icon

Jak řešit finanční problémy způsobené manželem?

9. srp 2022

Ahoj zeny, omlouvam se, ze pisu anonym, ale jsou tu lidi, ktery nas znaji.

Prosim vas o nazor na tuto vec, se kterou nevim jak se mam vyporadat. Jsme s manzelem spolu 13 let a mame jedno dite. Pred 5 lety se stalo, ze jsem prisla na to, ze nas zadluzil. Zdedil barak po tatovi i s dluhy a chtel si dokazat, ze se dokaze postarat. Jenze jedna pujcka zaplacla druhou az z toho byla hypoteka, kde zfalsoval muj podpis na milion. Samozrejme jsem o nicem celou dobu nevedela. Barak se prodal, vyplatili jsme tchyni a segru, vyplatila se hypo a zustalo nam nejakych 400 tis ke splaceni. Ja manzelovi odpustila a zili jsme si stastne a spokojene, meli jsme penize na dovcu a vylety a tak, neco malo nasporili. Jenze pak covid, zdrazovani, inflace a ja zacala mit depky z toho, ze vlastne skoro nic nemame, vsechno co jsem chtela v zivote, baracek, knihovnicku, krb, psa u baraku, zahradku a tak nemam. Ted bydlime v malym bytecku a casem chceme chaticku az vsechno splatime, ale pri tehlech cenach?
Vcera jsme se strasne pohadali a manzel mi poslal navrh jak ted budeme fungovat. Nemam problem i kdyz mi to trochu evokuje rozvod, ale pry jsem ho vyprovokovala. Az na to, ze ja mam praci a brigadu a stejne manzel vydelava vic nez ja. Takze mu i vic zbyde a ja zas utru hubu 😒 jak byste to resili?

Jak řešit finanční problémy způsobené manželem?
Strana
z4
autor
9. srp 2022

@katula94 no ja byla lina se ucit, manzel byl sprt s jednickami, zatimco ja mela ctyrku uz v druhy tride 😂🙈 musim nekde ty vysvedceni moje uklidit,aby to dite nevidelo 😂

autor
9. srp 2022

@betelgeuzz az pristi rok na jare a to si teprve uziju 😂 letos prave nejel, protoze prachy 😒 ale sehnal si sponzora, ktery by mu mel na jare neco zaplatit. Ono i diky covidu pokratili prispevky, driv aspon davali na startovny a prispivali na ubytovani a ted vubec nic. Minule nas to stalo skoro 20 tis, nejdriv mistrovstvi CR, pak sveta a proste neco to stoji 😒 a to nemluvim o priprave. Ale takovyho jsem si ho uz nasla, jen jeste nesoutezil no...

zuzineckah
9. srp 2022

Nemá zatemněno kvůli té soutěži? Pokud jste spolu překonali něco tak podlého a hloupého jako je falšování podpisu, kterým vás navíc dost brutálně zadlužil, tak tohle mi přijde až malicherné🤷‍♀️

kakamila12
9. srp 2022

Nadechnout, vydechnout, a promluvit si o tom všem v klidu. To dáte 🙂 . Řešit finance je vždycky náročný, udělejte si od toho trochu odstup . Chápu, že takovej lístek naštve, taky bych byla vytočená 🙂 , ale chlap byl asi pod tlakem, když to psal.

bara88
9. srp 2022

Popravdě sei moc nechce věřit ta hypo a filmování podpisu, vždyť to není o jednom podpisu ,schválení hypotéky neni jeden podpis

autor
9. srp 2022

@bara88 rekl mi, ze zkousi podat zadost na hypo, ze bysme meli driv opraveno, takze jsem podepsala a rekl, ze to nedopadlo, kdyz jsem na matersky, tak nam nic nedaji, tak jsem to neresila 🤷 a jeho kamarad je majitel financni spolecnosti, ktery mu vse zarizoval...

autor
9. srp 2022

@bara88 a navic kdyz si beres hypoteku jen na jednoho cloveka, tak k tomu toho druheho moc nepotrebujes...

