icon

Jak řešit krádež u osmiletého syna?

pistacijka
30. čer 2022

Dobrý den, nevím kam bych to měla napsat. Můj syn 8let kradl u cizích lidí. Nastesti se na to přišlo ale bylo mi v tu chvíli strašně ukradl tisíc korun pak z té dotyčné vylezlo že se jí ztratila další tisicikoruna. Syna sem zmlatila tím se nebudu tajit to by udělal snad každej a do očí vám zapira že to on nebyl sáhla sem do kapsy a našla sem tam ten litr pak sem vlitla do pokojíčku. A tam sem našla další ukradnou tisicikoruna bylo mi v tu chvíli zle až na zvracení muž pa přišel domů z práce tak sem mu to řekl ať si s ním promluví že tohle se nedělá já sem radči odešla ven. Apak když sem se vrátila domů nepřála sem se co mu řek jak s ním mluvil nebo tak prostě ne je mi ještě teď hrozně ani nec jak se mám zachovat před tou dotyčnou a jak mám jednat se synem nemůžu se na něj ani podívat nebo vyslovit jeho jemno já bych ho zabila.

Strana
z5
pistacijka
autor
2. črc 2022

Ano ano za skříň byli jsme u ní ve středu to měla připravenou tisicikorunu pro vnuka na komode že až večer přijde dá mu ji no a my jsme na večer odjížděli a prý už tam nebyla nikdo za celý den u ní nebyl. Druhý den jsme tam přijeli znovu a to už si naraficila právě tu kabelku a v ní peněženku za skříň No a pacholek tam vlezl. Další odpověď:syn přišel ze vzal ty peníze ze nás chtěl vzít na dovolenou že si svoje kapesne šetří až bude u moře aby mohl ject na lodi. Tak mu muž vysvětlil že tohle fakt jako ne že stejně pojedeme k moři tolikrát kolik bude chtít a že stejně mu tu loď zaplatí. Vysvětlil mu ze tohle se prostě nedělá a že pokud se to bude opakovat zavolají se policajti 😂ještě že máme tolik známích na takových místech. No případ vyřešen. Měl do neděle čas nám to vysvětlit tak vysvětlil.

amazienka
2. črc 2022

@pistacijka Takže jste synka ujistili, že máte hromadu prachů a zodpovědnost předali k rukám domnělý policie 🙄 Kde je jeho zodpovědnost? A kde ta vaše?

camelinka
2. črc 2022

@amazienka Presne😄👍, za odmenu pojede na dovcu kolikrat bude chtit a nejak se to ututla, bo sou kamosi i mezi poldama, a pri nejhorsim, to vyzehli tatka, vysoce postaveny podnikatel😎👍

amazienka
2. črc 2022

@camelinka My třeba taky máme spoustu přátel mezi příslušníky a hanba by mě fackovala jim říct o bububu pro mé děti. Fackovala by mě teda u kohokoliv, kromě dětského psychologa.

levandule_k
2. črc 2022

Ten důvod je vlastně docela milý (blbé by bylo kdyby kradl, že si kupuje drogy nebo hrál automaty), on vám chtěl udělat radost, chtěl, abyste trávili čas spolu, chtěl mít tolik peněz jako vy, aby vám to mohl dopřát, akorát to řešil hloupě, prostě nedomyslel to, nenapadlo ho, že těm lidem to bude chybět.

Nebylo by lepší s ním penězích více mluvit, aby si zafixoval, že peníze se cizím lidem neberou, že když má potřebu více peněz, musí si šetřit, být trpělivý a až bude velký může jít na brigádu. (On to potřebovat nebude z finančních důvodů, ale čistě výchovně, aby věděl, že vydělat si peníze, je makačka, ale to je hudba budoucnosti.)

levandule_k
2. črc 2022

@camelinka Mně spíš přišlo, že kdyby kradl v takhle mladém věku vesele dál, tak budou volat policajty, ty udělají bubu, ale nebude to nikde v záznamu. (Si myslím, že kdyby tohle udělali, tak to stejně nepomůže a on by v tom pokračoval.) Tady mi přijde nejlepší o tom normálně mluvit, aby pochopil souvislosti a co tím natropil. Kluk asi není sígr, když chtěl vzít rodiče na dovolenou.

