Jak obnovit intimitu ve vztahu s manželem?
Jsme s manželem 12 let, máme 2 školní děti. Co se týče fungování domácnosti, děti to celkem ujde, ikdyz většinu zastávám já.
Ale přijde mi, že jsme jak sourozenci. Manžel tráví hodně času s kamarády, zhruba 4-5 x podvečer, víkendy do noci. Já obstarám děti, on přijde lehne si k TV a pak se přesune do postele. Když něco chci řešit, jsem prý hysterka. Nějaký čas pro sebe, jako večeře nebo welness podle něho zbytečné peníze.
O sexu ani nemluvím, intenzita 1x zhruba za tři měsíce. Jestli na to má vliv, že jsem skrz zdravotní problémy přibrala 25kg....
Už nevím, co dělat 😭
@katysuchy není podstatné jestli jste na vesnici nebo ve městě pověst může v práci za rohem .... samozřejmě nechci malovat čerta na zeď ....určitě bys měla jíst normálně ale pestře, vyváženě 🙂 pokud se bojíš řidičáku tak využij kolo,autobus to je úplně jedno když se chce jde téměř všechno ....jen chtít ...už kdyby viděl jen to že máš taky své plány a přes to prostě nejede vlak a hotovo by byl pokrok...nesmíš se pořád podřizovat ,nebo si zajdi do knihovny ,se psem, nebo tím autobusem do města cokoliv ale hlavně výlez ven z baráku na 2-3 h aspoň 1 týdne v začátcích ...pak zvyš interval 2x týdne ...nebo jed k rodičům atd atd domluv se sními ať tě kryjí že třeba u nich nejsi ....a mu řekni že jdeš tam a tam ....ale musí vidět že prostě nesedís doma a nečekas jako věrný psík ..Budeš ho zase více zajímat ...
@camelinka
@antoinet holky, jenže když bere kortikoidy, tak se tělo chová jinak než u zdravého člověka! S tím rozhodně výživový poradce nepomůže (ani nesmí), ale chce to obezitologa (to jen pro upřesnění).
@katysuchy za mě je jedno, že jsi přibrala. Jde o sebevědomí. Ženská může být tlustá a ošklivá, ale pokud má zdravé sebevědomí, dokáže si omotat kolem prstu kohokoliv a naopak 🤷🏼♀️ takže já radím alespoň jedno odpoledne/večer v týdnu vypadnout ven, ikdybys měla chodit ve vedlejší ulici. Když si najdeš nějakou zájmovou činnost, tím líp. Chápu, že s autobusama na vesnici je to nanic (taky na jedné takové bydlím). Ale co vesnice v okolí, kam bys mohla na kole?
@maciceksta ta výzva je teda brutál. 😯 Takhle velké zásahy stejně většinou vedou k jojo efektu. Lidé to vydrží pár týdnů a pak to "přežerou". Žít (jíst) zdravě neznamená se drasticky omezovat. To je to hlavní, co by měli lidé pochopit... A zakladatelka stejně psala, že přibírá po kortikoidech, jinak ji podle tabulek, takže tam je ještě jiný problém.
Jinak já bych se zamyslela, co od života chci sama, ne čekat, co udělá chlap. Píšeš, že nemáš kamarádky, nemáš koníčky, jsi pořád s dětma, jsi nespokojená. Když to vezmeš do vlastních rukou, pro chlapa budeš najednou méně dosažitelná, budete si mít víc co říct a může to ten vztah nakopnout. Zkus začít tou dopravou. Překonáš to a zkusíš autoškolu? Nebo si najdeš spoje a párkrát do měsíce někam vyrazíš? Fakt nemáš žádné známé ani rodinu poblíž? Proč se s někým neseznámíš? Určitě to půjde v práci nebo skrz děti, dej se s někým do řeči třeba při čekání na kroužku. 🤷♀️ Určitě i v okolních obcích bude plno možností na zájmy, nechceš něco vyzkoušet? Vždyť nemáš co ztratit.
@prejeta_zaba A co je na tom brutal? Pokud máš instagram, tak koukni na tu autorku nebo si načti něco o lowcarb.Předpokládám teda, že myslíš ten přiloženy obrazek a ne tu výzvu od fyzioterapeutky. Kdyz jsem psala, o tom, jaký má zdravotní problém jsem nevěděla. S kortikoidama to samozrejme celé bude asi problém.
@maciceksta no, ale proč lowcarb? Obyčejný člověk je celý život zvyklý jíst pečivo, ovoce, sladké a teď s tím ze dne na den praští? To přece nemá budoucnost. (Možná na pár instagramových výjimek, co to pro postavu udělají). Já teda žiju zdravě, ale ta představa, že se musím hlídat, abych náhodou nesnědla o kus ovoce nebo rohlíku víc, tak to by mě mohlo. 🤭 Jíst zdravě je komplexní záležitost a kdo do teď přibíral (teď nenarážím do zakladatelky, ale obecně), tak si musí zažít hlavně dostatek pohybu a vyvážené jídlo. Což není o omezování se. To právě často vede k tajnému přejídání. A takovému tomu pocitu "nesmím ani kousíček, o to větší na to mám chuť.
@prejeta_zaba Tak je to o nastavení se. Není to dieta, je to životní styl. Ten lowcarb může pomoci jen nastartovat. Každého věc samozřejmě. Já přece nikoho nenutím to dělat. No a s tou vyzvou mě šlo hlavně o ty kroky, hýbat se, být v přírodě, vypadnout z baráku, nechat ty děti chlapovi a mít třeba aspoň chvíli čas sama na sebe. Ale radši tedy mlčím ;)
@maciceksta Jj, v pohodě, ten zbytek je dobrý. Mě zarazil ten obrázek. Ale třeba někdo potřebuje radikální změnu a zaujme ho to. 😉
@maciceksta Vyzva je trosku husta, ale od toho je to vyzva. Az na tu stravu je to v pohode, kolega drzel jakousi lowcarb, shodil deset kilo, hrozne se s tim mordoval a zpatky ma dvojnasobek😅🤦🙈...
@ninive211 u nás stejně tak, nakonec se hecnul před létem, má dole 15kg, od všech lékařů si vyslechnul jak musí zhubnout, čeká ho operace kolena...

@katysuchy taky mám po dětech 20 kg navíc.A sex máme tak nějak když je čas.Dělam noční,víkendy,svátky....kolikrat jsem ráda,že jsem.
My budeme letos slavit 19 let a prostě ten vztah je jiný než před 10-15 lety.Blby je ,že Tvůj manžel očividně nemá zájem trávit čas s Tebou.Zkus až budete bez děti naplánovat nějaký výlet kam by stě jeli spolu a mohli mluvit někdy mimo domov....