icon

Jak se odpoutat od nešťastné lásky a pokračovat dál?

petera
7. únor 2022

Za tento dotaz se stydim...Prosím, nesuďte mě.
Ale - jak se vypořádat s nešťastnou láskou/poblouzněním? Jak se odpoutat?
Ve zkratce: Mám manžela, se kterým jsem 20 let letos a opravdu se moc milujeme, ALE: měli jsme krizi -chtěla jsem 3.dítě a on ne, tikaly mi tak neuvěřitelně bio hodiny,ze jsem se rozhodla na seznamce si najít chlapa a mít to dítě s ním🙈 No trubka největší!!! Našla jsem,ale nešlo to(zas nejsem až tak bezpáteřní),manžel na to přišel,odpustil a máme třetí dítě...Jenže já se s tim svým amantem nepřestala nikdy stýkat a postupně se to u nás vyvinulo v hluboké přátelství a spíš příležitostný sex...🙈(dva dny jsem rodila a on byl na telefonu,když něco potřebuju,má vždy čas..)On je bezdětný.Děti chce a neustále si někoho hledá...Za mě měl hodně vztahů, ale teď už má skoro rok přítelkyni, kterou nemiluje, ale začíná ji dávat přednost přede mnou a já žárlim. Např.dnes celou noc nespim a furt čumím,kdy už mi jako napíše.Vim,že je to všechno blbost,nefér vůči těm druhým...O morálce nemluvě...Stydim se za to a je mi ze mě zle.Vždy bych dala přednost manželovi-je to božan.K tomuhle druhému mě ale něco táhne..Chci se od něj odpoutat,ale nejde mi to.Mám slabou vůli.Opravdu láska to není ani z jedné strany,ale nějak nám nejde to utnout...Vždy jeden z nás nakonec napíše.Blokla sem si jeho číslo atd.,ale stejně to nepomohlo...Vždy si najdem skulinku jak se zkontaktovat.Jako beznadějní alkoholici🤯

Strana
z2
rituska88
12. únor 2022

@petera Přiznám se, kdysi jsem zažila něco podobného. Manžela jsem milovala, ale přišla krize a v práci jsem se trochu zakoukala do kolegy. Resp. on do mě víc a to byl největší problém. Já pro něho měla slabost a začala jsem mu pomáhat - když byl po operaci a nemohl chodit, tak jsem mu třeba přinesla nákup apod. On byl sám, s dost nepěknou minulostí a já než bych ho odsoudila, tak naopak mě začal něčím přitahovat a tak jsem za ním jezdila dál i když už to nebylo potřeba, padla nějaká ta pusa...a přitom jsem věděla, že manžela miluji a nikdy bych ho neopustila a že tohle je jen adrenalin a hezkej pocit z toho, že mě někdo chce.. Problém byl v tom, že ten dotyčnej kolega sice slíbil, že se to nikdo nikdy nedozví, ale vzápětí měl potřebu pochlubit se dalšímu kolegovi v práci, pak se opil a dokonce si našel mého manžela na Facebooku a začal mi vyhrožovat, že mu napíše atd. když nebudu ve,, vztahu'' s ním pokračovat. Já to chtěla utnout, dokonce jsem se manželovi přiznala a začali jsme to řešit, ale kolega mi pořád vyhrožoval, že má moje SMS, že se pochlubí všem v práci apod. Za dobrotu na žebrotu, to jsem měla za to, jak jsem byla blbá. Držel mě v šachu a já už pak spíš že strachu, že se někdo někde dozví něco, co by neměl, jsem se s ním scházela dál. Po čase vztah s manželem skončil, ale z jiného důvodu. Ale tenhle kolega mi nedal pokoj - chtěl mě pro sebe. U mě už se po tom všem jakákoli náklonnost k němu přeměnila spíš v nenávist, všude jsem si ho zablokovala, ale trvalo ještě 2 roky než mi dal pokoj a kolikrát ještě teď mi občas přijde od něho SMSka, přestože už je to víc jak 2 roky, co vůbec nereaguji. Mám už dávno jiný vztah, jsem šťastná a i současnému příteli jsem všechno o tomhle mém škraloupu z minulosti řekla. A to, že mě ten člověk stalkoval tak dlouho a dost nepříjemně beru jako trest za to, že jsem si ho takhle coby vdaná žena s dítětem připustila k tělu. A řeknu Ti, už nikdy. Nikdy už bych něco takového nedopustila, nestojí to za to a nejen, že klesneš v očích všech, kteří se to dozví, ale hlavně klesneš po čase v očích sama sobě a s tím je mnohem horší se vyrovnat...teda pokud máš nějaké svědomí. Utni to. Hned. Bude Tě to možná nějaký čas bolet, bude Tě to žrát, ale to přejde a jednou si na to vzpomeneš třeba s úsměvem jako na něco, co Tě možná nějak obohatilo, ale neohrozilo Tvou rodinu. Ale nenechej to dojít tak daleko, aby to Tvou rodinu ohrozilo.”

merope
13. únor 2022

@petera Kdyby to nebyl chlap, co jsi s ním byla muži nevěrná, řekla bych, že máš utnout sex a nechat si procházky a kafíčka + ho seznámit s manželem a prostě z něj udělat rodinného kamaráda. Ale takto je to podle mě nepřekousnutelné. Takže utnout a najít si někoho jiného, s kým si budeš moci popovídat i o něčem jiném než co dítě papalo. Co si najít nějakou práci? S ročním dítětem to není tak snadné, ale třeba by něco šlo - u nás se hledají např. dobrovolníci do dětského koutku (i s dítětem). Tam je šance najít nové kamarádky či i kamarády.

petera
autor
13. únor 2022

@merope ja pracuji od 6mes.male 😊 Ja prave nejsem moc "domácí" typ a trochu workoholik🤷‍♀️ Teď je pro me ale opravdu těžké jen vstát z postele.A je pravda, ze si vždy rikam,ze by si s manželem strašně rozuměli. Mají oba podobné hlášky,trochu i zájmy a nazory (manzel rekonstruuje chalupu,druhý statek🙈,až si rikam,ze jsou všichni chlapi stejne stejní 🤣)No,vzhledem.k tomu,ze manžel ví, jak tem druhý vypadá a jmenuje se,nejde to 🤣

petera
autor
23. únor 2022

Nedaří se mi nejak vůbec nic...trápím se kvůli tomuhle milenci a i kvůli manželovi...Myslela jsem si,že přijdu na fígl jak s tím bojovat,ale zatím bohužel....

Strana
z2