Jak řešit obtěžování od synovce? Zvažte své další kroky
Ahoj, svěřila se mi kamarádka, že ji v smskách a chatu obtěžuje její 15-letý synovec! Prý ji už před rokem poslal zprávu "chtěl bych tě o***ať". Tu zprávu mi ukazovala. Prý si myslela, že si synovec spletl číslo. Pak si říkala, že si z ní asi dělá srandu. Po několika podobných zprávách mu napsala, ať ji nechá na pokoji a že jí to vůbec není příjemný. Letos se kamarádce narodilo miminko, které zrovna kojila při nějaké společné návštěvě, a on jí pochválil, že má hezký prsa! Tak si ho zablokovala, ale on jí pořád píše, ať mu odepíše atd. Vrcholem toho bylo nedávno to, že když byla doma s dětmi sama (synovec s rodiči bydlí o pár metrů dál), tak on najednou přišel k nim, beze slova si sednul ke stolu a čučel do telefonu. Seděl tam takhle přes hodinu a nic neřekl, nic nechtěl - jíst, televizi... A to už kamarádka říkala, že z něj měla strach. Jak byste se zachovaly v její situaci? Promluvit s jeho mámou? Boji se, že jí pořádně neuvěří, byť má uložené ty jeho zprávy. A na druhou stranu má strach i o toho kluka, aby si něco neudělal až to jednou vyjde najevo. Je to šílená situace a vůbec nevím, jak jí z toho pomoct. Nabízí se nám jediné dva důvody. Buď se mu třicetiletá kamarádka prostě vážně líbí, nebo si z ní dělá srandu, zkouší ji, co vydrží, a pak se nad tím s kamarády baví 🤔 Ani jedno není dobré zjištění☹️ moc díky za rady
Kdyby mi bylo srsti kojit i před vlastními dětmi,které by mi tam "náhodou" lezly, tak s nimi udělám rychlý proces. Stejně, jako kdyby mi lezly na Wc když jsem na velké. Natož cizího, velkého kluka který mi píše podobné zprávy. Ten by letěl jak namydlenej blesk. Nevěřím, že by držela hubu a krok a nechala ho cumet na to,jak koji,když ji to neni příjemné.
A že by nezakrocil muž?no to bych chtěla videt😂😂😂
Ať je to syn,bratr nebo synovec.
A jakypak lezení do bytu? Prostě řeknu jeho matce, že si chodím po bytě nahá,můžu mít s manželem nebo sama se sebou intimní chvilku,a prostě si nepřeju aby tam kdokoliv lezl jako do chliva🙈🙈🙈
Co vlastně jako kamarádka chce?!
a je kamaradka normalni, ze chce zit v rodine, kde nemuze vubec nic rict a ma se nechat sikanovat i detmi? To je nejaky model z jine kultury? Pokud to tak je, nelze ji doporucit nez vzit nohy na ramena a utikat tak rychle jak to pujde
Pokud to tak preci jen neni, tak se proste musi ozvat, o nicem jinem to neni
Já nevím, zkusil by se tu prosím někdo na to podívat z druhé strany, než jen hejtovat kamarádku, že si vlastně problém způsobuje sama tím, že to neřeší? Já je taky všechny znám... Kluk má nějaké psychické problémy, vím, že navštěvuje pedagogicko-psychologickou poradnu, má problémy ve škole, ve vztazích... Co když, ať už je do ní zabouchlý, nebo je to pro něj "jen" zábava, až se to provalí, co když si něco udělá? A pak ukočírovat svědomí, že to vůbec neměla řešit? Já bych jí jen chtěla pomoct, když se mi s tím svěřila. Věděla jsem o tom, že jí poslal tu první hnusnou zprávu, jenže to považovala za omyl a řekla mu, ať si pořádně zkontroluje příjemce zprávy. To, že ji takhle občas píše dál, i přesto, že mu říká, ať toho nechá, jsem nevěděla, až teď, že k ní kluk prostě přišel a jen seděl 🤔
@vipeta tak mu nejprve pohrozi, ze udela rodinnou show s predcitanim jeho digitalnich liebesbriefu a az pote vyhruzku splni. Ona bere strasne ohledy na kazdeho a na ni nikdo, pritom ona je tady obet.
@vipeta jestli si kluk neco udela... Kamaradka ma dve moznosti. Bud se s manzelem odstehuji - problem solved. Nebo si kluka vezme do parady manzel, ale zadne serepeticky s frackem - problem solved. Jeji manzel je ten, kdo ma svoji zenu chranit a nastavit mantinely zbytku svoji rodiny.
@vipeta No způsobuje.
