Má smysl vozit děti k nezúčastněné rodině?
Holky nevím, jestli mám dilema nebo se jen potřebuju vypsat,asi spíš chci znát názor na situaci a co si o tom myslíte.
Nemám dobrý vztah s tchánovci , nemají mě rádi (představují si pro svého syna někoho lepšího) ,ale poslední konflikt před dvěma lety už byla pro mě tečka ( vinu svého syna hodili na mě s tím, že já jsem kurv@,svi*ě ,že prý mám milence a děti po republice ,že jsem je chtěla zabít atd). Prostě zábava. 😃
Jenže máme děti , nově miminko. Dokud byl starší sám ,tak za ním (no spíš za svým synem ...) od roku 2018 přijeli 3x a a jen na otočku vlakem ,což je tam i zpět +- 500km a my jsme tam byli každý měsíc na celý víkend, někdy i dvakrát a o prázdninách i na 10 dní ,plus svátky apod.
Prostě pokud bych jim dítě nepřivezla pod nos, tak na něj kašlou. Když tam dítě bylo, tak bylo zasypáno hračkama ,kravinama , sladkostma a tím to haslo. Mimochodem jsem jeho pobyt u nich musela zaplatit 😃Žádný zájem, žádné hraní, žádné vzpomínky , žádné vzít ho ven atd. Další věc ,pokaždé bylo dítě z návštěvy u nich nemocné angínou nebo jiným zánětem.
Návštěvy jsem pak začala dělat tak, že když už jsem měla dost jejich chování vůči mě ,tak jsem posílala jen chlapa a syna ,ale když tam byl syn chudák před dvěma lety sám na dva dny ,protože jsme museli něco zařídit ,tak slyšel ,jak se baví nejen o mě ,ale především slyšel to, jak říkali, že tam nemá co dělat ,že tohle teda nebylo v plánu, že pokud ho tam mají mít ,tak jen na letní prázdniny ,že ho tam prostě nechtějí. Takhle se bavili před 10letým synem. Chudinka moje mi to volal celý smutný,že chce domů,že o mě nehezky mluví a taky ho tam nechtějí...od té doby tam sám nebyl a s tátou asi jen 1x.
Ale o co jde .
Máme miminko, u kterého,když zjistili, že ho čekáme ,se vyjádřili "hmmm, gratulujem". Jak manželova matka a otec, tak její matka.
Když se malý narodil, tak jsem je pozvala k nám na návštěvu jakožto gesto smíru,udělala jsem to kvůli manželovi i dětem. Jenže napsala jsem to jí jak na SMS,tak na WhatsApp a ona si to jen zobrazila a neodepsala . Nechala jsem to tak týden a až pak to řekla manželovi,že jsem jim psala a neodepsala. Ona se před ním přiznala,že to četla ,ale neřekla ,proč neodepsala ( moc dobře vím,proč. Chtějí jen svého syna ,nikoho jiného).
Jenže můj muž je prostě v tomhle směru jako malé dítě . Nepostaví se za mě ,za nás a nikdy se před nimi nesnaží toto téma otevřít ,proč se ke mě tak chovají apod, zatímco do mě doma hučí,jestli se s nimi nechci usmířit, zatímco přehlíží fakt ,že usmířit se nechtějí především oni, protože já jim dala šanci a ještě měli 2x příležitost minimálně za mnou osobně přijít.
A teď k věci.
Manžel má babičku ,která je zmanipulovaná jeho matkou proti mě, protože my dvě jsme si nikdy nic neudělaly a přesto ani ona neměla radost, že budeme mít další miminko. Příští víkend máme jet za nimi ,já mám jet proto, protože muž chce malého ukázat své babi. Nemám s tím úplně problém, na jednu stranu mi srdce říká , že jen ať ho vidí,jak má úžasné pravnouče,ale na druhou stranu si říkám, že proč jim furt mám vozit děti až pod nos ,když o ně nejeví zájem ,jak jeho rodiče ,tak jeho babi. Má smysl jim děti vnucovat ,vozit jim je ? Nebo jim je nenutit a raději děti chránit před takovými lidmi, kteří se neštítí pomlouvat jejich mámu a ještě poslouchat řeči,jak nejsou vítáni? Vím, že jsou to zlí lidé, nepřející, závistiví, pomluvační , materialisti a o domácnosti nemluvím,ale moje měkké srdce říká,že bych měla ,protože nejsem jako oni a na druhou stranu se ozývá mateřský instinkt,že tohle pro své děti nechci. Co je lepší? Dopřát dětem aspoň to ,i když jsou takoví nebo je radši chránit ?
