Jak byste se chovaly na mém místě? 😔
Ahoj,
Chtěla bych se vás zeptat, jak byste mojí situaci řešili vy ☹️. S přítelem spolu budeme tři roky, nicméně před dvěma měsíci jsme se hrozně pohádali a řekl mi, že mě sice miluje, ale žádný vztah nechce. Pak jsme si řekli, že to spolu zkusíme, ale opět došlo na velkou hádku a řekl mi že už mě dlouho nemiluje a že mě nenávidí. To už jsem věděla, že jsem těhotná a když jsem mu to řekla, tak obrátil jak to miminko chce, miluje mě atd.. Bohužel to skončilo potratem a už jsme zase ve starých kolejích, neřekne mi že mě má rád, nedá mi pusu....
A já nevím jestli zůstat a zachraňovat nebo odejít
Obecně se ví, že pokud není vhodné prostředí pro vývoj dítěte, dítě odejde. Výše bylo už vše řečeno, já jen musím souhlasit. Mám 10 let zkušeností s klukama, kteří byli podobné - nevěděli, co chtěli, rozcházeli jsme se na 5x. Nyní už bych to řešila jinak a radím ti, odejdi, dokud můžeš, než budeš mít kupu dětí a výčitky k tomu.
@anetka1701 jenže ty si ve svém životě ještě opravdovou bolest, beznaděj, hlad atd nikdy nepoznala. I když je na tom evropan sebehůř tak se má v podstatě ještě dobře. Jaký důvod má, že ve světě umírá tolik lidí hladem, že mají děti hrozné nemoci místo šťastného dětství, Že někteří lidé jsou k sobě navzájem i ke všemu živému krutí.
@terunap Dle mého názoru utéct můžeš vždy. Jestli partnera miluješ a vidíš ve vztahu s ním budoucnost tak si spolu sedněte a otevřeně si vklidu promluvte. Jestli chcete pracovat na miminku tak bych ještě chvilku počkala. Jestli Váš vztah budoucnost nemá, tak dle mého nemá smysl ho udržovat. A že miminko odešlo je smutné a ani si nedokážu představit jak to člověka zasáhne , ale jsi silná a určitě všechno zvládneš.
@horsiee Sice chápu, co jste tím myslela (když mám roupy, sama sobě si často připomínám, jaké štěstí mám, že žiju tady), ale zde bych byla hodně opatrná - zvlášť u člověka , kterého neznáte - "dno" je víc o subjektivním pocitu než o vnějších okolnostech.
Evropan, který se má zdánlivě dobře, na tom může být ve své hlavě daleko hůř než chudý Ind...
@terunap Ahoj. Urcite bych neresila z jakeho duvodu jsem potratila. Duvodu mohlo byt vice vcetne zdravotnich a bohuzel se to stalo. Jsi mlada- predpokladam- jeste budes mit spoustu miminek🙂 . Ale ten tvuj pritel je naprosto nevyrovnany a chova se nedospele. Nejdriv te miluje pak nenavidi a kdyz mu reknes o mimi tak te zase miluje. Nebyla bych s nim a nasla si chlapa- dospelaka aby pristi mimi vyrustalo v normalni rodine. Tenhle tvuj chlap nevi ani sam co chce. Nakonec by to mohlo vypadat tak ze nebudes mit doma 1 dite ale 2 a zenska potrebuje podporu- hooodne podpory, to vim sama... Mej se co nejlip a at se rozhodnes jakkoli drzim moc palce!
@astyna @anetka1701 Tohle snad ani nemůžete myslet vážně. Kdybyste přišly o miminko, nikdy byste takové jedy nevypouštěly. Brr. To asi všechny maminky, co takhle nešťastně přišly o miminko, mají žít s vědomím, že pro něj nevytvořily vhodné prostředí a proto muselo odejít či dokonce zemřít?
Obecně se vůbec nic takového neví a je to pěkná kravina. Chraň vás toho, aby se vám něco tak smutného stalo, ale setkání s krutou realitou života, která si dle sociálního statusu či láskyplného prostředí fakt nevybírá, by vám možná v něčem taky prospělo.
Věřím na věci mezi nebem a zemí. Já jednou už těhotná totiž byla - miminko odešlo v podobném vztahu jako má slečna tady. Věřím, že to tak mělo prostě být. Proto píšu to, co píšu.
