Přítel dítě nechce. Co byste v mém případě dělali?

nikuska.v
17. led 2021

Dobrý den,prosím o radu . zjistila jsem že jsem těhotná ,bohužel přítel momentálně žádné dítě nechce jelikož řešíme že by jsme chtěli baráček. Máme spolu už 7mi letého syna.
Já samozřejmě mimčo chci a syn by rád sourozence ,ale přítel je názoru že mám jít raději na interupci. Co by jste v mém případě dělali? Už jsem z toho zoufalá..

lv
17. led 2021

Jestli máš jde bydlet, dítě utahnete finančně, máte odpovídající věk (pro kazdeho jinak, ale nevim jestli je ti 25, nebo 45), chces dve děti, tak bych se ho snazila spis přesvědčit o výhodách (sourozenec pro syna atp).

jitulka87
17. led 2021

Tezke soudit a radit...ale ja bych nesla. Jednou bys toho mohla skarede litovat...pro me je jednoduchy rict, ze bych bojovala za dite... na druhou str. ti to partner muze pozdeji davat sezrat...starost bude jen na tobe, prtz on druhe nechtel apod..

smudlinka10
17. led 2021

Selhala vam antikoncepce?

bramarfi
17. led 2021

Omlouvám se, z informací, které podáváš, tam není nic, kvůli čemu bych uvažovala o interupci.

bara88
17. led 2021

Tyjo tak to moc nechápu a vám selhala antikoncepce nebo co? vždyť to že by ste měli miminko neznamená že nemůžete stavět dům né?

jakreb
17. led 2021

@bara88 Tiez mi to napadlo.

nikuska.v
autor
17. led 2021

@lv mě je 27 a přítelovi 29,finance by jsme to utáhli,nemáme žádné půjčky jen jsme měli v plánu hypotéku.zase na druhou stranu není věčně doma,takže bych stejně byla na oba sama jak do teď se on o tom nechce ani slyšet.

bara88
17. led 2021

@nikuska.v takový chlap by u mě skončil teda

jakreb
17. led 2021

@nikuska.v A co ta antikoncepcia-zlyhala? No a teda priateľ si je aj vedomi toho, že ist na potrat moze znamenat ohrozenie tvojho zdravia, zivota je tu možnosť ze uz nikdy ziadne dieta?

michaela666
17. led 2021

Já bych na interupci nešla. Jestli máte dobrou finanční situaci, dá se zvládnout i ten domeček. Jednou bys toho mohla litovat, takže jestli po druhém dítěti toužíš snažila bych se mu ukázat to hezké co vám to do vztahu přinese.

nikuska.v
autor
17. led 2021

@bramarfi vyčítá mi že první syn (lehký autista) skoro nejí a když už jen určité věci, a podle něj je rozmazlený ,a nebere ohled na to že psycholožka potvrdila autismus ,a že nemám vymyslet další děcko když tohle dítě není "vychované"

bara88
17. led 2021

@nikuska.v tvl s takovým chlapem chceš žít?

nikuska.v
autor
17. led 2021

@jakreb ano ,selhala .

madbetka
17. led 2021

Ale u jeho výroby byl, ne? To mu, předpokládám, nevadilo?
Taky nevidím žádný důvod k potratu, naopak si myslím, že bys toho litovala.

jakreb
17. led 2021

@nikuska.v A on robí co pre jeho výchovu? Kde bol doteraz?!

