalene veci pred vchodem.

stopobezite
2. led 2021

Znam nekoho komu se to skutečně stalo a prasklo to. Paní (ta manzelka) chodí k psychologovi...nakonec se dohodli jako manželé a zůstali spolu a na nemanželské dítě platí alimenty. Ještě k tomu to dítě je skoro se sousedkou, mladou holkou dvacetiletou. Silena situace.