icon

Jak řešit prarodiče srovnávající známky vnoučat?

29. led 2023

Jak už vyplývá z názvu diskuze, tchýně porovnává vysvědčení všech svých vnoučat.
Bohužel syn má podezření na SPU a ve druhé třídě nebude mít samé jedničky. Vím to, protože mi to psala učitelka, ať na to syna připravíme. V rodině vysokoškoláků to je podle tchýně obrovský problém, prakticky neřešitelný. Tchýně řeší každou trojku, co přinese. On jí to vždycky vyzvoní, i když mu říkáme, že babičce to hlásit nemusí.
Syn má staršího sourozence, který nosí samé jedničky i v páté třídě a nemusí pro to nic udělat. Za celou školní docházku se ještě neučil a na vše mu stačí škola.
Prarodiče mu ho neustále předhazují jako vzor. Stejně jako bratrance a neteř, co se také učí lépe.
Jak jste vyřešili podobnou situaci? Jak vysvětlit prarodičům, že nemá cenu řešit známky? Babička vyhlásila cílovou prémii za samé jedničky, takže je jasné, že syn na to nedosáhne.
Aktuálně jsem nastartovana, že ještě jednou řekne "samé jedničky", tak ji pošlu do nejdál.
Nebo povedlo se vám to vyřešit jinak?
Už se to promítá i do vztahu dětí, které se posuzují podle známek ve škole.

Strana
z4
eviicka
5. únor 2023

@veronikav31 píšeš: "neznamená, že je blbý " co je podle tebe to "blbý", jakože kdyby měl snížený intekekt tak je něco míň? Víme obě, že ne, ale z tvého psaní to tak vyznělo.

veronikav31
5. únor 2023

@eviicka tak to vůbec jsem nemyslela,že kdyby měl snížený intelekt tak by by byl míň,ba naopak,takový lidi,sice nemají tolik v hlavě,ale bylo jim naděleno jinak-zrucnost,zpěv,talent na malování atd. Talent není jen o mozku,kde bůh ubral jinde přidal,aby se to vyvážilo.

eviicka
5. únor 2023

@veronikav31 já vím že jsi to nemyslela 😉 a omlouvám se za nevyžádanou poznámku.

kompas
5. únor 2023

@veronikav31 predpokladam, ze babicce 40 neni. Taky mame babicku ;)

kompas
5. únor 2023

@j.a.n.i reagovala jsem na komentar o ucitelce ;) Ale spletla jsem si ho nejspise s jinym ;)

kompas
Autor odpověď smazal
kompas
5. únor 2023

Vim, jak tyhle papiry funguji ;) Pouze jsem se ptala, protoze jsem osobne zazila, ze prave ani s papirem nebyl bran ohled… 🙂

veronikav31
5. únor 2023

@kompas ne,ale babičce našich dětí je 60😉,takže v době když jsem chodila se spolužákem do třídy jí moc nebylo a spolužák už v 1.tride měl disgrafii a disleksii diagnostikovanou,což byla v roce 1989

vladenkamaminka
6. únor 2023

@veronikav31 potvrzuji, jsem ročník 1984 a také v 89 v 1.třídě jsme už dokonce měli vymezenou třídu přímo pro dislektiky atd, v pololetí už se většinou vědělo kdo má nějaký problémy a hned ho tam šoupli

veronikav31
6. únor 2023

@vladenkamaminka u nás vymezená třída pro tyto děti nebyla,byli jsme malotřídka,ale měl svůj režim-napr. diktát nepsal,měl jiné cvičení uzpůsobené

Strana
z4