icon

Jak naplánovat aktivity s přítelem a jeho synem?

10. črc 2024

Zdravím, mam otazku s pritelem resime problem.. pritel ma svyho syna ve stridavce tyden u mamky a tyden u nas a spolu mame maly miminko a otazka zni. Treba ohledne stanováni nebo ruznych takovych zazitku .. nechce jet nikam bez zveho druheho syna .. rika mi, ze to musime planovat na ten tyden kdy ho mame jinak nic, ale prece to neni normalni ne ? Abychom na takovy akce cekali jen na toho druhyho.. muzeme stanovat i kdyz tady neni a pak i kdyz tady je .. vzdyd bychom vecne na vsechno jen cekali a delali jen kdyz je u nas ten jeho druhy syn.. je spatne odemne chtit jet i jen takhle ve trech nekam kdyz je ten jeho syn u mamky ? Vzdyt ten si uziva i u mamky a i u nas a ten spolecny jen kdyz tady je ten druhy😔😔 snad je to pochopitelne jak to myslim a dekuji za odpoved.

Strana
z2
izz76
10. črc 2024

Tohle jsme nikdy neřešili. Manžel má syna,teď uz dospělého, z prvního manželství, nebyl ve střídavé péči,z důvodu vzdálenosti. Když u nás byl,tak se pro nej vždy vymyslel program,aby byl spokojený. Což,ale neznamená,ze jsme nic nežili, když u nás nebyl, to je nesmysl.

azanka
10. črc 2024

Já mám dvě děti a s každým zvlášt podnikám různé věci, včetně výletů. Někdy jsou pro to jasný důvody (jeden je školní), někdy si chci užít každýho zvlášť a druhý je s tatínkem. Nepřijde mi, že by byl někdo ochuzený... takže já jsem tým zakladatelka 😁.

lauriak
10. črc 2024

Ja mam dve deti a normalne chodim s nimi na vylety aj zvlast. Nic divne mi na tom nepride. Praveze je super ked sa mozem kazdej dcere povenovat na 100%. Oni si ten cas ked maju maminku len pre seba ohromne uzivaju.

andelka
10. črc 2024

Měli jsme jedno dítě na víkendy, dvě na 2/3 času a jedno společné. Věkově tehdy cca 15,10,8,1 rok. Kdybychom všechno dělali jen když jsou u nás všechny, tak se zblázníme. Vždycky jsme měli aktivity jak pro jednotlivce s rodičem,tak pro dva nebo pro všechny. Dneska už máme jen tři, 14,12, 5 a užíváme si jak v době kdy máme všechny,tak kdy máme jen nejmladšího. Tyhle tři děti jsou moje, a vymyslíme aktivity jak pro ty starší se mnou,tak pro nejmenšího. I vzhledem k věkovému rozdílu je fajn mít je i odděleně. Se staršími jedu na poznávacku, s mladším do Dinoparku, se všemi stanovat. A tak podobně. Nedivím se, že ti to vadí.

me_druhe_ja
10. črc 2024

Já tě chápu. Ono se tohle těžko chápe, pokud člověk není v té situaci. Zběžně jsem pročetla diskuzi a ty, které tohle nezažily, te budou "odsuzovat". To není vůbec přece o tom, že bys partnerovo dítě nějak upozadovala, odstrkovala....to přece vůbec. Ale takhle to spíš vypadá, že tvůj partner upozaduje tebe a vaše spolecne dítě. Takhle to vypadá, že je pro něho důležitější to starší dítě, co má s ex.
To je samozřejmě úplně špatně. Úplně stejně špatně, jako když se lidi rozvedou a úplně kašlou na první děti.
Nevidím důvod, proč byste 14 dní měli sedět na prdeli a 14 dní si užívat. Fakt to vypadá, že vase společné dítě je pro něj méně důležité, což je hrozně smutné..
Přítel má 3 dní a spolu máme dvě. Máme teda ohromné věkové rozdíly: ti první dva mají už 20 a 18 let, ti už jsou teď téměř mimo, jeho nejmladší má 13 a naši spolecni 4 a 3/4 a 3,5 roku. Máme je teda jen každý druhý víkend plus půlky prázdnin (teď už se jedná fakt spíš o toho nejmladšího jen). Ale i předtím jsme prostě ty víkendy bez nich dělali ty vyloženě mimi aktivity, když jsme měli velký děti, tak třeba bazén, výlet k moři nebo tak..ale taky sám s nima zašel do kina, laser game, motokáry....ale u něho prostě vidím, že všechny děti bere na stejné úrovni. 🙂

pavca1982
10. črc 2024

Já ho chápu taky se mi nechtělo vůbec nic dělat bez kluků z předchozího manželstv měli jsme střídavku po týdnu. Na druhou stranu jsem si ale časem uvědomila, že nemůžu současnou rodinu takhle usurpovat. K tomu tvůj muž asi ještě nedošel. Já časem jo.Jen pohled z druhé strany.