V manželovi oporu nemám a nezlobím se za to.
Nechce stát mezi námi,což chápu.
Omlouvám se za román, nevím, jak bych tohle zkrátila,aby to bylo dobře popsané.
Píšu to sem proto , protože každý "výlet" tam stojí náš rozpočet jen cesta 1800,- , jídlo a moje ubytování v hotelu, plus mínus 5 tisíc pokaždé. A to jim ještě můj muž zve na jídlo pivo atd.Takze než zaplatím hotel, chci slyšet názor nezaujatých lidí. 🙏
Děkuji ❤️❤️❤️
Zůstala bych s dětmi doma, manžel může jet sám, jsou to jeho rodiče. Ubytování v hotelu je síla. Pokud chtějí vidět kromě svého syna i jeho děti, můžou přijet k vám. Hotel jim zamluvíš.
@anonym_f6a98a jenže to je ono. Já neřeším jen teď ,ale obecně do budoucna. Jestli jim ty děti vůbec mám vozit i přes to všechno nebo ne. Manžel si tam jezdit bude ,o tom nepochybuji. On se tam chce i stěhovat.
Další věc "pokud chtějí děti vidět". Nemám pocit ,že chtějí. Sami žádnou iniciativu nevyvíjí,jen přes WhatsApp se svým synem stylem " pošli fotku ".
Podotýkám ,že se jedná o mladé, schopné,nepracující a motorizované lidi ( 53 a 66 let).
Tak hlavně by se manžel měl za tebe už dávno postavit, a chovat se ke mě někdo takhle, tak bych je už dávno odstřihla
Tak hlavně by se manžel měl za tebe už dávno postavit, a chovat se ke mě někdo takhle, tak bych je už dávno odstřihla
@anonym_664d3b Nemá smysl se s ním na toto téma hádat. Kvůli nim jsme se už nahádali a i teď ,co jsem mu volala ,že toho mám akorát jim děti cpát až pod nos ,tak jsme se rafli. On se prostě nechce postavit mezi mě a je a už vůbec s nima nebude řešit nic, co řeší doma se mnou. Vyčetla jsem mu, že mám z něj pocit ,že je především jejich syn ,pak otec a pak můj muž.
Kdysi na mě jeho otec řval,že jsem černá vychc*ná $vině ,protože jsem jim řekla ,že jsem těhotná a můj muž po něm vyjel, že takhle o mě mluvit nebude. A to bylo poprvé a naposledy,co se mě zastal, protože prý pak spolu o tom mluvili a došel k závěru,že se kvůli ženské nerozhádá s rodiči.
Ale tohle není předmětem diskuse. Tohle jiné nebude ,já už tam za nima nejezdím, nevidím se s nima ,jen tam vozím manžela s dětmi. Což nevím, jestli v tom pokračovat. Vnímám to prostředí jako toxické a nechci v tom své děti ,zároveň nechci být jako oni.
Ty zůstaň doma, ať s nimi jezdí muz
@enoli I přesto,že sami žádnou iniciativu aby děti viděli , nevyvíjí?
Jel by jen starší,malý je kojený.
A to bych se ještě musela modlit ,aby zase nepřitáhl angínu.
@anonym_664d3b Nemá smysl se s ním na toto téma hádat. Kvůli nim jsme se už nahádali a i teď ,co jsem mu volala ,že toho mám akorát jim děti cpát až pod nos ,tak jsme se rafli. On se prostě nechce postavit mezi mě a je a už vůbec s nima nebude řešit nic, co řeší doma se mnou. Vyčetla jsem mu, že mám z něj pocit ,že je především jejich syn ,pak otec a pak můj muž.
Kdysi na mě jeho otec řval,že jsem černá vychc*ná $vině ,protože jsem jim řekla ,že jsem těhotná a můj muž po něm vyjel, že takhle o mě mluvit nebude. A to bylo poprvé a naposledy,co se mě zastal, protože prý pak spolu o tom mluvili a došel k závěru,že se kvůli ženské nerozhádá s rodiči.
Ale tohle není předmětem diskuse. Tohle jiné nebude ,já už tam za nima nejezdím, nevidím se s nima ,jen tam vozím manžela s dětmi. Což nevím, jestli v tom pokračovat. Vnímám to prostředí jako toxické a nechci v tom své děti ,zároveň nechci být jako oni.