michaela666
2. črc 2022

Mě pořád nejde do hlavy, proč zrovna peněženku za skříň. To jako syn sám prošmejdil byt a koukal i za skříně, aby našel na návštěvě peníze? Kdyby je nastražila někam na stůl, nechala peněženku nebo celou kabelku na stole v kuchyni, pověšenou na věšáku budiž. Ale strkat jí za skříň?

klokanka31
2. črc 2022

@camelinka Taky mi to přijde divný. Jak by napadlo malého kluka že u nějaké paní mají peněženku za skříní...člověk by ji hledal spíš v kabelce...

camelinka
2. črc 2022

@levandule_k No a to je prave to, ze se klukovi bude vsechno umetat, a ukazovat vzorec , ze prachy a znamosti, vyresi vse🤷

klokanka31
2. črc 2022

@camelinka No bude z něj jednou zase vysoce postavený podnikatel nebo tak něco s touhle výchovou...😃

amazienka
3. črc 2022

Absolutně nevěřím důvodu dovolené. Buď nám autorka chtěla nabulíkovat křišťálové úmysly kluka a nebo on si to vymyslel, aby nebyl za sígra.
Každopádně volá o pozornost.

kolibricek36
3. črc 2022

@pistacijka kabelku s peněženkou za skříní, no já bych spíš čekala v kuchyni na stole či v obýváku na komodě - prostě na viditelném místě, tak musel prosmejdit celý byt, aby to našel. Si to představuji a přijde mi to nějak divoké.
Ale hlavně, že už víte proč, a doufám, že pochopil že se to nedělá.

zelenaesmolda
3. črc 2022

@pistacijka
Gratuluju.Tim,ze jsi ho zmlatila z nej urcite v budoucnu dostanes odpoved kdyz bude mit nejaky problem.Doporucuju si neco zjistit o detske psychologii,detske kradeze jsou celkem bezna vec.Chudak kluk.

doeik
3. črc 2022

Ze všeho, co je tu napsáno, mám pocit, že přitahuje pozornost. Nešlo o peníze jako takové, ale o to, abyste si ho všimli. Dle všeho má peněz dost, vše mu koupíte, netrpí nedostatky (kapesné má vysoké). Pokud máte ještě mladší dítě nebo miminko, má pocit, že se více věnujete jemu, toť vše. Prostě staršímu vrazíte peníze a nevěnujete se mu (myslím, nevěnujete mu čas). Neříkám, že to tak je, jen, že to tak může cítit.
Taky máme dvě děti a ač jsem si to nikdy neuvědomila, starší dcera tím trpí. Snažíme se oběma věnovat stejně, ale to menší dítě prostě ještě potřebuje větší péči a to starší má pocit, že je opomíjeno. Dávám si na to pozor, snažím se sem tam zajít někam jen se starší, u nás tohle hodně pomáhá. Držím palce, ať vše vyřešíte a najdete příčínu, všem se vám uleví a budete v pohodě.
U nás fyzické tresty nepraktikujeme, ale nikoho neodsuzuji. Člověk nikdy neví, jak by ve vyhrocené situaci reagoval. Nikdy neříkej nikdy.....

darinka84
3. črc 2022

@pistacijka doufám že si jen troll.... důvod vypadá jak vymyšlený.. kluka si zřezala,eura v hodnotě 20tisic nenalezeny,nakonec mu řekneš, že máte prachy a dostane cokoli bude chtít.... nějak nevěřím a zároveň vlastně doufám, že to je všechno jenom vymyšlený 😱

levandule_k
3. črc 2022

@darinka84 Ona @pistacijka nikde neuvedla, jestli se eura našla nebo nenašla. Já si logicky odvodila, že se našla, když se přiznal. Já to chápu trochu jinak než, otec ho odměnil mořem, za to, že krade. Přijde mi, že ho ubezpečil, že není nutné krást, když chce jet k moři, protože oni žijí v dostatku. A to mi přijde v pořádku.

