icon

Jak moc pomáhá váš partner s domácností a péčí o děti?

soyevita
13. pro 2016

Ahoj holky,zajímalo by mne,jak je to u vás doma s vašim mužem,či přítelem.Jak moc pomáhá s chodem domácnosti?Pomáhá vám s péčí o miminko a o děti?Sám a automaticky pomáhá a zapojuje se,nebo ho do všeho musíte nutit?Budu ráda za vaše příspěvky🙂

Strana
z2
tobove
14. pro 2016

Manžel taky doma moc "nepomáhá", je pracovně hodně vytížený, takže většina domácích záležitostí je na mně. Ale zase musím říct, že se od malička skvěle stará o prcka a doufám, že i o druhého, který je zatím v bříšku, se bude starat tak úžasně. Nikdy neměl problém ho pohlídat, přebalit, nakrmit, teď se samozřejmě zhlédl v tom, že má doma hokejistu 🙂 Doma občas uvaří (to pak nechtějte vidět tu kuchyň!!!), pokud ho poprosím, tak i ustele (ráno vstává později než já), ale neví, jak se zapíná pračka, myčka apod. Věřím, že pokud by to nutně potřeboval, poradil by si, ale je spíš na ty technické záležitosti - starost o auta, opravy a tak. Navíc ví, že mě uklízení baví 🙂 Takže popravdě - jsem šťastná, že se hodně věnuje synovi, to je pro mě důležitější, než aby šůroval někde s prachovkou!!!

soyevita
autor
14. pro 2016

@tobove Tak jasně,pokud se věnuje malému,tak je čas i klid na to uklízení a nemusí smejčit manžel🙂To je veliká pomoc,když obstará syna.
Pro mě je ,pokud někdo pohlídá a obstará malou, úklid odpočinkem.Bohužel hlídání je pro mě vzácnost

142941
16. pro 2016

Ahoj děvčata. Nedá mi to a musím taky něco napsat k tomuto tématu. Závidím ženám, kterým muž doma pomáhá a věnuje se dětem. Tohle jsem já neznala. Nikdy jsem nechtěla po chlapovi, aby se doma přetrhl, ale jen to klasické "trochu pomoc". Nepotřebuju aby vyvářel, pral, nebo žehlil. Ale třeba vzít koště a vytřít nebo vysát a taky se věnovat malému. Místo toho jsem měla doma chlapa s názorem, že on chodí do práce a vydělává peníze a že ženu má od toho, aby vařila, uklízela, starala se o domácnost a dítě a že on nic dělat nebude. Trochu zaspal dobu, to bývalo dřív. Jen se válel u televize s pivem v ruce a malého si vůbec nevšiml. A nakonec to završil větou, že jestli chci pohlídat malého, abych se mohla jít vykoupat, tak mám přece říct. To už jsem opravdu vybouchla. Naštěstí už spolu nejsme.....

malinkaelinka
16. pro 2016

My tedy děti nemáme, ale o domácnost se dělíme, jak kdo má zrovna čas...manžel dělá na směny a když má volno, nemám problém uvařit, vyluxovat, postará se o psa, osmáky i králíka, občas něco upeče 🙂 plně se stará o obě auta...když ho požádám v domácnosti o cokoliv, není problém...třeba to sám nevidí, že je to potřeba, ale když poprosím, rád pomůže...stavíme teď spolu dům, já zase nemám problém stát celý den u míchačky, půl baráku jsem vyzdila...prostě oba děláme, co můžeme, na co máme čas a energii...neumím si představit, že přijdu v sedm utahaná z práce, manžel bude celý den doma a bude čekat až nakoupím a uvařím...to bych ho hnala 🙂

nevesta2708
16. pro 2016

Taky mám užasného chlapa! Udělá co je potřeba a sám od sebe! Nádobí, vysávání a vytírání je jeho parketa🙂 Občas uvaří a já mu to vždycky pochválím (i když někdy je to těžké chválit protože tak půl hodiny po té dávce chilli nemůžu mluvit🙂) a je spokojený.. Je to zlatíčko. Na to, že do svých 31 žil s mamkou a nemusel nic dělat, tak bomba! Je to poklad😍

haskovaludmila
17. pro 2016

Já mám skvělého manžela. Pomáhá sám od sebe a nemusím mu nic říkat. Dělá to co je potřeba. Je plný koš,vynese ho. Umí prát,zapnout myčku. Umyje podlahy,vysaje,dela naprosto vše. Jsme oba dva hodně pracovně vytížení a neresime tvoje moje práce. Je potřeba makat na zahradě,jdeme na to. Je potřeba nařezat dřevo,atd. U nás není dělba práce. Snažíme se pracovat spolu,potom se oba vyválíme k televizi. Rozhodně to u nás není,jeden maka,druhy leží.

luj89
17. pro 2016

Já myslím, že tady platí ,,Jaké si to uděláš, takové to máš." Mě manžel nepomáhá, on má na starosti své úkoly a já zase své. Takže na manželovi je: vaření, nakupování (jen větší nákupy 1x týdně děláme spolu), úklid nádobí z odkapávače a věšení prádla na sušák - i když to často dělám za něho, nebo to aspoň převěšuju 😀. Já mám na starosti: úklid (jedno slovo, ale víte co to všechno obnáší...), praní, mytí nádobí a auto (jen pneumatiky přehazujeme společně - nemám dost síly na povolení šroubů 😀). Děti zatím nemáme, ale myslím, že po narození našeho mimča mě čeká vaření a nákupy :-/. No ještě uvidíme jak to všechno bude.

Strana
z2