martiina_k
10. črc 2024

já jsem teda taky tým zakladatelka. Přijde mi nesmyslné komplet vše plánovat na dobu, kdy by u nás bylo dítě z předchozího vztahu. Spoustu našich výletů a akcí ani neplánujeme, prostě si ráno (nebo večer před) řekneme - co bychom asi mohli dělat? Jet do bazénu? Do ZOO? Do nějakého zábavního parku? Prostě na co máme chuť, tak uděláme. To stanování už bych naplánovala na dobu, kdy u nás bude, dovolenou taky, ale běžné aktivity úplně normálně sami. Třeba bazén je pro naše děti velké lákadlo, vodu milují a abych jim řekla - ne, tento víkend nemůžeme, není tu Lojzík? Ten chlapeček ve střídavce s maminkou přeci taky někam jezdí a nemá vyžití jen u tatínka.

martiina_k
10. črc 2024

A asi bych klidně vzala prcka a jela s ním prostě sama, když tatínek odmítá.

somalicats
10. črc 2024

@exbordelar Moje starší holky s námi taky nejedou na každý výlet, pokud zrovna vyrazíme někam v době, kdy jsou u táty. A traumatizované z toho fakt nejsou. Normálně si o tom povíme, ony samy posílají fotky z výletů s tátou, a pokud jsem někde s mladšími, kde se nám zalíbí a vím, že by to tam ocenily i starší, jedeme tam časem znovu s tím, že akci naplánujeme na dobu, kdy jsou starší holky u nás. Problem solved.

exbordelar
10. črc 2024

@somalicats vsak ono je to hrozne individualni. Ja se jen snazim pochopit, proc na tom ten partner tak trva... a myslim si, ze je to proto, protoze se boji, aby sveho syna nejak nepoznamenal. Ze kdyz vyrazi lichou sobotu se svou novou rodinou do zoo, tak to synovi bude lito, i kdyz spolu do te zoo pujdou i v sudou sobotu. Proste k nejakemu praktickemu reseni - stejne jako ty plus spousta dalsich holek zde - casem stejne ale dojde. Protoze tenhle system asi nebude mozne delat donekonecna, coz zde spousta z vas potvrzuje 🙂

martiina_k
10. črc 2024

@exbordelar ono se na to dá koukat i ze strany toho mladšího dítěte, že zatímco ten starší si užívá výlety s maminkou, tak on musí být doma a nikam se nejede. Mě by to jako nové partnerce teda vadilo, ale dokážu pochopit všechny strany.

somalicats
10. črc 2024

@exbordelar Dítě to vezme tak, jak mu to podají rodiče. Pokud mají dítě ve střídavce, tak s ním táta tráví polovinu času, takže tam fakt nehrozí pocity nějakého zanedbávání, obzvlášť když ty hlavní výlety podnikají společně s ním a dítko jezdí na výlety i s maminkou. Zakladatelka píše, že sourozenec je malé miminko, takže zatím stejně zážitky jako takové nevnímá a až bude, bude jeho starší sourozenec zase věkově někde jinde. A tím spíš už potom budou plánovat společné výlety takové, aby byly vhodné pro obě věkově kategorie, a s mrnětem budou jezdit na místa, kde by to staršího stejně nebavilo (a tím spíš to starší ocení, že ho netahají na představení Tlapkové patroly pro batolata 😀 ). Když to vezmu podle nás, tak v době, kdy byly mladší holky mimina, jsme v době, kdy starší holky nebyly u nás, podnikali akce, které bavily nás dospěláky - miminu je to jedno, tomu stačí ke štěstí máma. A když starší holky u nás byly, vybírali jsme zábavu cíleně pro ně. Teď už jsme ve fázi školní děti + školkové děti, takže jsme se posunuli právě do toho stádia, kdy volíme společnou zábavu takovou, aby vyhovovala všem, a v době, kdy nejsme kompletní, vybíráme výlety dle vhodnosti pro školkové děti. Já četla znova ten příspěvek zakladatelky a jestliže jsou aktuálně ve fázi malého miminka, tak i celkem chápu, že se chlapovi nechce nikam jezdit v době, kdy syna nemá, protože s mimčem si třeba Mirákulum fakt neužije.

eviicka
10. črc 2024

@somalicats já to právě tak vidím, že chlapovi se nechce moc jezdit všeobecně, takže když už, ať je tam i syn. Ze stanování mimino nic moc nemá, zase ale chápu i tu touhu po změně stereotypu u autorky.

