Přítel nechce svatbu. Jak byste to vyřešily?

5. lis 2020

Ahoj, s přítelem máme v nejbližší době naplánovano snažení o dítě. Já bych chtěla předtím svatbu, ale přítel odmítá. Jednou už byl ženatý a nedopadlo to vůbec dobře. Musel vyplatit svoji ex. A říká že znovu už takové věci řešit nechce. Najednu stranu hoi chápu.. ale zase se mi zdá že bych já neměla žádnou jistotu. Jak byste to vyřešili?

lstuchlova
5. lis 2020

Je pro tebe přijatelný dítě bez svatby? Je pro tebe přijatelný, že budeš nadosmrti svobodná?
Pokud ne, najdi si někoho, kdo si tě bude chtít vzít a u tohohle nečekej, nedoufej, nenuť.

gracinka7
5. lis 2020

Pokud by si mě chlap nechtěl vzít, bála bych se, že to se mnou nemyslí vážně a nechává si zadní vrátka. Za mě je dítě daleko větší závazek než svatba. Takže beze svatby bych do dítěte nešla. Přitom většina lidí to dnes vidí opačně.
Promluv si s ním, vysvětli mu svůj postoj, proberte to a pak si promysli, co dál.

mamikry
5. lis 2020

Pokud je vám spolu dobre a chcete spolu dite, svatbu bych neresila. Jistotu nemate ani po ni. Pokud vam jde o zajisteni, tak se to da resit jinak, treba majetkem na pul. A kdyby to nevyslo, dite ma porad narok na stejnou zivotni uroven jako tatinek, at jste manzele, nebo ne. My jsme se brali, az kdyz jsem cekala druheho sviste. Ale je to hlavne o tom, jestli vam na tom bytostne zalezi, nebo ne.

janedv
5. lis 2020

Vadilo by mi to. Nez jsem potkala sveho manzela, byla jsem taky rozvedena a taky jsem se uz brat nechtela. On mi ale rekl, ze chce se mnou deti a budoucnost a moje vira v nas je pro nej dulezita. Pochopila jsem, ze za sve chyby z minulosti nesmim trestat sveho soucadneho partnera a rada jsem sve rozhodnuti prehodnotila. Mame krasnou rodinu, je to muz meho zivota a ja byla hloupa, nastesti pro me on byl moudrejsi.
Jestli tvuj pritel pocita s tim, ze by musel resit s tebou rozvod, nezakladala bych s nim rodinu ani nahodou.

koordinatorka_odboje
5. lis 2020

Já bych rozhodně nechtěla přijmout zodpovědnost za jeho chyby v minulosti a za chování nějaké exky. Dobře vnímáš, že manželství je ochrana slabšího.

jjasmina
5. lis 2020

Osobně jsem manželství jako nějakou jistotu nikdy nebrala a zrovna já bych se bez svatby obešla, Ale každý ma priority někde jinde a jestli vám to vadí, nesnažila bych se ani o dítě, chlap si to většinou nerozmyslí

jako_mala_holka
5. lis 2020

Pro me osobne by toto nebylo, ja jsem v manzelstvi stastna... ale je to na kazdem, jak to ma, ocividne tobe to taky neni jedno, tak se nesnaz tvarit, ze to je jinak, protoze se tim budes uzirat a to pro vztah nebude uplne dobre, zvlast pak s ditetem

rebe
5. lis 2020

Pro mě je svatba veřejné prohlášení, že jsem svému partnerovi něco slíbila a chci to dodržet. Žádná jistota, ale závazek. Přišlo by mi zatěžko vzít na sebe takový závazek, jakým je společné dítě, pokud ybch věděla, že partnerovi je zatěžko mi před svými blízkými slíbit, že se mnou do budoucna počítá a chce se o mě starat a být se mnou v dobrém i zlém.
Nemyslím, že v situaci, kdy jeden chce a druhý ne, je správné řešení, aby se přizpůsobil ten, který chce. Pokud spolu chcete mít dítě, měli byste i tohle dokázat domluvit a vyřešit.

