icon

Jak řešit problémy s otcem, který ignoruje nemoc dětí?

sorboni30
22. zář 2022

Zdravim vsechny.
Bohuzel nevim kam se obratit a jak to resit.
Prosila bych o radu a pomoc.
Kluci maji 7 a pul let. S exmanzelem jsme dva roky rozvedeni. Ziju s přítelem, synové dvojčata jsou v me peci. Přítele maji radi, dokonce rekli, ze vic jak vlastniho otcem. Spolu s pritelem mame nyní 7 měsíční holcicku. Kluci ji zboznuji.
Synove jezdí k otci o 14 dni na vikend. Začali ale stavkovat, ze k nemu nechteji. Vzdy jsem jim ale domluvila a jeli. Letosni prázdniny probehly dobre. Byli u otce 11 dni v cervenci, 11 dni v srpnu. Ke konci prázdnin uz volali me i babicce a plakali, ze chteji jet domů, ze jsou dlouho pryc.
Presli jsme to..Bohuzel ale pred 14 dny nastala situace kdy si pri syny přijel otec a oni s nim nechteli jet. Cekali na nej pul hodiny, protoze mel zpozdeni. A kdyz dorazil zacaly venku sceny. Jednoho zacalo bolet brisko, plakal ze nechce jet a vubec k nemu nechteli jit. Druhy chodil "zvracet opodal na travnik. Pak i ten prvni takze sceny s pláčem a zvracenim, ze k otci jet nechteji. Trvalo to 40minut.
Prosila jsem je, slibovala jsem.. otce jsem zavolala na stranu at jim rekne ze mu chybeli a nejak se je získal. To ovsem neudelal. Rekl jim, ze ma doma hracky a ty se na ne tesi.
Nakonec se mi podarilo je přesvědčit aby jeli. Bylo mi hrozne, mela jsem z toho fakt silene pocity i strachu o ne. Zavolala jsem jim druhy den a ptala se jak jim je. Byli v poradku.
Prijeli v nedeli a objimali mě ze jsou radi doma.
Jindřišel mel atb mel lezet, otci jsem durazne opakovala aby mu dal klidovy rezim a nikam s nimi nechodil, ze ma atb. At nechodi deti ani ven kdyz prselo.
Bohuzel kdyz v nedeli dojeli, nasla jsem v kufru jejich tepláky, uplne cele od bahna. Kluci pak rekli, ze byli venku, chodili po restauracích a byli na kolotoci kde se valeli po zemi a tam de zaspinili. Otec nerespektoval, ze syn mel atb a doma s nimi nebyl.
Dnes nastala situace vaznejsi. Syn prisel ze skoly, ze ho boli ucho..uz vcera si stěžoval, meli ve skoleskole plavani. Dostal na noc sirup od bolesti, kapky do ucha. Rano byl klidny, sel do skoly. Odpoledne ale ze skoly prisel a plak, ze ho ucho strasne boli, tentokrát druhe.
Jeli jsme na pohotovost do nemocnice. Lekarka rekla, ze ma v jednom uchu pocinajici zánět a v druhem uz rozjetý, ale pichat ho nebude. Vojtisek musi byt doma, mit klidovy rezim a do skoly nesmi. Ptala jsem se právě zda muze do skoly. Durazne mi rekla, ze musi byt v klidu a do skoly nesmi. Ze se mu rozjede ryma a nevi zda se nerozjede zanet tak aby nesel pichat usi.
Zitra maji jet k otci na vikend. Tomu jsem hned z nemocnice volala. Nebral to tak jsem mu poslala lekarskou zpravu, ze je syn nemocny a napsala mu ze zitra k nemu jet nemuzou, ze musi byt doma nejde ani do skoly. Rekla jsem mu, ze si je muze vzit klidne dalsi vikend aby si nahradil.
Ten mi zpětně napsal, ze ho to nezajima syny si bere, ze se o ne postará, ze je oteca přijede jako vzdy podle soudu.
Samozřejmě vim, ze se nepostara. Psal ze ma plany a ja mu je umyslen narusuji.. coz neni pravda.
Jde mi o zdraví syna. Na jare pichal usi a neslyšel skoro dva tydny kvuli rozjetemu zanetu. Ted vecer mi syn rekl ze ho boli v krku. Otec nerespektuje nemoc. Synove mi rekli, ze k nemu jet nechteji.
Mam hruzu z toho co se bude dit kdyz přijede a oni k nemu nebudou chtit jet.
Přece je nasilim nemuze narvat do auta, nebo ano? Rano zavolám dr, dcera je nemocna take. Budeme muset jit s obema k lekarce. Mala ma uz druhy den vysoke horecky, v pondeli byla na ockovani, ma nezadouci ucinky i neurologické.
Přemýšlím, ze zavolám zitra pani ze socialky aby prijela a videla na vlastni oci jak synove nechcou k otci?
Ja vazne nevim co mam delat a co si muzu dovolit, ale mam strach, ze kdyz je vezme, syn v nedeli prijede a pojedeme do nemocnice.
Nedavno kdyz s nim byli tak syn spadl z lakovky dva metry vysoke na hlavu a otec s nim nejel do nemocnice. Mel obrovskou bouli na cele, bolela ho hlava..otec s jeho přítelkyni mu bouli zatlaceli aby ji nemel. Kdyz ho dovezl hned jsme s nim jeli do nemocnice a tam nam rekli, ze ma otres mozku a boule se nesmina zatlacet ze otec provedl spatnou prvni pomoc..ze mu mohl ublížit.
Dalsi návštěva kdyz byli v herne synovi druhemu tekla hodne krev z nosu. Videla je pani z nasi vesnice a rekla nam to v pondeli ze syn behal cely od krve a otce to nezajimalo.
Pak skoncil syn v nemocnici na paleni nosu.
Exmanzelovi nejde o deti, ale spise o mstu me. Nevim co delat a jak se chovat abych ochranila syny..
Stale psal sms, ze zavola na orl a sam si zjisti jak je to vazne a ze to delam umyslne den předtím kdy maji jet k nim abych jim narusila plany, ze na me zavolá ospod aby mi vysvetlili, ze deti k nemu muzou jet i nemocne atd..
Co myslíte? Kam se obratit? Nevim co delat..
Dekuji. V priloze zasilam foto komunikace s otcem. Dekuji. S pozdravem Sochorová

