Jak řešit velký doplatek za plyn od E-onu?

kaii
14. čer 2018

Dobrý večer, mám dotaz dnes mi přišlo vyúčtování za plyn, doplatek 10.000,-. Je to možné? Záloha každý měsíc dělá 900,- s tím že platim rovnou 1.000,-. Z toho už asi měsíc možná vic karma kromě umývání nádobí a prani nejede. To je možná tak 4x do měsíce nijak se tu nezdržujeme. Je to za období 18.7. 2017 až 8.6. 2018.
Vůbec to nechápu. V tomhle bytě jsme něco přes rok, teď se budeme stěhovat jinam, a za celou dobu nikdy nic nepřišlo.

kaii
autor
14. čer 2018

Ještě jsem.mela dodat že být je 1+1 a nijak stary není.

priefi
15. čer 2018

@kaii a co zima, netopili jste vic?

kaii
autor
15. čer 2018

@priefi Nijak zvlášť jsme netopili, v bytě je v celku teplo takže hodně topit nebylo třeba.

budouci_maminka
15. čer 2018

22 tisíc za plyn v bytě 1+1?? fíha.. my máme 18 tis za rodinný dům, to je fakt nějaký divný.. volala jsi na zákaznickou linku? neudělali blbě odečty nebo nebyl tam nedoplatek z minula?

xxx3d
15. čer 2018

@kaii určitě si zavolej na tu jejich zákaznickou linku. Jinak plyn je ošemetná věc, my jsme někdy před pěti lety řešili něco podobného, doplatek byl teda asi tisícovka, ale stejně... bylo to v době, kdy jsme se v bytě v podstatě nezdržovali a plyn máme jen na vaření, plynový sporák. Tak mi to bylo divný, že to nevykryly ty zálohy a paní mi na info lince sdělila, že zhruba půlka té částky (myšleno té naší měsíční zálohy) jde na dopravu plynu k nám (do bytu) a další třetinu částky zahrnuje cosi, už si to moc nepamatuji, každopádně z toho vyšlo, že spotřeba kde nic tu nic, ale za dopravu k nám hodně. Tak jsem navýšila zálohy o jednou tolik, a teď nám cca 500 vrací. Pořád lepší platit měsíčně o fous víc, než potom doplácet.
Nemusí to být váš případ a snad ani nebude, zjistíš to na té jejich infolince.

klarusek
17. čer 2018

Jedná se k doplatek a nebo nedoplatek? Meli jsme neco podobneho a pred sumou bylo mínus. Coz jsem myslela, ze je nedoplatek a na infolince mi bylo řečeno, ze je do doplatek/ přeplatek a vraceli nam to, ale je uz je to dost dlouho :/