Věř mi, že já si zažila úplné dno - kdy mi během jednoho zemřel přítel, vyhořel dům a tím i skončilo naše podnikání, takže nevařím z vody a nikomu to nepřeju.
Slečna se stejně rozhodne podle sebe, každopádně ona má ještě na vybranou, na rozdíl od žen, které jsou XY let v nefunkčním vztahu s X dětmi, že...
@astyna Je úplně jedno jak se rozhodne, ale psát někomu tohle je fakt zlé. Já o mimino přišla 2x s jiným mužem, jeden vztah funkčí nebyl, druhý byl a je funkční dosud. Jinými slovy - co kdyby ti třeba někdo řekl, že jsi přišla o muže , protože jsi ho nejspíš trápila a on nebyl spokojen a tak to věc mezi nebem a zemí zařídila takhle? Věř si čemu chceš, ale vyvolávat v někom ještě výčitky svědomí, že přišel o dítě dá se říci svojí vinou, je fakt zlé.
Podívej, já vše beru tak, jak to je. Nebýt toho, nejsem tam, kde jsem nyní.
Statisticky se náhody nedějí, tak to prostě je. Stačí si jen uvědomit si to a poučit se. Nechci slečně moralizovat, ale i ona sama cítí, že by to nebylo ono. A to že někdo má jiný názor než ty, neznamená, že je špatný, jen je jiný.
@terunap osobně bych se domluvila na pauze, třeba měsíc. Pokud spolu nebydlíte, ani se nekontaktujte. Pokud bydlíte, je na čase aby jeden z vás vyklidil pole, třeba k rodičům, nebo kamarádům. Ale myslím, že pokud nemáte závazky, není nutné dělat kompromisy. Pokud jste spolu byli šťastní a v pohodě do té hádky, jde o krizi, kterou, když překonáte, bude zase dobře. Pokud ve vztahu stále něco bylo, je asi dobré to rozseknout a jít dál... Za ten měsíc je schopen člověk vidět věci jinak, zjistit, jestli mu ten druhý chybí, nebo se mu spíš ulevilo...
@terunap ono je dost možné, že se sám v tom nevyzná co se děje....vztahy jsou složitá věc...
může to být krize, která se objevuje v každém vztahu (typicky po třech, sedmi letech, ale může to přijít i jindy samozřejmě)....
může to být partnerův vnitřní zmatek...nějaké jeho neřešené potíže z rodiny, potíže s komunikací apod.
ale může to být i znamení, že je čas na změnu v životě... ono je otázkou co by se stalo kdyby nedošlo k otěhotnění...
každopádně by bylo dobré si s ním popovídat... a také si napsat (bez cenzury, pak to třeba spálit) jestli Vás vztah naplňuje na různých úrovních: je tam přátelství? je tam respekt? je tam dobrá intimita? je tam souznění v oblasti koníčků, práce nebo v duchovních věcech?
vadí Vám ve vztahu něco? pokud ano, je to něco co se reálně může změnit?
@kacenka1111 taky dobře napsané... ono se lépe mluví, než píše, písmenka nevyjádří vše... ale vím jak to myslíš
@astyna "statisticky se náhody dějí x obecně se ví, že miminko odejde, pokud... nechci moralizovat, ale ... už se v tom trochu ztrácím, co teda vlastně máš na mysli. Ale je to fuk. Nejde totiž vůbec o jiný názor ( - "myslím, že miminko odejde " ) Jen to, co obě s kolegyní píšete - to zobecňování ... prostě to není o názoru, ale o pravdě - nic takového se totiž doopravdy "obecně neví " 😀, to si můžeš jen myslet. Ale jo, máš recht, prostě slovíčkařím,co? Jsem na tohle strašně citlivá, sama jsem víc než půl roku po potratu plakala a hledala viníka hlavně teda v sobě ...dlouho mi trvalo odpuštění si a pochopení, že viník v tomhle prostě není a nemůže za to vůbec nikdo- já, ani přítel, ani náš vztah. Že je to jen blbá statistická náhoda.
@racerunner Mně pomáhala myšlenka, že děťátko by bylo pravděpodobně hodně nemocné a pak je pro něj asi lepší, že odešlo (mám dojem, že jako nejčastější příčina potratu se uvádí VVV)...
Jinak - jedna moje hodně ezo-kamarádka tvrdí, že duše toho dítka u Vás zůstává a pokud znovu otěhotníte, je to s nejvěší pravděpodobností stejná dušička jako předtím...