nita1984
5. lis 2020

Ja i manžel jsme se potkali jako rozvedení. A v momentě, kdy padlo slovo dítě, byla svatba jasná volba. Pro me to jinak nepřipadá v uvahu. Ale každý to ma jinak. Musíš vědět ty, jak to cítíš

95newmommy2020
5. lis 2020

Tak to bych s nim neměla dítě. Když chtěl ještě tehdy přítel dítě, řekla jsem mu ze ale nejpozději v tehu si mě veme. Ale ze bych radši otěhotněla až po svatbě ať si to muzu užit se vším všudy. Sixe to nebylo moc romantické, ale být svobodná matka čekající na sňatek mi přijde zbytečně riskantní.

svetlanalana
5. lis 2020

Svatba take není jistota. Vzdycky se může s tebou rozvést...

rnika
5. lis 2020

Tak my si nejdřív pořídili 4 děti a svatbu jsme spáchali až teď v létě... Ale já na ní rozhodně netrvala a spíš jsme se do ní nehrnula.

miba10
5. lis 2020

Mám bez svatby 2 děti a neřeším to. Prostě jsme to nestihli 😂 přítel je také rozvedený a manželství bylo šílený. O svatbě se sice u nás mluvilo několikrát,ale nejprve mi onemocněl a pak zemřel tatínek,pak přišla dcera a pak syn. Loni jsme si koupili dům,který máme napůl a neřeším to. Prostě až přijde tak přijde

michaela666
5. lis 2020

U nás to bylo opačně. Já svatbu nepotřebovala, ale přítel trval na tom, že nechce nemanželské děti. Chtěl přivést dítě to úplné rodiny s veškerou odpovědností za potomka i manželku. Aby všichni věděli že patříme k sobě a chceme spolu zůstat v dobrém i zlém. Já si myslím, že tím chtěl dát taky všem najevo, aby se mezi nás dva nikdo nepletl a náhodou za mnou někdo nechodil. 😀 V něčem je hold trochu staromódní. 😀
Na tvém místě bych si s ním promluvila, o tom v čem je to pro tebe důležité. Jestli bys byla schopná zůstat s ním a dítětem i bez svatby a jednou mu to nevyčítala.
Svatba není nikdy záruka, že spolu budete napořád, ale pokud se stane neštěstí ( nechci ho přivolávat) přece jen máš jako manželka určité jistoty.

novamamina
5. lis 2020

Já jsem si vždy říkala že dítě bez svatby nikdy. No, s partnerem jsme 14 let, máme tříleté dítě. Je mi 28. Takže třeba na tu svatbu ještě někdy dojde. A i když bych se vdávat chtěla, chlap nechce. Ale už mi to nějak nevadí. Kdbyby mě nemiloval neudělal by si se mnou dite. Nekupoval by si se mnou dům. Svatba je krásná, ale není vše. Záleží jak moc to chceš. Ale krásně se dá žít u bez ní 🙂

emamaira
5. lis 2020

@koordinatorka_odboje proč ochrana slabšího a že žena by měla být slabší? Jak ji manželství chrání?

anetka1701
5. lis 2020

Když by si mě takhle odmítal vzít, tak bych to neřešila - ale nechala bych dítě pojmenovat mým příjmením 🙂 Protože jestli on to bere tak, že už ted si hledá zadní vrátka, jak by se rozváděl a vyplácel tě... No, taky bych počítala s tím že když odejde, bude se dítě jmenovat stejně jako ty.