Takže, aby ego očividně “citlivého” hocha neutrpělo, tak si nechá zasahovat do soukromí, navíc už naprosto intimní zóny?
Hele, nic ve zlém, ale na jejím místě bych fakt ztropila muži scénu, aby se laskavě srovnal a ochránil ji a jejich soukromí.
Vezmi to z jiné strany - když půjde na jeho otce demence, tak svou ženu také neochrání, aby náhodou neublížil tatíčkově citlivé duši, protože se mu postaví zrovna ve chvíli, kdy se ona vyskytne poblíž?
Promiň, ten hošík není psychicky v pořádku - v pohodě ji stalkuje a její muž hraje mrtvého brouka. To je hodně špatný 😵💫
Když už se tedy za ni nepostaví on, vzala bych ty sms a předložila je jeho matce, ať se postará, aby se to už neopakovalo, přestal jí navíc nezván chodit do baráku, nebo to začne řešit oficiální cestou.
@vipeta Kamarádka by měla myslet hlavně na sebe a ne na nevychovaného fracka. Tohle vážně není sranda, když tomu klukovi nikdo neukáže, kde je jeho místo tak co bude dělat až ji začne někde osahávat? Kluk ví, že mu to do teď prošlo, může si dovolit víc. Bude stát a nechá si to líbit, protože chudák má psychické problémy?
Když už teď k ní bez mrknutí došel domů, bude se ona ve vlastním domě zamykat, aby za ní nelezl? Bude se cítit v bezpečí?
Jestli to nechá zajít dál rozpadne se jí rodina, protože žádná normální žena nemůže vydržet sexuální obtěžování puberťáka, před kterým všichni zavírají oči. Buď odejdou i s manželem nebo se to bude důvod k rozvodu, sbalí děti a půjde. Je oběť a ještě potrestá sebe i děti.
Hele nic proti, ale často v těch komentářích tady zaznělo, že je kamarádka neschopná, že se s tím klukem nevypořádala již v začátcích. Tohle by měl hlavně řešit její manžel a nebo ať zkusí najít nějakou linku pomoci, která se zabývá šikanou nebo obtěžováním žen. Mohla by tam najít psychickou podporu pro to, aby obtěžování nahlásila rodičům. S klukem bych to na jejím místě již sama neřešila, aby to ve finále neotočil proti ní.
@vipeta a co že má psychické problémy?to znamená že si nechám 15leteho kluka cumet na prsa?mohla dávno jít za jeho matkou a normálně,kamarádky ji říct "hele taky máš děti,víš jaký to je kojit,jak je to intimní,já si prostě nepřeju aby k nám tvůj syn chodil ".tečka.nebo ať ji to řekne jejinbratr!k čemu je manžel?nedokáže říct ani "hele ségra,moje žena chodí doma s kozama venku protože koji,není vhodný aby tam chodil 15lety puberťák???psychycke problemy může mít kde kdo.to znamená.nechat si všechno líbit?
Co to má za chlapa? To si vzala prizdisrace, který vlastního synovce nedokáže chytit pod krkem a nedokáže říct, že jestli se přiblíží k mojí ženské ať už virtuálně nebo fyzicky, že s ním udělá rychlý proces. Hošík nemá hranice (dnes se tomu říká psychické problémy) a všichni kolem něj chodí po špičkách. Tady ty extrémně pospolite rodiny jsou jako sekta, ale pořádek dělá přátele 😉
já bych v první řadě dala kouli na dveře, aby mně nikdo necoural po baráku, jak se mu zlíbí. Protože jak píšeš, že se tam jen klepne a hned se jde dál, tak je tam asi normální klika. To by mi teda dost vadilo, tenhle styl. Potom bych si sedla ve třech - manžel, já, synovec - ke stolu a nechala chlapa, ať mu v klidu vysvětlí, co je na tom špatně a že takhle opravdu ne. Kdyby nepomohlo, vzít do hry i jeho rodiče, protože já osobně bych měla fakt strach, že mladý bude zacházet pořád dál. Hlavně to nenechat být!
@vipeta a na co se jako čeká.. Kluk nemá hranice,aby se náhodou rodinka nepohadala,tak až ji třeba opravdu sexuálně napadne? Ten kluk nastavuje evidentně zrcadlo celému baráku.. všichni jsou z něho podelaný,kluk nešťastný,tak vyzkouší kam může ještě zajít... můj chlap by mu dal do rypáku už dávno... díky bohu za něj vidím..
