icon

Švagrová pořád hledá, co je na mojí dceři špatně. Co byste dělaly na mém místě?

30. srp 2026

Ahoj holky, co byste dělaly na mém místě? Manžel to podle mě buď nevidí, nebo to prostě nechce vidět. Pokaždé, když se potkáme se švagrovou, má nějakou poznámku na naši dceru. Když ji byl rok a půl a ještě nemluvila ve větách, tak poznámka, že děti v jejím věku už přece normálně mluví. Když jí byly dva roky a pořád měla plenu, tak zase že jeji syn byl uz v roce a půl dávno bez plen. Když jsem ji ve dvou letech krmila tak přišlo: Takové děti už přece jedí samy…takové děti už se přece samy oblékají. Teď jí jsou 3 roky a zase má poznámky, že má problém s řečí, protože ještě nemluví úplně čistě (L a R). Přitom je dcera úplně normálně šikovná, komunikuje, povídá si s dětmi i s cizími dospělými ale kdyz tohle říká před celou rodinou pak to působí jako by byla nějak pozadu nebo s ní bylo něco špatně, přitom podle vývojových norem vůbec neni.

j.a.n.i
30. srp 2026

Poslala bych švagrovou ho háje a s rodinou se stýkala, když tam ona nebude. A pokud by se nekdo ptal, tak bych rekla, ze nemam zájem poslouchat jeji blbé řeči.

lv
30. srp 2026

A zmínila, že ostatní lidi nemelou negativní komentáře na cizí děti

verka_89
30. srp 2026

Mě tohle dělá tchýně. U mých dětí je vždycky všechno špatně. Jezdíme k ní minimálně. Manželovi to nevadí. Dětem se tam teda taky moc nechce, protože je pořád kritizuje.

zmrzlinka
30. srp 2026

Omezila bych styk co jen to půjde.A švagrove bych něco řekla.

izz76
30. srp 2026

@anonym_autor Švagrové bych řekla,že normální dospělý člověk nekritizuje malé děti,ať se stará sama o sebe, jistě není bezchybná. Nenech si to libit,řekla bych,že ti závidí… Me švagrova pokaždé kdyz me vidu,přibližně 4x za rok,rekne ze jsem přibrala. Cely život dospěly zivot vazim 50. Ona asi 90😆

moudivlacek
30. srp 2026
@izz76

@anonym_autor Švagrové bych řekla,že normální dospělý člověk nekritizuje malé děti,ať se stará sama o sebe, jistě není bezchybná. Nenech si to libit,řekla bych,že ti závidí… Me švagrova pokaždé kdyz me vidu,přibližně 4x za rok,rekne ze jsem přibrala. Cely život dospěly zivot vazim 50. Ona asi 90😆

levandule_k
Včera v 11:11

Pošli ji do háje, ať si krtizuje vlastní děti, partnera. Počítej s uražeností a možná tě začnou ostatní členové umravňovat,že chceš rozhádat rodinu.

Čím dřív ji nastavíš hranice, tím lépe.

autor
Včera ve 12:00
@levandule_k

Pošli ji do háje, ať si krtizuje vlastní děti, partnera. Počítej s uražeností a možná tě začnou ostatní členové umravňovat,že chceš rozhádat rodinu.

Čím dřív ji nastavíš hranice, tím lépe.

@levandule_k Ona řekne, že nekritizuje, jen poukazuje na to, co už jiné děti oproti ní umí. Jak na to reagovat?

dashyyy
Včera ve 12:06
@anonym_autor

@levandule_k Ona řekne, že nekritizuje, jen poukazuje na to, co už jiné děti oproti ní umí. Jak na to reagovat?

@anonym_autor jednoduché.. nepřeju si, abys srovnávala moje dítě s ostatníma, není mi to příjemné a hlavně je to velice nevhodné.. díky za respektování.. hotovo

j.a.n.i
Včera ve 12:27
@anonym_autor

@anonym_autor Pak bych poukazala na to, co umi jini dospeli, na rozdil od ni.
Třeba chovat se slušně...

levandule_k
Včera ve 12:32
@anonym_autor

@anonym_autor jak píše @dashyyy. A ani nemusíš říkat, že ti to není příjemné. Neobhahuj se, jen vznes požadavek. Obhajobou se dostáváš do defenzívy.

Nauč se být asertivní. Drnější varianta je, že nejsi na její poznámky zvědavá. Holt, když nezabere kultivovaná varianta, přichází drnější.

anonym_9c090c
Včera ve 12:41
@anonym_autor

@anonym_autor v takovém případě bych jí "naordinovala" vlastní medicínu, však on by se nějaký její nedostatek našel. Třeba to pak konečně pochopí, když si to vyzkouší z té druhé strany.