@anonym_autor no není to předmětem diskuze, ale kdyby jsi doma měla pořádného chlapa, tak tohle ani nemusíš řešit.
@anonym_autor Vykašli se na ně
@anonym_autor no není to předmětem diskuze, ale kdyby jsi doma měla pořádného chlapa, tak tohle ani nemusíš řešit.
@anonym_664d3b Upřímně,co by změnilo na jejich chování to, že by se mě zastal, když mě prostě nemají rádi z principu? Změnil by se jejich postoj k našim dětem? Najednou by o ně měli zájem?
Nevím, jestli jsem to správně napsala ,ale oni stojí jen o svého syna , o nikoho jiného. Myslíš,že by mě a děti pak chtěli, když by si s nima promluvil?
@enoli I přesto,že sami žádnou iniciativu aby děti viděli , nevyvíjí?
Jel by jen starší,malý je kojený.
A to bych se ještě musela modlit ,aby zase nepřitáhl angínu.
@anonym_autor já se s tchany nevidam roky, ale některé věci dokážu pochopit, protože některé linky jsou podobné.
Já bych nikam nejela- nechtějí tě tam a za hotel bych kvůli nim neplatila, zajela bych si raději někam jinam. Ať mánzel jede se starším sám.
Je to plnohodnotný rodič, a syn není malé miminko, takže už si jistě dokáže říct svoje.
@anonym_664d3b Upřímně,co by změnilo na jejich chování to, že by se mě zastal, když mě prostě nemají rádi z principu? Změnil by se jejich postoj k našim dětem? Najednou by o ně měli zájem?
Nevím, jestli jsem to správně napsala ,ale oni stojí jen o svého syna , o nikoho jiného. Myslíš,že by mě a děti pak chtěli, když by si s nima promluvil?
@anonym_autor tady je špatně prostě všechno
@anonym_f6a98a jenže to je ono. Já neřeším jen teď ,ale obecně do budoucna. Jestli jim ty děti vůbec mám vozit i přes to všechno nebo ne. Manžel si tam jezdit bude ,o tom nepochybuji. On se tam chce i stěhovat.
Další věc "pokud chtějí děti vidět". Nemám pocit ,že chtějí. Sami žádnou iniciativu nevyvíjí,jen přes WhatsApp se svým synem stylem " pošli fotku ".
Podotýkám ,že se jedná o mladé, schopné,nepracující a motorizované lidi ( 53 a 66 let).
@anonym_autor No vždyť píšu, ať tam nejezdíš. Ne tentokrát, ale vůbec. Ať jezdí manžel sám, jsou to jeho rodiče.
Nejela bych tam ani náhodou,ještě abych někde platila a byla odstrčená v hotelu jako prašivá...děti bych tam taky nenutila jezdit,hlavně toho staršího,když slyšel,že je tam nechtěný..ať manžel jezdí sám. A o tom,že by se mě v téhle situaci nezastal a nestál za mnou se ani nevyjadřuju.
@anonym_autor manžel by se tě měl zastat a stát při tobě at už to něco změní nebo ne.
Pokud pojedeš, ublížíš jen sama sobě...
Pokud o tebe nestojí, tak bych se na ně prostě vyprdla... Zůstala bych doma s miminkem, staršího syna bych se zeptala co chce on a podle toho se zařídila... Jako, někde delat opičku jen kvůli tomu, že máš pocit že bys měla? S miminkem? Platit cestu, hotel???? Ani smykem... Nejsi jim nic dlužna....
Nikam bych nejezdila. Na vstřícná gesta musí být dvě strany, tady jsi jen ty. A ano, kdyby se tě muž zastal, nejspíš by se něco změnilo. Protože lidi si k nám dovolí jen to, co jim dovolíme. A v tohle je to “co jim dovolíme” by proxy to, co jim dovolí tvůj manžel. Že se nechce rozhádat s rodiči? To primárně nechceme nikdo, ale pokud spor stojí žena vs. Rodiče (a není to, že žena je hysterka nebo prudič).
A popravdě bych tam staršího syna poslala jenom tehdy, když by o to sám stál. Na přítomnost příbuzných nikdo nemá automatický nárok!
@anonym_autor manžel by se tě měl zastat a stát při tobě at už to něco změní nebo ne.