lv
9. srp 2022

Ideál písemný vzkaz není, ale psalas, že na tom striktně netrvá, že to je k debatě, tak na tom, že je to návrh řešení nic tragického nevidím, spíš i smířlivého. Doplnit podíl domácnost, na dítě, i tak abys mohla z toho něco spořit, odkládat (ne jen prachy do dluhu a jeho koníčku).

jola777
9. srp 2022

Co to je? To psal spolubydlící nebo manžel? 😯 Já jsem teď na RD (z toho nakoupím oblečení a kosmetiku pro sebe, občerstvení někde na procházce) a vše platí manžel. Tohle nechápu a nedovedu si to představit. Jinak práci doma nemáme rozdělenou, každý udělá co je zrovna potřeba.

fyii
9. srp 2022

ahoj a manzel ma taky praci a brigadu jako ty? nebo jen sveho konicka... At si dela sveho konicka, ale az po tom co se sakra pricini, ze vydela na dluhy, ktery nasekal. To, ze bere vic nez ty to je celkem bezny model v ČR, ale taky by mel daleko vic davat na vse... At stravi v praci a na brigade tolik casu co ty a pak si budete kvit.. jako tohle fakt zaboli, ale kvuli penezum clovek nestaci kolikrat zasnout co ten druhy dokaze

autor
10. srp 2022

@fyii samozrejme ze ma praci 😉 s nemakacenkem bych nebyla ani nahodou. A stravi v praci vic hodin, jak ja a navic na smeny.

autor
10. srp 2022

@jola777 kdyz jsem byla na RD, tak taky platil vse, nic jinyho mu ani nezbylo 😉 a kdyz jsem byla na RD, tak delal vse kolem baraku, pak jsme skoncili ve 2+1 a cloveku se tim prevrati zivot najednou...

jola777
10. srp 2022

To že jsem na RD jsem psala proto, že peníze z RD mám prostě pro sebe, ty do rodinného rozpočtu nejdou. Jinak já jsem doma už víc jak dva roky, co jsem se vdala. 🙂 Ve 2+1 bydlíme a nějak mě to netrápí. Lepší vlastní byt bez hypotéky než dům s hypotékou.

jola777
10. srp 2022

Já to totiž z toho jeho vzkazu pochopila tak, že máš vše doma platit a zařizovat ty (krom nějaké pojistky) a on ti pošle jen nějakou určitou částku.

autor
10. srp 2022

@jola777 my oba pochazime z baraku z vesnice, vzdycky jsme delali okolo hospodarstvi a baraku, zahradka a lany brambor, seno. Takze pro oba to byl sok, ze najednou byt a nic okolo... Samozrejme ze plati neco a ja neco, ale abysme si pry nemohli vycitat kdo co a kolik, tak pekne pul na pul. Spis jako ze to budu mit na starost jako smlovy a zarizovani okolo, protoze elektrika a plyn si resil on i kdyz je vse psany na me, ale ja tomu vubec nerozumim 😂🙈 jenze mestsky byt jsem dostala ja, takze je vsechno psany na me a ta pojistka je na dite... Ale ja mu vcera rekla, ze jestli to tak chce, ok, ja se z toho neposeru. Nemam problem. A zacal couvat 😂

bara88
10. srp 2022

Já Teda moc nechápu že si mu řekla že to tak klidně chceš a že se z toho neposeres?proč sis s ním o tom normálně nepromluvila a nenávratně něco,co by se líbilo tobě

jola777
10. srp 2022

A on zvládne plnohodnotně obstarat domácnost a děti? Když chce peníze půl na půl tak bych chtěla i toto půl na půl. 😆 Já jsem toho názoru, že živit rodinu má hlavně muž.

autor
10. srp 2022

@bara88 protoze ja jsem ten typ cloveka, co nad vsim premyslim, takze jsem si vzala cas do patka a v patek spolu vsechno propocitame. A proc az v patek? Protoze dite odjizdi na vikend pryc, tak budeme mit cas a klid... A zas tak v klidu to nebylo, samozrejme me mezi, ze ho neco takoveho vubec napadlo a i jsem mu to rekla, stejne jako on mi rekl, ze jeho mrzi, ze jsem ja rekla to co jsem rekla. Ale mam svoji hrdost, nikdy jsem nikoho o penize neprosila a prosit nebudu...

autor
10. srp 2022

@jola777 Sam nezvladne, chlap no 😂 od toho jsme 2. O vse se delime, naklady, pece o dite, pece o domacnost. Nam to vlastne klape ve vsem, i v sexu 😂🙈 jen obcas to dre na tech financich🤷 a kdyz mam PMS 🙈🙈🙈

bara88
10. srp 2022

Nějak nechápu,tedy si stežuješ jak je hrozný a pak mu řekneš že je ti to jedno a budeš čekat do pátku? Takové věci snad musíte umět řešit i s dítětem né?pokud takto řešíš každý problém že pořád čekáš tak se asi nedivím dopisům

autor
10. srp 2022

@bara88 a vis ze jsem se tesila na tvoje prispevky, jaky moudro zase vyplodis? 😂 Ja si nestezovala, jak je hrozny, jen jsem psala nas pribeh a nevedela jsem, jak se mam k teto konkretni situaci postavit. A porad to nevim...
Ono asi kdyz vytahnes vsechny smlovy a rozlozis je a do toho ti leze porad dite, tak to neni zrovna idealni, ani na pocitani, ani na dulezitou rozmluvu. A ja delam ranni a manzel tenhle tyden nocni, takze neni ani cas...

bara88
10. srp 2022

Kolik je vašemu dítěti ze vám chodí po rozlozenych smlouvách a děláte takové směny?

autor
10. srp 2022

@bara88 ne ja delam jen ranni a obcas o vikendu brigadu a manzel 3smenny provoz, strida se mu to po tydnu. Diteti je 7, a to je porad mami tohle, mami tamto, tati koukej, potrebuju pomoct s tim a tamtim. Jedinacek no 🤷 takze jiste chapes, ze jsme ho radsi vyvezli ven a tohle dulezity rozhodovani si nechali az bude pryc. A dokonce si i zvladli dat pusu a v klidu si spolu vypit kafe 😉

bara88
10. srp 2022

Psala si že roztáhne smlouvy a do toho ti pořád leze dítě tak sem si představila batole. S tak velkým dítětem to už vůbec nechápu

jola777
10. srp 2022

Tak pokud to dře jen na financích tak ať si najde lépe placenou práci. Do dluhů, co jsem pochopila vás dostal on, tak nechápu proč máš ty ještě brigádu. 🤷‍♀️

autor
10. srp 2022

@bara88 ja radsi v klidu 🤷 nez na rychlo pred nocni... nevidim jediny duvod, proc bych si to nemohla promyslet a dat si cas. Jsem proste vaha, na vse potrebuju cas a rozmyslet si to. Muj chlap zas beran, horka hlava.

autor
10. srp 2022

@jola777 protoze me to bavi 😂 neni to z toho duvodu, ze bysme vubec nevychazeli. Mam ji uz kupu let, puvodne jsem si ji nasla na matersky, abych prisla mezi lidi a uzil si i tatinek s miminkem 😂 je to jen 2 nebo 3 soboty o vikendu a jen dopol. Samozrejme hledal, ale nenasel.

ilonne
10. srp 2022

Ještě to tu nepadlo, ale být vámi zasla bych do poradny. Je vidět, že řešit to oba chcete a poradna by vám pomohla.

ilonne
10. srp 2022

@katula94 moje maminka byla učitelka čj a dlouholetá ředitelka ZŠ, můj tatínek původní profesí automechanik a dodělal si maturitu. Důležité pracovní dokumenty mu maminka opravovala. To se s ním místo toho měla rozvést? V případě krize by pravopis byl to poslední, co bych řešila 🙈.

katherine177
13. srp 2022

Tak to je síla 😱 nemám slov .
Asi už bych o takového chlapa nestála a život s ním .

Strana
z4