Jako nechci malovat čerta na zeď a jsem si vědoma,že prehanim, ale co když ji s tímhle přístupem za rok třeba znasilni. Silný na to může být dost. To pak budou litovat,že to neřešila. Radši bych se odstěhovala než žít u takové rodiny,kde by takove chování neřešili a ještě třeba ji obvinili,že lže ...
Kamarádka se musí ozvat, řešit by to primárně měl manžel. Pokud se k ničemu nemá, šla bych za tátou synovce. A vyměnila bych kliku, aby se mi po bytě nikdo necoural. Já bych se bála, kam až může kluk zajít, když mu nikdo nevymezí hranice...
Kdysi jsem na rodinné oslavě zažila situaci, kdy novomanžel velmi blízké příbuzné začal tím, že mě sjel pohledem jako kus masa, celé odpoledne mi čuměl buď na zadek nebo prsa, nepomohlo, že jsem se přesouvala mimo jeho dohled, vždycky si během pár minut přesedl. Jak odpoledne postupovalo a on měl víc a víc upito, už si toho všimlo víc a víc lidí. Muž na něj celou dobu dával pozor, nejdřív jsem nechtěla dělat povyk, ale po pár hodinách jsem byla už rozklepaná (fakt se díval divně, nebylo to takové to "líbíš se mi, nemůžu si pomoct"), protože za mnou šel i do chodby ke koupelně. Tak ho tam manžel odchytil a důrazně mu doporučil, aby se šel okamžitě vyspat, jinak mu dá přes držku. Neumím si představit, že by to můj muž neřešil nebo si podobné individuum dokonce chodilo ke mě domů, kdykoli se mu zachce 🤷♀️
Nepíšeš, co má za psychické problémy... ale ty mi naopak přijdou o důvod víc to řešit, včas. A zároveň bych řekla, že s různou diagnózou můžou být různá řešení vhodnější/funkčnější. Chodí kluk někam na terapii nebo k doktorovi? Pokud jo, rodina to nechce řešit a přišlo by to kamarádce jednodušší než se bavit s tchýní nebo přesvědčovat manžela, asi bych se zkusila aspoň po telefonu poradit tam, jak to co nejpochopitelněji naservírovat klukovi nebo jeho rodičům.
Obecně mi přijde dobrá ta rada s vysvětlením dotyčnému ve smyslu "máš na víc, než mrhat čas se mnou, která je vdaná a nemá zájem", ale otázka, jestli zrovna v jeho případě to může fungovat.
Tak me napadlo... A co na to jít pres tu pedagogicko-psychologickou poradnu? Nevi nebo nemohla by nejak zjistit, ke komu chodi a zajit za nim? A treba taky poradí jak mu to rict, vysvetlit
@zrzeckas to urcite nejde, to je jako kdyby clovek sel za doktorem a vyptaval se na nemoci souseda, bohuzel. V tom to pripade jedine pres rodinu.
@vipeta tak nikdo kamarádku nehejtuje, že si za to může sama, proboha. Zkuste se na to podívat z pohledu, že by to nedělal synovec, ale oslizlý strýc. Taky by to bylo tak v pohodě? Obtěžování je sexuální násilí, někdo by měl klukovi jasně ukázat, jak se nemá chovat k ženám. Je to dávno za hranicemi a psychické problémy nejsou pro toto omluva.
Měla by jít za rodiči synovce. Ne nijak vyčítavě, ale obeznámit je se situací. Jestli má kluk psychické problémy, jak píšeš, tak je důležité, aby o jeho predátorském chování rodina a terapeut věděli a mohli s tím pracovat. Určitě bych to ale na jejím místě neřešila s kýmkoli dalším, je to hodně citlivé. Kluk evidentně potřebuje pomoct.
Mě to jako šílená situace nepřijde. Vlastně mě to přijde jako trolí výmysl. Protože jestli dospělá ženská na hned neumí zamést s puberťákem, tak to je velký špatný.
@hanafaustyna To me taky napadlo...borecek nedostane stopku zavcas a muze se to vystupnovat az k tomu znasilneni...to taky nebudou resit, bo ma psych problemy? Prave proto by to meli resit vcas...
@moudivlacek hele at to zkusi, treba ji to reknou. Tam kde bydlim ja si lide s pravidly moc hlavu nelamou. Uplne jsem zirala co mi povypravela jedna ucitelka v krouzku o jednom diteti atp..
@vipeta
ja bych mu pohrozila tim,ze ho udam na PCR za stalking

@vipeta já tomu rozumím, že kamarádka je v baráku tchánovců za hadru, ale tohle se bude stupňovat. A proboha však ona nic neudělala a kluk překračuje meze. Nebo si ta rodinka mezi sebou přeposílá běžně sms "chtěl bych tě okukat"?