amazonkajanik
5. lis 2020

No,ten můj by chtěl (i když máme už dítě),ale jaksi se nebyl schopný k tomu rozhoupat. Teď má už jen 6dní. Řekla jsem totiž,že jakmile oslavíme 10.výročí vztahu,už si ho nevezmu. Páč bylo kolem mě spousta párů,co se bralo po překlenutí 10let a za chvilku šli úplně od sebe. Takže se paradoxně nechci z povercivosti vdat,abychom spolu zůstali 😊
Takže ona ta svatba opravdu není zárukou a jistotou 😉

cherie24
5. lis 2020

Oni se ti chlapi někdy fakt bojí, když zažili škaredý rozvod, že by se to mohlo opakovat. Neviděla bych za tím hned to, že si tě nechce vzít, aby mu zůstaly zadní vrátka. Zdrhnout nebo zahnout může s prstýnkem i bez to už je celkem jedno. Jestli se máte rádi, klape vám to a chcete rodinu, tak svatbu k tomu nepotřebujete, ale pokud je svatba to po čem toužíš a víš, že jí jednou zažít potřebuješ, tak si o tom s ním promluv a pokud ti řekne, že přes to nejede vlak, tak si musíš rozmyslet, jak moc je pro tebe on nebo svatba důležitá. Ale nečekej od něho, že si pořídíte děti a on si to přeci jen rozmyslí a vezme si tě. Znám víc takových lidí, kteří jsou toho názoru, že svatba by jim to jen zkazila a proto se brát nikdy nechtějí.

malenka3
5. lis 2020

Pro mě by to nebyl důvod partnera opustit. Asi by mě to mrzelo, ale smířila bych se s tím. Takže si promysli, co je pro tebe důležitější. Jestli on a dítě s ním, nebo svatba s někým jiným. Jestli je přítel rozhodnut definitivně nebo je nějaká naděje. Na tohle ti nikdo z nás neodpoví, každá má ty priority jinde. Každopádně pokud bych do dítěte šla bez svatby, tak jméno po mně, po muži až po svatbě.

koordinatorka_odboje
5. lis 2020

@emamaira ekonomicky, jak jinak.

sigyn
5. lis 2020

Pokud se bojí o finance, tak sepište předmanželskou smlouvu.

vojtkovalada
5. lis 2020

Závazek jako dítě ,toho se nebojí, ale oženit se nechce? 😳😳 Nechápu. My to mame s manželem jinak. A tak si udelejte předmanželskou smlouvu.

tinaprofi
5. lis 2020

Svatba neznamená žádnou jistotu, je to status. pro někoho morální vec, pro někoho kotva, dítě je skutečný závazek, který lidi spojuje, ne papír. Já ho chápu, nepotřebuji se znovu vdát, abych vychovavala a milovala naše děcka s partnerem.

purplerain
5. lis 2020

On chce dítě, ale nechce se s tebou dělit o příjmy (potažmo majetek nabytý v manželství). No, hezky to má promyšlené. Já bych do toho nešla.

jana_zofie
5. lis 2020

Svatba sice není jistota absolutně ničeho, v dnešní době, ale zdůvodnění typu, že se nechce znovu rozvádět by mě minimálně hodně naštvalo. Naznačuje tím totiž, že tomu vztahu nevěří, že vydrží. Buď nevěří sobě nebo tobě, ani si to nemusí přiznat. Prostě by mi mnohem víc vadilo proč tu svatbu nechce než to, že se nechce ženit.
Možná mu to tak nepřijde, ale pro mě by tím zpochybnil náš vztah. Možná bych se ho na to zkusila opatrně zeptat, jestli si to uvědomuje a jak to teda bere.

tynka9
5. lis 2020

Jedna známa svému příteli řekla, že až se jim narodí dítě, tak se bude jmenovat po ní, protože kdyby se náhodou rozešli, tak nebude řešit, že se dítě jmenuje jinak... no a byla svatba myslím do 2 měsíců? Malá, ale ano...

codal
5. lis 2020

Mně by vadilo, že někdo odmítá svatbu, protože co kdyby to náhodou nevyšlo a musel by tě vyplatit, ale dítě si s tebou klidně pořídí. To fakt nechápu. Jako kdyby svatba byla větší závazek než dite.

mariegroth
5. lis 2020

A pritel si neuvedomuje, ze je dite vetsi zavazek, nez svatba?

koordinatorka_odboje
5. lis 2020

@mariegroth pro ženu určitě.