fifinka2020
10. črc 2024

@exbordelar ona je totiž otázka, jak je to doopravdy...třeba partner opravdu myslí jen větší akce a výlety (což za mě stanování třeba je), ale jít třeba na koupaliště a tak mu nevadí ani s jedním.. jen zakladatelka to prezentuje, jakože "musím sedět doma". Trošku z těch prispevku autorky cítím žárlivost a snahu se obhájit, že je v právu...
Někdo tu psal, že ten, kdo to neprodává, to nepochopí...podle mě ale nemusi pochopit ani to, že tam může být prostě i rivalita "chci zážitek s manželem a nadim synem pro sebe". Nemyslím to zle, jsou to přirozeně pocity, jen popisuju, co za tím můžu být...
Každopádně jak tady už zaznělo, spíš než hledat na internetu spřízněné duše a bojovat za svá práva bych si zkusila vklidu popovídat, jak se cítíš, s partnerem... protože domluvit se musíte vy dva.

irmamala
10. črc 2024

Ja se nedokazu zorientovat, o jakych typech vyletu mluvis. Porad jen zminujes stanovani, ale zrovna to treba pro nas je akce, kterou nepodnikame kazdy mesic. Chapu tebe, chapu jeho. Chapu, ze chces mit nekdy manzela jen pro sebe a svoje dite a chapu jeho, ze se mu nechce 2x do mesice do zoo. Tohle je ale bohuzel dan nas rozstristenych rodin - nic neni uplne standardni a podle nasich predstav🤷‍♀️

autor
10. črc 2024

@irmamala ono je to jeden problem z 10 😃 takze je tezky to popsat uplne do podrobna.. ale asi ano jak pisete chci byt i jen s pritelem a s mym ditetem proto mu davam i to, ze je jasny, ze se pojede i s tim druhym. Ale ani pres tohle vlak nejede. Nerikam, ze kazdy tyden jen obcas i kdyby to bylo 1 za 2 mesice treba. Ale nepristoupi na to.
Koupaliste a prochazky lesem to ano.. to chodime i sami.
On ma hlavne se vsim jasno jak to chce on … me moc neposloucha 😃

irmamala
11. črc 2024

Ja ale stejne porad nechapu tu definici vyletu, zkus mi hodit par prikladu, kam bys chtela jit a nemuzes😉 A nemuzu si odpustit onu oblibenou vetu, kterou kazda macecha rada slysi - nasla sis chlapa s ditetem, ktere ti svym zpusobem bude prekazet v urcitych oblastech a budes se muset prizpusobovat.

somalicats
11. črc 2024

Taky by me zajimaly konkretni vylety, ktere jsi chtela podniknout jen s miminem a muzem a neproslo to.

andelka
11. črc 2024

A co bys konkrétně chtěla podnikat jen s přítelem a miminkem?
Poslouchat tě nemusí,ale naslouchat ano. Děláte zbytečně z prkotiny problém.
Časem,až miminko povyroste, bude potřeba se věnovat i jemu zvlášť, aktivity vhodné pro něj už nebudou toho staršího bavit. Stejně jako teď nemůžete jít všichni do kina,tak asi nepůjdete s puberťákem na hřiště pro prcky. Spousta aktivit se dá dělat společně i s dětma s větším rozdílem,ale na některé je zas potřeba je rozdělit. Je to úplně ok.

enoli
11. črc 2024

Já bych to nehrotila, vzdyt s miminek toho stejně moc nenajezdis. Až bude větší, tak to můžete řešit.

20190418
11. črc 2024

Manžel nemá stridavku, ma dítě v tydnu a pak kazdy druhy vikend a vylety s prespanim/větší akce planujeme na ty vikendy když jsme všichni spolu. Ja jsem za to sama rada, protože nase deti jsou od sebe dva roky, tak se zabavi a my máme vic casu na sebe. Takže mi to přijde logicke, že věští akce se planuji na dny, kdy jsme všichni spolu. Když jsem jen tři, tak ale zajdeme taky na nějaký menší výlet klidne. Vetsinou ale o vikendech muz bud maka na baraku nebo se venuje svym zajmum a ja zase svym nebo podnikame neco sami se synem.

autor
11. črc 2024

@andelka no mozna uz asi delam z prkotiny problem .. jak jsem psala, problemu je vic takze je tezke tohle posoudit z jednoho problemu.

andelka
11. črc 2024

Oba z toho děláte problém. Chápu,že to asi je spíš špička ledovce. Ale to si musíte vyřešit mezi sebou. Komplexně. Patchworkove rodiny to nemají jednoduché. Navíc to ani není manžel,ale přítel. Připadá mi to takové..no nejisté ( ne že by manželství byla nějaká jistota, ale když už jít do vztahu,kde už je dítě, a další plánovat,tak ať je to opravdu promyšlené, vztah funkční a tolerantní, pevný).

irmamala
11. črc 2024

No ale ty tu resis jen tenhle konkretni problem, tak se v tom muzem tezko zorientovat, kdo je v “pravu”.

Strana
z2