Strana
z2
nezadanejmilda
4. říj 2022

@gracinka7 jistě troll, rusofil, fašista, když bych použil také ty urážky jako ty, byl bych potrestanej banem... ženám se toleruje vše, ale bohužel pro zločince vycházím ze zákonů ČR. To co se tu píše bych jakémukoliv poškozovanému otci vyhrál. Pánové kdo potřebuje pomoc, rád pomůžu. Pomáhal jsem založit ligu otců, kdy matka zneužívala dceru aby to svedla na otce - pravomocně odsouzená, už si to odseděal a pan Mikyšek dostal kompenzaci. Toto byl taktéž její zinscenovanej únos. Lidská kreatura založená na rodidle a dvou mlečných žlázách, jina nula a odsouzenej zločinec.

https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha...

nezadanejmilda
4. říj 2022

@sorboni30 Cituju "Pak skoncil syn v nemocnici na paleni nosu"

Velmi zajímavé, pálení nosu = hospitalizace? Dostal na nos sádru nebo hasící přístroj? Kdo ti to tu asi věří? Chudák bejvalej.

somalicats
4. říj 2022

@nezadanejmilda Milej mildo nezadanej, pokud nejsi troll a jsi skutecny, pak jsi diky svym projevum zde na uplne stejne urovni, jako ty hysterky, co hraji divadlo, aby pripravily otce o deti. Takze zrovna ty nemas pravo komukoli cokoli vycitat, jsi stejna hysterka. To ti pise zenska, ktera ma na zaklade sveho vlastniho navrhu deti s byvalym v kombinaci stridave a spolecne pece, protoze jsme dospeli a chovame se dospele, ne jako mali haranti.

sorboni30
autor
Autor odpověď smazal
sorboni30
autor
4. říj 2022

@nezadanejmilda neotravuj.. nikdo na tebe neni zvědavý.. 😂🙏 Ty tvoje blaboly

nezadanejmilda
Autor odpověď smazal
nezadanejmilda
22. říj 2022

@sorboni30 Na tebe je každej zvědavej, dej link na tvé fotky, je jasný jaké asi. Každej se nějak živí.

nezadanejmilda
22. říj 2022

@somalicats Takhle si lži doma, a ten neslušnej tón se mi taky nelíbí. To co uděla ta osoba a jak jsem to já okomentoval opravdu nemůže být na stejné úrovni. Slušený ženský co mlčej mi dávají zapravdu. Prosím, respektujte zákony ČR.

marselina
22. říj 2022

@nezadanejmilda ty budeš pěkná p…🙈🙈

viki999
22. říj 2022

@nezadanejmilda neskutečný ubožák jsi. Fakt doufám, že jsi troll, protože takovejhle snad v reálu nikdo být nemůže 🙄
Mmch najdi si termín "kauterizace", ty hasici přístroji 🙄🙄

rexinka
22. říj 2022

@viki999 A ted koukam, ze se tenhle expert vynořil v dalsi diskuzi a haze tam svoje moudra.

camelinka
22. říj 2022

@rexinka Uka😬😁😎

rexinka
22. říj 2022

@camelinka Sice zatim jen jeden koment, ale dle zkušeností odsud verim, ze to poradne rozjede a zakladatelce ukaze, zac je toho Milda. 😂
https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-problemy/stehovani-z-bytu-do-chaty-problemy-s-rodici-a-setreni/

camelinka
22. říj 2022

@rexinka Boooze ruuzo, to je kus vocase🤣

somalicats
22. říj 2022

@nezadanejmilda No jasne, sice nevim, o jakym lhani mluvis, ale to nevadi. O tonu me odpovedi vubec nepolemizuj, vzhledem k tomu, jak se tu projevujes ty sam.

nezadanejmilda
2. lis 2022

@rexinka No a co řekneš zakladatelce na to, že se její děti válí po trávníku a blinkají a ona jim neposkytne lékařskou pomoc? Ať sem do toho vlákna pošle svého ex, všechny by zajímal i jeho pohled na věc a popis situace. Ale ona to neudělá - pomluva je trestná. Přece je jasný o co tu jde. Pomlouvá tu svého bejvalého a manipuluje děti. Tady je kontakt na mne ať ho dá bývalýmu, že pro něj mám zajímavé informace jak ona tady o něm píše a hovoří: 2asdfor@centrum.cz - uvidíme jestli mi otec napíše ,-), ta mu to tak asi určitě vyřídí. Víme na čem jsme. Bude manipulovat, zatajovat můj vzkaz, to je její charater. Bude mne urážet, ale kontakt mu nepředá.

rexinka
3. lis 2022

@nezadanejmilda Nevim na cem jedes, ale ocividne ti to nesvedci a mel bys s tim prestat. Uz vcera bylo pozde.

sorboni30
autor
3. lis 2022

@nezadanejmilda bez do hajzlu ty demente!! S mym ex je uz vse ok. Jen ty to tu rozebiras jak magor ktery ma evidentne mindrak z neceho a vyliva si to tady na druhých. To co se stalo je dávno minulost tak nechapu co tu stale otravujes

Strana
z2