@anonym_664d3b Myslím si, že to je zbožné přání mnoha žen ,ale realita prostě bývá jinde. Je to jedináček, nestojím mu za to, aby "přišel" o rodiče. Já už si za těch 14 let zvykla, že jsem si stála za sebou sama. Prostě to tak je a nikdo to nezmění,když dotyčný nechce. Mám se s ním rozvést jen proto, že mu chybí 1% k dokonalosti? To je fakt nesmysl. Celý vztah stavět na tom, jestli se mě zastal před rodičema. Mimoto, zastat se mě umí. Paradoxně kdyby došlo na stejnou situaci s jinými lidmi, tak se za mě porve. Jen prostě rodiče je no zone.
@anonym_664d3b Myslím si, že to je zbožné přání mnoha žen ,ale realita prostě bývá jinde. Je to jedináček, nestojím mu za to, aby "přišel" o rodiče. Já už si za těch 14 let zvykla, že jsem si stála za sebou sama. Prostě to tak je a nikdo to nezmění,když dotyčný nechce. Mám se s ním rozvést jen proto, že mu chybí 1% k dokonalosti? To je fakt nesmysl. Celý vztah stavět na tom, jestli se mě zastal před rodičema. Mimoto, zastat se mě umí. Paradoxně kdyby došlo na stejnou situaci s jinými lidmi, tak se za mě porve. Jen prostě rodiče je no zone.
@anonym_autor tak na tohle fakt nevim co odpovědět 🤷♀️ tak se jim pořád podřizuj, nechej si sprostě nadávat a nechej svého muže at se na to diva...
@anonym_autor jo a jen mimochodem diky tomu vychováváš ze svého syna taky budoucího nečího partnera, který se z rodinou nebude chtít hádat i kdyby jeho partnerce bylo ubližováno sebe vic
@anonym_autor tak na tohle fakt nevim co odpovědět 🤷♀️ tak se jim pořád podřizuj, nechej si sprostě nadávat a nechej svého muže at se na to diva...
@anonym_664d3b Nečetla jsi, že tam nejezdím? A spolu mě neprlbírají. Naposledy mi nadávali ( po telefonu ) před dvěma lety. Já se s nima od té doby nevídám,netelfonuju ,nic prostě. A když bych tam jela ,tak se s nima neuvidím. Řeším to, zda do toho tahat děti nebo ne. Ne to, jestli se mě má manžel zastat. Už se není čeho zastat. Mezi námi nikdy ke smíru nedojde ,já jsem udělala patřičné kroky, které se minuly účinku a víc za sebe dělat nebudu. Tady prostě řeším, jestli JIM VOZIT DĚTI,o které nejeví zájem. Chápeme se?
@anonym_664d3b Nečetla jsi, že tam nejezdím? A spolu mě neprlbírají. Naposledy mi nadávali ( po telefonu ) před dvěma lety. Já se s nima od té doby nevídám,netelfonuju ,nic prostě. A když bych tam jela ,tak se s nima neuvidím. Řeším to, zda do toho tahat děti nebo ne. Ne to, jestli se mě má manžel zastat. Už se není čeho zastat. Mezi námi nikdy ke smíru nedojde ,já jsem udělala patřičné kroky, které se minuly účinku a víc za sebe dělat nebudu. Tady prostě řeším, jestli JIM VOZIT DĚTI,o které nejeví zájem. Chápeme se?
@anonym_autor tak na to se snad ptát nemusíš
@anonym_autor tak na to se snad ptát nemusíš
@anonym_664d3b Aha 😃🙏
@anonym_664d3b Aha 😃🙏
@anonym_autor tak sama snad vidíš jaké je tam prostředí, pomlouvají tě před synem,před ním samotným říkají, že ani jeho tam vlastně nechtějí a ty se musíš ptát jestli do toho prostředí máš posílat své děti???? Otázkou ovšem zůstává jestli by ti prošlo u manžela...tuším že ne.
@anonym_autor tak sama snad vidíš jaké je tam prostředí, pomlouvají tě před synem,před ním samotným říkají, že ani jeho tam vlastně nechtějí a ty se musíš ptát jestli do toho prostředí máš posílat své děti???? Otázkou ovšem zůstává jestli by ti prošlo u manžela...tuším že ne.