Navíc tam nechtěl jet sám se svojí partou, ale chtěl tam vzít rodiče, tedy jim chtěl udělat radost. Jako klučina měl primárně dobrý úmysl, provedení holt špatné.

@darinka84 Řekni mi, jak bys to řešila ty, kdyby se k tomu přiznal?

kolibricek36
3. črc 2022

@levandule_k ale co kdyby neměli moc peněz?
Jen to že nastražené peníze byly za skříní je prapodivné.

pistacijka
autor
3. črc 2022

@darinka84 ano vše se našlo A jak píšete chtěl nás vzit na dovolenou že pořád jezdíme a platíme my (rodiče) že nám to chtěl taky zaplatit bohužel nezná hodnotu peněz neví ani jak vypadá litr dvoulitr atd... Pro něj to jsou jen naky peníze a prostě neví. A ano paní měla tisicikoruna na komode položenou že až ji přijde večer vnuk měl narozeniny tak aby na to nezapomněla tak si ji dala na tu komodu nic víc nic mim každá z vás tu z toho dělá hirosimu což nechápu 🤷‍♀️no když přijel vnuk tak šla k té komode a litr nikde. Druhý den jsme tam přijeli znovu ale to mi nic ta paní neřekla a dělala jakoby nic peněženku s kabelkou měla povesenou na boku skříně takže za skříní nekte z vás to tu rozebrali jako kdyby vypukla sopka 😂No a poznala že se tam někdo hrabal tak pak už se ptala kluka jestli to vzal v peněžence měla opet zase jednu tisicikorunu. A to už se z toho hoch nevykroutil. Dále bych chtěla podotknout že dostal na prdel ale vy tady z toho děláte takové drama že si to jen ráda čtu. A ano muž mu řekl že přece není důvod krást peníze ze na dovolenou stejně pojedeme tak jak jezdíme nemá to za odměnu jak tu hned některé psali že ooooo pojede za odměnu že ukradl peníze k moři nenene není to bohužel za odměnu takže pro některé z Vas smula. Prostě jezdíme 3x o prázdninách k moři když jsou prázdniny a když nejsou jezdíme po Čechách já na tom nic špatného nevidím. Nedělám tady z toho drama jako některé 😳 sme rádi že se přiznal řekl nám na co to potřeboval vysvětlili sme mu ze tohle se nedělá ale je to od něj hezké ale stejně by mu to neprošlo nikde by mu nic neprodali žádný zájezd, dovolenou atd😂😂. Tak snad už to pochopil

zanett
3. črc 2022

Heledte se, to musi byt troll 😀 Trikrat za prazdniny k mori?! Jako ano, chapu, ze pan vysoce postaveny podnikatel na rodince nesetri, ale... a zakladatelka statni zamestnanec ma tolik dovolene, ze to stihne za dva mesice prazdnin hned trikrat? Ledaze by to byla ucitelka....ale to neni, protoze ty hrubky v jejich prispevcich, to by na tom bylo to nase skolstvi opravdu spatne zamestnavat takove kantory! Za me troll!

gbp
3. črc 2022

@pistacijka ano, nektere komentare mozna byly premrstene, ale mela by sis uvedomit, ze my vime jen to, co ty sem napises, takze se nemuzes divit, ze se nekdo chytne kazdeho slova. myslim, ze rad a podnetu k zamysleni jsi tady dostala taky dost a snazily sme se te podporit. tak me trochu mrzi, kdyz to ted tady cele shodis a trochu se nam tu ted posmivas...trochu nefer, rekla bych. jsem rada, ze uz jsi evidentne klidnejsi a situace se vyjasnila.

zanett
3. črc 2022

@gbp Nekrmte trolly.

