Jak řešit emocionalitu přítelova syna během střídavky?
Ahojky mam takovej dotaz. Pritel ma syna jsou mu 4 roky a je u nas tyden a tyden u jeho mamky takze stridavka. A problem je v tom, ze je hrozne citove rozmazlenej nebo jak to rict.. hraje vlastne tatovi na city. Vecne knoura a ja jsem z toho uz na prasky. Furt po nem leze, furt chce vodit za ruku a vecne dela smutnyho aby ho tata litoval. Mam ho rada, ale jeho chovani me ppravdu vadi. Jsme spolu 2 roky a prijde mi to cim dal horsi protoze mu od taty skoro vse projde a vecne ho lituje jak on to chce … vsechno za nej skoro dela a ten kluk skoro nezvladne vsechno sam .. kdyz tu je jsem uz takova nervozni a protivna protoze to chovani nesnasim a pritel ho moc neokrikne za nic.. ma to nekdo taky tak? Nebo nejaka rada jak se nezblaznit ? Mockrat dekuju
@veronikav31 kdykoliv 🙂 ja vam asi nebudu psat presnou vetu jakou reknu.. je jich vic a ano i poprosim 🤷🏻♀️
A jak se chová ve školce? Nezdá se mi, že by to byl takový satan. Podle mě jste na něj alergická, máte malé mimino a on neposlechne na první dobrou,podobě vás. Trávíte s ním někdy čas sama ? Nemyslím nákup,ale třeba hodinu, dvě,když je u vás s ním být sama, třeba jít do cukrárny, do herny, na dětské představení do kina atd. , bez táty, bez sourozence.
A nezkoušela jsi říct PROČ se má oblíknout? Naše malá si z nás někdy ráda dělá srandičky, a místo oblíkání běhá sem a tam, nebo oblíká plyšáka...A když řeknu "honem se ustroj nebo babi s dědou ujedou" nebo "honem se ustroj, ať nám nevyprodají koláčky", tak máš pak vidět ty fofry 😊 Jde to v klidu, bez stresu...jen prostě říct, proč by bylo fajn, aby si pospíšila...
@klokanka31 přesně tak, souhlasím. nejlepší na dětech je odpověď na otázky proč, proč je tráva zelená, proč ptáci létají,proč vaří oběd, proč je den a noc,proč je zima...a já trpělivě odpovídám a odpovídám už několik let denno denně. A nejlepší byla dcerka, když jsme potkali pána na vozíku, tak se mě zeptala proč nemá nohy(po cukrovce mu jej uřízli),tak jsem jí vysvětlila proč pán nemá nohy. U nás,když se mě děti na něco zeptají,tak jim odpovím,neříkám věty ty jsi malá,to tě nemusí zajímat.Hodně s dětmi mluvím a vysvětluji v rámci věku,ale tak aby odpověď byla přesná.A máme to od malinka. U nás neříkám věty,protože jsem to řekla.
@veronikav31 Přesně. U nás tohle období PROČ právě jede. Kolikrát už mám pocit jestli si ze mě nedělá malá akorát blázny 😊 ale taky jí trpělivě odpovídám a musím teda říct, že mě to baví. Třeba se ptala co je za den. Tak říkám pondělí. A ona "a proč je pondělí?" Manžel jí chtěl odbýt že to tak prostě je, ale já jí řekla, že je pondělí proto, že včera byla neděle. Možná praštěná odpověď, ale takhle se naučila všechny dny v týdnu 😊 Nebo když z jedný otázky jí vyplyne dalších 10,to je pak teprve mazec 😄
Zakladatelko chapu tě, není to tvoje dite,nemáš k němu ten správný cit. Mas svoje miminko a tohle je akorát práce navíc. Mě by to taky lezlo na nervy,ale tak to buhuzel je když si někdo udělá dite s nekym kdo už děti má. Lepší to nebude.
@veronikav31
@klokanka31 vysvětlování je ideální výchovná metoda, bohužel zvláště u tvrdohlavějších jedinců vždycky nefunguje. Samozřejmě se toho dá vysvětlit hodně, ale někdy to je marné a dítě neslyší nevnímá, nebo ví a dál zkouší.
Autorko, tys téma nazvala jako že problém je syn (proto se na tebe sesypalo tolik odpovědí na jeho podporu), ale ten podle všeho funguje "normálně" problém bude partner. Když přijde mladší sourozec, začne "blbnout" hodně starších děti i v úplných rodinách s důsledným vedením. Třeba se psem to bude podle mě upoutávání pozornosti, on ví, že na to budete ihned reagovat, protože psa trápit nenecháte. Nebudeš to mít lehké, ale chlap musi tacit fungovat, jinak, podle mě můžeš zasahovat do výchovy i ty, ne z pozice rodiče, ale z pozice "můj dům, moje pravidla" třeba co se týká psa, bundy apod.

A to oblékání je v jaké souvislosti? Z pyžama, do školky nebo ven na procházku? Mezitím si hraje,dívá na pohádku nebo co většinou dělá? Ty píšeš, že ho nebudeš hodinu prosit,ale slovo prosím jsem u tvé věty nezaregistrovala.