icon

Jak najít čas pro sebe v komponované rodině?

7. kvě 2025

Zdravím, jsme komponovana rodina, každý 1 dítě z předchozího vztahu. Vše funguje krásně, děti se mají rady. My máme rádi je. Můj ex je kamionak a dceru si bere kdy mu čas dovolí. (většinou to máme dopředu domluvené, dle jeho jízd). Jiné hlídání pro dceru nemam. Tudíž kadeřníka, lékaře, masáž, kamarádky atd odkládám vždy na dobu kdy je dcera s tatínkem. Můj stávající partner má taky dost práce 🫣, ne že by nechtěl pomoct. No a jemu vadí, že když je dcera pryč a on má syna u sebe tak se věnuji i sama sobě. (kdy jindy) To ovšem neznamená, že bych se vyhýbala kontaktu s jeho synem o samotě. To ne. Jen se prostě objednám, domluvím a on pak přijde s tím, že jeho ex mu napsala že to a tamto a má si vzít malého. Jak by jste tohle komunikovali, případně přijde vám to jako něco nefér vůči nim?

suzanna123
7. kvě 2025

Já nevím, co na tom komunikovat - jestli mu to takhle nevyhovuje, tak ať vymyslí jiné řešení. Může třeba s ex plánovat péči o malého, když je dcera doma nebo pohlídat dceru, aby sis mohla vyřídit svoje věci.

andelka
7. kvě 2025

Nepřijde. Ale to si musíte vyřešit mezi sebou. Ano, někdy je těžké všechno sladit a stíhat vše co člověk chce, ale s trochou tolerance a nadhledu se to dá. My máme dohromady čtyři děcka a taky to muselo nějak jít.

jaja01k
7. kvě 2025

Co přesně partnerovi vadí? Že máš čas sama pro sebe? Že netrávíš veškerý volný čas s ním a jeho synem? Jak by si to on představoval?
Mně to přijde rozumné, že si svoje záležitosti vyřizuješ v době, kdy je dcera u tatínka. A partner má aspoň příležitost věnovat se naplno jen synovi, to je taky důležité.

autor
7. kvě 2025
@jaja01k

Co přesně partnerovi vadí? Že máš čas sama pro sebe? Že netrávíš veškerý volný čas s ním a jeho synem? Jak by si to on představoval?
Mně to přijde rozumné, že si svoje záležitosti vyřizuješ v době, kdy je dcera u tatínka. A partner má aspoň příležitost věnovat se naplno jen synovi, to je taky důležité.

@jaja01k no vadí mu, že trávím málo času jen s jeho synem. Ono s jeho ex je dost složitá domluva, domlouvat s ní něco dopředu je náročné. Takže dřív jsem domluvená na lékaře atd já, než on s ní "kdy si ho může vzít". Dost utrpěla tím, že si našel ženskou (mě) a dítě má teď jako své rukojmí. Což nedělala do doby, než se o mě dozvěděla.

autor
7. kvě 2025
@suzanna123

Já nevím, co na tom komunikovat - jestli mu to takhle nevyhovuje, tak ať vymyslí jiné řešení. Může třeba s ex plánovat péči o malého, když je dcera doma nebo pohlídat dceru, aby sis mohla vyřídit svoje věci.

@suzanna123 řešení jiné než to, že mám své plány zrušit nenašel. 🙏 Když vím, že něco ten den je, že chce něco podniknout tak si nic nedomlouvam.

andelka
7. kvě 2025

A proč bys měla? Jediný o kom by se mělo mluvit, zda tráví dost času s dítětem je on. Nebo ty máš snad problém, že netráví dost času s tvou dcerou?

jeyre
7. kvě 2025

To se asi trochu zbláznil, ne? Ty budeš rušit doktory, protože on má doma kluka? Vůbec nepřistupuj ani na tu myšlenku, že by sis v tomhle ohledu měla něco vyčítat!

zuzkasim
7. kvě 2025

Ne, tomuto nerozumím. Primárně se stará o své dítě on, ty o své. Samozřejmě tím, že jste se stali partnery, můžete se vzájemně zastoupit, ale ne se vzájemně omezovat. Dceru ti klidně může pohlídat partner a ty pak budeš mít víc času na trávení s ním a jeho synem 😉

autor
10. kvě 2025
@andelka

A proč bys měla? Jediný o kom by se mělo mluvit, zda tráví dost času s dítětem je on. Nebo ty máš snad problém, že netráví dost času s tvou dcerou?

@andelka nee problém s tím nemám, nevycitam mu když jde někam "bez nás", naopak to ocením a udělám jen holčičí odpoledne. Stojím si za tím, že by dítě mělo trávit i čas samo s rodičem.

andelka
10. kvě 2025

Tak proč to toleruješ jemu?

koordinatorka_odboje
10. kvě 2025

Ja bych lekare kvuli rozmarum ex nerusila ani nahodou. A tvuj pritel je sobec, ze to po tobe chce. Tve zdravi je priorita.
At si zkroti exku.

mentolka001
29. čer 2025

On tráví více času s tvou dcerou když nemá syna?

autor
1. črc 2025
@mentolka001

@mentolka001 no, nevím kam otázka míří.. Sám ne, nicméně ano dcera se mnou žije.

gruyerre
1. črc 2025
@mentolka001

Tak otázka @mentolka00 je úplně logická. On snad tráví čas sám s tvojí dcerou? Jde například do cukrárny, do zoo, na výlet jen on s tvojí dcerou? Bez syna a bez tebe? Protože jestli ne, asi těžko může očekávat, že ty budeš trávit sama s jeho synem, jak on od tebe požaduje. A i kdyby to snad dělal, tak ty nemáš žádnou takovou povinnost. Ať si bere syna k sobě ve dnech, kdy má volno, případně kdy ty můžeš a chceš se o něj starat.

autor
1. črc 2025
@gruyerre

Tak otázka @mentolka00 je úplně logická. On snad tráví čas sám s tvojí dcerou? Jde například do cukrárny, do zoo, na výlet jen on s tvojí dcerou? Bez syna a bez tebe? Protože jestli ne, asi těžko může očekávat, že ty budeš trávit sama s jeho synem, jak on od tebe požaduje. A i kdyby to snad dělal, tak ty nemáš žádnou takovou povinnost. Ať si bere syna k sobě ve dnech, kdy má volno, případně kdy ty můžeš a chceš se o něj starat.

@gruyerre no ne, sám s ní není nikdy. Respektive byl asi 2x, jednou jsem uvizla v zácpě a ex musel dovézt už dceru domu a jednou jsem letěla na pohotovost.