icon

Jak často se hádáte s partnerem a jak to zvládáte?

reeeza
20. říj 2021

Ahoj. Zajímalo by mě, jak to mají jiné páry s konflikty ( menšími či většími) a hádkami...
Třeba jak často se hádáte, kvůli čemu nejčastěji, kvůli čemu spory eskalují v hádku, jak taková hádka probíhá

A jak jste na tom s usmiřováním? Případně čím zabráníte eskalaci sporu, co zabírá vám na lepší průběh konfliktní situace? Jak to "hodíte za hlavu"?

Jak hádky či menší konflikty ovlivňují váš sexuální život?

Kdyby se nekdo chtěl podělit o své zkušenosti, budu ráda. Třeba se přiučím, nebo si aspoň řeknu, že i jinde to lidem nejde 😅🙂

Strana
z2
konidana
21. říj 2021

@felixfelicis mám to podobně jako ty, nesnáším hluky jako kulisu, zvuky vlastních dětí😅 akorát my jsme s manželem bohužel ty protiklady, co se přitahují😅

rejalin
21. říj 2021

Dřív jsme se hádali trochu víc, cca 1x za měsíc, teď když máme malého, tak trochu méně (páč hodně věcí nemám sílu řešit 😁.. a něco jsme už vyřešili). Témata tak po různu - manželova nejlepší kamarádka, frekvence sexu, vyjadřování vzájemných pocitů, zapojení do domácnosti a volný čas.. teď už řešíme jen tu domácnost vs volný čas.
Podle mě je dobré se jednou za čas pohádat, pokud je nějaký problém. Vyčistí to vzduch (a také to člověku někdy uleví, si zakřičet 😁), držet to v sobě dělá problémy do budoucna. Ale také jsem se to musela naučit. Důležité je u toho dodržovat určitá pravidla. Např žádné podpásovky, netahat věci z minulé hádky (pokud byly vyřešené), správně se vyjadřovat (např "občas mám pocit, že tě nezajímám" namísto "já tě vůbec nezajímám"), umět si dát v hádce pauzu, pokud už se to cyklí nebo se člověk neovládá. Takové ty zakl pravidla efektivní komunikace 🙂 mě třeba hrozně vytáčí, že manžel je schopný v půlce hádky odejít a pak když se vrátí, tak má pocit, že už je to vyřešené 🤦 naopak já zase bojuju s tím, že mám od mala zakódované, že když chlap křičí, tak se mi spouštějí slzy (a přitom ani brečet nechci a pořád opakuji, ať si toho nevšímá), tak se na tom snažím pracovat.

niki315
21. říj 2021
Uživatel niki315 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od niki315.

myslím, že všude jsou nějaké hádky a konflikty 🙂

jana_zofie
21. říj 2021

@reeeza nehadame se na verejnosti ani pred malou. Ono se to nezda, ale strasne to pomaha. Zatimco v duchu premyslis o tom, co se vlastne stalo, co ti vadi, jak to chces resit a co tomu druhemu chces rict, vyprchava z tebe adrenalin a chut tomu druhemu zakroutit krkem. A pak si to uz vicemene vklidu vyrikame. Zkousim metodu "zhluboka dychat a chvilku pockat" aplikovat i kdyz jsme doma, bohuzel se mi to vzdycky nepovede. Ale musi to tak delat oba, jinak se vyprovokuji. Jo a asi to nepujde s kazdym, s nasima se jsem schopna sezrat i kvuli necemu co zacne jako blbost.

jana_zofie
21. říj 2021

Jinak teda kdyz jsme doma, tak je to vetsinou kvuli neporadku. My jsme totiz oba dva strasni bordelari a flegmy s tim, ze ja se snazim mit aspon zakladne cisti kvuli male a muzi je to zcela sumak. Coz vyusti v to, ze ja nestiham zcela uklidit a nektere veci se hromadi, coz je mi dlouho jedno a muzi je to jedno vecne. Jenze pak u me pretece hraz prehrady unosnosti a ja se najednou citim, ze na me vsechno pada, nic nestiham a nikdo mi s nicim nepomuze, coz muj muz nechape, neb jeho by to nenapadlo a o pomoc jsem si nerekla. Ale vetsinou dobry, udela se vetsi uklid a je zas fajn.
Obcas se naskytne nejaka mimoradna udalost nrbo pruser. Sexem to neresime, ale dost mi pomaha, kdyz me obejme a ja proste zustanu v tom objeti, castecne nastvana, castecne spokojena, protoze me objima. To taky dobre funguje na vyprchani vzteku...

anetka1701
21. říj 2021

Hádáme se... Ale popravdě si teď nedokážu vybavit jedinej důvod proč 😅 jsou to všechno kraviny, většinou kvůli špatné komunikaci nebo prostě z únavy... Naštěstí jsme oba splachovací - zařveme si a je klid 🙂 mám štěstí...

konidana
21. říj 2021

@jana_zofie tak kvuli uklidu se hadame taky, protoze jsme oba na neco bordelari, a zrovna na to, na co je ten druhej haklivej🤣

Strana
z2