@urtica děkuju, no v to přesně já doufám 😀, já už jsem naštěstí dlouho po tom neštěstí ( a že bylo - SA 22t) , ale ten strach, co jsem udělla špatně, že ke mně nechtěl, byl příšernej a dlouho mi trvalo, než jsem si řekla, že jsem bez viny...proto pořád ještě startuju 🙂
Odešla bych. Nikdo si nezaslouží takové chování a hlavně bych s takovým člověkem neviděla žádnou budoucnost. Mrzí mě, že miminko odešlo, ale dalo Ti šanci začít někde znova a mít miminko s někým, kdo bude Tebe a své dítě skutečně milovat 😉
Hodně sil a štěstí přeji.
omlouvám se, jiná diskuze...
@amj njo no 🙂
Já radím neutíkat, ale zároveň se vztahu nedržet zuby nehty. Podobné rady už tu byly: udělej si pořádek - co chceš, do jaké míry jsi spokojená a do jaké jsi ochotná obětovat záchraně energii. Takovou rozvahu co Ti za co stojí. A až budeš mít jasno v sobě, řekni příteli, že si vážně promluvíte o vašem vztahu. A dej mu třeba den na to, aby se na to sám připravil. Takže bych nedělala nějaké hurá přepadové akce. A pak si promluvte, řekni mu, co Tě trápí, jak by sis to představovala jinak. Mluv o sobě, ne o něm. Nepodsouvej mu co jak myslel, řekni mu, že když jsi od něj slyšela to-a-to, cítila ses tak-a-tak. A přála by sis nebo od něj očekáváš toto. A pak dej prostor jemu. Třeba vás to někam posune, třeba se nakonec rozloučíte. Ale pokud se to nezmění, pokud s Tebou o tom opakovaně nebude chtít mluvit, nebo si sice promluvíte, ale bude to jako hrách vidlema na stěnu, tak bych zatlačila slzu a s přítelem se rozešla.
Hlavně to vyřešte, než budou děti!
Ale viníka vůbec v nikom nehledám...To by si pak vyčítala každá žena, která prodělá potrat a mnohdy za to vůbec nemůže (jako např. já...), já si nic nevyčítala, prostě život jde dál... 🙂
Dekuju za rady.
Ted jsme oba dva nemocni, takze az se utdravime, tak nam nezbyde nic jineho nez si sednout a rozumne si o vsem promluvit 😞. Co me prekvapilo bylo to, ze dnes rano zamnou sam prisel a polibil. Tak uvidime jak se to vyvrbi, treba mi sam rekne co se mu honi v hlave. To co jste psali o te pauze a nevidani se je trosku slozitejsi, sice spolu bydlime a nebyl by problem aby jeden z nas sel k rodicum, bohuzel ale pracujeme ve stejnem meste a kancelare mame cca 200 metru od sebe, takze bychom se nejspis vidali.
Aj ja chcem tuto knihu, daj referencie prosim.
@trdelnik234 Kniha je v polstine, je od Beaty Pawlikowskej a vola sa Planeta dobrych mysli. Je skvela...
dakujem.
Já bych odešla. Vím jak je těžké odejít, taky jsem odcházela od ex hrozně dlouho, ale potom je lépe. Klepala jsem si na čelo, proč jsem neodešla dřív.. Držím palce. 🙂
Já se teda hrozně divím, kolik vás tady dává jasnou radu takhle z fleku od stolu. To by nedal sebezkušenější terapeut a hlavně by si to vůbec netroufnul... Podle mě můžeme psát vlastní zkušenosti, ale dávat takhle zásadní rady někomu, koho ani osobně neznáme a hlavně vůbec neznáme druhou stranu a jeho názor! Terunap - nikdo není odborník na váš vztah - na ten jste odborníci pouze vy DVA. Ono se hrozně jednoduše napíše "odejdi", ale takhle jednoduchý to přece není...Moje osobní zkušenost: mluvit s druhým - o svých pocitech, obavách, zraněních, plánech do budoucna, atd... a nejlíp někde na vzduchu 🙂 A pak uvidíš a rozhodnutí, až už jakýkoliv, bude Vaše.

@buldrik já s tebou souhlasím a tvůj názor se mi líbí. Utéct je jednoduché. Já to udělala a dlouho litovala, že jsem nepatrala proč je takový.