veroniquecz
3. črc 2022

@zanett tak kamarádka pracuje ve státním, muž podniká a třikrát u more opravdu jsou. Navíc tam mají svůj apartmán 🤷🏻‍♀️

zanett
3. črc 2022

@veroniquecz Trikrat za letni prazdniny?? jinak nechapu, co tady je porad s tim podnikanim, ja podnikam taky, ale trikrat za leto by se mi k mori jet nechtelo, podnikatelka nepodnikatelka, i kdyz jezdim k mori rada. Jeste chapu trikrat za rok, hlavne v zimnich mesicich nekam na Maledivy atd, ale za jedny prazdniny....spis to na me pusobi tak, ze zakladatelka se zamotava do svych vymyslu a nevi, jak z toho vybruslit...

veroniquecz
3. črc 2022

@zanett ano, třikrát za prázdniny 🙂 červen, půlka prázdnin a půlka září. Musíme vykryvat zástupy, proto to vím ;)

kolibricek36
4. črc 2022

@veroniquecz Od kdy jsou prázdniny v září?

amazienka
4. črc 2022

@kolibricek36 A jaký má vliv září na trojí dovolenou u moře v jednom pololetí?

kolibricek36
4. črc 2022

@amazienka já reagovala na to že 3x za prázdniny, a ještě pořád nevím od kdy jsou 3 měsíce prázdnin.🤣🤣🤣🤣

levandule_k
4. črc 2022

@kolibricek36 Kdyby neměli moc peněz, tak ještě prozkoumat, jestli se mu někdo neposmívá, že jsou chudí. Jinak vysvětlit, že ne všechny děti mají štěstí a můžou k moři, a proto na sobě musí pracovat, aby si to moře mohl jednou koupit sám. Vysvětlit, že je hodný, že chtěl rodičům udělat radost a koupit moře, ale že se to nedělá tak, že se peníze kradou, ale musí se pracovat, šetřit, investovat.

Zamyslela bych se nad tím, jestli třeba neříkám, že chci k moři a na dovolenou, ale zároveň na to nemáme.

Některé věci otázkou finanční gramotnosti, to se chce zamyslet nad tím jak hospodaří, za co utrácí. Je možné najít si lepší práci, zvýšit kvalifikaci, aby mohl dítěti zajistit slušný standard? A zase se dítětem o financích bavit, aby nasávalo finanční gramotnost, ale je otázka já jak finančních gramotnost daných rodičů.

Nejsem psycholog, neznám odpovědi na všechny otázky, ani nemám patent na rozum, ale i tady bych to dítě netrestala 😉 Vlastně jsem trochu skeptická k tomu, že trest vede k nápravě hříšníka. Jako kdyby jo, tak už všichni lidi polepšený. Ve středověku byly dost kruté tresty a stejně byla zločinnost. Někde jsem četla, že nejméně recidivistů mají v zemích, kde se s těmi lidmi pracuje, ne kde jsou nepřísnější tresty. (Jasně jsou případy, kdy je ten jedinec tak nebezpečný společnosti, že je lepší, když je trvale ve vězení a určité typy lidí bych do společnosti fakt nevracela.) Tohle píšu obecně.

pistacijka
autor
4. črc 2022

Já tedy nechápu proč by jsme nemohli ject 3x k mori o prázdniny a o velkých prázdninách jezdíme prostě k moři před 3 roky jsme si tam koupili baráček. Stále nechápu proč tu někdo propira manžela, mě, praci a kolikrát jedeme na dovolenou 🤔🤔🤔to už si myslím že je dost uhozeny. Každopádně děkuji těm, kteří tu napsali ať svůj příběh nebo názor vzala jsem si z toho něco a děkuji a těm potrefenym husam nepřeji nic špatného v životě ale zkuste se nad sebou zamyslet než něco vyslovite nebo napíšete.

pampeliska1313
4. črc 2022

@pistacijka protože to propíráte vy. Osobně mi znělo, že se akorát tak chlubíte. Radu jste chtěla a nechtěla, vlastně je u Vás všechno v pořádku a sebereflexe nula, informace takový polovičatý (na jednu stranu jste syna zmydlila, pak zase teda nakonec ne a všechny jsou hysterky, kterým se to nelíbilo) proto jsem pak už ani nepřispívala a jen mě zajímalo, jak se to rozuzlí. Snad už u Vás bude všechno ok a budete spokojený.)

Strana
z5