icon

Jak říct rodičům o vztahu s 31letým partnerem?

kaktus17
29. kvě 2023

Potřebovala bych poradit, měla jsem vztah skoro 2 roky, rodiče o tom věděli a ten kluk u nás i mohl přespat. (Bylo mi 15)
Nyní se vídám se starším mužem, se kterým jsem se seznámila na brigádě, známe se necelé dva měsíce a z toho 2 týdny se vídáme častěji, když jsem byla o víkendu sama doma, strávila jsem cely víkend s nim. Společně si uvaříme, dojdeme vyvenčit jeho psa, nebo já mezitím umyju nádobí a uklidím, a tak podobně, rozumíme si a není to o tom ze by on byl ”učitel” a já byla ”žák”. Zároveň on vypadá mladší a ja starší, takže když jdeme ven nebo za jeho kamarády nikdo divně nekouká a nikoho by nenapadlo ze mi je teprve 15. (Všichni mi tipuji kolem 20 a jemu cca 26.) ve škole mám známky dobré, dělám sportovní cheerleading a pravidelně trénuji a on mě ve všem podporuje.
Za půl roku mi bude 16, jemu je čerstvě 31
Vim ze je ten rozdíl velký a v tomto věku je víc vidět, ale oba to myslíme vážně a časem bych o tom chtěla říct mamce, ale vůbec nevím jak.
Budu ráda za jakékoliv rady

Strana
z2
svha
4. čer 2023

Jak si rozumíš s maminkou? Od toho bych odvíjela, jak jí to říct. Mám dceru o pár let mladší než ty a opravdu bych ráda věděla, s kým tráví čas = pokud najde někoho, s kým je jí dobře, chci to vědět, případně na to mít vliv, snad chápeš, není tím myšleno mluvit někomu do života, ale zkušeností mám v tomto směru více.
U nás jsem otevřená mysl já, u manžela vím, že by možná narazila. Zase já jsem starší 😁, jsem tvůj opak, jsem živel, na který nikdo starší nestačil, mladší ano 😂.
Všechno může fungovat, pokud obě strany umí najít kompromis. Za mě nehledej odpovědi tady, ale v sobě. Píšeš rozumně.

jerrabina
4. čer 2023

A já vlastně neodpověděla... Pardon 🙂
Představila bych ho rodičům a věk neříkala (když se zeptaji, tak nenápadně změnit téma, dokud ho neuvidí), povědět jim ze své iniciativy o něm maximum, krom toho věku. A ideálně jim o setkání říct krátce předtím než nastane, ať z Tebe ten věk nevytahnou (např. mám přítele, dnes mi psal jestli nechci jít na tu a tu akci a napadlo nás, že je to skvělá příležitost k seznámení, chcete jít taky?)
A až teprve ho uvidí, říct věk pokud se zeptaji 🙂 s tím, že věk Ti nepřijde tak důležitý (což jinak bys s ním nebyla, že? 🙂)
Já měla ve 20 kluka co mu bylo 16, kdybych věděla kolik mu je od začátku, nic bych si s ním nezačala a koukala na něj jinak, ale nejdřív jsem to nevěděla a rozuměli jsme si tak, že jsme se nakonec dali dohromady. No a naši se to taky dozvěděli náhodou (a stejně jak já předtím, i oni docela zírali, působil starší). Jeho maminka byla fajn a brala mě, i když se jí věkový rozdíl nelíbil. Nakonec ale to nevydrželo dlouho, byl to vztah přes půl republiky...

oveckaluky
4. čer 2023

@barulina No, tak jo. Já bych nadšená nebyla, kdyby mi šestnáctiletá dcera chodila s jednatřicetiletým chlapem, a je úplně jedno, jak by byla vyspělá. Něco jiného je, když si v pětadvaceti najde čtyřicetiletého, ale v 15 fakt ne.

michaela666
4. čer 2023

Podobné téma tu bylo nedávno, nechystá se nějaký článek o věkovém rozdílu mezi partnery? 🤔

barulina
4. čer 2023

@oveckaluky každý na to máme jiný názor. A tak je to správné.

kaktus17
autor
8. čer 2023

Děkuji všem za odpovědi, je pravda ze na to lidi koukají jinak když je ten věk 15 a 30 nebo 25 a 40, ale pořád je to 15 let. Já nemám potřebu být každý týden na nějaké akci a tak podobně, radši budu doma s přítelem a třeba pár kamarády a povídat si.
Oba rodiče už o něm ví, ví kolik mu je, odkud se známe atd…a vzali to hrozně moc v pohodě (i taťka, kterému většinou dost věci vadí)a jsem za to fakt ráda…táta ho chce poznat, třeba s ním jít na pivo nebo tak a mamka ho ráda časem taky pozná

ninive211
8. čer 2023

@kaktus17 Tak první krok - seznámení s rodiči - máte za sebou a teď jen čas ukáže, zda vám ten vztah i přes tento velký věkový rozdíl vydrží anebo z něj bude jen výborná zkušenost a "přestupní stanice" před nalezením jiného životního partnera. Přeji ti, ať jsi hlavně v životě spokojená, potom názory okolí ti můžou být u zadku.

dashyyy
8. čer 2023

@kaktus17 vaši jsou super, stateční.. tak ať to klape 😉

kaktus17
autor
8. čer 2023

@dashyyy dekujeme

Strana
z2