@michaela666 Tento vikend sa to tu fakt hemží samými výkvetmi...

michaela666
17. led 2021

@nikuska.v To promiň, ale jestli se k prvnímu synovi staví takhle, je to blbec. Syn je prostě trošku jiný než ostatní a podle toho by k němu měl přistupovat. Určitě je spousta jiných věcí, ve kterých je šikovnější nebo napřed oproti ostatním.

bara88
17. led 2021

Tak jestli je to opravdu tak že selhala antikoncepce tak chápu že je v šoku, ale jestli ti i vyčítá jaký je syn tak bych spíš uvažovala jestli s takovým chlapem chci být

bramarfi
17. led 2021

@nikuska.v Ani tak. Potrat není o rozhodnutí muže. Potrat je o rozhodnutí ženy. Ty píšeš, že dítě chceš.

marcicek84
17. led 2021

@nikuska.v právě z důvodu postižení prvního syna, je dobře, že přijde druhé dítě, na potrat bych rozhodně nešla, to druhé dítě může paradoxně v leccemž pomoci prvnímu, pokud je péče o děti stejně na tobě, nechápu kde by měl mít přítel problém. O hypotéku byste si měli ale zažádat ještě předtím než půjdeš na mateřskou a nastavit to tak, abyste zvládli splátky i se 2 dětmi. No a co se týče potratu, tak do prvního screeningu se neví co bude, buď to příroda vyřeší sama a pokud bude vše ok nevidím ve vašem případě důvod si dítě nenechat. Však o stavbu se bude starat přítel, ne? Opravdu je velmi nevhodné tě posílat na potrat pokud s tebou stále chce mít nějakou budoucnost, to je nějaké momentální zatmění, protože pokud ne, tak bych si rozmyslela co vlastně chci a s kým žiju a zda mi to za to stojí...

michaela666
17. led 2021

@jakreb Ne asi...prý "nemáš vychované jedno děcko, nevymýšlej další." Když už tak snad nemáme....To je materiál.

kajalka
17. led 2021

No tvl, to je “přítel” k pohledání...

jakreb
17. led 2021

@michaela666 No to je...kde tie ženy na nich chodia...

lucii10
17. led 2021

@nikuska.v Jak psaly holky. Je to tvoje rozhodnuti a hrozne me bavi, ze "vyroba" mu nevadi, ale jaky je prvni syn ano. Proc ti nepomuze? Sedm let ceka na co? My cekali na dite 10 let. Spise bych se zajimala,jestli bude druhe ditko zdrave, to je podstatne. Na ukonceni mas, tusim, 24.tydnu!

kata267
17. led 2021

Uz to co je schopen vypustit o prvnim synovi je vrchol, snad je to I jeho dite ne? A ohledne potratu...jsou situace kdy verim ze to bud jinak nejde nebo zenska proste vi ze to dite nechce, ale aby mi rekl chlap ze spolecne dite nechce a radsi si se mnou zacne stavet barak? To jako fakt? 😕

marcicek84
17. led 2021

@lucii10 jen 12 týdnů, pak už jen ze zdravotních důvodů

chumlee71
17. led 2021

@nikuska.v být tebou bych neřešila,že přítel nechce dítě,ale spíš jak ho kopnout do prdele.

nikuska.v
autor
17. led 2021

@chumlee71 no i nad tím jsem nějakou dobu přemýšlela, máme delší dobu mezi sebou neshody kdy já jsem se stále snažila tu rodinu nějak udržet...

orisek56
17. led 2021

Vyměnit dítě za barák. Fuj..... Jsme v podobné situaci jen s tím rozdílem, že my už dvě děti máme, ale máme to kvůli nim těžší, ale kdybych byla těhotná, nenapadlo by mě ani náhodou, dát dítě pryč, kvůli tomu, že chci lepší bydleni. A to přesto že mame už rok bezradneho hledání, beznaděje a pláče.

zelenaesmolda
17. led 2021

@nikuska.v
On o autistivi rekne,ze je rozmazleny a ty si s nim chces jeste poridit druhe?S takovym debilem?

michaela666
17. led 2021

@nikuska.v Když vám to delší dobu neklape, vůbec bych se neorientovala podle něj. Ve výsledku ty se necháš donutit k potratu, začnete stavět barák a on se rozhodně, že už s tebou a synem být nechce. Rozhoduj se podle svých pocitů, to jak ty zvládneš péči o 2 děti. Přítel evidentně není rodinný typ a radši bude mít nový barák než další dítě.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru