Jak řešit konfliktní chování švagrové v rodině?
Od mámy jsem se dozvěděla jak proti mě žene švagrová, poštvává proti mě i svou dceru, plus jí zakazuje že si nesmí hrát s mou dcerou (má to být pomsta pro mě 🤦♀️). Chtěla jsem jí napsat jestli se mnou má nějaký problém, ať to řeší se mnou, ale máma mi to zakázala s tím že já to přece nemůžu vědět, a že mi teda příště už nic neřekne. No a co já teď s tím?
Já bych to teda neřešila .nebo pokud vy dvě máte mezi sebou nějaký problém tak bych řešila ten problém ale né to,co mi řekla máma
@malytlustyhroch No my měly menší konflikt, ale švagrová to takhle vygradovala, a za mými zády. Včera jsme se s neteří viděly u mých rodičů, a něco tam opravdu muselo být, chová se ke mě a k mé dceři divně, totální ignor, mojí dceru se snažila provokovat, rozbrečet.
Tak vzhledem k tomu, že sis toho chování všimla i bez zákulisních informací, normálně bych ji konfrontovala a mámu vynechala🙂
Chceš ji vůbec konfrontovat ?
😔 to je mi lito. Ale jak pise bara, resila bych co mate mezi sebou vy dve a ne co rikala mama. To neudela dobrou sluzbu ani tobe, ani mame. Znas takovy ten osklivy faul internetovych diskuteru: "je mi jedno, co rikas protoze neumis pravopis!" ? Bala bych se, ze jestli je svagrova fakt nastvana, tak by to, ze ste si s mamnkou rekly neco mezi sebou (coz je za me pochopitelne) mohla pouzit podobne, jako ze v tomhle si taky "priserna" a uz byste nevyresily vubec nic.
A jak ji chtěla rozvrecet? Nějak se mi nezdá že by tohle dělalo dítě na popud dospělého.nenamlouvas si to spíš? A jestli ne rak bych prostě řešila příště až konkrétní situaci
@alice180 Právě že chci, ale máma mi to rozmlouvá 😡
Hlavně je facku tvoje maminka, obrazně řečeno. To je zase přístup, budeme se tvářit, že se nic neděje a budeme si hrát na šťastnou rodinu. Pak nám ten problém akorát zatuchne. Za mě je lepší si to vyříkat. Může se vyčistit vzduch, nebo také si vyhlásíte doživotní válku. Pokud máš potřebu švagrovou konfrontovat, udělej to, akorát já bych to udělala osobně a ne přes sms.
Ale zy máš řešit konkrétní problém a né to co říká tvoje matka .ani to nemusí být pravda
@bara88 Nenamlouvám. S neteří to bylo vždycky v pořádku, chodila i k nám, hrála si s naší dcerou. Když byla někdy neteř u mých rodičů, volala mi ať přijdu i s naší dcerou, že si chce hrát. Včera ale totální obrat, moje dcera jak ji viděla tak za ní hned běžela že si budou zase hrát. Neteř ji ale úplně ignorovala, to mé dceři bylo líto. Neteř si celou dobu nevšímala mojí mamky,ale jak si k ní moje dcera chtěla sednout na gauč, neteř najust letěla a sedla si k ní ona. A ještě se na ní celá přilepila jako že je jen její a tlemila se mojí dceři do tváře když se rozbrečela.
A proč si to neřešila hned teda? Nevím no třeba prostě jen neměla náladu na tvoji dceru? Nebo tvé dítě si vždy chce hrát s každým?kolik neteři a dceři je?
@bara88 Dceři 3, neteři 10. Mě nejde o to že si s ní nechce/nesmí hrát, mě jde o ty pomluvy co její máma rozhlašuje. Vím ale kde je zakopaný pes, asi mi nezbyde nic jinýho než to přejít, ona se zahrabe svým jednáním brzo sama.
A jak víš že tě pomlouvá ?vždyť si psala že do teď si z dcerou hrála a prostě jen teď neměla náladu.je ji deset ,to si v tomto věku fakt nechcou děti hrát s tři letyma prckama. A jestli máte konkrétní problém tak řeš ten a né to že poštvává neteř když ani nevíš jestli je to pravda
ty a není to tak, že by tvá máma chtěla být takový jako "prostředník" nebo hromosvod? 🙂 že proto ti zakázala to s ní řešit?
Pro me by zalezelo na tom, co to bylo za konflikt. Kdybych si myslela, ze je to blbost a po kratke pomste se to prezene, tak to necham byt, Kdybych si myslela, ze se to bude bez zasahu eskalovat, tak si se svagrovou promluvim.
Hlavne bych z toho vynechala mamu a jestli si mysli, ze to mas resit nebo nemas resit. Jestli je konflikt mezi vami dvema, mely byste to resit vy dve, ne mama. Jste dospele zeny a rodina.

No, vzhledem k tomu, ze moje mama umi solidne zkreslit informace, byt nechtene, tak bych to vubec neresila a reagovala na svagrovou jako dosud. Kdyz uz, tak bych tuhle informaci vyuzila k tomu, abych byla dopredu vyklidnena, kdyby k nejakemu otevrenemu konfliku melo dojit. Ale byla bych pripravena na variantu, ze to byl proste omyl nebo nejaky svagrove jednorazovy ulet, ktery do budoucna nemusi mit na vas vztah zadny vliv.