@anonym_664d3b Proč mám pocit ,že jen ty prostě musíš rýpat,zatímto výše zúčastněné slušně odpověděly , protože pochopily nejen na co se ptám,ale taky jaká asi jsem i přes to všechno negativní,co tady popisuju, tak nechci být jako oni? Víš co prosím tě ? Buď od té dobroty a už se nevyjadřuj, když musíš rýpat nebo mi dej Nick a rozebereme to do soukromé zprávy ,ať to tady nespamuju mimo téma. Určitě se ráda povrtáš v mém nedokonalém manželství hlouběji a vezmeš to rovnou přes to, že se ptám na MK na věci, na které dle tebe už dávno znám odpověď nebo bych spíš měla 😉
@anonym_664d3b Proč mám pocit ,že jen ty prostě musíš rýpat,zatímto výše zúčastněné slušně odpověděly , protože pochopily nejen na co se ptám,ale taky jaká asi jsem i přes to všechno negativní,co tady popisuju, tak nechci být jako oni? Víš co prosím tě ? Buď od té dobroty a už se nevyjadřuj, když musíš rýpat nebo mi dej Nick a rozebereme to do soukromé zprávy ,ať to tady nespamuju mimo téma. Určitě se ráda povrtáš v mém nedokonalém manželství hlouběji a vezmeš to rovnou přes to, že se ptám na MK na věci, na které dle tebe už dávno znám odpověď nebo bych spíš měla 😉
@anonym_autor no tak nebuď jako oni a své děti tam posílej je to jen na tobě. A myslím si,že nejen já tady mám takový názor, ale jaksi pochopily,že nemá cenu ti to psát. A fakt to není rýpaní to mi věř, to fakt nemám zapotřebí.
Ne, děti bych jim rozhodně nevozila. Časem budou své antipatie vůči tobě projevovat hlasitěji i před dětmi. A přestože to nechceš slyšet, tak chování tvého manžela je špatně ....měl by se zastat své rodiny, tedy dětí a tebe a ne tomu jen přihlížet.
@anonym_autor Děti bych jim nevozila, a tvůj manžel by si měl uvědomit jak se chovají. U nás tchánovci taky katastrofa, nejvíc se to vyostřilo když se nám narodila dcera. Dopadlo to tak že nejsme víceméně v kontaktu, naše starší dcera vůbec netuší že má někde i druhé prarodiče. Čekáme teď druhé, tchýně by mě posílala hned na potrat, takže i manžel řekl že to mimčo v životě neuvidí. Někdy to prostě jinak nejde.
Nechci specifikovat, ale v rodině mám s podobným chováním bohužel bohaté zkušenosti nejen ze strany rodiny manžela, ale i od vlastní rodiny. Ve tvojí situaci bych já sama nejezdila, tudíž tam neposílala ani mladší kojené dítko a u staršího bych se primárně řídila tím, jak chce on. Pokud by chtěl, v kontaktu s prarodiči bych mu nebránila. Zároveň bych pohlídala, jestli tě před ním nepomlouvají nebo se jinak nevhodně nechovají, pokud by to překračovalo únosnou mez, neposílala bych nebo pokud by to bylo “tolerovatelné”, synovi bych vysvětlovala úměrně věku, že není chyba v něm a že prostě prarodiče jsou takoví. Pokud by k nim jezdit nechtěl, nenutila bych.
Ohledně manžela, za mě teda problém, že se tě nezastane, je. Je přece jedno, že jejich chování by se nezměnilo, jde o to vědomí, že se na něj můžeš spolehnout, že se tě zastane, když je třeba a někdo se k tobě chová nepřípustně. Pokud se jedná o malichernosti, budiž, ale tohle je dost zásadní a pokud oni se k tobě chovají takhle, to asertivní nastavení hranic z jeho strany by přijít mělo i za cenu případného konfliktu. Už to, že spíš sama v hotelu a manžel u nich (pokud jsem správně pochopila), mi přijde šílené a můj manžel by teda na tohle nikdy nepřistoupil, v hotelu bysme byli oba… Neříkám samozřejmě , že je to vyloženě jednoznačný důvod k rozvodu, to určitě ne, pokud jinak žádné problémy nejsou a týká se to jen vztahu s rodiči (který je toxický a on pravděpodobně zvyklý se přizpůsobit, podřídit, aby nebyl problém), ale minimálně téma pro rozhovor by to být mělo.

Zůstala bych s dětmi doma, manžel může jet sám, jsou to jeho rodiče. Ubytování v hotelu je síla. Pokud chtějí vidět kromě svého syna i jeho děti, můžou přijet k vám. Hotel jim zamluvíš.