icon

Jak se bránit manipulacím bývalého partnera po rozvodu?

15. lis 2025

Ahoj všichni, moc prosím o rady...❤️🙏

Kdo zažil, zládly jste to samy, bez terapie, psychické pomoci nebo bez právníka nebo nevím bez koho/čeho?

S ex máme v rozsudku od soudu napsáno, že má vídat děti co 14 dnů a prázdniny napůl. Do teď si je bral každou neděli, na noc ne. Nechtěl. JEDNOU jsem mu děti jednu neděli nedala, jeli jsme na dovolenou. Ale předtím i potom je viděl, nic jsem neporušila. Pominu to, že mi zakázal slavit narozeniny dědy v neděli, protože neděle je přece jeho, nedovolil mi vyměnit si to na sobotu. O prázdninách je vážně nevidal na půl. Viděl je tak den a půl v měsíci (v lete).

To ze jsem mu je nedala ho nastvalo a teď napsal drsnou dohodu, která nedovoluje vyjímky - nemoc, svatba ci oslava v rodině, nic nemůžu zmenit, a hned chce mít celé Velikonoce v kuse jeden rok, druhý rok celé jarní prázdniny v kuse (bydlíme v jiném okrese, nemůže si je brát vubec, co pak ve škole, že), vezme mi je na Vánoce (ta mladší má 3 roky, brečí když vedle ní neležím večer) .... Protože jsem si dovolila od něj utéct, už mě nemůže doma ovládat, tak mě takto týrá přes děti.
Co byste dělaly na mém místě? Zničí dětem domov.

Děkuji ❤️🙏

Strana
z2
j.a.n.i
21. lis 2025
@marimanta

@j.a.n.i kéž by to bylo takhle jednoduchý. Oni samozřejmě nejsou hnusní stále a od začátku, to by s nima nikdo nebyl. Oni se odkopávají postupně, lehce a nenápadně....že si ani nevšimneš, dokud nejsi úplně v háji. A ani pak to není, že odejdeš ze dne na den.

Autorko, radu nemám. Soucítím. A můžu ti říct jediné, že tyhle typy udělají vždy všechno, o čem sis myslela, že se nikdy nestane. Můj ex nikdy nevozil kočár, nikdy s dětmi nebyl nikde sám (za 14 let ani jednou jedinkrát), mluvil o nich ošklivě, prostě otec nanic. Když jsem odešla, nejstarší syn (12) s ním zůstal a 9 měsíců se mnou nepromluvil. V té době tříletého syna nechtěl ani na týden. Ve chvíli, kdy se nejstarší vrátil, na půl roku jsem přišla o mladšího. Najednou chtěl být na vždycky s tatínkem, mě neměl rad atp. Byla to dlouhá cesta a stále nejsme na jejím konci.
Drž se a hlavně mysli na děti. V životě to není o tom, s kým strávíš 24. 12., ale o všech těch obyčejných dnech okolo.

@marimanta Jako promin, ale toho, ze se o prvni dítě stará matka sama a on nic neudělá a neni schopen o nej ani par hodin pecovat, toho si snad ta matka vsimne...

marimanta
21. lis 2025
@j.a.n.i

@marimanta Jako promin, ale toho, ze se o prvni dítě stará matka sama a on nic neudělá a neni schopen o nej ani par hodin pecovat, toho si snad ta matka vsimne...

@j.a.n.i tohle jsou zbytečné řeči, které jen ublíží, ale ničemu nepomůžou. Těch mechanismů a důvodů, proč si nevšimne, neodejde, omlouvá to nebo třeba i jen doufá, že když se bude víc snažit, bude to lepší, je hodně. Nebudu tím plevelit autorce diskusi. Ale prostě tak jednoduché to není... Navíc na druhé straně jsou pak ti, kterým se opatrně svěříš, a oni ti řeknou, jeee, co bys chtěla, všude je něco, všichni jsou stejní, nebije tě...a kdo tě bude chtít, s děckama?!

autor
23. lis 2025

Žena, kterou chlap bije s ním taky zůstává, protože nemůže utect jen tak.... Já akorát byla "týraná" psychicky

elie456
23. lis 2025
@anonym_autor

Žena, kterou chlap bije s ním taky zůstává, protože nemůže utect jen tak.... Já akorát byla "týraná" psychicky

@anonym_autor určitě to bez terapie a právníka a nepůjde
V první řadě terapie

Strana
z2