icon

Jak řešit partnerovo zírání na jiné ženy?

lenkakatka
6. pro 2022

Dobrý den holky, já vím, v dnešní době plné důležitějších věcí, já budu řešit kravinu. Je mi za to stydno, ale na druhou stranu si nevím rady.
S partnerem se máme moc rádi, krize nějaké byli, ale kdo to nemá, že....
Letos mě požádal o ruku, máme krásný vztah, plánujeme rodinu. Je to chlap na kterého se dá spolehnout, prostě super.
Ale k věci.... Často se dívá na jiné ženy a mě to ponižuje. Nejsou to letmé pohledy, ale on prostě civí, když jsem mu kolikrát řekla, že mě to ponižuje, ať to alespoň nedělá, když spolu sedíme v restauraci... Tak on se hned omlouvá, říká, že si to neuvědomuje, že se zkusí polepšit, že prý vůbec neví o tom, že by to dělal.....
Takhle, vím, že to se nezmění, upozorňovala jsem ho na to, ale změna není, kvůli tomu se s ním rozchazet nebudu...
Jen by mě zajímal váš názor, co by taková sebevědomá žena s touto situaci udělala. Nechala ho, a sebevědomě by se i ona podívala na hezkou ženu a neztrácela svoji hodnotu, nebo by si dost jasně řekla svůj názor, že takto tedy ne.
Víte, někdy když někam máme jít, říkám si, kéž by dnes necivěl, to by byl krásný den 😃
Nevím, jestli je to tím, že mám nízké sebevědomí, což mám, a proto to řeším. A nebo jsem v právu? Ale co s tím? Pořád řešit dokola? Co se uřeším k smrti, možná na to není ani odpověď a ani řešení.
Ale prosím o váš názor, moc děkuju 🙂
.

Strana
z2
martik169
6. pro 2022

@lenkakatka naprosto vás chápu. Manžel se taky rád podíva a občas se fakt zapomene😄🤦‍♀️mám taky nízké sebevědomí a dřív mě to štvalo na začátku vztahu, ted mám pocit že jsem buď dospela nebo dospěl nás vztah do nejakeho bodu, kdy to beru normálně. Vždy bude někdo hezčí než já, někdo hezčí než ta, na kterou zrovna kouká. A ano taky se kouknu na hezkou ženu nebo chlapa, je to prostě normální.. dřív jsem měla vztah, kdy be ex neustále napadal s tím, že se koukám po jiných, přitom jsem se nikdy nedivala, byla jsem zamilovaná a oči měla opravdu jen pro něj, no a on furt vyvadel a nakonec ,pokaždé když jsme spolu někam jeli, ja musela doslova koukat do nebe🤦‍♀️ na domy ,stromy .. běda jak jsem se podívala mezi lidi a stal tam nějaký kluk... raději at se kouká, než aby se musel cítit podobně jako já, i když já bych na něj takový nátlak nikdy nevytvarela. Je to asi jen o tom, jak si to nastavite v hlavě. Ono chlap je chlap a to že se kouká nemění city k vám..ale chápu že je těžké si to prenastavit a vypustit to.. občas taky musím zatnout zuby ,ale řešit to pořád,,to bych nedelala nic jiného. Držím pěsti ať to v sobě vyřešíte a jste šťastná 😊

antoinet
6. pro 2022

Buď hezký večer s tebou nebo očumování jiných, obojí současně nelze. Toto mu v klidu předem oznámit a když to zase udělá, zvednout se beze slova a nechat ho klidně v restauraci uprostřed jídla apod. To by ses totiž taky mohla uvysvětlovat a nic z toho...

knuffel
6. pro 2022

Všechno jsem nečetla, ale já bych poradila zapracovat na svém sebevědomí. Chlap bude čumět vždy, však proto má oči. Až si to hezky v hlavě srovnáš, můžeš mu třeba říct, že je fajn, když zkoumá i jiné kosti, aby se přesvědčil, jak dobře si vybral. Ale to chce nadhled a sebejistotu, ne ironii.

muhehehe
6. pro 2022

To není o sebevědomí... Kdo tohle omlouvá, představte si místo té cizí ženské třeba mobil. To se taky nedělá, že s někým mluvíte, a dotyčný sklopí hlavu k displeji a začne během konverzace sjíždět nějaký sračky na facebooku. Chápu to tak, že pokud by se prostě normálně kouknul, nikdo by nic neřešil, ať už je to ten mobil, nebo ženská. Pokud to přesahuje nějakou běžnou míru a fakt civí, v ten moment nevnímá a je to dnes a denně, tak se chová jako debil a neandrtálec. Je to neslušné vůči partnerce i ženě, na kterou takto kouká. Není potřeba mu vykládat o nějakém zraňování, ponižování a pocitečkách. Normálně bych mu řekla že to je prostě trapný co dělá a ať se ovládá, protože tohle jednoduše obtěžuje a je to extrémně nepříjemné. Věřím, že z tohoto úhlu pohledu to snad normální dospělý chlap pochopí. A jakkoliv to celé zní jako úplná banalita, pokud by to pro něj bylo fakt tak strašně neřešitelný, tak bude co nevidět ve hře i to definitivní kopnutí do zadku. A to právě proto, jaká banalita to je. To sorry, beru nějaký blbý zlozvyk, ale aby chudinka chlap nebyl schopen se nějak normálně ovládat a chovat se slušně, to je mimo.. sebevědomí partnerky bych do toho vůbec netahala, to s tím nemá vůbec co dělat. Omlouvat někomu hloupé chování, to žádné sebevědomí není, naopak.

camelinka
7. pro 2022

@muhehehe Souhlasim, se sebevedomim by to melo co delat, kdyby cumel a ja si rekla, to je krasna zenska, asi bych se sebou mela taky neco delat....
Omlouvat tohle buransky vejrani a neschopnost se ovladnout, ze to chlapi proste delaji, mi prijde na stejnym levelu, jako ze chlapi maj mluvit sproste a smrdet i z fotky...🙄

levandule_k
7. pro 2022

@lenkakatka Bylo by pro tebe přijatelnější, kdyby se koukl normálně (decentně), nebo je ti to stejně nepříjemné jako okaté koukání/čumění.

carmenz
7. pro 2022

Já fakt nejsem skoro vůbec žárlivá a i mě by leckdy někdo nachytal, ale pokud prostě čumí tak, že přeruší činnost a zírá, no tak to je vážně neslušnost sama o sobě jako taková.
To se nedělá přece ani před jinými lidmi ve společnosti, natož před partnerkou. Zkusila bych mu to vysvětlit polopaticky, ne přes zraněné city, to evidentně nefunguje a ví, že ty si postěžuješ, on se omluví a jede se dál. Takže bych mu řekla, že to je prostě ostuda a mimo společenské normy. Jako kdyby si v restauraci smrkal do ruky nebo drbal na kulkách. A že ti je za něj tím pádem trapně.
Další level je začít dělat to samý, ale to už je fakt na tvým sebevědomí, jestli to dáš. Protože ty víš, že to nemyslíš vážně, ale ti ostatní okolo ne 🤣 A navíc je tam riziko, že to příteli nebude připadat vůbec divný, protože je fakt nevychovanec 🙈
Ale jednou dvakrát se mi toto zrcadlení vyplatilo, u muže, když moc nedokázal pochopit, co může být na jeho chování nepříjemné.

xxx3d
7. pro 2022

měla bys na sobě zapracovat, myslím ještě před svatbou, aby sis dala sebevědomí dopořádku dřív, než otěhotníš, změní se ti postava, třeba i natrvalo, to potom budeš teprve v háji, a společně s tebou i vaše dítě, děti.

osobně mi nevadí, když se chlap podívá na jinou ženskou, klidně se podívám taky, ale to civění, to by mi vadilo, bylo mi trapně za něj.
jak z toho ven... ty ho znáš, víš, co na něj platí, co nemá rád, co mu není příjemný.

tvůj problém při jeho civění je ten, že tě to uráží, snižuje tvou hodnotu, porovnáváš se s jinými, s těmi, na které civí, když by ses byla schopná přes tohle přehoupnout, necítit to osobně, ale jako trapnost jeho chování, mohla bys to třeba nějak u něj zmírnit, změnit.

nicollbc
7. pro 2022

Podle mě, pokud ti to vadí a on tě bere jako rovnocennou partnerku, tak by s tím měl něco udělat. Nezáleží na tom, co bychom udělaly my, je to tvůj vztah. Já jsem pro další promluvu a podat mu to opravdu nějak důsledně. Říct mu to trochu jinak, než jsi mu ti říkala doteď. Já jsem se jednou snažila chlapovi něco vysvětlit a pochopil to až na poněkolikáté a to je to jinak opravdu chytrý chlap 🙈😅. Oni jsou někdy jak hluchý. Myslím, že když je s tebou, tak by si na to mohl začít dávat pozor, jako jen mrknout a necivět jak neandrtálec.

nicollbc
7. pro 2022

A určitě bych mu nedělala scénu, aby ještě nezačal přehodnocovat on, jestli chce být s hysterkou. Ale napadlo mě, že až to zase udělá, jako jestli to fakt dělá tak, že přestane v činnosti a soustředí se na zírání. Tak se prostě sebrat a odejít pryč a pak mu říct, že jsi ho nechtěla rušit v tak důležité činnosti. Třeba si to tak lépe zapamatuje 😁.

dzejn87
7. pro 2022

@lenkakatka Ahojky,můj přítel to taky dělal. Když jsme jeli v autě, kdyz jsme někde šli. Říkal mi na to,že je to normální reflex chlapa. Párkrát mě to rozčílilo,tak to uz to pak moc nedělal. Mě to tedy taky nepřijde úplně normální, ale asi je fakt,že nějaký chlap to dělá,nějaký ne a nemusí tím vůbec nic zamýšlet 🙂 Chlapi jsou divní 🙂

gabu6
7. pro 2022

Nedokážu si to představit - jen kouká nebo civí? .. děláme to všichni, když někde jsme v hromadě lidí - tak se podíváme, kdo kolem nás je ..

suzanna123
7. pro 2022

Tak asi by se mohl trochu kontrolovat, ale ty to zkus brát, jako kdyby čuměl po autech. Btw., hádám, že maniak do aut bude po autech čumět, i kdyby mu v garáži stálo porsche, tak to tak zkus brát. A v restauraci si sedej ty směrem k lidem 🙂

jerrabina
7. pro 2022

No já bych se asi v tu chvíli podívala na koho se to kouká a okomentovala tu ženu, nebo se ho na ni zeptala. Abychom neměli trapné ticho. Když o tom tak uvažuju, už jsem to tak párkrát udělala - a to dotyčný ani nečuměl nějak dlouho, jen se trochu dýl podíval. Ale já jsem prostě přirozeně zvědavá a bylo to prostě jen další zajímavé téma.
A jestli přeruší rozhovor, zeptala bych se v tu chvíli, jestli tedy můžeme pokračovat v rozhovoru nebo mám počkat až se pokochá. Kdyby se zůstal dívat, fakt bych se asi zvedla, že mě to tam s ním nebaví a jdu se projít a vrátím se až tam ten chlap zase bude se mnou. (a ne naštvaně, prostě to říct normálním tónem a myslet to vážně)

axel85
8. pro 2022

@lenkakatka tak toho bych si nevzala.jako koukat klidně,ale ne tak okate

Strana
z2